Geert Wilders gaat aangifte doen tegen rechts hatende GroenLinks-activiste Anne Fleur Dekker

Ondertussen blijft Anne Fleur tranen met tuiten huilen. 

Kan iemand Anne Fleur Dekker uitleggen dat het enigszins hypocriet overkomt dat je, nadat je zelf hetzes begint tegen rechtse politici (waarbij je onder meer stelt dat het een ‘ludieke actie’ zou zijn om Wilders te stenigen), vervolgens gaat huilen over haatberichtjes aan jouw adres?

Mevrouw zegt dat ze “al 8 dagen” (dat zouden er nu dan 9 zijn) ondergedoken zit. Ze zou namelijk bedreigd worden door PVV’ers en FVD’ers. Natuurlijk keuren wij bedreigingen aan het adres van deze jongedame altijd af. Je kunt het oneens zijn met elkaar, je kunt gepassioneerd debatteren, maar je gaat niet dreigen om iemand iets aan te doen. Doe je dat wel, dan moet je wat mij betreft pontificaal op voorpagina’s van websites en kranten verschijnen zodat de hele gemeenschap je kan uitkotsen.

Ironisch genoeg is dat precies wat Geert Wilders nu wil met betrekking tot Anne Fleur zelf. Hoewel het NRC Handelsblad beweert dat haar tweet waarin ze laat weten het best een ludieke actie te vinden om Geert Wilders te stenigen “uit zijn context” gerukt is — en Anne Fleur zich verdedigt door te stellen dat het allemaal satire was — laat Wilders namelijk weten later deze week aangifte tegen haar te zullen doen:

Overigens stellen NRC en het AD dat er verkeerd over haar bericht werd omdat ze voor de verkiezingen weliswaar aangaf voorzitter te worden van haar stemlokaal, maar dat dit uiteindelijk niet doorging omdat de powers that be vonden dat ze een te duidelijk politiek (lees: extreem-links) profiel had. Maar wacht eens even: Dekker zette dat zelf voor zover mij bekend niet op Twitter. Daar viel alleen te lezen dat ze voorzitter zou worden, punt. Je kunt het Liefde Voor Holland (en ook DDS zelf) dus niet kwalijk nemen dat ze ervan uitgingen dat dit inderdaad gebeurd was.

Maar ja, daar hebben de linkse nepjournalisten van NRC natuurlijk lak aan. Zij zien een mogelijkheid om rechts weer eens te betichten van nepnieuws (of in ieder geval foutieve berichtgeving), en hoppa, ze gaan er meteen mee aan de haal. Beetje gek dat ze vervolgens alleen Dekker aan het woord laten en DDS niet eens om een weerwoord vragen, maar ja, we hadden natuurlijk niet anders verwacht van een links vod dat als enige doel heeft om rechts te verketteren. Daarbij stelt NRC dat de tweets van Dekker uit hun verband zijn gerukt en wordt er flink op los genuanceerd. Zoals GeenStijl terecht stelt is dat nogal opmerkelijk:

De Vlaamse Meubelfolder, die al jarenlang elke rechtse uiting op internet interpreteert als Het Nieuwe Fascisme (Dat Gestopt Moet Worden) noemt de uitingen van het vuilbekkende, agressie prekende GroenLinkse meisjesmuiswinkeltje “uit verband gerukt” en kenschetst ze als “duidelijk cynisch bedoeld”. OPVALLENDE DRAAI van het avondblad dat altijd zo hoog opgeeft over De Toon van Het Debat!

En let wel, diezelfde NRC heeft er blijkbaar ook geen enkel probleem mee dat Dekker haar Twittervolgers oproept om “belastend materiaal” over Forum voor Democratie naar haar te sturen, dat ze de Telegraaf Media Groep wegzet als “fascistisch,” of dat ze stelt dat er een “stille burgeroorlog” gaande is in ons land, wat natuurlijk knettergek is. Dat mag dan weer wél.

Of wat te zeggen van haar demonisering van Thierry Baudet? Ik citeer:

“Thierry Baudet [is] gevaarlijker dan Wilders. In mijn artikel op Joop zeg ik Baudet is een Wilders in schaapskleren maar inmiddels ben ik van mening dat hij wel tien keer erger is dan Wilders. Wilders is een eenmansact met een groep volgers maar Baudet bouwt echt een beweging op.”

En dan hebben we het er nog niet eens over gehad dat ze haar Twittervolgers opriep op het haar te laten weten als Baudet ergens publiekelijk zou optreden:

“Lieve mensen, willen jullie voor mij in de gaten houden of Thierry/Forum ergens openbaar optreedt?”

Zoals Bas Paternotte terecht schreef op GeenStijl moet Baudet zich daardoor langzamerhand werkelijk zorgen gaan maken over zijn veiligheid.

De opiniemaker van NPO/VARA-website Joop twitterde dat op 16 maart, bijna exact 15 jaar na die dag dat Fortuyn door collega’s van haar werd vergast op een taart gevuld met kots en stront. Vervolgens vroeg ze haar volgers haar te tippen waar en wanneer Baudet in het openbaar zal optreden. Dat was niet aan dovemans oren gericht. De enkele jaar terug wegens opruiing veroordeelde Joke ‘Kaviaar’ Kuyt riep vrijdag op om Baudet te gaan bekogelen met taarten gebakken van menstruatiebloed…

Deze gebeurtenissen doen onvermijdelijk terugdenken aan die woeste periode van november 2001 tot mei 2002 toen het radikale aksiewezen met goedkeuring van de linkse media Pim Fortuyn opjaagde in een klassieke drukjacht en het werpen van taarten uiteindelijk eindigde in een kogelregen.

Zorgen over de veiligheid van Thierry Baudet zijn op zijn plaats.

En wat heeft de NRC daarover te zeggen? Juist, helemaal niks.

Anders dan Anne Fleur hebben wij van DDS nooit opgeroepen om bepaalde politici te stalken, om taarten in hun gezicht te gooien, of ‘sarcastisch’ te roepen dat ze gestenigd moeten worden. Maar volgens Anne Fleur én de NRC zijn wij fout bezig. Je zou erom huilen als het niet zo ongelooflijk lachwekkend was.

Hier is een idee: misschien dat alle gekkies gewoon eens moeten ophouden met het oproepen tot geweld, het gooien van taarten, of het stalken van politici (of andere mensen) waar ze het niet mee eens zijn. Dat zou het politieke debat alleen maar goed doen. En ja, wat dat betreft moet Anne Fleur vooral eens naar zichzelf kijken — en dat geldt ook voor de hypocriete nepjournalisten van de NRC.

Tenslotte complimenten aan Jan Dijkgraaf die mijn inziens verreweg het beste artikel(tje) geschreven heeft over deze materie. Ik citeer zijn reactie op de bedreigingen die ze volgens zichzelf ontvangen heeft:

Zóu.

Beweert ze, dus.

Want de politie wilde een en ander niet bevestigen en enig bewijs van een echte bedreiging heeft Annefleur nog niet laten zien (terwijl ze wel gretig het NRC-bericht loopt te retweeten).

Maar het maakt niet uit. Je gaat als grote jongen uit het Geert- of Thierry-kamp niet los op een mokkeltje van 22 dat geheel in de geest van het AFA-tuig dat haar indoctrineerde een natte poes krijgt van alle aandacht.

Boem, pats.

Overigens zou ik als ik Wilders was afzien van deze aangifte. Anne Fleur is duidelijk van het padje, maar ik ben van de school die stelt dat woorden geen pijn doen. Alleen mensen die echt iets doen of van wie aangetoond kan worden dat ze plannen hebben om geweld te gebruiken dienen vervolgd te worden. Thierry Baudet lijkt wat dat betreft sterker te staan — hoewel ik als ik hem was als politicus zijnde daar ook geen zaak van zou maken, maar wel voor extra beveiliging zou zorgen zodat dit soort types niet kunnen toeslaan als ze dat wél willen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Peter Selie

  Geert Wilders gaat aangifte doen tegen rechts hatende GroenLinks-activiste Anne Fleur Dekker, goed zo Geert sla ze maar waar het pijn doet.

 2. Nederland-op1

  O help, Baudet bouwt een hele beweging op! Tegen links! Paniek!! Ja daar krijgt het linkse blok het warm van, stel je voor dat dat al die domme Nederlanders hun ogen open doen en dat er aan hun macht wordt getornd.

  En wat die enge gasten allemaal zeggen en doen, dan spoor je toch echt niet?! Dat soort mafkezen zou helemaal niets te zeggen mogen hebben in Nederland. Als je rechts bent en dat woord zou willen verspreiden dan moet je dus eigenlijk dood of weggejaagd worden. Wat mij betreft moeten die linkse gekkies een dwangbuis aan en hun mond houden.

 3. Wim

  Het is een gegeven dat als je aangevallen wordt met wapens dat men zich eigen mag verdedigend met de zelfde wapens. Dus dat deze griet ondergedoken zit is eigen schuld dikke bult-Laat der maar voorgoed ondergedoken zitten.
  Natuurlijk is deze aangifte terecht ,oproepen om iemand met 500 stenen te gaan bekogelen is oproepen tot dodelijk geweld.
  Ook dat vieze monster wat oproept om iemand te besmeuren met menstruatie bloed moet voor de rechter. Wat een vieze linkse smerigheid.
  Maar het ergste is nog dat VVD en CDA met een partij in zee wil gaan waar deze smerigheid vandaan komt.

  1. Nederland-op1

   Gooien met menstruatiebloed, kots en poep, dat zou echt nooit in mijn hoofd opkomen. Het is namelijk te laag om te bedenken. Alleen maar omdat iemand een andere mening heeft dan de gewenste linkse mening. De vrijheid van meningsuiting geldt dus alleen voor links. Echt te ziek en te belachelijk voor woorden.

 4. DutchDropveter

  24/7 bewaking voor Baudet en Hiddema!
  De kosten die hier gemaakt worden direct aftrekken van de subsidie die linkse milieu-clubs ontvangen. Houd elkaar eens in toom!

  Ik begin het hier zo kotsmisselijk beu te worden als iemand zijn nek uitsteek in dit land word je direct door de linkse trollen macht bedreigd / besodemieterd / en als het tegen zit nog koud gemaakt ook.

  EDIT DOOR REDACTIE: LAAT NOG EENS ZO’N REACTIE ACHTER ALS JE LAATSTE, VERWIJDERDE PARAGRAAF EN JE WORDT VOOR EENS ALTIJD GEBAND.

  1. DutchDropveter

   1. Zonder caps en vet gedrukt was het ook duidelijk
   2. Huisregels misschien een idee?
   3. Ik snap je punt
   4. Impulsief (zal wel tot 10 tellen)

 5. corfo

  EDIT DOOR REDACTIE: ONACCEPTABEL.

 6. Ni28

  Linkse dreigementen blijken altijd satire te zijn. Hoe belangrijk kan de richting zijn. Iedereen begrijpt toch dat dit satire is behalve als het van rechts zou komen. Dan is het een halszaak met alle gevaren van dien. Het aantal incidenten die van links komen overstijgen die van rechts. Links is dus geen haar beter alleen die wordt een hand boven de hoofd gehouden. Wedden dat Wilders niets bereikt?

 7. Gvdvelde

  Als je de tweet in de juiste context leest is het overduidelijk hoe deze bedoeld is. Zij hoeft dus niets te vrezen van deze aangifte.

  1. Nederland-op1

   Als ze het niet zo had bedoeld, dan had ze het ook niet moeten schrijven. Domme muts.

   1. corfo

    Gvdvelde.
    Als deze tweet zou zijn geplaatst door een NIET-groenlinks-figuur, dan zou hij/zij zijn gekwalificeerd als nazi en/of fascist. Als links iets dergelijks flikt, heet het “satire” als het van rechts komt heet het “frontale aanval”. Misselijkmakende figuurtjes die linkse ratten.

  2. Wim

   Nou als er iets uit de context is gehaald dan zijn het wel de woorden minder.

   1. Guus Geluk

    @wim, in welke context moet je die zien? Als Wilders had willen zeggen: “Wij gaan marokkaanse criminelen aanpakken!”, had hij kunnen zeggen: “Willen jullie meer of minder marokkaanse criminelen?”. Waarschijnlijk was het dan met een sisser afgelopen, in plaats van met een veroordeling.

    Nu zette hij een gehele bevolkingsgroep weg (“dan gaan we dat regelen!”).

    1. Wim

     Dan begrijp jij niet de context hoe dit gezegd is.

 8. Wim

  Het is een bewezen feit van algemene bekendheid dat Wilders nog nooit opgeroepen heeft tot geweld.
  Dat zo dame dan vindt dat zo iemand met dodelijk geweld bedreigt moet worden noemt men dan satire.
  Ik snap ook niet dat deze griet onderduikt het is toch allemaal satire.

 9. Adriaan

  Sylvana Simons bungelend aan een touw in de hoogste boom was dat dan ook satire, Fleurtje? Nee dus. Aangifte is de enige manier om jou een les te leren. Je moet nu echt met de billen bloot, hoewel dat vooruitzicht niet plezierig is. En dat ondergedoken zitten, is volkomen onzin. Denk je nu echt dat jou wat wordt aangedaan? Je bent helemaal niets, je bent een nul.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.