Rebelse CDA-senator draait helemaal door: “CDA is Wilders-light!”

En nee, dat bedoelt ze niet als compliment.

Ria Oomen is links, politiekcorrect tot op het bot, al jaren lid van het incestueuze partijkartel (maar verder nergens echt goed in), en is ervan overtuigd dat ze ver verheven is boven het gewone volk (lees: jij en ik). U raadt het al: mevrouw zit in de Eerste Kamer.

Dat doet Oomen voor het CDA, de christendemocratische middenpartij. Opmerkelijk genoeg heeft ze het nu helemaal gehad met haar eigen partij omdat die hoegenaamd “Wilders-light” zou zijn:

“Ik vind van veel partijen, ook de mijne, dat ze te veel Wilders light zijn geworden. En dat hoort niet in de Nederlandse samenleving”, zei Oomen tegen L1.

Nou klopt het zeker dat het CDA zich als redelijk rechts presenteerde tijdens de verkiezingscampagne, maar dat is niet hetzelfde als “Wilders light” zijn. Sybrand Buma is gewoon kritisch op massa-immigratie, de politieke correctheid, en het socialisme. Nog niet zo heel lang geleden werden dat soort standpunten gezien als typisch des CDA’s. Dat mevrouw Oomen daarover valt komt eerst en vooral doordat ze links tot op het bot is en veel beter op haar plek zou zijn bij GroenLinks.

Triest natuurlijk, maar mevrouw was nog niet klaar:

Volgens Oomen heeft het overnemen van de PVV-punten niet voorkomen dat veel kiezers op de partij van Wilders hebben gestemd. De andere partijen moeten daarom uitzoeken wat de kiezers dan aantrekt in de PVV.

En nu komt het écht schokkende: mevrouw Oomen geeft hardop te niet te begrijpen waarom er eigenlijk mensen zijn die op de PVV stémmen. Zo heeft ze onlangs geflyerd in een Limburgse wijk waar de PVV veel aanhang heeft. Maar, zegt ze, die wijk is tegenwoordig veel mooier dan vroeger! Hoe kan het nou toch dat die achterlijke klootviolen daar dan toch op Wilders stemmen?

Goh, mevrouw Oomen, zou het iets te maken kunnen hebben met het opengrenzenbeleid dat ook door ú gesteund wordt? Of door de dictatuur van de politieke correctheid, waardoor mensen hun mening niet meer mogen verwoorden uit angst a) verketterd en b) mogelijk zelfs vervolgd te worden? Of misschien met de uitholling van de zorg? Of het feit dat er jaarlijks miljarden worden uitgegeven aan het overeind houden van zuid-Europese EU-lidstaten terwijl in Nederland hele volkswijken verpieteren?

Of misschien met de continue dreiging van radicaal-islamitisch terrorisme?

Hmm?

Het is echt ongelooflijk dat zo’n vrouw a) niet door heeft wat er leeft onder PVV-kiezers en b) dat ze dat nog hardop durft te zeggen ook.

Afijn, het CDA mag zich gelukkig prijzen dat mevrouw de senator deze uitspraken niet deed vóór de verkiezingen. Anders had ze haar partij vrijwel zeker zomaar een paar zetels gekost.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. zomaar

  dat geloof zij toch zelf niet denk ik , voor de verkiezingen praat elke partijleiders de burgers naar de mond , om Wilders de wind uit de zeilen te nemen .

  na de verkiezing kennen wij het verhaal !, draaien zij om als een blad aan de boom .

  hun democratie moet gered , zingen zij dan in koor , en weer staat de burger buitenspel , tot de volgende verkiezing .

 2. Ritter

  Ria Oomen geeft met haar uitspraken goed aan hoever de politieke elite van de realiteit is verwijderd.

 3. Pollewop

  Het CDA voerde een rechts-conservatief getinte campagne waarbij ze soms heel dicht tegen de PVV aanschuurden. Ik begrijp haar kritiek wel. Het CDA is duidelijk naar rechts opgeschoven en er is nog weinig terug te vinden van het oorspronkelijk christelijk-sociaal gedachtegoed. Ook sociaal-econmisch had ze een hard rechts programma waar de lage inkomens weinig van hebben te verwachten.

 4. Paaldanseres

  Wat een idioot, achterbaks, dom wijf.
  Meer woorden maak ik er niet aan vuil.

 5. jennifer

  En aan dit soort figuren wordt het belastinggeld van de burgers weggegooid. Weg met die eerste kamer, die alleen bestaat uit mislukte politicus uit de tweede kamer, en een stelletje ouwe lullen die niet meer in de realiteit leven.

 6. Ni28

  Deze dame verwoordt de blindheid van links. Arrogantie van de macht. Hoe kan iemand anders dan wij denken? Foei! Intussen is de kracht van Wilders merkbaar doorgedrongen tot andere partijen. Wilders heeft niet alleen vijf zetels extra gekregen hij dwong andere partijen zijn standpunten over te nemen. De VVD en CDA spreken nu eigenlijk zijn taal en met een beetje goed fatsoen kunnen zij het niet herroepen als foutje. Pleur op en dubbele paspoorten, minder EU dwingt deze twee partijen tot een onmogelijke coalitie met D66 of GL die precies voor het tegenovergestelde staan. Misschien moeten zij toch nog Wilders vragen en hun gezicht daarmee verliezen. Dan maar toch alles terugnemen en braaf doorgaan met links, dat lijkt mij logischer. Helaas!

 7. buitenbeentje

  Mooie wijken. Mensen weggetreiterd uit hun woonomgeving, als niet door islamieten dan wel door de regering dmv huurharmonisatie, een AZC om de hoek, welkom in ons land. Mensen die dit hebben ondervonden of de moeite hebben genomen verder te kijken als de MSM en zich over de echte problemen in NL en EU hebben geïnformeerd op het internet. Mensen die niet in de Eerste kaemer zitten en net als hun collegae in het Europarlement anders stemmen als hun fractie in de tweede kaemer (stelling al weer bewezen door deze mevrouw).

  Tja mevrouw Nooit van Gehoord, misschien zoeken de mensen iets betrouwbaarders als het CDA van Balkenende.

 8. nienke

  Deze domme gans vraagt zich af waarom zovele mensen op de PVV.stemmen?
  Mevr. leest waarschijnlijk GEEN kranten volgt waarschijnlijk geen nieuws en is of doof of steekt haar kop in het zand.
  Buma is eindelijk wakker geschud door Wilders en hij begrijpt gelukkig WEL waarom zovele mensen op hem hebben gestemd,de onvrede, de vele leugens waar het volk mee opgezadeld wordt, het weg kijken van de realiteit waarin we leven, gelukkig dat Buma is bij gedraaid anders had hij zeker niet zoveel stemmen gehaald.
  En wat is er mis mee met een draai naar rechts maken? links heeft al jaren en jaren ons land naar de kloten gebracht, kijk wat er met de PVDA is gebeurd het Ned. volk is het spuugzat en daarom hebben ze PVV. gestemd domme gans.

  1. Pjotter

   Nienke@ ik zou ook verheugd willen zijn, eerst maar afwachten of Buma mee mag regeren van Rutte en dan eens zien wat er van een voor de verkiezing-belofte in de praktijk terecht komt.
   Ik verwacht dat Rutte alles wat maar de Wilders geur heeft buiten de regering zal houden.

   1. corfo

    nienke.
    Deze vrouw begrijpt van de hele wereld NIETS meer en is totaal de weg kwijt.
    En dít soort nietsnutten worden door óns ook nog eens (veel te goed !!) betaald.
    Weg met deze z.g. “elite”; om te walgen.

 9. poldi

  “Partijen zouden er volgens haar goed aan doen om te kijken waarom het ‘PVV-gedachtegoed’ bij de kiezer zo aanslaat.”

  Joh! Echt waar?
  Ik stel voor om er uitgebreid onderzoek op los te laten maar ik kan met mijn parate kennis het rapport met conclusies en aanbevelingen vandaag nog op één 4-viertje aanleveren!

  1. corfo

   poldi.
   Misschien tevens een onderzoek naar de verstandelijke vermogens van deze vrouw ?
   Als zij niet begrijpt waar het PVV-gedachtegoed vandaan komt dan is zij niet geheel en al “bij de tijd”.
   Raar mens !

 10. Duckday

  Deze vrouw is bang haar baantje te verliezen zij komen niet voor de waarheid uit

 11. corfo

  Who the fuck is dit mens ?
  Nooit van gehoord, dus ook niet belangrijk.

 12. Babaji538

  Op tijd de zaken op orde houden,
  al was het voor de medemens, maakt
  een wereld van verschil.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.