“Extremisme-probleem, wat is dat?” roept links. Ondertussen: 10 mensen toegevoegd aan nationale terrorismelijst

Op de lijst staan nu de namen van 97 personen. Het is illegaal om geld aan hen te geven of om op andere wijzen zaken met ze te doen. 

Voor de wegkijkers van politiekcorrect links zal dit ongetwijfeld als een grote schok komen: er zijn tien namen toegevoegd aan de nationale terrorismelijst. Al met al staan er daar nu 97 personen op. Elf van de terroristen zijn vrouw, in drie gevallen gaat het om organisaties.

Verreweg de meeste kansenparels op de lijst (en ja, het gaat in de meeste gevallen om allochtonen) zijn actief in Syrië of Irak, waar ze enorm veel onheil aanrichten uit naam van Al Qaeda, ISIS, Al Nusra, of een andere extreem-islamitische organisatie. Natuurlijk betekent dit niet dat er slechts 97 Nederlandse moslims aangesloten zijn bij terroristische groeperingen, dat zijn er — weten we — heel veel meer. Maar de mensen die op de lijst staan zijn het onderwerp van een bevriezingsactie van de staat (en de rechter), waardoor ze niet meer bij hun geld kunnen. Daarnaast is het niet toegestaan om de mensen of organisaties op de lijst geld te geven. Doen derden dat toch dan kunnen ze mogelijk op een boete of zelfs op gevangenisstraf rekenen.

Heel goed, natuurlijk.

Helaas is er wel één probleem met de bevriezingen. Personen op de lijst kunnen “een deel van hun geld” namelijk tóch vrij krijgen “bijvoorbeeld om een (deel van een) uitkering te ontvangen of om kosten zoals huur, hypotheek en zorgverzekeringspremie te betalen,” aldus het linkse RTL Nieuws.

Wat? Wacht eens even. Deze mensen zijn dus terroristen, ze zijn lid van een terroristische organisatie, richten in de meeste gevallen op dit moment onheil aan in het Midden-Oosten, maar kunnen tóch aanspraken op (een deel van) hun uitkering? En ze kunnen ook nog eens ‘huur’ betalen?

Wat is dat voor gekkigheid? Deze lieden moeten helemaal niets kunnen — en al helemaal niet gratis geld van de belastingbetaler kunnen innen. Wat hun huur of hypotheek betreft: als ze die niet kunnen betalen moeten ze er officieel gewoon uitgegooid worden. Dat lijkt me geen enkel probleem aangezien het hier om (aspirant) massamoordenaars gaat.

Helaas zal het partijkartel daar ongetwijfeld niets aan willen doen. Uiteindelijk is links immers wel socialistisch. En dat betekent dat zelfs terroristen mogelijk een uitkering moeten kunnen ontvangen en een dak boven hun hoofd moeten hebben (ook al zijn ze helemaal niet in Nederland). Knet-ter-gek.

Geen wonder dat die lijst steeds langer wordt en dat er de afgelopen tijd weer 10 namen aan toegevoegd zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. giel

  ach na een fijn gesprek met Assher en een doe normaaltje van Rutte zal het toch wel loslopen???

 2. Gustaafff

  De Mossad heeft de gewoonte bekende terroristen (met instemming van de minister-president en de rechtbank) linea recta te elimineren. Voor een kleine staat, functioneert het systeem uitstekend.

  Wellicht moeten wij ook maar eens harder ingrijpen.

  1. L.B.

   Wil je dat doen door de grondwet te veranderen?

   1. Gustaafff

    Ik stel uiteraard geen systeem voor als in Israël, maar met thee drinken, moet het nu echt afgelopen wezen.

    1. L.B.

     Ja, met terroristen moet je geen thee drinken. Aan de andere kant, dat thee drinken was niet met terroristen: dat ging over met elkaar praten. Maar als dat dan ook niet werkt, wat moeten we dan?

     1. Gustaafff

      Om te beginnen, een humaan preventief detentiekamp voor teruggekeerde radicale Syriëgangers.

     2. HaZ

      zodat ze aldaar hun opgedane ervaringen kunnen uitwisselen, onder het genot van een kopje thee….

     3. Gustaafff

      Zodat ze niet meer hun ervaringen in de praktijk kunnen brengen, @HaZ.

     4. HaZ

      Dus zeg maar het zelfde als Gitmo maar dan op z’n polders.

     5. Gustaafff

      @HaZ. Absoluut niet. Wij nuchtere Nederlanders doen niet aan martelkampen en juridisch bedrog, veeleer aan humane gevangenissen.

 3. Ni28

  Extremisme probleem, wat is dat? Links denken bijvoorbeeld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.