Max Verstappen minder positief: “We kunnen nog niet meedoen voor overwinningen”

De Nederlandse Formule 1-coureur verwachtte vorig jaar heel veel van 2017. Nu heeft hij zijn doelen een beetje bijgesteld.

Heel gek is dat niet. Tijdens de tests bleek namelijk al dat met name Mercedes en Ferrari op dit moment sneller zijn dan de nieuwe bolide van Red Bull Racing. Max heeft dat natuurlijk ook gezien, wat dan ook de reden is dat hij nu iets minder ambitieus overkomt dan een paar maanden geleden:

“Persoonlijk denk ik dat we op dit moment nog niet voor de overwinningen kunnen mee doen. Maar gedurende het seizoen kunnen we nog wel veel verbeteren. Daar zijn we nu ook al mee bezig.”

Dat is natuurlijk ongelooflijk jammer. Normaal gesproken is Red Bull Racing ongelooflijk goed als er nieuwe richtlijnen zijn en er dus een geheel nieuwe auto geproduceerd moet worden. Voorlopig lijkt dat dit keer toch een beetje tegen te vallen. Met name Ferrari lijkt een grote stap te hebben gemaakt waardoor het dit jaar weleens kon uitdraaien op een strijd tussen de Italiaanse renstal en het Duitse team van Mercedes.

Is er dan helemaal geen goed nieuws voor Nederlandse Formule 1-fans? Toch wel. Red Bull is de afgelopen dagen namelijk flink aan het innoveren geweest. Daardoor hoopt Verstappen kort voor aanvang van het nieuwe seizoen toch nog een stap te kunnen maken. In de rest van het seizoen wil Red Bull dan doorgaan met verbeteren waardoor ze uiteindelijk wél kunnen meedoen voor de overwinningen.

Over een week is het Formule 1-seizoen van 2017 begonnen. In aanloop naar de eerste Grand Prix in Australië is Red Bull nog druk bezig om de laatste details bij de nieuwe bolide RB13 door te voeren. Wat houden die verbeteringen precies in? “Dat kan ik nog niet zeggen. Het ziet er beter uit en hopelijk ook sneller.”

We zullen het gewoon moeten afwachten. Wat we al wél weten is dat Verstappen één van de meest getalenteerde coureurs van de afgelopen decennia is. Als Red Bull enigszins in de buurt kan komen van Ferrari en Mercedes kan hij misschien toch meedoen voor de podiumplekken, en dat zal voor ons natuurlijk al geweldig zijn. Laat het Oostenrijkse team vervolgens hard werken om de bolide nog beter te maken en voor je het weet doet Red Bull uiteindelijk wél mee voor de bovenste trede op het podium. Ik blijf vertrouwen houden. Rijd eerst maar eens een échte race. Testen is leuk, maar het gaat natuurlijk uiteindelijk om de races.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.