Pia Dijkstra (D66) barst in tranen uit: ‘Wat gemeen dat Van der Staaij kritiek op Pechtold en de islam heeft!’

Kritiek hebben op de politiek van D66-opperhoofd Alexander Pechtold én ook nog eens op de radicale islam? Dat is natuurlijk al helemaal uit den boze!

Kees van der Staaij (SGP) was donderdagavond in Ede om met andere christelijke partijen in debat te gaan over thema’s die hen als christenen dicht bij het hart staan. Dat alles vond overigens plaats onder de dreiging van terreur, zoals te zien was aan de enorme politiemacht die was uitgerukt om het evenement te beveiligen. Maar dat zal wel niets te maken hebben gehad met de zaken die daar besproken werden, toch?

De radicale islam had namelijk een belangrijke plek in het debat. Waar Sybrand Buma (CDA) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) vooral de niet-bestaande nuance zochten – het D66-standpunt dus eigenlijk – was Van der Staaij zo open om de zaak gewoon hard maar eerlijk te benoemen: het gaat hier om een enorm existentieel gevaar voor Nederland. Daar haakten zijn mede-sprekers dus eigenlijk al af, maar waar ze helemaal niets in zagen was een vergelijking tussen haatbaarden en Alexander Pechtold. Die laatste zou met zijn huidige politiek – denk aan zijn wens om het voor iedereen mogelijk te maken om zogenaamd ‘waardig’ een punt achter je leven te zetten, hoe oud je ook bent – ook een ”radicaal zelfbeschikkingsdenken op het gebied van leven en dood’ voorstaan. Au, die zit! Daarbij maakte hij terecht de opmerking dat de twee groepen dat natuurlijk wel op een andere manier doen: Pechtold gebruikt geen geweld en volgt een democratisch pad, wat dat stelletje jihadisten natuurlijk niet kan zeggen. Een prima vergelijking waarbij Van der Staaij heel duidelijk heeft gemaakt wat je er wél en niet onder moet verstaan, lijkt mij: hij zegt dus niét dat Pechtold net een moslimextremist is, maar wel dat ook hij een gedachtegoed aanhangt dat wel eens doden op haar geweten zal kunnen hebben.

Toch zijn er vanzelfsprekend mensen die ondanks alles het nodig vonden om Van der Staaij aan te vallen op zijn redenering. Pia Dijkstra, lid van – hoe kan het ook anders – D66 opende vrijdagochtend de aanval, omdat ze de uitspraken van de SGP’er niet beschaafd genoeg vond:

Zo’n opmerking geeft natuurlijk wel weer aan hoe los van de werkelijkheid vele D66’ers leven: het spijt me zeer Pia, maar als er iemand in onze Tweede Kamer is die altijd, wat er ook gebeurt, met respect en beschaafd blijft praten dan is het Van der Staaij wel! Sterker nog, dat hij dit standpunt inneemt toont maar weer aan dat hij één van de weinigen is die nog écht respect heeft voor de waarde van het leven. Het gedachtegoed van de eurofiele D66-voorman ‘radicaal’ noemen vind ik wat dat betreft dan ook niet bepaald vergezocht, en al helemaal niet op een respectloze manier gebracht.

Laten we echter niet vergeten dat het hier om D66 gaat, en daar geldt steevast: wegkijken als het om de radicale islam gaat – wie kent die term überhaupt? – en al helemaal als het over de grote leider gaat!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. jennifer

  In werkelijkheid jankt ze natuurlijk nu al met de weet dat het spuitje van D66 voor haar ook bijna klaar ligt. Als iemand moet janken om die gladjanus pechknol is men al ver heen vind ik en kan men beter maar de waarheid onder ogen zien wat deze partij aangaat voor het te laat is voor dit land.D66 staat voor meer EU, meer Islam, en het snel opruimen van de ouderen in dit land, zodat pechknol veel geld overhoud om zijn geliefde Islam te behagen.

  1. Gustaafff

   Pechtold gaat over lijken en is een gevaar voor Nederland @jennifer.

   1. sadeyes

    Hey Gustav, wat krijgen we nou?

 2. DutchDropveter

  Hey waar is Gustaaf ohnee dit artikel gaat over D66 en niet over de PVV…

  1. swetsnek

   Hahahaha ja zo is het maar net dan hoor je droplul niet hahaha

 3. zomaar

  citaat ” hij zegt dus niét dat Pechtold net een moslimextremist is, maar wel dat ook hij een gedachtegoed aanhangt dat wel eens doden op haar geweten zal kunnen hebben.”.

  hoe waar klinkt het !!, doden praten niet !!!, dus iemand die men vroegtijdig van het leven beroofd omdat hij/zij 75 jaar of ouder is , en een kostenpost vormt kan men (vrijwillig afspuiten , pillen geven noem maar ), immers doden praten niet en niemand komt te weten hoe en waarom , tja en onze samenleving moet hervormd worden is de leus van onderranden D66 .

  1. jennifer

   Laten we eerlijk zijn dat al die partijen heus wel weten dat ze met hun import beleid wat al 40jaar lang gevoerd wordt in dit land behoorlijk de mist zijn in gegaan. Hierdoor heeft zelfs Pim Fortuin het leven moeten laten dankzij een partij als GroenLinks, je hoort er niemand meer over het hoe en waarom,nee stel je voor de jonge generatie die nu gaat stemmen zouden de waarheid eens horen hoe deze linkse partijen werkelijk zijn. Je kan dan inmiddels zeker wel van fascisme spreken onder deze partijen. Alles wordt gedaan om partijen en personen die dit aanspreken onderuit te halen in dit land, en dat gaat gepaard met demoniseren en zelfs doodsbedreigingen aan mensen die hiervoor wel een luisterend oor hebben. Het is natuurlijk makkelijker voor de linkse partijen om de waarheid te verbloemen met allerlei verwijten naar partijen die dit durven te benoemen. Als men zo door gaat zal er niets veranderen en zullen we het alleen nog maar erger te verduren krijgen als burger, door steeds maar weer terug te vallen door het stemgedrag op dit soort partijen, die straks meer bloed aan de handen zullen hebben door hun leugenachtige beloftes aan de burgers vlak voor de verkiezingen steeds weer. Men kan vallen over een A4 tje van een partij, maar als men logisch nadenken gaat blijft er van die honderd pagina s beloftes van die andere partijen straks ook nog maar een A4tje over, let maar eens op want zo gaat het steeds weer na de verkiezingen als ze de buit binnen geharkt hebben. Men kan beter realistisch blijven en we weten maar al te goed dat men problemen die ontstaan in de regeringsperiode aangepakt moeten worden als ze er zijn, maar dan is niemand thuis. Dan toch liever een partij wat niet een emmer vol papier beloofd waar niets van overblijft, maar de genoemde problemen als eerste oplost, want wij burgers hebben niets aan al die beloftes wat ze doen. Wat ze inmiddels kapot gemaakt hebben praten ze niet over, omdat ze zelf weten dat het bijna niet meer te herstellen is wat ze aangericht hebben, en laten dan toch ook hun gemaakte rommel door partijen opknappen die dit ook in verkiezingstijd durven te benoemen.En vallen er dan op een goedkopen manier overheen om dit maar snel stil te zwijgen steeds.

   1. zomaar

    om wat te doen !!, heb je aan een velletje papier zat !!, gewoon doen wat erop staat en wegstrepen als het gedaan is ! , en zo werk je het lijstje af .

    gevolg naar een bepaalde periode , klaar !!!.

    1. jennifer

     Dat zei ik dus want dat is tenminste realistisch toch.

  2. Gustaafff

   Ik ben het nooit met zomaar eens, maar hier heeft hij groot gelijk.

 4. corfo

  Dijkstra geeft overduidelijk aan waaruit het grootste deel van D66 bestaat : een stelletje jankbekken, die we toch zeker niet a.d. “macht” willen in óns landje ?

  1. Christian Wouters

   Dijkstra is havo. Dat brevet van levens-onvermogen. Die telt dus nooit meer mee.
   Gewoon opvulmensen. Waar D66 vol mee zit. Allemaal hebben ze als basiskenmerken leeg en ambitieus. Stuurloze geesten die zich dan maar bekennen tot technocratische ingrepen maar geestelijk dolend.

   D66ers staan het verst af van hoe de mens bedoeld is. Die Dijkstra is een domkop met status. Een giftige appel.

 5. Wim

  Maar wie wil de organen van Pia hebben en leven haar ouders nog.

  1. corfo

   @Wim
   Niemand wil de organen van Dijkstra, daarom zit ze nog steeds op ’t pluche, als ’t anders zou zijn geweest dan was ze reeds dood-gespoten.

 6. ikweetwatikwil

  Van uw beschaafdheid Pia , moet ik niets hebben. D66 duwt Nederland met hun zogenaamde beschaafheid over het randje . Verkocht en verraden.
  Als je het niet met D66 eens bent en de waarheid zegt , ben je onbeschaafd?? Wat hebben jullie toch met de dood. Lijkt mij ongezond.
  Toen Minister Borst nog leefde had ze ook al iets met te vroeg geboren baby’s . Daar moest je geen moeite voor doen .

 7. Gustaafff

  Beschamend genoeg gebruikt Pechtold die zelfmoordpil in zijn verkiezingscampagne. D66 moet weg.

  Vandaag nog.

  1. Osewoudt

   Zullen we dat aan de aan de kiezer overlaten?

   1. Gustaafff

    Dit is mijn stemadvies, @Osewoudt.

    1. DutchDropveter

     Heeft niemand om gevraagd je ziet / leest dingen die er niet zijn, gaat het wel goed met je? #gaatheenenstiriliseeru

     1. Gustaafff

      #geenzorgenjijmagookD66stemmenalsjedatlieverhebt.

  2. Syntha

   Een beschaafd stemadvies Gustaaff, mijn compliment.

   1. Gustaafff

    @Syntha, dank je. Ik ben de knetterlinkse nachtmerriekabinetten Kok nog niet vergeten, daar “vicepremier” Els Borst de vrije hand had om de euthanasie- en abortuswet erdoor te jagen. Een tweede Els Borst in de persoon van Pia Dijkstra, stort ons land in de verdoemenis.

    1. Christian Wouters

     Ach, God is voor de wraak. Weet jij ook.

  3. Christian Wouters

   Drion 66?

 8. Pielo

  Dit land is naar de kloten. Wen er maar alvast aan dat mannen ik jurken hier over pak ‘m beet 20-30 jaar de dienst uitmaken. En ook uw kleinkinderen zullen als het meisjes zijn hoofddoekjes dragen….ff geduld nog dus !

 9. ikweetwatikwil

  Nog een mening over een partij Osewoudt ?? Guustaaff heeft in deze gelijk. Alsjeblijft geen D66 aan het bewind. De redenen zijn bekend.

 10. Ni28

  Heer van der Staaij kan heel geestig zijn met zijn opmerkingen. Hier dus weer en op zeer treffende wijze. Om met hem te spreken, God behoedt ons van D66. Samen met de VVD zouden zij volledig over onze levens beschikken. Als het maar economisch goed uitkomt worden wij desnoods aan de islam uitgeleverd en als wij daar niet goed van worden mogen wij versneld een eind aan maken. Gevaarlijke discussie waarbij D66 een claim om neemt. Mensen zijn bang voor dit soort dingen waarbij ook een verplichte orgaandonatie hoort. Wie garandeert dat de huisarts of specialist je nog straks nog helpt op hogere leeftijd? Het is dubbel voordelig als je snel het leven verlaat. Je kost niets meer en je brengt dure organen in omloop. Gevaarlijke partij deze D66. Opeens denk ik aan de Mengele in Pechtold.

 11. Syntha

  Kijk naar degenen die veel bescherming nodig hebben, als ze in het openbaar verschijnen en je weet waar de waarheid zit.

  Ja, Mevrouw Dijkstra. Wij voeren een hele beschaafde discussie. Zelfs voor de verkiezingen. Kijk maar naar de heer Staay. Die munt daarin uit en is waarheid-correct (niet te verwarren met politiek-correct) (en ook een kundig redenaar) in deze woorden die hij uitspreekt. Die hebben u dus geraakt in uw politiek-correcte verdorrende zieltje. Hij is 1 van degenen die ik bewonder, weet u waarom?

  Voor het uitdragen van de normen en waarden, die in pc-links niet te vinden zijn, hoezeer zij die woorden ook in hun mond trachten te nemen. Het komt er verwrongen en verkracht uit, omdat zij die waarden nog niet kennen.

  Doet u dat zeer? Goed zo. Dan bent u nog ergens bereikbaar. En daar bedoel ik uw portemeknip niet mee, dat begrijpt u als beschaafde discussie-voerende toch wel?

  De verkiezingen. Daar houden wij heel beschaafd rekening mee, dat begrijpt u. Voor ONS is het niet belangrijk, of het 3 maanden, 2 dagen of 1 uur voor de verkiezingen is.

  Aan de uitslag, (hopelijk wordt die door politiek-correct links en u en iedereen in dit kabinet en aanverwante artikelen eerlijk,volgens normen en waarden, CORRECT weergegeven.) zult u voelen en weten, wat de Nederlandse bevolking van u en uw vrienden vind.

  1. Ome Ga

   Amen Sybren, goed verwoord:

   “Voor het uitdragen van de normen en waarden, die in pc-links niet te vinden zijn, hoezeer zij die woorden ook in hun mond trachten te nemen. Het komt er verwrongen en verkracht uit, omdat zij die waarden nog niet kennen.”

   “Niet meer kennen”… want vroeger (Mierlo) namen ze die nog wel eens (onbewust) over van het Christelijk erf. De verharding (‘callous’, in de King James, zoals groeiend eelt, of een kaars die ontstaat door steeds in kaarsvet te dompelen), verharding dus die steeds from the inside out blijkt, is kenmerkend voor rot en links.

   1. Syntha

    Dank je Ome Ga, alleen heet ik Syntha. Maar ik vergeef het u hoor.

    Wat betreft normen en waarden “overnemen” , voor mijn gevoel bezit je die dan nog niet, anders HOEF je ze niet over te nemen, je HEBT ze al. Vandaar mijn “niet kennen.”

 12. napels

  Waar staat D666 ook al weer voor pact met de duivel ofzo he

  1. Ni28

   die extra zesje verdienen zij wel.

   1. jennifer

    Er ontbreekt er nog een dan was de nachtmerrie helemaal compleet. Des duivels dan toch.

    1. Gustaafff

     Ironisch genoeg heeft zelfs de knetterlinkse SP afstand van het achterlijke plan van Dia Pijkstra c.s. genomen.

 13. van Urk

  Vanavond in het programma Bolwerk brengt de heer Staaij een bezoek op Urk.

 14. Ni28

  Ik denk dat D66 in deze campagne door deze voorstellen slecht gaat scoren. Althans bij de 40 plussers die al wat meer over deze vragen nadenken. Misbruik van deze maatregelen valt niet te stoppen en elke goede bedoeling in deze verliest het van de kwaad. Begin maar met de strijd tegen vergrijzing die nu al begonnen is tijdens Rutte.

 15. HaZ

  “De radicale islam had namelijk een belangrijke plek in het debat.”
  “was Van der Staaij zo open om de zaak gewoon hard maar eerlijk te benoemen: het gaat hier om een enorm existentieel gevaar voor Nederland.”
  Die Kees toch.

 16. Ome Ga

  Haha Syntha, geen dank maar ging wat te snel, dus sorry ik dacht van Sybren (journalist hiervan), maar blijkt nu van jou.

 17. Christian Wouters

  Beschaafd is racisme.

  En alpha’s een beroepsverbod.

  Havo afschaffen.

  En verder de gewone cultureel-rechtse dingen. Zand hoort in de zandbak, dubbel paspoort, halve burger etc.

  De derde Fortuyn, die zal dit land laten bibberen.

 18. Cultuur_Pessimix

  vd Staaij = radicale Christen…we leefden toch in een seculier land? Hoe kan het dan dat we partijen hebben als de SGP? Afschaffen die partijen geschoeid op geloofsdogma’s. Heb je gelijk minder last van islamitische druk. Echte scheiding tussen kerk en staat dus!

 19. dapperedodo

  HUh? Kees van der Staay heb ik altijd gezien en gehoord als een beschaafde man. Ook al ben ik het met veel van zijn ideeen niet eens. Wat Islam betreft vind ik dat hij gelijk heeft.
  Dat Pia dat zegt is weer een steek van links. Dat doen linkse mensen altijd als ze hun gelijk niet krijgen. Dan gaan ze vernederen of beschuldigen.
  Ik heb linkse mensen leren kennen als mensen, die vaak lid zijn van Nivon. Misschien niet allemaal, maar ik zie ze niet graag om me heen. Nogal hypocriet en stiekem.
  De geitenwollen sokken brigade. moet er niks van hebben.

 20. jonathan

  Typisch iets van D66. Arrogant, hautain. V/d Staaij was beschaafd maar benoemde duidelijk waar en wat het gevaar is. De islamfascisme. Maar daar kan links niet tegen. ZE hebben met de islam gemeen dat ze zich meer voelen dan de ander. Islamieten wanen zich superieur omdat ene zeer perverse psychopatische krijgsman moha.ed die kickte op macht (kenmerk van psychopathie) door de Jood,Christen en de niet-moslim minderwaardig te maken zodat hij ze kon vernederen,vervolgen en vermoorden. Gebeurt al 1400 jr en nog steeds. Wereldwijd zijn christenen (215 miljoen) de grootste groep die vervolgd enz worden door islamfascisten/-terroristen. Afgelopen jaar 90.000 chr.vermoord. Daarnaast ook Joden, moslims die niet een “verkeerde”stroming aanhangen en niet-moslims vermoord.D66 interesseert het niet. Typisch links. Kijken weg, bagitaliseren en zeggen dat het niet bestaat. Terwijl onze cultuur en vrijheden al onder druk staat door islamfanataci die onze cultuur en vrijheden willen ontwrichten om de wrede sharia ons goedschiks dan wel kwaadschiks op te leggen. Juist goed dat v/d Staaij c.s. dit aankaarten. Hij heeft het beschaafd gezegd maar duidelijk. Dat is nodig. Islam en D66 willen de dood en zijn, met links, het groootste gevaar voor mensen die vrijheid willen. Niets voor niets dat er een organisatie Cultuur onder Vuur.nl is ontstaan die ijvert voor ons erfgoed en (chr) tradities.Had voor de verkiezingen een lijst aan alle fracties geschreven of ze staan voor het erfgoed, onze vrijheden enz.Tevens konden leden(waaronder ik)briefkaarten met dat verzoek aan hen sturen. Nou geen tientallen, honderdtallen maar duizendtallen kwamen op het Binnenhof binnen. Het speelt degelijk en terecht dat er zorgen worden gemaakt of de Jood,Christen en de niet-moslim geen 2e rangsburgers worden. Stop de islamisering en links. Een gevaar voor onze vrije samenleving. Goed stuk Sybren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.