Verschrikkelijk: vierde slachtoffer van Khalid Masood's gruwelijke Westminster-aanslag overleden

Geen categoriemrt 24 2017, 10:00
Bijna twee dagen nadat Khalid Masood met zijn SUV inreed op een menigte aan onschuldigen, is nóg één van die mensen overleden aan zijn verwondingen.
Vandaag is het alweer twee dagen geleden dat de man die, zoals gister bekend werd, onder de naam Khalid Masood door het leven ging, een bloedbad aanrichtte in het hart van Londen. Hij reed met een in Birmingham gehuurde SUV naar Londen en reed daar over het trottoir van de Westminster Bridge, alvorens bij het parlement uit te stappen en daar nog een agent dodelijk te verwonden. Het dodental tot gisteravond: drie, waaronder die heldhaftige agent en twee passanten op de brug. Masood zelf liet ook het leven, maar daar zal niemand natuurlijk om treuren: wat mij betreft is de wereld er weer een klein beetje beter op geworden met zijn vertrek richting de eeuwige vlammen.
Helaas is het na zijn dood niet gestopt wat betreft dood en verderf in Londen. Een man die aangereden werd door Khalid is na een dag strijden voor zijn leven gisteravond alsnog aan zijn verwondingen overleden in het ziekenhuis. Hiermee komt het dodental aan onschuldigen (dus exclusief het bloeddorstige monster dat Khalid was) op vier.
We hebben hier bij De Dagelijkse Standaard gisteren al stilgestaan bij de eerste drie slachtoffers: een ongewapende agent die stierf bij het uitvoeren van zijn werk en een gezin achterlaat, een docente Spaans die ook een man en twee kinderen alleen moet laten en een Amerikaanse toerist uit Utah. Toch verdient ook dit slachtoffer het om herdacht te worden als slachtoffer van deze misselijkmakende daad, maar ook als mens dat nog niet klaar was om deze wereld te verlaten.
Het gaat hier om een man van 75, die werd vermorzeld door de SUV toen hij een wandeling maakte over de Westminster bridge. Voor zover bekend gaat het hier niet om een toerist, maar om een Brit die gewoon zijn dagelijkse ronde maakte en toen op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar eigenlijk al snel duidelijk werd dat zijn leven niet meer te redden viel: uiteindelijk was er geen andere conclusie meer mogelijk dan dat hij zou overlijden, waarna de artsen hem hebben moeten laten gaan. Hoewel er nog niets bekend is over zijn naam of eventuele familie, is het waarschijnlijk dat een man van deze leeftijd een familie van meerdere generaties achterlaat die het nu al zonder hun vader, grootvader en misschien zelfs overgrootvader zullen moeten doen.
Gewoon, omdat de zoveelste radicale moslim het niet kon laten om een stel volstrekt onschuldige mensen de dood in te jagen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten