Wilders beëindigt gesprek met Schippers na een paar minuten: lijkt verkeerde kant op te gaan

Het tweede gesprek tussen Edith Schippers en Geert Wilders is vandaag al snel beëindigd. Hoewel Wilders geen reactie wilde geven na het gesprek wordt er vanuit gegaan dat de formateur hem verteld heeft dat verreweg de meeste partijen geen zaken met hem willen doen. 

Met andere woorden: het cordon sanitaire om de PVV blijft ‘gewoon’ in stand. Dat 1,3 miljoen kiezers daardoor geschoffeerd worden is de Haagse kaasstolp duidelijk om het even.

Volgens RTL Nieuws was Wilders de enige lijsttrekker die vandaag langskomt bij Schippers. Het moge duidelijk zijn dat dit bepaald geen hoopvol teken is, zeker niet omdat de onderhandelingen vooral lijken plaats te vinden tussen VVD-CDA-D66 en GroenLinks. Die drie eerstgenoemde partijen hebben al aangegeven dat ze hoe dan ook in een coalitie gaan zitten met elkaar, de enige vraag is wie er verder mag aanschuiven.

Er zijn twee belangrijke gegadigden om de vierde partij van het kabinet Rutte III te worden: het radicaal-linkse GroenLinks en de ChristenUnie. Die laatste partij is natuurlijk ook links, maar niet eens bijna vergelijkbaar met het extremistische milieugroepje van Jesse Klaver. Als je dan één moet kiezen ga je natuurlijk zonder meer voor de CU. Het is geen perfecte keuze, maar wel degelijk de minste van twee kwaden.

Dat gezegd hebbende is het dieptriest dat dit de enige twee mogelijkheden zijn die het partijkartel ons bieden. Als je naar de uitslag kijkt zie je dat er ook een rechtse coalitie mogelijk is. VVD, PVV, CDA, SGP, FVD en 50Plus zouden prima zaken met elkaar kunnen doen en het land heropbouwen, wat broodnodig is na vier jaren geleden te hebben onder het wanbeleid van het kabinet Rutte II. Maar ja, daarvoor is het dus wel nodig dat Rutte zijn ego aan de kant schuift en gewoon aan tafel gaat zitten met Geert Wilders. Blijkbaar weigert hij dat te doen. Mark wil niet met Wilders samenwerken, de mening van de (rechtse) kiezer doet er verder niet toe. Hij, lachebek Mark bepaalt wat er gebeurt in ons land.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. DutchDropveter

  Ach ik behoor tot die 1.3 miljoen maar ik voel me niet geschoffeerd, ik boel me vereerd dat deze partij met 20 zetels het wel heel moeilijk maakt een fatsoenlijk en stabiel kabinet te vormen.

  De enige redelijk stabiele keuze lijkt CU maar D66 wil graag GroenLinks. Als ze het daar maar over eens worden anders kunnen we zo weer gaan stemmen. Medunkt dat er zomaar wat VVD-ers naar de PVV overstappen dat cordon heeft geen enkel effect! Al hopen ze daar in Den Haag van wel.

  Aangezien we door elk overheidsorgaan worden uitgespuugd als tokkies; zullen deze tokkies eens stoppen met belasting betalen? Wat wil de overheid doen? Als je ons uitsluit voel ik me ook niet verplicht eraan mee te betalen. achter 1.3 miljoen PVV-ers belasting beamten gaan sturen? wordt een duur feestje betaald door de VVD-er natuurlijk! 😉

  Dus Gustaafffffff ik en heel veel anderen hoeven niet er overheen te komen, dat zijn we al met 20 zetels nummer 2 vinden wij het prima! en met 20 zetels kun je best goed oppositie voeren 😉 Dus met je kijk de ppv dit kijk de pvv dat gaan we voortaan bij alles jou betrekken leuk he.. zuurpruim.

  1. jennifer

   Voel mij ook niet geschoffeerd hierdoor, hij komt zich zelf wel tegen met zo te handelen dat hij 1,3miljoen mensen dan niet vertegenwoordigd, en de mensen zeggen kunnen. THIS IS NOT MY PRIEMIER: zo eenvoudig is het toch. Denk er verder net zo over als jij zegt dropveter, waarom zou ik mee betalen aan een kabinet wat mij als Nederlander die niet meetelt in dit land. Zal mij de komende 4jaar dan maar opstellen als ongewenste Nederlander in eigen land toch. Geen probleem.

  2. Pjotter

   DutchDropveter / Jennifer@ een zonnig humeur ben ik voorstander van, maar er wordt hier dus wel een loopje genomen met de het fundament van de democratie, ofwel de bijl aan de wortel van de boom, het grondrecht van de stemmer wordt door een cordon bij het oud vuil gezet, voor de schijn mag Wilders even op komen draven.

   1. DutchDropveter

    Daarom als je ons echt uitsluit verwacht dan ook geen financiële bijdrage van deze zogenaamde fascisten. Dus het doet me eigenlijk helemaal niks, als er een club saamhorig is dan zijn het de PVV-stemmers wel. De rest zijn allemaal partijen die zieltjes bij elkaar harken met angst dat de wereld vergaat.

  3. Syntha

   Dit persoontje behoort ook tot de niet-geschoffeerd-voelende-typetjes en ben even vrolijk als ik voor dit nieuws was, doorzichtig hoor.
   Wij zullen zien hoe snel de traantjes met lapjes gedroogd worden. Dit-niet-mijn-premier-heerschap staat bekend om onwaarheid.

   PVV is ongewenst in dit land echter, ik zie ons als mens zeer duidelijk gewenst anders was je niet hier…..en haal mijn schouders op…das nou jammer! Dat krijg je ervan als er mensen zijn met een geweten en dat geweten in de diepvries-op-vol-vermogen te zetten. In de Koelkast bereik je niet de juiste temperatuur. En dat alleen maar voor geld en macht. Pfffffff…..

   Byzonder sterk van Wilders! Als dit een vernietigings-kabinet word, kun je beter zeer sterke oppositie voeren en ga je niet doorpraten als je merkt dat het niets word. Wij wachten weer af.

   O, en trouwens, dames en heren, het mag LIJKEN dat de wereld vergaat, maar die vergaat echt niet. Nooit en te nimmer.

 2. Ni28

  Het zou ook kunnen dat het niet lukt met GL en dat de CU de risico niet zal willen nemen. Dan heb je maar twee mogelijkheden: een minderheidskabinet of toch met de PVV in zee. Het zal beide niet graag zijn maar je moet wat.

  1. DutchDropveter

   Ik vind het fantastisch zowel links als rechts om maakt de VVD zich compleet belachelijk. de partij met de rubberen ruggengraat. Een beetje het matras van het drop. Liberaal? nee man wij kiezen enkel voor macht!

   1. Ni28

    Rutte belazerd zijn kiezer nu voor de tweede keer door met de GL te willen gaan regeren. Bij de vier jaren vol leugens komt de vijfde jaar en dat heeft zijn kiezer zo gewild. Het zegt wat over de kiezer.

    1. think twice

     Zo is dat.

 3. Ni28

  Erdogan heeft laten weten dat geen Europeaan veilig zal zijn in de wereld. Misschien toch nog Wilders oproepen of tenminste enkele van zijn punten stelen?

 4. CasperDeWinter

  Ik vind het uiterst zwak van Wilders. Wilders is hier juist degene die zich niet aan zijn verkiezingsbelofte houdt. Rutte en Buma hebben in 2010 tot 2012 samengewerkt met Wilders, maar daar is het vertrouwen in elkaar zo geschonden dat ze al jarenlang zeggen nooit meer met Wilders te willen samenwerken op zo’n groot vlak als een coalitie. Het zou kiezersbedrog zijn als ze nu opeens met Wilders om tafel gaan.

  Wilders heeft daarentegen dit jaar vaker gezegd nooit met de VVD te willen samenwerken zolang Rutte daar zit. En ondanks die uitspraken wil hij nu opeens wel samenwerken? Terwijl hij natuurlijk ook weet dat Rutte en Buma niet van mening zullen veranderen. Hij kruipt hiermee in de slachtofferrol, terwijl hij ook de schuldige is van het buitensluiten.

  In die slachtofferrol kan hij weer 4 jaar lang vanaf de zijlijn roepen, niets bereiken en zijn aanhang vergroten. De PVV heeft prima standpunten, maar met Wilders zal het niets bereiken. Het is onmogelijk omdat de PVV een eenmanspartij is, maar Bosma zou bijvoorbeeld het roer over moeten nemen. Iets meer nuance en iets minder zielig doen aan de kant zou een heleboel helpen.

  1. zomaar

   Een nieuwe reaguurder ,toch even onzinnig als enkele anderen hier ,de met dezelfde nonzin aan komen draven , Hillen CDA’ er heeft enkele weken via de media zijn biecht gedaan ,en wat blijkt wilders heeft zijn gedoogsteun ingetrokken toen het CDA de overeenkomst brak .
   Volgende keer je eigen eerst goed informeren ,voor je hier een keutel neer plempt staat zo slordig al die viezer links gedraaide keutels.

   1. Peter Selie

    🙂 🙂 ; 🙂

 5. HaZ

  Dat Rutte en Buma nu geschoffeerd worden door Geert Wilders doet hij natuurlijk ook niet voor niets. De naam Pechtold krijgt hij niets eens zijn strot uit, trouwens bij wie wel?
  Mocht het kabinet binnenkort in elkaar donderen, wat niet ondenkbaar is in deze kaartenhuis constructie, herinner u dan de woorden van Wilders vandaag, dat er 1,3 miljoen kiezers niet mee doen in Nederland. Kijken hoe dat uitpakt straks als Wilders en de PVV gevraagd wordt om asjeblief mee te gaan regeren in het landsbelang !

 6. HaZ

  Off topic:
  Jeroen kan het ook wel schudden verder…….
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27855735/__Portugal_eist_vertrek_Dijsselbloem__.html

  1. Wim

   Hij heeft wel gelijk, maar een hypocriet, als je het grootste corrupte land Oekraïne er wel in wilt halen die ons nu al leeg slurpt.

 7. HaZ

  Ton Elias (ex-Kamerlid VVD) geeft een kijkje in de sterk vervuilde keuken van de VVD clan……http://www.volkskrant.nl/binnenland/harde-kritiek-vertrekkend-kamerlid-elias-vvd-gaat-gebukt-onder-ja-en-amen-cultuur~a4477250/

 8. Marija

  Ik ga Rutte demoniseren, echt waar.
  Als PVV stemmers dat allemaal doen is het de kracht van de reclame, zal Rutte ondervinden, 1,5 miljoen dwarsliggers tegen Ruttelul.

  1. loritta

   Ja, ik doe mee.

   Het CDA heeft zich NIET aan de afspraken gehouden die waren gemaakt met Wilders en toen kon Wilders toch niet anders meer dan de stekker eruit trekken !
   Afspraak is toch afspraak !!

 9. nassigny

  PARTIJEN DIE ERDOGAN VERWIJTEN NIET DEMOCRATISCH TE ZIJN SLUITEN DE PVV UIT. WAT EEN GOTSPE, HOE DURVEN ZIJ HEM TE VEROORDELEN OP DEZE GRONDEN EN VERVOLGENS DE (DEMOCRATISCHE) VERKIEZINGEN MET VOETEN TE TREDEN EN DE KIEZERS VAN WILDERS UIT TE SLUITEN. iS DAT DAN DEMOCRATIE?

 10. LieverKipsLeverworst

  Men beticht de PVV ervan bepaalde bevolkingsgroepen weg te zetten. Dit mag niet.
  VVD, CDA, D66, GL en nog een paar van die schijnheiligen zetten 1,3 miljoen kiezers weg. Dàt mag wel.
  Snapt u het nog? Ik niet.
  #stelletjeidioten

 11. EvG

  Er is volgens mij maar een conclusie….het land (en de rest van Europa) moet en zal naar de kl@ten!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.