Huichelachtig D66-Kamerlid: Oekraïne wordt geen lid EU. 2 dagen geleden zei z’n partijgenoot: “Niet uit te sluiten”

Zo gaat het eurofiele partijkartel te werk. Er wordt tijdens verkiezingstijd geroepen dat Oekraïne nooit lid zal worden van de Europese Unie, maar als ze meedoen aan een debat en even niet opletten geven ze toe dat dit toch niet valt uit te sluiten.

Tweede Kamerlid Kees Verhoeven, die op de zevende plek van de kieslijst van D66 staat, laat weten op Twitter dat Bart Nijman van GeenPeil heel slecht bezig is als hij beweert dat het eurofiele establishment Oekraïne de EU zal proberen binnen te rommelen. Dat is echt niet waar! Nu niet, nooit niet!

Maar dan kijken we naar uitspraken die zijn partijgenoot en buitenland woordvoerder Sjoerd Sjoerdsma enkele dagen geleden deed:

Sjoerdsma geeft toe dat Oekraïne om de bijsluiter op het associatieverdrag, die volgde na de ‘nee’ bij het Oekraïne-referendum, heen zou kunnen gaan. In dat geval zou Oekraïne separaat een aanvraag moeten indienen. ‘Dat geldt voor elk land. Elk land kan om die bijsluiter heen.’

Kortom, meneer Verhoeven liegt dat hij barst op Twitter. Volgens zijn eigen partijgenoot — en de man die over buitenlandsbeleid gaat — valt zoiets helemaal “niet uit te sluiten,” wat in de praktijk natuurlijk betekent dat ze het wel degelijk gaan proberen. Niet zo gek natuurlijk, de megalomanen in Brussel hebben een ongekende machtshonger en willen dat er zoveel mogelijk landen bijkomen, puur en alleen omdat hun eigen macht dan groter wordt.

Iedereen die ook maar een beetje eurosceptisch is moet de komende verkiezingen aangrijpen om partijen te versterken die vertrouwd kunnen worden. D66 is duidelijk niet zo’n partij. Deze mensen huichelen tot ze erbij neervallen. Trap er niet in.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ni28

  D66 heeft sinds de dood van v. Mierlo geen bestaansrecht meer. Zij hebben de oorspronkelijke ideeën helemaal verkwanseld. Forum voor Democratie zou een goede vervanging kunnen zijn.

 2. Wim

  Net even gedwongen door mijn echtgenote zitten kijken naar Huis en Tuin. Pechtholt gezien in zijn villa in het villa wijk met een grote tuin er om heen. De vent noemt de mensen die rotzooi en de kosten van de instroom op de nek krijgen in hun wijken en klagen Nazi’s. Wat een lafaard ,wat een smeerlap. Geen vluchteling in huis trouwens bij hem.

 3. Ruud562

  Dat D66 is een verachtelijk verlengstuk van het totalitair systeem dat vanuit énmede in en door Brussel tot stand wordt gebracht! Die D die ooit stond voor democratie heeft allang geen enkele waarde meer! Normaal denkende mensen, die hechten aan de souvireiniteit van het eigen land, de eigen identiteit én de veiligheid, zullen nimmer, maar dan ook nooit op deze partij stemmen. Maar helaas, ….

 4. Floris

  D66 (let op het jaartal) is een geniaal doch kwaadaardig bedenksel van Hans van Mierlo en is in het huidige tijdsgewricht overbodig en zonder enige relevante inhoud.

  De partij ontstond in een politiek 3-stromenland (PvdA, de voorlopers van het CDA en VVD). D66 nam het liberale over van de VVD en het progressieve van de PvdA en zo ontstond het links-liberalisme. De VVD heeft daar nooit een goed antwoord op gehad en uiteindelijk schoof de VVD van arrenmoede richting D66 op en werd zelf ook op veel punten links-liberaal. Rutte had net zo goed lid van D66 kunnen zijn en zo zijn er veel meer in de huidige VVD.

  Op rechts viel zodoende een groot gat waar later Pim Fortuyn in sprong. Van Mierlo is de man die het liberalisme verlinkst (= gestolen) heeft en zodoende de Nederlands politiek duurzaam heeft ontwricht.

  Weinig mensen realiseren zich dat.

  Pechdrol gaat vrolijk verder met de ontwrichting door de immigratie en de islam ruim baan te geven.

  1. Wim

   D66 is een kwaadaardig partij, bereid om Nederland te vernietigen.

 5. George Knight

  Het moet zelfs voor iemand die zich opwindt over niks duidelijk zijn dat het om twee verschillende zaken gaat. Michel van der Galien weet dat, maar doet net alsof hij het niet begrijpt. Zo werkt volksmennerij. Het gaat om vraag (Oekraïne) en aanbod (EU).

  Waar gaat het om? Kees Verhoeven stelt dat Nederland of andere EU-lidstaten toestemming moeten geven om Oekraïne tot de EU toe te laten. Elke EU-lidstaat heeft daarover een veto. Dat is een duidelijk omschreven procedure die geen ruimte voor rommelen laat.

  Sjoerd Sjoerdsma beweert dat Oekraïne het recht heeft om een aanvraag tot lidmaatschap van de EU in te dienen. Elk land kan dat doen, maar daarmee is nog niet gezegd dat die aanvraag gehonoreerd wordt. Integendeel.

  De weerstand in zowel de politiek als bij de bevolking in de EU tegen verbreding is groot voordat de EU verdiept en gedemocratiseerd is. Daarom is uitbreiding niet waarschijnlijk. Wellicht Kroatië als dat land voortgang weet te maken. Maar Oekraïne is in alle opzichten een brug te ver.

  Maar Oekraïne kan en mag gewoon proberen om lid van de EU te worden omdat het dat recht heeft. Nederland of andere EU-lidstaten die dat niet zien zitten kunnen dat blokkeren. Zo werkt de procedure die open en inzichtelijk is.

  Met het Oekraïne-referendum heeft dit alles niets te maken. Dat niet bindende referendum waarvan het parlement de uitslag niet hoeft over te nemen ging over een associatie-overeenkomst van Oekraïne met de EU. Een associatie is geen lidmaatschap.

  1. Adriaan

   @George, in principe heb je gelijk. Verdrag en lidmaatschap staan volkomen los van elkaar. Maar, Oekraïne gaat op zeker het lidmaatschap aanvragen en op zeker wordt dat gehonoreerd om dat de machthebbers van de EU geil zijn op nog meer macht. En Rusland is het stokpaardje. Oekraïne moet de bufferzone worden. Dat is al uitgesproken door diverse leiders.

 6. MareJane

  Oekraïne heeft al de nodige miljoenen van de EU ontvangen. Op 1 juni mogen de Oekraïners visumvrij reizen. Nou dat wordt gezellig hier. Het tinnif (mooier woord voor tuig) komt natuurlijk deze kant op en de goede proberen er daar nog wat van te maken in dat door en door corrupte land. Hoewel Nederland er ook wat van kan met corruptie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.