Wilders haalt hard uit naar mediakartel: "Nederlandse pers zijn watjes!"

Geen categoriemrt 07 2017, 13:00
Dat gaan Nederlandse journalisten ongetwijfeld niet prettig vinden. Maar hij heeft natuurlijk wel gelijk: Nederlandse journalisten zijn watjes.
Zoals bekend staan de internationale media in de rij om Geert Wilders te interviewen. Niet zo gek natuurlijk, de PVV-leider is Nederlandse bekendste politicus, is wereldberoemd (nee, dat is geen overdrijving), is ontzettend uitgesproken, en is ook nog eens dé belichaming van de opkomst van het populisme in de hele Westerse wereld. Hij was al druk aan de weg aan het timmeren toen Donald Trump nog 'real estate deals' probeerde te sluiten en golfparken bouwde, en kon zijn partij dit jaar weleens de grootste maken in het parlement.
Tussen de interviews met internationale media door neemt Wilders tegenwoordig ook de tijd om de Nederlandse pers te woord te staan. Nou klaagt het linkse journaille keer op keer dat hij dat niet doet, maar we kunnen iedere dag weer zien dat dit puur nepnieuws is. Gisteren zat hij bij Omroep Max, nu staat hij weer voor de camera van PowNed, dan geeft hij tekst en uitleg aan ZoominTV, en ga zo maar door.
Rutger Castricum van PowNews is één van die Nederlandse journalisten die Wilders met enige regelmaat vragen kan stellen. Zo ook nu, terwijl Wilders er eigenlijk was voor de internationale media. Hilarisch genoeg begon Castricum het gesprek met vragen over Wilders' aandacht voor de internationale pers. Ambieert hij een carrière in het buitenland? Waarom staat hij hen wel te woord, maar de vaderlandse media niet? Wilders reageerde daar keurig netjes op door te stellen dat hij 1) daar nog niet mee bezig is en 2) dat hij Nederlandse journalisten wel degelijk te woord staat. Dat deed hij immers op dat moment. Kom op Rutger, opletten jongen.
Tijdens het gesprek haalde Wilders -- weliswaar met humor, maar toch -- hard uit naar het Nederlandse journaille. Hoewel linkse journalisten zichzelf echt ge-wel-dig vinden denkt hij daar heel anders over. Niet zo zeer omdat ze altijd tegen de PVV zijn, daar is hij onderhand ongetwijfeld aan gewend, maar omdat het -- ondanks hun grote mond -- stuk voor stuk "watjes" zijn.
Maxim, die het programma tegenwoordig blijkbaar samen met Rutger maakt, vroeg Wilders: "Je ziet er heel ontspannen uit. Bevalt het een beetje om met de internationale pers te spreken? Zijn ze prettiger?"
Zo'n vraag kan natuurlijk alleen maar gesteld worden door iemand die totaal geen ervaring heeft met de internationale media. Iedereen die dat wel heeft weet dat met name Britse en Amerikaanse journalisten echt knetterhard zijn en ongelooflijk moeilijk kunnen doen. Maar ja, Maxim heeft die ervaring blijkbaar niet en gaat er dus maar vanuit dat Wilders alleen maar met de internationale pers praat omdat ze hem hoegenaamd met fluwelen handschoenen zouden aanpakken.
Wilders:

"Ze zijn niet veel prettiger of onprettiger dan de Nederlandse pers."

Maar Rutger accepteerde die uitleg niet. Hij wilde namelijk echt even horen dat de internationale pers "makkelijker" is. Toen hem deze vraag voor de tweede keer gesteld werd besloot Wilders om gewoon eerlijk te zijn, natuurlijk wel met een gulle lach erbij:

"Nee, ze zijn vaak harder. Zeker de Angelsaksische [pers]. Ook wel leuker hoor. Zeker de Britse en de Amerikaanse zijn vaak wat steviger dan jullie watjes."

Zowel Rutger als Maxim moesten op dat moment lachen, maar Wilders bleef ze rustig aankijken. "Het is wel waar!", riep hij ze toe alvorens toch echt te vertrekken.
Het hilarische hiervan is natuurlijk dat Nederlandse 'journalisten' (van met name de NPO en de linkse kranten) zoiets totaal niet zien aankomen. Ze verbeelden zich écht dat Wilders zo 'bang' voor ze is dat hij niet langs dúrft te komen.
Nee jongens, dat is het helemaal niet. Hij komt niet langs omdat hij bang is en denkt dat hij het debat met jullie niet kan winnen, maar omdat hij jullie gewoon niet nodig heeft om zijn kiezers te bereiken. Het heeft voor hem geen nut. Ja, als hij langskomt gaan jullie alles bewust lopen framen en hem onderuit proberen te schoffelen, wat niet prettig is, maar daar wordt Wilders verder niet warm of koud van. Het is puur een strategische beslissing om, ik noem maar wat, aanbiedingen van de extreemlinkse activisten van het programma Pauw & Jinek continu af te slaan.
Het blijft vermakelijk dat het mediakartel zichzelf zo ongelooflijk overschat. Doe eens normaal jongens, niemand van rechts is bang voor jullie, en Geert Wilders al helemáál niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten