Oh nee! Schippers wil "voor de zomer" met een nieuw kabinet komen

Geen categoriemrt 29 2017, 14:00
Het nachtmerriekabinet Rutte III is in aantocht.
Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar zachtjes aan de deur van het Torentje? Het is Mark Rutte zeker die een nieuwe coalitie in elkaar smeedt zeker, ik zal hem vooral niet vragen naar zijn coalitiegenoten...
Slecht nieuws voor iedereen die een vrij, welvarend en vooral ook modern Nederland wil: een 12-jarige redacteur van het NRC Handelsblad bericht dat Edith Schippers nog voor de zomer een nieuw kabinet wil.
https://twitter.com/pimvandendool/status/847017797922279424
Dit betekent natuurlijk dat de betrokken partijen én de informateur zelf ervan uitgaan dat er inderdaad een coalitie valt samen te smeden van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Dit terwijl Sybrand Buma én Mark Rutte de milieufreaks tijdens de verkiezingscampagne nog keihard bekritiseerden. Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over Jesse Klavers kritiek op met name de VVD, een partij waar hij in zijn ogen eigenlijk nooit zaken mee zou kunnen doen.
De VVD pretendeert een partij te zijn van, voor en door MKB'ers en ZZP'ers. Laat dat nou net de mensen zijn die Klaver juist kapot wil maken. Geen wonder dus dat enkele twitteraars al laten weten dat er VVD-leden zijn die met opstappen dreigen als hun partij in zee gaat met de linksextremisten van GroenLinks:
https://twitter.com/Luuk_DC/status/847022393612754944
En wat te zeggen van het CDA, dat toch dé landbouwpartij van Nederland is? De christendemocraten maken zich in theorie altijd hard voor Nederlandse boeren. Maar die moeten het juist op grote schaal ontgelden als het Klaver het voor het zeggen krijgt in ons land. Boeren -- zeker veeboeren -- zijn in zijn ogen immers het vleesgeworden kwaad.
https://twitter.com/JacoGeurts/status/847021087447793668
Dat Alexander "Weg Met Ons" Pechtold samenwerking met GroenLinks wel ziet zitten verbaast niemand. Maar van het CDA en de VVD zou je toch anders verwachten.
Er is maar één mogelijkheid voor VVD en CDA om deze coalitie in elkaar te zetten zonder hun achterban te verraden... en dat is door ervoor te zorgen dat Klaver zijn achterban met het mes in de rug steekt, in ieder geval wat klimaat, milieu, de economie, en immigratie betreft. Misschien dat ze hem iets kunnen geven wat onderwijs betreft, maar daar moet het wel mee ophouden. Natuurlijk is hij daar niet toe bereid, wat inhoudt dat VVD én CDA bereid zijn om hem nog veel meer te geven. En ja, dat is bijzonder zorgwekkend.
Of overschat Schippers de mogelijkheden? Denkt ze dat het allemaal wel goed komt terwijl de andere partijen daar achter de schermen toch echt anders over denken?
Aangezien Rutte ongetwijfeld akkoord zal gaan met élke deal waardoor hij zich nog een paar jaar premier mag noemen vestig ik mijn hoop op Buma. Sybrand, laat je kiezers niet in de steek! Help boeren en sta pal voor het hardwerkende gezinnen, het MKB en ZZP'ers!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten