Teleurgestelde Jan Roos bedankt zijn kiezers voor hun steun: "Nu bijkomen en weer opstaan!"

Geen categoriemrt 16 2017, 11:00
Jan Roos is vanmorgen opgestaan met een flinke kater. Hij en zijn teamgenoten van VNL hadden echt op een zetel (of meerdere) gerekend, maar zagen hun droom vannacht uit elkaar vallen.
Hoewel dat natuurlijk een enorme teleurstelling is voor de oud-journalist van GeenStijl en PowNed neemt hij vanochtend toch de tijd om zijn kiezers te danken voor hun inzet en steun. Op Twitter laat hij weten iedereen ontzettend dankbaar te zijn voor hun harde werk:
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/842255906326867968
Daar voegt hij aan toe dat het natuurlijk een harde klap is, maar dat dit niet betekent dat hij de hele oorlog ook verloren heeft. De strijd voor een rechtsliberaal Nederland gaat immers verder. Deze verkiezingen heeft VNL een gevoelige nederlaag geleden, maar dat betekent niet dat de rechtsliberale principes van de partij óók bij het grofvuil worden gezet:
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/842256943796367360
Zoals de oude samoerai al zeiden: Nana korobi ya oki. Ofewel: zeven keer vallen, acht keer opstaan. You win some, you lose some, maar je gaat altijd door.
Helaas is het nog niet duidelijk hoe Roos dat wil doen. Gaat VNL door of valt de partij nu uit elkaar? Gaan ze meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in komende jaren of proberen de rechtsliberalen het buiten de politiek, bijvoorbeeld door in de media te gaan werken zoals Roos in het verleden al gedaan heeft?
[caption id="attachment_162392" align="aligncenter" width="1024"]Tijdens uitslagenavond werd al snel duidelijk dat VNL waarschijnlijk naast de zetels zou grijpen. Laurence Stassen en Joram van Klaveren waren dan ook danig teleurgesteld. Bron: Paul van der Bas / De Dagelijkse Standaard. Tijdens uitslagenavond werd al snel duidelijk dat VNL waarschijnlijk naast de zetels zou grijpen. Laurence Stassen en Joram van Klaveren waren dan ook danig teleurgesteld. Bron: Paul van der Bas / De Dagelijkse Standaard.[/caption]
De toekomst zal het uitwijzen. Voorlopig kunnen we in ieder geval al wel zeggen dat VNL niet in haar missie geslaagd is, dat dit vreselijk zonde is, maar dat de strijd voor een vrijer en veiliger Nederland gewoon doorgaat. Hop, de boel bij elkaar rapen en doorgaan. Iets anders zit er niet op. Wij van rechts doen dit immers niet voor onszelf, maar voor Nederland!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten