Teleurgestelde Jan Roos bedankt zijn kiezers voor hun steun: “Nu bijkomen en weer opstaan!”

Jan Roos is vanmorgen opgestaan met een flinke kater. Hij en zijn teamgenoten van VNL hadden echt op een zetel (of meerdere) gerekend, maar zagen hun droom vannacht uit elkaar vallen. 

Hoewel dat natuurlijk een enorme teleurstelling is voor de oud-journalist van GeenStijl en PowNed neemt hij vanochtend toch de tijd om zijn kiezers te danken voor hun inzet en steun. Op Twitter laat hij weten iedereen ontzettend dankbaar te zijn voor hun harde werk:

Daar voegt hij aan toe dat het natuurlijk een harde klap is, maar dat dit niet betekent dat hij de hele oorlog ook verloren heeft. De strijd voor een rechtsliberaal Nederland gaat immers verder. Deze verkiezingen heeft VNL een gevoelige nederlaag geleden, maar dat betekent niet dat de rechtsliberale principes van de partij óók bij het grofvuil worden gezet:

Zoals de oude samoerai al zeiden: Nana korobi ya oki. Ofewel: zeven keer vallen, acht keer opstaan. You win some, you lose some, maar je gaat altijd door.

Helaas is het nog niet duidelijk hoe Roos dat wil doen. Gaat VNL door of valt de partij nu uit elkaar? Gaan ze meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in komende jaren of proberen de rechtsliberalen het buiten de politiek, bijvoorbeeld door in de media te gaan werken zoals Roos in het verleden al gedaan heeft?

Tijdens uitslagenavond werd al snel duidelijk dat VNL waarschijnlijk naast de zetels zou grijpen. Laurence Stassen en Joram van Klaveren waren dan ook danig teleurgesteld. Bron: Paul van der Bas / De Dagelijkse Standaard.
Tijdens uitslagenavond werd al snel duidelijk dat VNL waarschijnlijk naast de zetels zou grijpen. Laurence Stassen en Joram van Klaveren waren dan ook danig teleurgesteld. Bron: Paul van der Bas / De Dagelijkse Standaard.

De toekomst zal het uitwijzen. Voorlopig kunnen we in ieder geval al wel zeggen dat VNL niet in haar missie geslaagd is, dat dit vreselijk zonde is, maar dat de strijd voor een vrijer en veiliger Nederland gewoon doorgaat. Hop, de boel bij elkaar rapen en doorgaan. Iets anders zit er niet op. Wij van rechts doen dit immers niet voor onszelf, maar voor Nederland!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Nico

  De directe concurrent, FvD, had veel aansprekender gezichten. Een Baudet ligt gewoon beter bij de doelgroep dan een clown in een matrozenpakje.

 2. nick

  Persoonlijk ben ik er beslist niet rouwig om dat VNL is verdwenen, voor al omdat ze voor mij de verraders van de PVV vertegenwoordigde en blijkbaar denken er velen zo over want aan hun programma kan het niet liggen.

  Heel erg tevreden ben ik wel over FVD! Wat dat betreft is mijn wens en verwachting wel uitgekomen. Ik voorspel ze een grote toekomst!

  1. jennifer

   Dat hoop ik ook,en heb over VNL ook wel twijfels gehad.

 3. peppie

  vind het echt jammer voor jan roos hij had echt leven in de 2e kamer kunnen brengen maar ik zeg geef niet op volgende keer beter en zorg dat je zichtbaar blijft

 4. Ni28

  Inhoud is belangrijker maar de verpakking moet ook aantrekkelijk zijn. Niemand van de VNL is aantrekkelijk voor de verpakking. Helaas maar het telt zwaar mee.

 5. Pollewop

  Kk vind het wel heel prettig dat die brulkikker niet in de Tweede kamer is gekomen.

  Viex ventje met vieze ideeën. Snel vergeten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.