Oh nee! Schippers wil “voor de zomer” met een nieuw kabinet komen

Het nachtmerriekabinet Rutte III is in aantocht.

Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar zachtjes aan de deur van het Torentje? Het is Mark Rutte zeker die een nieuwe coalitie in elkaar smeedt zeker, ik zal hem vooral niet vragen naar zijn coalitiegenoten…

Slecht nieuws voor iedereen die een vrij, welvarend en vooral ook modern Nederland wil: een 12-jarige redacteur van het NRC Handelsblad bericht dat Edith Schippers nog voor de zomer een nieuw kabinet wil.

https://twitter.com/pimvandendool/status/847017797922279424

Dit betekent natuurlijk dat de betrokken partijen én de informateur zelf ervan uitgaan dat er inderdaad een coalitie valt samen te smeden van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Dit terwijl Sybrand Buma én Mark Rutte de milieufreaks tijdens de verkiezingscampagne nog keihard bekritiseerden. Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over Jesse Klavers kritiek op met name de VVD, een partij waar hij in zijn ogen eigenlijk nooit zaken mee zou kunnen doen.

De VVD pretendeert een partij te zijn van, voor en door MKB’ers en ZZP’ers. Laat dat nou net de mensen zijn die Klaver juist kapot wil maken. Geen wonder dus dat enkele twitteraars al laten weten dat er VVD-leden zijn die met opstappen dreigen als hun partij in zee gaat met de linksextremisten van GroenLinks:

En wat te zeggen van het CDA, dat toch dé landbouwpartij van Nederland is? De christendemocraten maken zich in theorie altijd hard voor Nederlandse boeren. Maar die moeten het juist op grote schaal ontgelden als het Klaver het voor het zeggen krijgt in ons land. Boeren — zeker veeboeren — zijn in zijn ogen immers het vleesgeworden kwaad.

Dat Alexander “Weg Met Ons” Pechtold samenwerking met GroenLinks wel ziet zitten verbaast niemand. Maar van het CDA en de VVD zou je toch anders verwachten.

Er is maar één mogelijkheid voor VVD en CDA om deze coalitie in elkaar te zetten zonder hun achterban te verraden… en dat is door ervoor te zorgen dat Klaver zijn achterban met het mes in de rug steekt, in ieder geval wat klimaat, milieu, de economie, en immigratie betreft. Misschien dat ze hem iets kunnen geven wat onderwijs betreft, maar daar moet het wel mee ophouden. Natuurlijk is hij daar niet toe bereid, wat inhoudt dat VVD én CDA bereid zijn om hem nog veel meer te geven. En ja, dat is bijzonder zorgwekkend.

Of overschat Schippers de mogelijkheden? Denkt ze dat het allemaal wel goed komt terwijl de andere partijen daar achter de schermen toch echt anders over denken?

Aangezien Rutte ongetwijfeld akkoord zal gaan met élke deal waardoor hij zich nog een paar jaar premier mag noemen vestig ik mijn hoop op Buma. Sybrand, laat je kiezers niet in de steek! Help boeren en sta pal voor het hardwerkende gezinnen, het MKB en ZZP’ers!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. DutchDropveter

  Om vervolgens na de zomer nieuwe verkiezingen te plannen?

  Sorry maar wie geloofd er nou in een succesvolle samenwerken tussen die 4 partijen? De kans dat de euro over 10 jaar nog bestaat is groter… en dat zegt wat!

  1. Syntha

   Ook in dit geval zijn de wonderen nog niet de wereld uit…. vooral als het om macht, geld en plannen doordouwen gaat.

 2. glazenbol

  De VVD pretendeert een partij te zijn van, voor en door MKB’ers en ZZP’ers

  Dat waren ze niet, dat zijn ze niet en dat zullen ze nooit zijn De VVD zit er alleen voor de grote a sociale graaiers

 3. Wim

  Gezien het terroristische karakter van GL heeft iemand nog wat over Erdogan ,Trump of Poetin te zeuren.

 4. Guus Geluk

  Het is zeker van belang dat er spoedig een nieuwe regering in het pluche zakt. Ons land staat voor enorme uitdagingen en een krachtig beleid is nodig om deze problemen op te lossen. Een coalitie VVD/CDA/D66/GL is goed voor de stabiliteit van meerderheden (en plaksel aan kleine rechtse partijen is ramp), maar als het het motorblok VVD/CDA/D66 niet lukt om tot een overeenkomst met GL te komen, kunnen zij de altoos constructieve CU in de arm nemen.

 5. H.Vaes

  De Vvd stemmers moeten niet zeuren. Ze zijn lang genoeg al gewaarschuwd dat Rutte de boel belazerd.
  Een ezel stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen…..een Vvd.er schijnbaar wel.

  1. jennifer

   Helemaal goed, laat het kaarthuis er maar komen,hoop dat het niet lang duurt voor het in elkaar stort dan, dit verdienen de VVD stemmers allemaal.

 6. Ruud562

  Tja, nu moord en brand schreeuwen terwijl daarvoor de juiste keuzes had kunnen maken: dus naast de PvdA in ieder geval géén stemmen naar de VVD, D66, GL! Waarvan de VVD en D66 de afgelopen jaren overduidelijk met leugens en bedrog te kennen hebben gegeven waar en voor wie ze staan, n i e t voor (het belang van) het Nederlandse volk dus! En GL, ach ja, vele domme leeghoofden die hun stem uitbrachten op die Klaver, want die zag er zo leuk uit! Een GL, dat islamistische instroom wil versnellen!
  Ach, een zéér dom volk krijgt wat het verdient! Niet veel dus!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.