Peilingen zijn palingen: 74 procent van de kiezers heeft nog geen beslissing genomen!

Geen categoriemrt 08 2017, 16:00
En 20 procent heeft zelfs "helemaal geen idee" op wie ze gaan stemmen.
Er verschijnen op dit moment elke dag peilingen. En ja, alle sites en kranten (DDS dus ook) berichten daar vervolgens over. Niet zo gek natuurlijk: de verkiezingen zijn hot en zeker peilingen doen het erg goed. Iedereen houdt immers van een wedstrijd, of het nou in de politiek of in de sport is.
Wat de meeste nieuwsmedia er niet bij vertellen is dat je de peilingen met een enorme korrel zout moet nemen omdat de meerderheid van de kiezers nog helemaal geen beslissing genomen heeft. Zo blijkt uit onderzoek van I&O Research dat 55 procent nog tussen twee of meerdere partijen twijfelt.
En dan zijn we er nog niet wat het percentage zwevende kiezers betreft. Volgens datzelfde onderzoek heeft 19 procent van de kiezers namelijk "nog helemaal geen idee."
Welke kiezers afgelopen zaterdag dan al wel een beslissing genomen hadden? 25 procent.
Slechts 1 op de 4 mensen weten dus op wie ze gaan stemmen.
Het bewijst maar weer eens dat je de peilingen het beste maar kunt negeren. Misschien dat je kunt zien welke partijen iets van momentum hebben, maar dat is het dan wel.
De uitslag van deze verkiezingen wordt pas op 15 maart zelf bepaald (en misschien in de twee of drie dagen ervoor), omdat dat het moment is waarop de meeste kiezers écht de knoop doorhakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten