Nooit, never, nooit! GroenLinks schuift vandaag als eerste aan als vierde partij bij blok VVD-CDA-D66

Het is te gek voor woorden dat de zogenaamd rechtse VVD overweegt om zaken te doen met een partij die de economie in het verderf wil storten om groene hobby’s te bekostigen.

Als je dacht dat de VVD het na de coalitie met de PvdA niet bonter kon maken heb ik slecht nieuws voor u: dat kan blijkbaar wel. Vandaag schuift Jesse Klaver namelijk aan tafel bij formateur Edith Schippers. GroenLinks is blijkbaar de belangrijkste gegadigde om het vierde lid te worden van de nieuwe coalitie, waarvan de kern VVD-CDA-D66 is.

GroenLinks schuift vanaf dinsdag als eerste partij aan om het ’motorblok’ van VVD, CDA en D66 aan een meerderheid in de Tweede Kamer te helpen. Een regeringscoalitie van dit viertal is door de meeste partijen aangeraden, waarbij VVD, CDA en D66 samen als motorblok of rompkabinet gelden.

Aangeraden door de meeste partijen? Wat maakt dat nou uit? Het gaat erom wat de rechtse winnaars van de verkiezingen willen. We weten dat Rutte best zaken wil doen met GroenLinks, maar Sybrand Buma was heel kritisch over die partij tijdens de campagne. Daar komt bij dat twee andere rechtse winnaars — PVV en FVD — al duidelijk hebben aangegeven dat ze voor een echt rechts kabinet willen gaan. Dat de Partij voor de Dieren en de PvdA vinden dat er naar GroenLinks gekeken moet worden is leuk, maar links heeft de verkiezingen als blok op epische wijze verloren. Er is geen enkele reden om hun advies ook maar een beetje serieus te nemen.

Rutte heeft aangegeven neutraal te zijn over de vraag wie de vierde partij moet worden van de volgende coalitie, ChristenUnie of GroenLinks. Maar wacht eens even, hoe zit het dan met de PVV? Die partij is de tweede van het land en ja, het kan wel degelijk over rechts. Rutte denkt daar niet eens over na. Het moet door het midden, en dan een afbuiging naar links. Ja, rechts is inderdaad groter dan ooit, maar dat boeit de VVD-leider totaal niet. Hij wil dat Rutte III feitelijk Rutte II-light wordt. Blijkbaar leeft Schippers om hem te gehoorzamen en gaat ze er alles aan doen om het doel van haar baas te verwezenlijken. Dat daarbij zo’n anderhalf tot twee miljoen rechtse kiezers geschoffeerd worden vindt ze niet eens bijna interessant.

Het moge duidelijk zijn: hoewel de kiezer het partijkartel op verkiezingsdag heeft afgestraft laat dat kartel zich daar totaal niet door beïnvloeden. Het partijkartel — de oude politiek — blijft gewoon de dienst uitmaken in ons land. En de rechtse kiezer? Die heeft voor de zoveelste keer het nakijken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Pollewop

  Rutte wil helemaal geen zaken doen met Klaver en Klaver nog minder met Rutte.
  Rutte moet even het formatiedansje doen om vervolgens te kunnen concluderen dat het inhoudelijk niet lukt. Klaver is slim genoeg om te beseffen dat hij de bouw van zijn beweging wel kan schudden als hij alle frisheid verliest in dit rechtse zakenkabinet.
  De kans lijkt me groter dat na vier maanden formeren CU of PvdA aansluit en we na 2 jaar weer verkiezingen hebben. De komende coalitie zal in het beste geval een slap en instabiel aftreksel zijn van het vorige succesvolle Kabinet.

  1. Christian Wouters

   Alleen macro-economisch succesvol. De prijs weten we ook: honderd jaar instabiliteit, duizend miljard voor nepvluchtelingen die geld komen stelen en oorlog zoeken en niet-vliegende vliegtuigen.

   Maar jij hebt geen kinderen en maakt van de nood een haat.

   Mijn kinderen zullen jouw soort de diaspora injagen.

 2. Wim

  Van mij mag het GL worden ,laat dit laffe volk maar kreunen en lijden. Het volk heeft niet gekozen voor de partijen die de ambitie hebben om de grenzen te sluiten, bakken met geld naar de EU te stoppen, het onbeperkt toelaten van gelukzoekers te stoppen, betere zorg voor ouderen, handhaving van onze cultuur, stoppen van islamisering. Ze stapte zo dom als ze waren in een Turken truc op gezet door de oplichter Rutte. Gevoed door een corrupte media en NPO. Een volk die voor 80 jaar terug ook in zo opzet trapte werden wakker geschud door bombardementen als op Dresden. Schijnbaar is zoiets schokkends ook nodig in Nederland.

  1. Fiji

   Ik kan het niet beter verwoorden. Het Nederlandse volk heeft gekozen en krijgt nu wat het verdiend. Ik ken niemand maar dan ook helemaal niemand hier in het dorp die op Rutte of op links zou stemmen en verbaas me toch over de uitslag van de verkiezingen.

 3. Gvdvelde

  Voor het klimaat zou het heel goed zijn als GL in het kabinet komt. De andere partijen doen daar weinig tot niets voor.

  1. Pollewop

   De klimaatagenda van GL is feitelijk al overgenomen door de andere partijen, met nme door D66. GL zal die vanuit de oppositie het beste kunnen aanjagen.

  2. Wim

   Welk klimaat.

 4. jennifer

  Je wordt als burger er niet blij van en ben bang dat de gewone burger alweer de dupe gaat worden van het komende nieuwe kabinet.Stel je maar eens voor zoals mijn buurman bijna 40jaar gewerkt, bedrijf helaas failliet gegaan door het berkorten van het vorige kabinet verkorte WW en gezien de leeftijd van hem weinig succes nog op een nieuwe baan, en moet zich nu bij de sociale dienst gaan melden, waarvan Rutte al gezegd heeft dat hij die uitkering flink aan gaat pakken. Zie nog velen oude mensen die werkeloos zijn geworden straks van ellende onder de brug terecht komen in dit land,en juist door samenstelling van dit soort kabinetten de weg vrijgemaakt wordt om de import in dit land op die manier aan een woning te helpen, omdat eigen burgers het niet meer opbrengen kunnen. Triest land is Nederland geworden, hoe ze al met de ouderen omgaan maar ook met de ouderen die na hun 50ste werkeloos zijn geworden helaas en nu de dupe worden.

 5. HaZ

  GL is uitgedijt omdat de PvdA is ingestort. Niets meer en niets minder. SP was geen alternatief voor de linkse rakkers en de buitenlanders holden naar Denk. Is dat nu een verdienste van GL/Klaver of kiezersonmacht? Ieder redelijk tot normaal denkend mens zal toch moeten erkennen dat de plannen van GL desastreus zijn voor de Nederlanders in het algemeen en de hardwerkende Nederlander in het bijzonder. De motor van onze economie, de bedrijven/MKB/ZZP’ers zullen keihard getroffen worden door alle idioterie van maatregelen wat GL over hun uit wil storten en dat alles voor het milieu. Nee, lekker uit een kabinet houden die linkse clan, want als er ook maar een ideetje van GL doorsluipt in de onderhandelingen is dat 2 stappen terug.

 6. Gustaafff

  Rutte staat volkomen in zijn recht. In de eerste plaats hebben VVD en PVV elkaar uitgesloten. Het zou dus ongeloofwaardig zijn om toch met elkaar in zee te gaan. Aangezien de VVD als grootste uit de bus is gekomen, is het volkomen legitiem de PVV uit te sluiten. Immers, de kiezers van 33 zetels VVD gaan voor kiezers van 20 zetels PVV. Overigens is de hoeveelheid kiezers in principe irrelevant aan de formatietafel.

  Het is de vraag of de VVD een samenwerking met de Groene partij van Jesse Namaaktrudeau aandurft. Inhoudelijk zijn er grote verschillen. Daarnaast heeft de VVD en CDA/D66 geen enkele ervaring met GroenLinks en wel met de PvdA of ChristenUnie.

  1. jennifer

   Legitiem vind jij het, in een democratie als het al een democratie zou zijn hoort dit woord zeker niet thuis. Dus niets democratisch en legitiem aan wat Rutte doet, is het niet nu dan zal hij het wel over 4jaar gaan merken dan, als ze überhaupt hun rit uit kunnen gaan zitten. Dat is nog maar de vraag.

   1. Gustaafff

    @jennifer, het is wel degelijk legitiem. De PVV is niet de grootste, de VVD krijgt het mandaat van de kiezer. De VVD heeft haar kiezers belooft de PVV uit de regering te houden. Het zou stom zijn om alsnog met de PVV te gaan samenwerken. Dan zet je de kiezers van 33 zetels (officiële uitslag Kiesraad) zonder meer opzij.

    Bovendien heeft de PVV VVD-Rutte al uitgesloten. Aangezien de VVD drie verkiezingsoverwinningen heeft te danken aan Rutte, treedt Rutte niet terug om de weg vrij te maken voor Geert Wilders.

    1. Nederland-op1

     Ik denk dat er niet één VVD stemmer GL prefereert boven de PVV. Dus hou nou eens op met dat gezemel over kiezersbedrog. Ik heb jarenlang VVD gestemd en als ze toen in zee waren gegaan met GL dan had ik dat veel erger gevonden dan wanneer ze dat met de PVV gedaan hadden. Er is geen partij die verder van de VVD af staat dan GL. Dus kom op zeg, cut the crap!

 7. Ome Ga

  Wie zou eigenlijk de macht bezitten, in die hele CO2 religie ‘discussie’, om de vele, enorm toegenomen absoluut wetenschappelijke tegenargumenten ooit van enige feedback te voorzien? Laat staan die papagaaiende babies zoals dit Nepchristusje, deze enorme flater, dit gavaarlijke meisje van Groenlinks?

  Mmmmh. Ik denk dat ik het weet. Zeker weet trouwens. Soros, andere links elitegezelschap zoals Bill Gates, Clintons, Vaticaan, Vrijmetselaars die gaan voor NWO.

  https://youtu.be/0gDErDwXqhc

 8. Ome Ga

  Enne, voor polletje pollewop simontrol eindelijk weer een ban?
  Veuls te laat al!

  1. Pollewop

   De neiging een ban te bepleiten voor iedereen waar je het niet mee eens bent toont slecht armoede en onvermogen in het debat.

 9. Ni28

  Ruggengraatloze Rutte heeft al bewezen dat hij de PvdA als vijand/partner makkelijk kan hebben dus waarom nog niet een pijniging die een graadje erger is dan de eerste? Een paarse kabinet was al eerder een ramp geweest en nu zou je GL er bijzetten om het nog ingewikkelder te maken met groen. Qua kleur krijg je blubber want paars en groen zijn tegenpolen. En niet alleen in kleur zelf. De partijen maken zich onmogelijk voor eigen kiezers. Dit wordt een rampzalige kabinet maar in ieder geval de laatste van Rutte.

 10. Ni28

  De slachtoffer zal uiteindelijk weer de kiezer zijn. Zoals in het laatste kabinet hebben de partijen elkaar in het zadel gehouden door gunsten voor elkaar te verlenen over de ruggen van kiezers. De kiezer moet ook slikken dat partijen elkaar vooraf uitsluiten en dat is minachting van de kiezer. De kiezer zou dan zijn keuze moeten aanpassen aan de grillen van de politici en dat is niet acceptabele gang van zaken.

 11. poison

  Nog een 4 jaar het uitknijp-beleid van Rutte, daar bovenop extreem groen-beleid van snotneus Klaver en nog meer geld naar Europa van babyface Pechtold zie ik: Dat mijn auto niets meer waard is en weg moet, mijn energie rekening enorm hoog word en mijn huur niet meer op te brengen is. Dus ik word uit mijn flatje gezet en ik ik zie dat een “asielzoeker” zijn intrek neemt in mijn pas geleden op mijn kosten opgeknapt flatje. Bij voorbaat hartelijk dank, Pinokkio Mark Rutte, De nog groen achter de oren en snotneus Jesse Klaver en babyface Alexander Pechtold. Nog een oproep aan Buma: TRAP ER NIET IN. Ik ga alvast een slaapplaats regelen in het slaaphuis van het Leger des Heils, Ik zie jullie daar. Tot ziens

   1. poison

    Je mag mij gerust een pessimist noemen maar voor veel mensen in dit eens zo prachtige land is deze nachtmerrie nu al op dit moment de bittere waarheid. Een kind stelde aan Pechtold de vraag: Wat verdiend u meneer Pechtold? Antwoord: 100.000 Euro en hij repte gauw om te zeggen, maar er moet wel nog belasting vanaf. Verder geen woord over de bijbaantjes zoals, commissariaten, bestuursfuncties en lezingen en God wat nog meer wat deze heren bij beunen. DE stress van hoe knoop ik de eindjes aan elkaar en honger is deze heren vreemd.

    1. nomis

     Vanochtend die varkenskop van Jorritsma bij wnl,ook zo,n criminele vvd,er,zakken gevuld op het jsf gebeuren,zoals hier te lezen stond.Maar net gehoord dat Marie le pen de eerste ronde gewonnen heeft,misschien dat de franse wijzer zijn!

 12. Lex

  Inderdaad het lijkt uit te lopen op een grote ergernis.

  Een ergernis die alleen maar groter kan gaan worden als groenlinks mee gaat regeren.

  1 Veelmeer geld naar groene milieu hobby’s.
  2 Veel meer asielzoekers “gelukzoekers” want ach ze zijn toch zo zielig.
  3 Verhoging van BTW op niet groene producten en hogere BTW tarief op vlees.

  Kortom wat voor walgelijk kabinet gaan we krijgen.

  Ik hoop als we een dergelijk kabinet krijgen dat het geen lang leven beschoren is.

 13. nick

  Laat ze het maar doen met elkaar, deze leugenaarsclubjes die er zitten voor eigen belang, macht macht macht! Misschien helpt het wel om de kiezers wakker te maken en ze niet als slaapwandelaars achter nepberichten en leugens van de dag aan te laten lopen.

  Onbegrijpelijk dat de VVD nog zoveel zetels heeft gekregen, als een gezond denkend mens kan ik het bijna niet geloven! Dat zoveel mensen hun belangrijke stem aan deze opperleugenaar en manipulator geven omdat hij een toneelstukje opvoerde voor de bühne. Waarom trappen ze er toch telkens weer in? Om wanhopig van te worden.

  Blijkbaar raakt het nog te weinig mensen persoonlijk. Dat is de enige manier om ze te laten nadenken blijkbaar. Maar die dag komt onherroepelijk. Waarschijnlijk te laat. En dan komt spijt ook te laat.

  Laat ze maar met die criminelen club van groen links in zee gaan, graag zelfs! Het zal ze beide de kop gaan kosten.

 14. nassigny

  Alle feedback gelezen hebbende rest slechts 1 (mijn) conclusie: Het deel van de bevolking, welke dit veroorzaakt hebben zullen nu op de blaren moeten zitten. Wat een dom volk

 15. Ome Ga

  Smerige simon polleziekte en alle allergiën wat we maar kunnen bedenken.

  We weten allemaal reeds EXACT wat jij pollenvirus als antwoord geeft, als we – na zoveel smerig getrol – Michael beleefd om en BAN voor je vragen.
  Je antwoord is nl altijd het zelfde. En dom. Je speelt de bal natuurlijk weer terug, zoals links tuig altijd doet, en gaat zielig doen. En in de slachtoffrerol kruipen. En vervolgens ons aanklagen dat het zwakte is!? Rot OP!!!

  Neeneenee, het getuigt juist van kracht, en dadendrang om ons te reinigen van jouw ziektes hier en hier opnieuw iets van te zeggen! (Hooguit Michael is wellicht wat zwak; maar eens zal hij het leren en sneller ingrijpen, amen!)

  Dus miezerige huttenbeuksimoncetreisparibuslultheemutspollewoptrol, echt niemand zit op je te wachten hier, bekakte huilebalk! Wees een kéértje volwassen en sodemieter op hier, uit jezelf okay?

  1. Floris

   @ Ome Ga: dit stuk onkruid is al zo vaak verbannen maar komt steeds terug. Uit zichzelf sodemietert hij dus niet op.

   Het zegt veel over ’s mans mentaliteit. Hij respecteert niet dat de eigenaar van dit blog hem hier niet wil. Hij is dus een schaamteloze indringer zonder eergevoel.

   1. Vabis

    Hij heeft vandaag weer een ban te pakken hoor….lol…..

    1. Floris

     De trol zit alweer te bedenken onder welke nick hij terug zal komen.

     1. Volkspatriot

      Laten we hopen dat dit de linkse landverrader niet gaat lukken.
      Dat soort mensen debatteeert met feiten en argumenten en daartegen leggen wij het als echte volksnationalisten altijd tegen af. Er is maar één manier die werkt: bannen en mondsnoeren.
      Michel van der Galien is gelukkig uit het goede hout gesneden en snapt dat we te allen tijde moeten voorkomen dat er een open debat ontstaat waarin linkse landverrraders de kans krijgen hun listige arguenten in te brengen. Daar raken echte patriotten van in de war en jij helemaal uit balans.

      Mooi dat er censuur bestaat. Dood aan links!

     2. Floris

      “Dat soort mensen debatteeert met feiten en argumenten en daartegen leggen wij het als echte volksnationalisten altijd tegen af.”
      ———————————————
      Geloof je het zelf, trolletje?

      Jij debatteert door continu de feiten te verdraaien en desinformatie te verspreiden.

    2. Borrelnootje

     Wel godverdegodver: kloot nou eens een eind op Simon Ceteris Ozwoudt Floris! Donder naar je malle moer Hufter!

     1. Gustaafff

      En met hoeveel nicks ben jij hier al actief geweest, @Borrelnoodluikje?

     2. Borrelnootje

      Waarom neemt Gustaafff het op voor een trol die permanent alle discussies verziekt en altijd conflicterende meningen geeft vanuit een querulanten houding? Val jij daar op?

     3. Vabis

      Dat is toch simpel, collega trollen vallen elkaar natuurlijk niet af…..

     4. Gustaafff

      Dit ontwijkende antwoord bevestigt het beeld van je tig accounts, @Noodborreltjeluik.

     5. Borrelnootje

      Guusje, je besef is ontoereikend om in te zien dat juist jij degene bent die een antwoord ontwijkt. Gaat je collega-trol je zo aan het hart dat je geen kleur durft te bekennen? Ben je wellicht zijn holmaatje? Betaalt hij je? Ben je zijn knechtje, zijn slaafje. Waarschijnlijk allemaal!

     6. Gustaafff

      Noodborreltje, je beantwoordde mijn vraag niet, want de overeenkomsten tussen jouw schrijfsels en die van Noodluik, zijn treffend.

      Eigenlijk is het antwoord nu wel duidelijk.

     7. Borrelnootje

      Guus, waarom beantwoord jij mijn vraag niet? Waarom bescherm je een querulant die alleen op DDS komt om te trollen, te zeiken en te zieken en die door iedereen (behalve door jou en Beukman) uitgekotst wordt en gezien wordt als een stuk afval? Zou je daarover je licht eens willen laten schijnen?

     8. Gustaafff

      @Borrelnood, ik ken verschillende mensen die hier alleen maar vuiligheid storten, de boel verzieken en daar is het door jou genoemde persoon, niet één van. De mensen die dit wél doen, worden echter volledig getolereerd en hun soms krankzinnige epistels eveneens.

      Maar goed, duidelijk is dat jij er en scala aan accounts op na houdt. Ik veronderstel dat meerdere accounts hanteren, geen enkel probleem is. Ook niet voor Ozewoudt.

    3. Vabis

     O ja, Wim heeft natuurlijk nicks op voorraad, nou dan mag je weer enkele dagen trollen knul totdat men je er weer van af trapt…

   2. Beukman

    @Floris
    De ware trol hier is Ome Ga. Ik heb hem zelden op een inhoudelijke reactie kunnen betrappen. Ook hier gaat ie los met onzalig gescheld en getier.
    Het zal wel kinnesinne zijn. Uitgerekend het mikpunt van zijn haat schrijft in deze draad reacties die wél inhoudelijk zijn, én to the point.
    Daar zou jij nog veel van kunnen leren, neptrollenvanger.

    1. Floris

     Ik zie dat je nog steeds niet hebt begrepen wat een trol is, Beuklul. Ik zal je helpen:

     “De trol zaait onrust door mensen tegen de haren in te strijken. Zo zal een trol op een niet-rokers-forum telkens weer beginnen over hoe prettig roken is.
     Ook zal een trol een bepaalde beroemdheid afkraken op de fansite van de betreffende persoon, OF OP EEN POLITIEK FORUM EEN MENING GEVEN DIE CONFLICTEERT MET DE MENING VAN DE MEERDERHEID VAN DE GEBRUIKERS DAAR.”

     https://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_(internet)

     1. Beukman

      Wat je impliciet beweert, @Floris, is dat je vindt dat iedereen hier elkaar maar een beetje moet nawauwelen, en vooral niet anderen tegen de haren in moet strijken. Want zo iemand is dan meteen een trol.

      Het is duidelijk dat de definitie die jij aandraagt niet van toepassing kan zijn op een politiek forum, waar juist dialectiek noodzakelijk is om het interessant te maken.
      Kijk eens naar de replies van Pollewop in deze draad. Ik tel er drie. Twee voegen toe aan de discussie, de derde is een reactie op een scheldpartij aan zijn adres. Of beschouw jij reactie #1 óók als een trollenreactie? Dan dooft het licht.

      Het valt me verder op dat een figuur als Theo (zijn laatste nick was geloof ik ome Bob), die hier in meterslange reacties al scheldend en hoofdletters uitspuwend en doodsbedreigingen uitend onbelemmerd zijn gang kan gaan (waarna hij weer een tijdje onderduikt), bij jou alleen maar instemmende of zelfs ronduit bewonderende reacties uitlokt.
      Maar DAT is nou een echte trol, hypocriet. En zo zijn er wel meer.

      Hier een zinnetje van de Engelstalige wikipagina, die een stuk genuanceerder is over het begrip “troll”:

      “At times, the word can be abused to refer to anyone with controversial opinions they disagree with.”
      https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll

      Dat is precies waar jij en anderen je schuldig aan maken. Ik zal je nog sterker vertellen: met jouw hoge gehalte aan niet-inhoudelijke reacties maak je je zelf schuldig aan trollengedrag. De obsessieve trollenjager is zelf een trol.

     2. Floris

      Ik zie dat je er je eigen definitie van een trol op na houdt, Beukman. Schrijf even naar Wikipedia dat je het niet met hen eens bent.

      Het kernpunt is de intentie waarmee een linksmens zich op een rechts forum begeeft. Is dat een gedachtenwisseling waarbij de linksmens zich onthoudt van Ad Hominems en open staat voor de argumenten van de rechtsmens (en vice versa) dan heb ik geen enkel bezwaar.

      Dat is bij je vrind beslist niet het geval. Al jaren niet. Het is de reden waarom hij door vrijwel iedereen een trol wordt genoemd.

      Het is te treurig voor woorden dat ik jou dat nog uit moet leggen. Kennelijk heb jij een blinde vlek voor ’s mans wangedrag omdat je politiek op dezelfde lijn zit en dat zegt dan weer veel over jou zelf.

     3. Beukman

      Nee @Floris, ik heb geen eigen definitie van een trol. Die van mij komrtvan Wikipedia, net als die van jou.

      Verder constateer ik dat je verliest: niet op punten, maar op knock out. Je gaat op geen enkele van mijn punten in.
      Je slaafse bewondering voor echte trollen als Bob spreekt verder boekdelen.

      Tel dit op bij een andere in het oog springende eigenschap van jou: je bent de redelijkheid en de vriendelijkheid zelve, TOTDAT iemand het waagt om zich niet door jou te laten overtuigen: jij hebt een probleem met andersdenkenden.
      Ondertussen vertel je triomfantelijk rond dat je niet je tijd wil “verdoen” aan die zogenaamde trollen. Terwijl je bakken met tijd verspilt aan het niet-inhoudelijk op hen reageren.

      Kijk eens in de spiegel, @Floris, en stel jezelf de vraag wie je eigenlijk bent.

   3. Christian Wouters

    Narcisten sterven eenzaam en vroeg. Vaak in huizen waar de ramen van zijn ingegooid.

 16. Floris

  De nick “volkspatriot” had die bedrieger nog liggen hier.

  En wie weet hoeveel slapende accounts deze psychopaat nog meer heeft.

 17. H.Vaes

  Geen mens….geen volk…..geen werelddeel…. die ook maar iets aan klimaatverandering kan doen.
  Belachelijk.
  Miljarden jaren is de aardbol zijn eigen weg gegaan…….en dan komt Gr.L…..en die willen het klimaat beïnvloeden?????? En al binnen enkele jaren resultaat zien.
  Dat er klimaatverandering is zal niemand ontkennen……..Maar dat Gr.L en al die andere klimaatgekkies in enkele jaren tijd het klimaat wil sturen en daar invloed op willen hebben…….dat is de grootste onzin die ik ooit gehoord heb.
  We kunnen ons geld wel beter besteden.
  Iets doen voor het millieu…..ok……maar klimaat…..het moet echt niet gekker worden.

 18. Beukman

  “Het is te gek voor woorden dat de zogenaamd rechtse VVD overweegt om zaken te doen met een partij die de economie in het verderf wil storten om groene hobby’s te bekostigen.”

  Rutte zegt al jaren dat de ontwikkeling van groene technologie economisch goed voor Nederland kan uitpakken. Ik denk dat hij hierin gelijk heeft.

  Los daarvan hoort praten met mogelijke coalitiegenoten gewoon bij het ritueel en de strategie. Met Jesse overslaan zou Rutte anderen alleen maar in de kaart spelen: hun marktwaarde zou erdoor omhoog gaan.

 19. Robert Leiden

  Dit is wat Geert Wilders wilde.
  Dus nu niet mekkeren dat de PVV uitgesloten wordt.
  http://nos.nl/artikel/2079692-wilders-sluit-samenwerking-met-rutte-uit.html
  Tot over 4 jaar!

  1. Gustaafff

   https://twitter.com/geertwilderspvv/status/686156800048119808

   Gelukkig dat Geert ook twittert, @Robert. Uit de originele bron, “niet met de VVD!”

 20. leeuwvanvlaanderen

  Maakt U zich vooral geen zorgen.
  Ik had het lang niet door; maar een paar dagen voor de verkiezingen was de Franc gevallen!
  Op een reportage op de televisie van een vernieuwende, sprankelende bijeenkomst kwamen ze in beeld; Ja hoor daar waren ze weer: De (publieksgeile (alleen publieksgeil?) Femke Halsema, de baantjesjager Paul Rosemuller (en hij komt al uit zo’n arme familie), Jolanda Sap (kent U ze nog?, en Oink (de goede man leent zich ook voor alles).
  Kortom de oude hap gaat weer meedoen en laat daarvoor alle principes vallen. Wees niet bang!

 21. hans-e-pans

  Als GL in de regering plaats neemt en het kabinet de komende regeerperiode uitzit, dan is GL voor de hierna komende verkiezingen door de VVD vakkundig kaltgesteld. Regeren is vooruitzien, de VVD kan het dus wel.

  1. Syntha

   Nee schat. Ik ben hier in mijn Nederlandje geboren. Dus hier blijf ik, al zou men mij graag zien vertrekken misschien.

   Dood gaan is niet erg weet je, alleen de manier waarop kan rottig zijn, om het zo maar eens uit te drukken.

   Cheers!!

   1. Syntha

    Verkeerde plek geplaatst. Mijn bovenstaande mededeling is bedoeld op de reactie van arnoniemuss.

    Enjoy!

 22. Arnoniemuss

  Er wordt hier altijd verschrikkelijk gekankerd op de opbrengsten van het kabinet Rutte-Samsom. Niets is goed, niets deugt. En nu komt er weer vier jaar zo’n links Rutte kabinet aan , misschien zelf met Klaver. En weer: gekanker van hier tot ginder. Maar ondertussen blijven jullie wel allemaal in dit verketterde landje wonen om te profiteren van de ruif van Rutte. Ik hoor nog niemand met emigratieplannen. Is het gras over de heuvel misschien toch minder groen? Zijn andere landen misschien toch niet zo aantrekkelijk? Of hebben ze daar geen enkele behoefte aan jullie extreem rechtse gedachtegoed? Zijn jullie daar nog minder welkom dan hier?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.