Geert Wilders maakt zich hard voor ouderen: “Verpleeghuizen zijn sterfhuizen geworden, ik ga daar iets aan doen!”

Dat was even schrikken voor het linkse mediakartel: Geert Wilders zat vandaag ‘gewoon’ aan tafel bij Omroep Max en bewees daar dat hij zowel verstand van zaken als een hart heeft. Oh, en hij maakte ook meteen aansprak op de stem van oudere kiezers. Henk Krol moet zich ernstig zorgen gaan maken.

Het kan verkeren. Hoewel hij geen trek in Pauw & Jinek heeft of in ‘grote debatten’ georganiseerd door de PVV-haters van RTL Nieuws verschijnt Geert Wilders tegenwoordig wel degelijk op televisie (en in de krant). Zo kwam hij vandaag langs bij het programma “Tijd voor MAX” van, jawel, Omroep Max. De hele uitzending lang zat de PVV-leider aan tafel met twee presentatoren en een stuk of vier, vijf andere gasten. Wanneer het kon sprong hij in op de uitspraken en verhalen van zijn tafelgenoten. Steeds weer bleek hij bijzonder geïnteresseerd te zijn in hun ideeën. Dat zal even schrikken zijn geweest voor het linkse journaille: het ‘monster’ Wilders blijkt een warm mens te zijn!

Interessant, natuurlijk, maar Wilders zat er vooral om over ouderenzorg te praten, over zijn beweegredenen om politiek actief te worden, én over zijn jeugd.

Wat zijn jeugdverhalen betreft maakte Wilders duidelijk dat de politiek er bepaald niet met de paplepel werd ingegoten bij hem thuis. Hij werd op een gegeven moment zelf politiek actief, maar daar hadden zijn ouders niet veel mee te maken. Daarnaast was Wilders ook bijzonder eerlijk over zijn puberjaren. Hij gaf eerlijk toe dat hij alles behalve een makkelijke jongen was; er was soms geen land met hem te bezeilen. Vervolgens bewees hij dat hij ook om zichzelf kan lachen: “Ik ben nu helemaal niet lastig meer,” zei hij terwijl hijzelf en zijn tafelgenoten hardop lachten.

Ook vertelde Wilders over zijn relatie met zijn moeder, die nog leeft (zijn vader is al overleden). “Ik zie haar helaas te weinig,” zei hij, maar dat zal niemand gek vinden. De man werkt ongeveer 24/7 en wordt ook nog eens zwaar bewaakt waardoor hij niemand “zomaar even kan bezoeken.” Daarnaast zullen veel mensen die ook hard werken zich ongetwijfeld in dit verhaal herkennen; we willen onze ouders allemaal graag vaker zien, maar ja… dat lukt jammer genoeg niet altijd.

En toen mocht Wilders een minuutlang over het enige politieke onderwerp van de uitzending praten: ouderenzorg. De PVV-leider greep die kans met beide handen aan:

“Ik wil een fatsoenlijke ouderenzorg. Ik vind dat je de beschaving van een land kunt afmeten aan hoe je met ouderen omgaat. Op dit moment zijn heel veel verzorgingshuizen waar ouderen die hulp nodig hebben, die zijn gesloten. Verpleeghuizen zijn eigenlijk sterfhuizen geworden. Mensen zitten er gemiddeld een jaar in, omdat het kabinet wil dat mensen veel thuis blijven wonen. Ik vind dat niet. Ik vind dat je, als het nodig is, de verzorgingshuizen in moet kunnen en dat als je thuis moet zijn, dan moet je op zijn minst de hulp, de thuiszorg… die moet je dan wel krijgen, en die wordt door het kabinet juist van veel mensen afgepakt.”

“Ik vind dat wij die huishoudelijke hulp,” ging Wilders verder, “die verzorgingstehuizen, ook die extra handen aan het bed in verpleeghuizen, dat we dat weer moeten gaan betalen.” Je hoort Lubach natuurlijk al roepen: “Maar hoe dan, Geert?

Nou, Wilders had het antwoord paraat:

Dat kan door heel veel geld weg te halen bij allemaal buitenland-uitgaven die we nu doen.”

50Plus-leider Henk Krol, Mark ‘Lachebek’ Rutte en Sybrand Buma zullen de uitzending van vandaag ongetwijfeld geschrokken gekeken hebben. De eerste omdat hij moet vrezen dat nóg meer van zijn kiezers overlopen naar de PVV, en de laatste twee heren omdat Wilders vandaag bewees dat hij wel degelijk een staatsman kan zijn — en dus ook premier.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Ni28

  Wel goed van Max om maar een vraag te stellen en de rest van de uitzending zonder politiek te laten verlopen. Je kunt beter de mens achter de politicus zien. Wilders heeft niets nieuws gezegd maar van hem weten wij al lang alles. Daar is een A4-tje juist goed voor.

 2. toetssteen

  Ik heb genoten van een heel relaxte en belangstellende Wilders. Tien met griffel voor Max.

  Inzake de verpleeghuizen, ik hoorde wat over private initiatieven. Ik hoop echt dat het van de grond komt en er een soort woonunits ontstaan waar ouderen leven, ontspanning en zorg kunnen krijgen.
  Ja, het wordt gesponsord door private investeerders, so what? In het buitenland kan het, waarom hier niet?

  1. cmsuijkerbuijk

   @toetssteen
   “Ja, het wordt gesponsord door private investeerders, so what? In het buitenland kan het, waarom hier niet?”
   Omdat links allergisch is voor het woordje “investeerders”. Want investeerders willen “winst” maken. En dát, mijn beste toetssteen, is nou eenmaal de Hemel verzoeken, in de ogen van dat linkse addergebroed! Want winst is vies immers vies! Winst is akkiebah! Winst is slecht! Winst is des duivels! Winst is haram! Winst is kapitalistisch! Winst is asociaal!
   Het linkse addergebroed vergeet voor het gemak, dat winst ook weer betekent, dat er nieuwe investeringen kunnen plaatsvinden. Verbeteringen kunnen worden uitgevoerd en onze ouderen daarmee en daardoor een gelukkige(r) oude dag kunnen hebben, dan nu het geval is!

 3. HaZ

  Ach, er zijn altijd wel wat PvdAsocialen ( Klijnsma en Aboutaleb)te vinden die het geld veel beter weten te besteden, dan aan de eigen Nederlanders……
  Wij gaan nog meer bijdragen aan de intellectuele vorming van Marokkaans-Nederlandse jongeren…….
  http://www.geennieuws.com/2017/03/wij-gaan-nog-meer-bijdragen-aan-de-intellectuele-vorming-van-marokkaans-nederlandse-jongeren/

 4. Marija

  De uitzending gezien.
  Ik heb er van genoten, zag Geert van een heel vriendelijke en warme kant.
  Was ook in zijn jongere jaren een leuke vent.
  Ik hoop dat hij het voor elkaar krijgt dat ouderen weer in een goed verzorgingshuis kunnen gaan wonen als dat nodig is, die tehuizen zijn opgeofferd en dat had nooit mogen gebeuren.
  Verder vind ik het zeer bewonderenswaardig dat hij zo sterk is, terwijl hij zijn leven al zóveel jaren niet meer normaal en vrij kan leven, door de *verrijkende* islam.
  Hij stijgt ver uit boven al die roeptoetende zich gediscrimineerd voelende figuren.

 5. Wieb

  Hoewel de partij van Wilders zich vaak als een belangenbehartiger van de bezorgde burger en de minderbedeelde Nederlander presenteert, is het STEMGEDRAG in de Tweede Kamer vaak het tegenovergestelde van waar de partij voor zegt te staan. Zo doet de PVV niets aan armoedebestrijding en stemde de partij voor meer invloed van Brussel op de Nederlandse begroting. De PVV stemde in de Tweede Kamer ook voor hogere eigen bijdragen en voor bezuinigingen op het persoonsgebonden budget.

  1. Ludwig_Janssen

   Naast armoedebestrijding heeft NL ook een economische visie nodig (om mensen uit de armoede te helpen en te houden): hoe gaan wij in de toekomst ons geld verdienen? Naast de 2 mainports is er nu ook een Brainport, die nu al werk bezorgt voor honderduizenden mensen (ook veel metaalarbeiders en printboard assembleurs die fantastiche producten maken voor ASML of Philips Healthcare). Hoe kunnen we dit behouden en verder uitbreiden, zodat nog meer mensen daar een goede baan hebben? Naast: hoe kan er meer werk komen in de haven van Rotterdam? Want de concurrentie met Antwerpen en andere havens is groot! En naast hoe kunnen we Schiphol verder versterken (nu goed voor 300.000 banen)?

  2. J.C.

   @Wieb

   Laat me raden: dit gaat over de gedoogperiode van de PVV van ruim 1,5 jaar, waarvan Pechtold direct na het Kunduz-akkoord (waarbij door D66, VVD, CDA, GL en CU besloten is om de verzorgingshuizen te sluiten), dat alle invloed van de PVV was geneutraliseerd.

   Over 5 jaar desastreus Rutte II (PvdA en VVD+ gedogers: D66, SP, GL, CDA, DENK, CU, SGP, PvdD, Houwers, Klein en Monasch)beleid vraag je natuurlijk geen verantwoording.

   Ben benieuwd naar je bronnen.

   1. J.C.

    @Wieb

    Ik zie al welke bron je gebruikt, het zwaktebod van de SP van vandaag, te weten: wat stemt Wilders.nl (hoe vaag wil je het hebben?).

    Mijn hemel, arme arme Roemer van de SP, hoe diep kun je zinken?

    1. J.C.

     @Wieb,

     Je realiseert je toch wel dat het ook onder meer de SP was, die Rutte II in het zadel gehouden heeft, de afgelopen ruim 5 jaar? Of is dat je ook ontgaan?

 6. corfo

  Uitzending ook gezien; en hopelijk al die gillende linkse ratten óók. Deze man, dhr. Wilders dus, belooft geen gouden bergen, maar dat hij een man van z’n woord is, geloof ik zonder meer. In ieder geval een geheel andere man dan Rutte, die ik zag bij Jinek, hij werd geconfronteerd met zéér boze Groningers die hij al jarenlang in de kou laat zitten. Rutte werd volledig onderuit geschoffeld door “gewone” mensen, die mede door toedoen van Rutte volledig de vernieling zijn in geholpen ! Als Rutte “gewone” mensen tegenover zich krijgt weet hij zich geen raad meer, bleek gisteravond. Deze man moet véél harder worden aangepakt door de media en z’n politieke opponenten.
  Ik verwacht dat hij alsdan huilend de “politieke arena ontvlucht; ’t is een wegkijkende jankbek.

 7. Syntha

  WoW . Ik heb een leuke, ware uitzending gemist. Te druk geweest denk ik.
  Maar aan de andere kant, hoewel ik het graag had gezien, ik wist dit allemaal al.

  En ik weet ook, dat hij een vriendelijke man is, eerlijk en oprecht, liegt niet, draait niet, ziet de gevaren waar ze zijn, weet wat hij doen moet, en is een totale tegenpool voor alles wat links is.

  Hij is menselijk, zoals wij allemaal. Dat kan ik van de maskerdragende linkse heren niet zeggen…

  Ik kom voor hem op, zoals ik voor eerlijkheid en waarheid opkom, de recht-door-zee manier van hem.

  Waarheid kan zeer doen, opschrikken, of hoe je het ook wilt noemen, maar waarheid is waarheid.

 8. poldi

  Overduidelijk een geregisseerd moment. Hulde voor de Telegraaf journalist Paul Jansen die er doorheen prikte en Pauw vroeg wat het programma ermee wilde bereiken… waarop hij natuurlijk gelijk afgekapt werd door een boze linkse trollebol Eva Jinek.
  En naar zulke stupide programma’s gaan onze belastingcenten.

  1. poldi

   Sorry, deze reactie hoort bij de J&P uitzending.

   1. Top

    Dat begrepen we natuurlijk gelijk al. Want wij zijn geen linksdraaiende verraders adepten, wij denken zelf nog! 😉

 9. Lex

  Ik ben het weer eens volledig eens met onze blonde vriend. Verpleeghuizen zijn sterf huizen geworden waar mensen hun laatste ademzucht kunnen doen.

  Onze kleinkinderen die nu nog op school zitten moeten waarschijnlijk doorwerken tot hun 72e jaar.

  Waarom combineren ze geen sociale werkplaats met het bejaardentehuis dan kunnen ze die oudjes door laten werken totdat ze er bij neervallen.

  Een woord schandalig.

  Mensen mogen in nederland in de nabije toekomst niet meer genieten van hun pensioen. Liefst geven ze die oudjes meteen een spuitje als ze 65 zijn geworden.

  1/3 van de nederlanders haalt de pensioengerechtigdeleeftijd niet dat geld word zo n zo al opgepot.

  Ouderen worden steeds meer gezien als last ze vergeten even dat de gemiddelde nederlander 47 jaar heeft gewerkt, Veelal vanaf hun 18 tot hun 65 dat is dus 47. Sommige hadden hun school niet afgemaakt en werkte al vanaf hun 15e of 16e levensjaar.

  Maar Rutte maakt zijn karwei af of moet ik zeggen het beleid van Rutte sloopt de ouderen? Ja een kleine groep AOW’ers hadden een goed betaalde baan en hebben nu een goed pensioen meer dan verdient zou ik zeggen.

  Het grootste deel van de AOW’ers moet de eindjes aan elkaar knopen. Daar is het geen vetpot. Zij moet vaak noodgedwongen verhuizen omdat hun huur te duur word.

  Ik vind dat de elke belastingbetaler dan maar iets meer betaald om de AOW betaalbaar te houden. Het zal waarschijnlijk om enkele euro’s per maand gaan.

  Al hoewel er nog nooit zoveel geld in cash heeft gezeten als nu.

  Kortom Fleur Agema kaart al jaren de erbarmelijk ontwikkelingen aan ze word gewoon weggelachen.

  Ik zeg tegen de ouderen in nederland Stem op 50plus of de PVV liefst op natuurlijk.

 10. Thijs

  Juist ! Typisch Wilders. Laat ik voorop stellen dat onze ouderen recht hebben op goede zorg. Wat Wilders wil kan niet, de werknemers van verzorghuizen lopen nu al op de tenen. Wellicht kan hij eerst daar naar kijken ! Plus hoe kom je aan mensen die dat werk willen gaan doen !

  Hoe standaard praatje van: dat geld wat nu aan het buitenland wordt besteedt , gaat naar de ouderenzorginstellingen. Is nu wel bekend.

  Wilders is een populist in hart en nieren. En speelt mooi in op hedendaagse problemen. En zodra er echt actie moet worden ondernomen, geeft hij niet thuis.

  Een paar maanden geleden heb ik gezegd dat hij tussen de 15 en 20 zetels krijgt en dat denk ik nog steeds. En daar trek ik een fles champagne voor open. Wilders zorgt voor haat en onrus. Zij mening mag gehoord worden maar owee je bent het niet eens.

  Man man man ga werken in het circus of beter nog ga ouderen verzorgen. Het werk is zwaar plus je hebt te maken met zeikende fam. Je kan er veel geld in steken, maar waar haal je het goede personeel vandaan ?

 11. sjef smeets

  Gisteren het debat gezien bij RTL. Erewaren er maar twee bij die me konden bekoren, Baudet enWilders. Wat ik nog steeds niet snap is de argumentatie van het klimaat probleem. We hebben geleerd dat tigduizend jaren geleden Europa onder een ijskap lag. En toen smolt het ijs en ontstond Europa. Geen mens, geen industrie te bekennen en toch smolt de ijskap. Dus het smelten ligt niet aan de Co2 uitstoot maar aan de natuur. M

  Meer dan dertigduizend jaar geleden schijnt Nederland zelfs een sub-tropisch klimaat gehad te hebben. Laat die aarde maar opwarmen, die koelt straks weer af, zo doet de natuur dat zelf. Laat onverlet dat we zuinig met de natuur moeten omgaan en dat kunnen burgers beter dan politici.

  Mij persoonlijk kan het niet warm genoeg worden in Nederland. Dan hoeven we niet meer naar verre oorden voor de warme zon en haar genot daarvan. Dan hoeven we niet meer naar verre oorden te vliegen om een vakantiegevoel te krijgen.

  Maar de leugens vlogen gisteren door de lucht en aan de heer Dijkhof zag je dat de arrogantie van de zittende macht wellustig maakt. De hele politiek is ronduit verziekt en de moraal is door de Kabinetten van de VVD in het riool terechtgekomen. Liegen en bedriegen is hun sterkste punt, de waarheid is ver te zoeken.

  1. toetssteen

   @Sjef Smeets
   Yep. Men luistert echter naar al die geleerden (kuch, er zit geen bèta bij) die hel en verdoemenis prediken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.