Extreemlinkse, politiekcorrecte websites zijn woedend op Jeroen Pauw: ‘Hij was veel te hard tegen Anne Fleur Dekker!’

Mevrouw mag dus wel roepen dat het een ‘ludieke actie’ zou zijn om 500 stenen op Geert Wilders te gooien en dat ze een taart in het gezicht van Thierry Baudet wil smijten, maar anderen mogen daar dan niets van vinden. Want zielig.

Zoals wij eerder vandaag berichtten werd de radicaal-linkse activiste Anne Fleur Dekker gisteravond keihard onderuit gehaald bij het tv-programma Pauw. Keer op keer las Jeroen Pauw haar de les, noemde hij haar tweets over Geert Wilders en Thierry Baudet “onnozel,” en maakte hij duidelijk dat het nogal frappant is dat ze klaagt over “bedreigingen” aan haar adres terwijl haar eigen tweets toch verdacht veel lijken op oproepen tot geweld tegen rechtse politici. Het was een heerlijke ontmaskering van een ANTIFA-activiste (en GroenLinks-medewerkster) die zo radicaal-links is dat ze goed en kwaad echt niet meer van elkaar kan onderscheiden.

Puik werk dus.

Zoals je zou verwachten denken politiekcorrecte linkse websites daar heel anders over. Zo klaagt Lasse van den Dikkenberg (wat een naam trouwens) van het linkse haatblog Joop.nl steen en been:

De hele uitzending haalt Jeroen Pauw de ene na de andere tweet van Anne Fleur naar boven om te vragen of ze het niet logisch vindt dat ze na zulke rare tweets een hetze tegen zich krijgt. Bij een tweet van Anne Fleur waarin ze zegt dat ze een taart op Thierry Baudet wil gooien maakt Pauw de vergelijking met Pim Fortuyn die ook ooit een taart in z’n gezicht kreeg. Maar was Pim Fortuyn niet juist de kampioen van de vrije mening? Anne Fleur Dekker wordt nu bedreigd, de enige relevante vergelijking met Pim Fortuyn is dat Anne Fleur Dekker nu ook haar leven niet meer zeker is vanwege haar mening.

Nee, dat is helemaal niet de vergelijking. Anders dan Dekker bedreigde Fortuyn helemaal niemand. Hij riep niet dat hij taarten in gezichten van andersdenkenden wilde gooien en maakte ook geen quasi-sarcastische opmerkingen over het stenigen van deze of gene ‘tegenstander.’ Dat niemand het recht heeft om Anne Fleur te bedreigen is helder. Maar wat óók duidelijk is, en wat Van den Dikkenberg liever niet vermeldt, is dat mevrouw Dekker zélf alles behalve een onschuldig engeltje is. Zeggen dat je taart in het gezicht wil gooien van een rechtse politicus doet inderdaad denken aan Pim Fortuyn. We weten allemaal hoe dat afliep —  en, oh ja, in dat geval kwamen zowel de taart als de uiteindelijke kogel van extreemlinks. Dat soort demonisering mag nooit meer plaatsvinden.

Helaas hebben ze daar bij Joop.nl lak aan. Anne Fleur is links en mag dus alles roepen. Maar wee je gebeente als je rechts bent. Eén controversiële zin in een roman en voor je het weet word je neergezet als een vrouwen verkrachtende nazi die stil geslagen moet worden.

Ook de politiekcorrecte Ewout Klei van het neprechtse (zeg maar gerust: linkse) Jalta.nl doet een duit in het zakje:

Hoewel de kritiek van Jeroen Pauw meer dan terecht was had het item met Dekker toch iets onbevredigends. Nijpels en Thieme verdedigden het recht van Dekker op vrijheid van meningsuiting en Thieme zei nog kort iets over de bedreigingen aan haar adres, maar Pauw liet dat onderwerp verder helemaal liggen. Dat is echt een gemiste kans, want Dekker heeft het recht om te zeggen wat ze zegt (ze heeft immers niet direct opgeroepen tot geweld) en mag niet worden bedreigd voor haar controversiële uitspraken.

Wacht eens even, ze heeft niet “direct opgeroepen tot geweld?” Hoe komt Klei in vredesnaam tot die conclusie? Ten eerste moet het OM eerst maar eens kijken of de tweet over Wilders al dan geen oproep tot geweld bevatte, en ten tweede kwam ze er tijdens de uitzending openlijk voor uit dat ze inderdaad getweet had dat ze graag een taart in het gezicht van Baudet wilde gooien. Heel gek, maar de gemiddelde mens vindt zoiets toch echt “gewelddadig.” Of zou meneer de wegkijker dat eerder interpreteren als “vreedzaam” en “tolerant”?

Links wordt werkelijk met de dag gekker. Nog even en Anne Fleur wordt genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Als dat gebeurt zullen Klei en Van den Dikkenberg ongetwijfeld de eersten zijn die haar ermee feliciteren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. jennifer

  Als ik het normaal al een mislukt programma vind, moet ik zeggen dat Pauw gisteravond ineens een persoon was die ff niet zo linkscorrect was als hij altijd is, maar nu eens rechtuit de waarheid zei, en dat gevaarlijk exemplaar van GroenLinks het duidelijk heeft gemaakt.

  1. monach

   Als Anne Fleur Dekker een moslima was met hoofdoek dan had je een mildere reactie van pauw gezien.

  2. zeester

   Ze is vast ondergedoken bij haar vriend uit Irak ……
   Anne Fleur “Wat een gemene kutvragen van Jeroen! Leek nou net of ik zélf iets fouts heb gedaan. Echt niet dat ik nog meega naar z’n woonboot nu.”

 2. Two Ravens Black Kettle

  Linksmensch met door haat vertrokken (en dus onaangenaam) gelaat tegen Willekeurig Persoon die een millimeter durft af te wijken van de meedogenloze Policor Doctrine:

  “Racist, Nazi, Hitler, Eichman, Fascist, Xenofoob, Untermensch, Tokkie, Bruinhemd, ze zouden je moeten stenigen, je Bescherming opheffen dan piep je wel anders, Racist, Nazi, Hitler et et cetera”

  Ik mag dat zeggen
  Want ik ben sociaal en progressief.

  Willekeurig Persoon tegen Haatgelaat: “nou, nou, mag het een onsje minder”

  Paniek op de burelen van de Gedankengestapo.

  En let wel
  Anne-Fleur wordt -middels broodschrijverij bij Haatsite Joop.nl- door de Staat vetgespekt.
  Vetgespekt met geld van U en mij.

 3. Ni28

  Het is al wat als Pauw kritisch wordt tegen linkse ideeën. Nu kan niemand de ideeën van deze criminele geest goedpraten dus moet Pauw het in wezen opnemen voor de mogelijke slachtoffers die bij dezelfde Pauw ideologisch afgemaakt worden. Op zich een aardige bijkomstigheid. Dat de linkse groeperingen nu boos zijn is evident aan hun bedoelingen. Nu het nieuwe kabinet geformeerd wordt zou GL onder de loep moeten vanwege het GL lidmaatschap van deze potentiele terroriste. Dit soort mensen vormen het achterban van een mogelijke regeringslid. Waar gaat dit naar toe? Rutte zegt dat het landsbelang voor partijbelang gaat maar laat Wilders links liggen samen met die verraderlijke Buma die voor de verkiezingen vol mond heeft van onwenselijke dubbele paspoorten maar wel voor mw. Arib is als voorzitter van de Tweede kamer. Bedrog speelt weer de hoofdrol en straks zitten daarbij nog radicale linkse activisten bij. Ik denk niet dat dit in het staatsbelang is.

 4. HaZ

  Trouwens niet voor het eerst ( en laatst) dat dit typje onnadenkende tweets heeft geplaatst en heeft moeten “onderduiken”. In de aanloop naar de verkiezingen lukte het Dekker om vaker in opspraak te komen. Zij kondigde aan voorzitter te zijn van een stembureau en niet objectief te blijven. Daarnaast beweert Dekker in een artikel van Liefde voor Holland dat zij verantwoordelijk was voor het verdwijnen van PVV-stemmen. De gemeente Hilversum stak een stokje voor het voorzitterschap van Dekker, waardoor zij niet actief is geweest in een stembureau. De eerste keer dat de GroenLinks-activiste moest onderduiken na een tweet waarin zij Thierry Baudet, van het Forum voor Democratie, vergeleek met nazi-propagandist Joseph Goebbels. Na een stortvloed van haatberichten besloot Dekker onder te duiken. 

 5. HaZ

  Vandaar dat Marianne Thieme het Fleurtje bijviel…….
  Vredesdienst roept op tot vleesloos kerstdiner.
  De dienst wordt georganiseerd omdat tijdens kerst veel vlees en vis wordt gegeten van dieren uit de bio-industrie. “We willen dat mensen geen vlees meer eten. Dieren hebben net zo veel rechten als mensen. Het idee van de avond is dat mensen geraakt worden en aan het nadenken gezet worden,” zegt Sandra van de Werd van Comité Dierennoodhulp.
  Tijdens de dienst worden gedichten en stukken voorgedragen – door onder andere dominee Hans Bouma, schrijver Eva Meijer en activist Anne Fleur Dekker – die bezoekers moeten inspireren om te stoppen met het eten van vlees.
  Geen vlees
  “Het is geen gelovige bijeenkomst, ook al is het in een kerk en leidt een dominee de avond,” zegt Van der Werd. “De boodschap van de avond is dat er meer respect voor dieren moet zijn. Mensen moeten zich bezinnen en met kerst geen vlees eten.” 
  De vredesdienst wordt voor het derde jaar op rij gehouden. Vorige edities waren in de Maarten Luther Kerk en de Vredeskerk. De dienst begint om 19:00 uur in de Vrijburgkerk in Diepenbrockstraat. De vredesdienst is ook live te volgen via de website.
  Deelnemende organisaties zijn onder meer Stichting De Mussen Toevlucht, Varkens in nood, Vissenbescherming en Stichting KonijnenBelangen.

 6. Wim

  Ik kan er geen traan om laten dat ze onder moet duiken. Net zo als ik er geen traan om kan laten als er bij een inbreker ingebroken zou worden.
  Boontje komt om ze loontje noemen ze dat

 7. Floris

  Gaat die dierenpoes dit extreemlinkse tuig nog zitten verdedigen ook.

  Domme Thieme.

 8. Peter Selie

  Tja dat dacht ik al dat deze linkse muts op haar schreden terug keerde en het zo in het vat probeert te gieten dat 500 stenen gooien naar G. Wilders een ludieke actie is, en wanneer het spannend wordt dan kan Fleurtje óók eens aan den lijve ondervinden wat het betekend om ondergedoken te zitten, alleen wordt zij niet niet door een razzia uit haar huis gesleurd en naar een vernietigingskamp gedeporteerd zoals Anne Frank. Nou knijp hem maar goed Fleurtje, wacht maar tot dat de rook om je bevallige hoofdje opgetrokken is. Fleurtje kan beter haar verwrongen wereldbeeld bijstellen en zich sterk maken voor de vele moslima’s die geknecht, geslagen, verkracht, verminkt, met zuur overgoten en gestenigd worden door deze smerige haatbaarden. en moslim gekken.

  Waarschuwing schokkende beelden speciaal voor de links gehersengespoelde linksmenschen.

  https://youtu.be/ElRYobZEQu4

 9. Duckday

  Daar gaat de partij NORMEN EN WAARDEN CDA mee onderhandelen wat een huigelaar is het CDA Over de PVV gaat de hele politiek uit zijn dak

 10. Anna

  Deze extremistische, fascistische activiste van GroenLinks die net komt kijken in de grote wereld roept op tot geweld tegen de heer Geert Wilders “Wie gaat er mee 500 stenen op Wilders gooien”. Ze schrijft ” als er fascistoïde mensen in de Kamer zitten moet je je daar tegen uit spreken”. Dit is een gevaarlijke vrouw die kennelijk zelf niet door heeft hoe “fascistoïde” ze zelf is.
  Ze weet natuurlijk nog niet dat je alleen mag oproepen tot geweld via een zogenaamd religieus boek.

 11. Adriaan

  Lasse van den Dikkenberg, je bent nog een snotneus en je moet nog heel veel leren. Dat is helemaal niet erg en je moet je er niet voor schamen. Dat proces maakt iedereen door. Hoewel? Er zijn hele volksstammen zijn die het nooit leren. Maar dat terzijde.
  Hetgeen Anne Fleur Dekker in haar tweet verkondigde, is geen mening maar aanzetten tot geweld. “Zullen we Wilders gaan stenigen?” is heel gevaarlijk. Pim werd het uiteindelijk noodlottig. Denk eerst na voordat je iets zegt.

 12. HW

  Joop en Jalta zullen hun stelling moeten heroverwegen, want zelfs Groen-Links is het er ook niet mee eens.
  Kijken of er nu eindelijk een excuus komt??

  1. HW

   En Anne Fleur verdient niet meer dan ontslag op staande voet bij Joop.
   Ze wordt door de belastingcentjes onderhouden en de NPO zou neutraal in deze behoren te zijn.
   Dan graag alleen van de belastingcentjes van LINKS en waren 37 zetels is 25 % van de huidige belastingcentjes.
   Dus begin maar vast te bezuinigen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.