71 Kamerleden namen gisteren afscheid. PVV’er Reinette Klever: ‘Ik ga de discriminatie van de PvdA NIET missen!’

Voor maar liefst 71 Kamerleden was gisteren alles behalve een mooie dag. Zij namen namelijk afscheid van het Tweede Kamergebouw. Vanaf nu zullen ze op een andere manier hun geld moeten verdienen.

Natuurlijk is het geweldig voor Nederland dat met name de PvdA gedecimeerd is, maar helaas zijn er ook andere Kamerleden die op zoek moeten naar een nieuwe baan. Natuurlijk is dat erg jammer, maar ja, het Kamerlidmaatschap moet eigenlijk ook niet behandeld worden als een baan die je 30 of 40 jaar kunt hebben. Daardoor verlies je het contact met de samenleving alleen maar. Juist voor de werking van de democratie is het belangrijk dat Kamerleden na maximaal een jaar of tien op zoek gaan naar iets nieuws. Op die manier zorg je voor vers bloed; dat komt het systeem alleen maar ten goede.

In gesprek met De Telegraaf laat één van de vertrekkende Kamerleden, Reinette Klever van de PVV, weten dat ze, hoewel ze bepaalde dingen zeker gaat missen, absoluut niet verdrietig is dat ze zich vanaf nu niet meer hoeft te ergeren aan de PvdA.

Gevraagd wat ze vooral niet gaat missen antwoordt Klever met een lach: “De politieke spelletjes.” Wat ze daarmee bedoelt moge duidelijk zijn:

“Het is algemeen bekend dat de Partij van de Arbeid ons jarenlang eigenlijk gediscrimineerd heeft. Alle moties, alle voorstellen van ons hebben ze weggestemd. Ook al waren ze het inhoudelijk met punten eens, dan nog stemden ze tegen. Tja, dat zijn gewoon politieke spelletjes.

Eigenlijk is dat natuurlijk gewoon een misdaad tegen de democratie. In ons parlementaire systeem is het de bedoeling dat partijen en individuen die een bepaalde mening hebben voor een wetsvoorstel stemmen als ze zich daarmee kunnen verenigen. Tegen voorstellen stemmen, puur en alleen omdat ze afkomstig zijn van een bepaalde partij is vreselijk ondemocratisch. Toch is dat precies wat de PvdA jaren gedaan heeft.

Gelukkig heeft de kiezer de PvdA vorige week woensdag hard afgestraft voor dit soort wangedrag. Wie zich brandt moet op de blaren zitten. Van 38 naar 9 zetels. Succes ermee, sociaaldemocraten, vanaf nu zijn jullie een margepartijtje, wat precies het lot is dat jullie verdienen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ni28

  De PvdA is een dictatoriale partij en dat merk je aan hun aanpak. Een ander geluid wordt niet getolereerd en moet kapot. Verschillende meningen mogen uiten is de sleutel voor de democratie. Dat accepteert links niet en maakt daar misbruik van de media die zij overheersen en die vele regenteske baantjes op sleutelposities in het land.

 2. Wim

  Wat de PVDA gedaan heeft is dat dan niet strafbaar.

 3. HaZ

  Off topic.

  Grootste munitiedepot van Oekraïne brandt
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27861905/__Aanval_op_munitiedepot__.html

 4. EllyD19

  9 zetels zijn er nog 9 teveel, maar met de opkomst van GL ben ik ook niet bepaald blij.

 5. DutchDropveter

  Zo dat kost ons weer een bak met geld;
  – 71 x 5600 x 24 maanden = € 9.542.400 ,–
  (dan tel ik het wachtgeld voor een minister maar even niet meer)
  maar wel moeite hebben met een democratisch referendum en besparen op stemhokjes.

  1. DutchDropveter

   Dit zijn overigens de meest gunstige cijfers, er vanuit gaande dat ze na 24 maanden een baan hebben. ze mogen deze regeling 6 jaar(!!) in stand houden.

   Meest ongunstige geval; € 28.627.200,- (wederom zonder minister vergoedingen)

 6. Anna

  Jammer dat die discriminerende PvdA nog met negen zetels in de Kamer kon komen. Nog veel jammer is dat hun kiezers nu zijn overgelopen naar een nog verschrikkelijkere linkse terreur partij GroenLinks. Klaver omarmde zijn campagneleider de extreem RaRA bevriende, terreur, terrorist Wijnand Duijvendak. Pim Fortuyn was doodsbang van lui uit de extreem GroenLinks hoek. Die zijn welkom bij CDA en VVD. PVV die de feiten benoemt en met argumenten komt niet. Het kan verkeren.

 7. Christian Wouters

  Ik beloof Reinette Klaver dat ik binnen een jaar tien PvdA-stemmers keihard tegen de schenen zal schoppen.

  Vergassen vind ik zooooo 1942.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.