Het partijkartel in actie: VVD’er Hans van Baalen verdrietig door instorten PvdA

De zogenaamde aartsvijanden behoren tot één en hetzelfde kartel.

Als je een liberale VVD’er bent was de verkiezingsuitslag van vorige week woensdag natuurlijk één groot feest. De VVD werd weer de grootste en dé oude vijand, de PvdA, werd bijkans weggevaagd. Mooier dan dat wordt het niet.

Tenminste, niet voor echte liberalen. Helaas wordt de huidige VVD grotendeels bevolkt door mensen die niet eens weten wat het liberalisme inhoudt, en die vooral willen dat ‘de oude manier van politiek bedrijven’ nooit verdwijnt. U wilt een voorbeeld? Zie wat VVD’er Hans van Baalen over de teloorgang van de PvdA te zeggen heeft:

Beter bewijs dat Nederland al jaren geregeerd wordt door een partijkartel is er natuurlijk niet. Een echte liberaal viert een feestje nu de PvdA op sterven na dood is. Maar wat doen “prominente” VVD’ers? Die huilen tranen met tuiten. Want, och, die sociaaldemocraten hebben zoveel voor ons land betekend! Ze hebben geweldige dingen gedaan, waar we ze enorm dankbaar voor moeten zijn!

Zoals wat, precies? Belastingbetalers uitzuigen? Werk bestraffen? Ambitieuze mensen wegzetten als gierige hebberts? Massa-immigratie van kansloze nieuwkomers die de Nederlandse cultuur verachten? Het ontmantelen van Defensie? Het promoten van een cultuur van afhankelijkheid? De nationale soevereiniteit afschaffen ten faveure van Brussel? Nou, nou, dat zijn inderdaad wel geweldige prestaties, zeg!

Het bewijst maar weer eens dat het partijkartel echt bestaat. Ja, links doet graag alsof dit een “rechtse samenzweringstheorie” is, maar een blinde kan nog zien dat dat de grootste mogelijke onzin is. Het partijkartel is echt, het bestaat… en de leden ervan doen hun best niet eens meer om het te verbergen.

Overigens zal het niemand verbazen dat dit prominente lid van het partijkartel natuurlijk dan wél weer een hekel heeft aan referenda. Die brengen volgens hem namelijk “niets goeds” omdat, u raadt het al, het monopoly van het partijkartel daardoor doorbroken wordt. Dat mag nooit en te nimmer gebeuren, aldus Van Baalen:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. HaZ

  Deze pseudo intellectueel in zijn Van Gils pak is het prototype van de omslag bij de VVD.
  Waar karakterpolitici als Wiegel en Bolkestein nog het rechtse gedachtengoed met verve uitdroegen, is er met mensen als Dijkstal,Zalm,Hermans,van Aartsen,van Baal en Rutte een nederwaartse kentering gekomen in de Vereniging van Dieven. Niet de bevolking stond voorop, nee de baantjescarrousel moest draaiende gehouden worden ten koste van het volk, het stemvee en zelfs de eigen achterban. De huidige kiezers van deze dievenclub zijn vergeten wat Rutte en consorten allemaal heeft beloofd en vervolgens niet is nagekomen, de ministers en staatssecretarissen die hij heeft gemanipuleerd en vervolgens als een zak hooi heeft gedumpt en last but not least
  het nederlandse volk in zijn totaliteit heeft geminacht door met partijen te gaan onderhandelen, waar de echte VVD’ers van over hun nek gaan. Wij voelen mee met karaktermensen als Wiegel en Bolkestein, de echte VVD’ers.

  1. Seneca

   Sorry u noemt Wiegel en Bolkestein ‘echte VVD’ers’? Wiegel heeft als een der eersten het Nederlandse referendum de nek omgedraaid en Bolkestein heeft – na zijn verkiezing – besloten om den Haag voor Brussel te verruilen omdat de beloning in Brussel hoger was. VVD een partij van stinkerds en anders niets!

 2. Gustaafff

  Het volk heeft het ganse “partijkartel” op 15 maart 2017, gekozen als bestuur van het Koninkrijk der Nederlanden. Dit is dus een legitiem landsbestuur.

 3. Ni28

  Om de pluche te bemachtigen hebben partijen aangeleerd om hun idealen te verkwanselen als nodig is. En de kiezer heeft het gedaan. Net als bij de vorige regering heeft de kiezer twee aartsvijanden tot elkaar gebracht. Door elkaar gunsten te verlenen over de rug van de burger kunnen zij het eindeloos volhouden. Nu gaat het weer die richting. Het maakt dus helemaal niets uit wie gekozen wordt, je pakt een aantal partijen die het getal 76 of groter geven en de kiezer kan daar niets van zeggen. De kleuren van de partijen zijn belangrijk alleen tot de verkiezing zelf. de kiezer belazerd zichzelf eigenlijk. En is de dupe ervan.

 4. nomis

  De ultieme nr 1nsb,er: Alexander Pechthold,had in 40-45 moeten leven,was zijn onderbroek 24uur nat geweest!
  Nr2: derrHans von Balen,samen met de SS,er Verhofstadt,als twee fuher,s in Oekraine,de bevolking over de kling joeg,met een ophitsend toespraak,waren het twee Adolfjes!!!!
  Maar onze nationale NPO,blijven ze maar een podium geven,want ze weten het:verdwijnen hun partijen uit beeld,verdwijnt namens ons,ons beeld!!!
  Wat zou dat een verademing zijn!!

  1. Freud

   Wat ben jij voor een man, Nomis, om dergelijk pervers gedachtegoed uit je zatte kop te spuwen. Democraten als Pechtold voor nsb-er uit maken en meteen Hitler er ook nog maar bij halen. Je moet wel de totale wanhoop nabij zijn dat je je arbeidersafkomst verloochend en je heil zoekt bij een club extreem-rechtse schreeuwers die nog geen 5% van de bevolking uitmaken maar toch tegen beter weten in drammen dat ze “Het Volk” vertegenwoordigen. Het is te hopen dat verwrongen geesten als jij in elk geval niets te zeggen krijgen.

   1. JackyH

    Jij bent een schande voor de naam Freud.

 5. JackyH

  Mij is het een compleet raadsel dat de achterban van de VVD nog steeds tevreden terug kijkt op de resultaten van de afgelopen 4 jaren. De PvdA zei openlijk dat nivelleren een feest was maar de VVD heeft daar heel hard aan meegewerkt. Wat heeft Wiebes de afgelopen jaren nu gedaan aan het belastingsysteem. De tarieven zijn nog steeds ten faveure van de laagste inkomens. Nog steeds moeten de middeninkomens bloeden. Nee de VVD had nooit zoveel zetels mogen krijgen als je sec naar de resultaten kijkt. Ik zal t.z.t. geen krokodillentranen plengen bij het wegvagen van de VVD want zo’n liberale partij is overbodig.

  1. A. Deijksterhuis

   Nederland is sterker uit een enorme economische crisis gekomen, de werkloosheid daalt snel, de economische groei ziet er goed uit en de koopkracht van de burger neemt toe. De VVD heeft alle reden om tevreden te zijn en het een raadsel waarom de burger dat niet is.

 6. Wim Vreeswijk

  Hoe zat het ook al weer met van Baalen? Was hij in zijn puberteit ooit ook actief geweest voor Joop Glimmerveen van de Nederlandse Volksunie?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.