Zucht: Pechtold sloot 1,7 miljoen PVV-‘racisten’ al meteen uit maar wil best praten met Nederland-hatend DENK

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie hanteert ook alweer de meeste standaarden van dit land?

“Alexander Pechtold!” zou de spiegel terugschreeuwen, alvorens in duizenden stukjes uiteen te vallen van woede. Het is hierbij namelijk officieel: deze man neemt definitief “zonder aanziens des persoons” niet al te letterlijk.

Het mag voor niemand als een nieuwtje komen dat de D66-voorman er als de kippen bij was om eeuwen voor de verkiezingen van woensdag Geert Wilders al uit te sluiten van een eventuele deelname aan een coalitie: “daar gaan wij niet mee regeren” klonk het bij de zogenaamde democraten, maar ook bij andere partijen die je met een schep zout moet nemen, zoals de VVD.

En waarom? Het zijn een stel extreemrechtse lui, een bende fascisten, een hoop populisten. En vooral: vuile racisten. Dat zijn de woorden waarmee verschillende kampen Nederland bestookten met wanhopige verzoeken om toch maar niet op de PVV te stemmen. Want dan gaat je stem toch verloren, is de achterliggende gedachte.

Dat je hiermee meer dan 1.7 miljoen mensen die bij de verkiezingen hun stem uitbrachten op één van de weinige partijen die problemen wél durft aan te kaarten, uitsluit, vindt Alexander natuurlijk helemaal geen probleem. Maar goed, tot zover niets nieuws. Wat dit wel betekende is dat je verwacht op zijn minst consistent te zijn in je aanpak: als je niet in zee wilt met de PVV omdat het racisten zijn is dat tot daar aan toe, maar dan ga je natuurlijk niet aan de onderhandelingstafel zitten met andere racisten: dat is simpele logica. Toch?

Nou, niet dus. Alexander Pechtold heeft namelijk al laten weten niet bepaald problemen te hebben met coalitieonderhandelingen met DENK, als die kunnen helpen om bij de felbegeerde 76 zetels te komen. Want: de mensen die op die partij hebben gestemd mogen niet genegeerd worden. Jawel: we hebben het hier over de partij die zonder enige twijfel de meeste verdeeldheid creëert tussen etniciteiten, nationaliteiten en geloofsgroepen, terwijl ze ook keihard roepen deze verdeelde samenleving te willen repareren. Leuk hoor: eerst de ruiten zelf ingooien, en dan hard roepen dat jij de geknipte persoon bent om de stukjes weer aan elkaar te lijmen.

Daar trapt toch niemand in? Dat klopt, als je Alexander Pechtold tot ‘niemand’ rekent: hij lijkt er namelijk keihard in te tuinen, met zijn geloof dat de drie islamisten van DENK nog salonfähiger zijn dan de 19 PVV’ers die een enorme groep kiezers achter zich hebben staan. Maar wacht, we mogen deze gouden regel niet vergeten: quod licet Iovi, non licet bovi – dat anderen iets mogen, wil nog niet zeggen dat Wilders dat ook mag. Alexander: je bent de weg nu echt stevig kwijt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. NoDoubt

  Even als waarschuwing. DDS-site geeft waarschuwing bij inloggen dat deze niet meer is beveiligd.

  Dus een partij als DENK, die geen afstand heeft genomen over de uitlatingen van Erdoghan. Is bedenkelijk. Daarnaast heeft hij zich niet verdiept in de strategie van de Islam in 1400 jaar. Het systematisch uitmoorden van niet-moslims. De bedenkers van de jodenster.
  http://historybuff.com/know-jews-wear-yellow-belts-9th-century-sicily-8YW6AbkyDE4k
  De moskeeën zijn de nieuwe paarden van Troje. Heeft het vol van de leefbare generatie na ons. D66, de D staat voor democratie. Partij DENK komt steeds dichterbij het werkelijk doel van de Islam. Erdoghan spreekt van een Heilige oorlog. Die is allang binnen de moskeeën aan de gang.

  1. Ni28

   Ik krijg geen waarschuwing maar het is erg moeilijk om op DDS te komen en reageren kost ook veel tijd i.v.m. steeds opnieuw openen van de pagina. ???

 2. Ni28

  Deze Pechtold is een ramp voor de burger en dit wordt dus ook een rampregering. Het land wordt verkocht aan Brussel en de Turken als het aan hem ligt. De Nederlander bestaat niet of hij is iedereen. Nederland in uitverkoop.

  1. DutchDropveter

   Hoe eerder dit gebeurd hoe harder dit kabinet valt hoe sneller we weer kunnen stemmen ik zeg top idee. Direct de meest grote rampzalige afspraken maken met andere lidstaten voor de EU, dan wij eruit en dan kunnen wij vanaf de tribune toe kijken hoe het Schip SS Junker zijn zeegraf in glijd. Ik zeg doen!

 3. Wim

  Zo die geeft Rutte even een trap in de rug.
  Volgens mij heeft die partij net alle Nederlanders Nazi’s en racisten genoemd.Dat is wel in de lijn van D66 om andere zo te noemen dat wel weer.

 4. Wim

  hij lijkt er namelijk keihard in te tuinen, met zijn geloof dat de drie islamisten van DENK nog salonfähiger zijn dan de 19 PVV’ers die een enorme groep kiezers achter zich hebben staan

  Moeten 20 PVV’ers zijn

 5. poison

  Heb je die foto gezien. Net een kont met oren.

 6. jennifer

  Men kon het van te voren weten dat Pechknol Rutte gelijk een mes in de rug zou steken, het is en blijft een landveraders club. Het enige wat ze interreseerd is macht, ook al stralen ze met die kop van Pechknol alleen maar minachting uit. Voor de oudjes liggen bij deze partij al de pilletjes en de spuiten klaar, verder zijn ze absoluut niet voor de eigen burgers in dit land, maar omarmen alles wat met Islam te doen heeft, en het zijn grote Eurofielen. Pechknol hoopt nog altijd op een baantje in Brussel vandaar.Een Nederlander hoeft echt niet te geloven dat D66 in het belang van land of burgers zal handelen,dat hebben ze nog nooit gedaan.

  1. Timo

   Als je goed luistert hoor je Rutte instemmend ja zeggen op die suggestie.

   1. jennifer

    Oh ja waar dan?

 7. jennifer

  En dan te bedenken dat hij in zijn reclame spotje zei dat hij het doen wou voor alle Nederlanders, ook hij is vergeten erbij te zeggen dat hij het niet wil doen voor die 1,7 miljoen mensen die op de PVV gestemd hebben. Hoezo hypocriet?

  1. Robert Leiden

   1.3 mjn.

 8. HW

  Maak je geen zorgen over Alexander de Grote, hij wil heel Europa veroveren.
  Net als alle machthebbers heeft hij er op de weg daar naartoe geen probleem mee mensen te paaien en vervolgens een dolk in de rug te steken.

  Hij kan samen met Adolf Erdogan zo de politieke speeltuin in, maar dan moet Adolf de geiten met rust wel laten en oppassen, want Alexander heeft altijd ergens een reserve mes om deze tussen je schouders te planten.

  Dat gaat nog eens goed fout, want weet de echte Alexander de Grote is ook niet oud geworden.

 9. Ritter

  Ik zal het niet snel zeggen maar als Pechtold met DENK wil samenwerken en niet met de PVV dat begin ik aan zijn verstand te twijfelen. Dan is er iets grondig mis met de man.

  1. Floris

   Dat er iets grondig met hem mis is staat wel vast.

   En hetzelfde geldt voor de idioten die op hem hebben gestemd.

 10. Beukman

  De jongens van DENK zijn helemaal geen islamisten. En in hun programma staat niets over het verbieden van heilige boeken en gebedshuizen, of andere zaken die het herschrijven van de Grondwet zouden vereisen.

  Of DENK werkelijk een zinvolle bijdrage zou kunnen leveren aan een volgend kabinet, dat waag ik te betwijfelen. Maar het verschil tussen DENK en de PVV is evident.

  1. swetsnek

   VAL DOOD GEK

   1. Beukman

    “VAL DOOD GEK”

    Zoek eens een forum voor mensen van jouw leeftijd, @Babytrol.

    1. Nederland-op1

     Ik zal het eens een wat netter proberen: DENK is een club enge idioten die nog idiotere uitspraken doet en die tegen het vrije Nederland is. Nederland moet Turkije 2 worden en alles wat zij vinden moeten wij Nederlanders ook gaan vinden. Ik zeg kiezen DENK kiezers, of je bent Nederlander waarbij je stopt met het zwaaien van de Turkse vlaggen of je bent een Turk en gaat lekker terug naar Turkije. Netjes genoeg Beukman?

     1. Beukman

      Nederland 1 beweert:
      “Nederland moet Turkije 2 worden en alles wat zij vinden moeten wij Nederlanders ook gaan vinden. ”

      Dat verzin je.

     2. Pollewop

      Nee, Beukeman, dat gelooft hij.

      Haha.

  2. Peter Selie

   Beukman weet niet wat de term ‘islamist’ betekent, nou scrotum giganticus de “heren” van Denk zijn volbloed islamisten en gaan óók in meer of mindere mate jouw verdomde toekomst bepalen, griezel.

   1. Beukman

    Selie beweert:
    “de “heren” van Denk zijn volbloed islamisten”

    Het schijnt nogal moeilijk zijn om hard te maken dat DENK een islamistische partij is.
    Misschien wil jij eens een poging wagen?

  3. Christian Wouters

   Er staat nog veel meer niet in glibber. Stiekem onderwerp veranderen slang. Grondwet is helemaal niet statisch, sukkel. Het gaat hier over islamisten.

   Je bent zeker partnerloos. Geen vrouw trapt in die gaslighting van jou narcist.

   Jullie soort moet een oormerk. Gele ster bijvoorbeeld.

 11. nienke

  Ja ja onze moslim knuffelaar, Wilders en zijn aanhangers uitmaken voor racisten en met deze totaal verknipte idioten van Denk een babbeltje maken het is vast in z’n bol geslagen, totale waanzin.

  1. jennifer

   Nienke niet op reageren op zo n volksverlakker hij zou zijn eigen vrouw als hij die al heeft aan de islam uitleveren om zijn eigen kop te redden.

   1. corfo

    jennifer.
    “Zijn eigen vrouw” heeft hij niet meer jennifer, is weggelopen o.i.d. De man kan zelfs z’n eigen “gedoetje” niet regelen laat staan een landje als NL.

 12. De Vrolijke Fietser

  Het feit dat de Vijfde Colonne nu ook al met drie zetels vertegenwoordigd is in de TK, is een teken aan de wand. Ik las dat de salafisten hier te lande – enge, fundamentalistische godsdienstwaanzinnigen – die op grond van hun ”geloof” tegen democratie zijn en dus ook volgens hun geloof niet mochten stemmen in het verleden, voor DENK een uitzondering hebben gemaakt. Ze gaven nu opeens wel een stemadvies.

  Het bewijst wat een hypocriete bende de islam is. Nooit stemmen, maar als het ze een voordeel kan opleveren, dan mag het ineens wel.

  Ook die Casanovavuclu, of hoe die idioot van BuZa die hier afgelopen weekend niet mocht landen ook heet, deed weer wat fraaie uitspraken in het journaal daarnet: het maakt niet uit welke politieke partij heeft gewonnen of verloren, het zijn allemaal fascisten; en hij kondigde meteen maar de naderende godsdienstoorlogen in Europa aan.

  Het toont maar weer eens waar die moslims uiteindelijk op uit zijn: het hier overnemen. Dat kan nu nog niet, want er zijn er nog te weinig, maar als de massa-immigratie niet gestopt wordt, kan op zeker moment een ”point of no return” gepasseerd worden, en dan zal het gedaan zijn met de Europese beschaving.

  Geen prettig vooruitzicht.

  1. Gustaafff

   Cavusoglu.

 13. Bes Tolen

  De geschiedenis was de volgende: 1 Feniciërs hadden zich al 1000 jaar voor Christus in Zuid Spanje en Noord Afrika gevestigd. 2 Zo 500 voor Christus had Carthago (lag in Tunis) het gebied van herkomst, de Libanon en Zuid Syrië, duidelijk overvleugeld. 3 Zo 250 voor Christus was Rome nog de enige staat van betekenis in het westelijk deel van de Middellandse Zee die Carthago kon weerstreven. Sicilië was toen voor de helft van Carthago (Punië) en de helft van de Romeinen. 4 In drie Punische oorlogen (264-241, 218-201, 149-146 voor Christus) was de hegemonie in het westelijk deel van de Middellandse Zee de inzet. Aanvankelijk hadden de Romeinen het heel moeilijk maar doordat ze beter leerden hun leger en vloot te versterken, wonnen ze van Carthago. Ook diplomatiek ging het steeds beter, betere bondgenootschappen. 5 De Romeinen richtten de overwonnen gebieden zelf in. Zij splitsten een elitegroep af van de Puniërs in zowel de Noord Afrikaanse gebieden als in handelsvestigingen rond de Middellandse Zee. Carthago. Die elitegroep kreeg belangrijke opdrachten van de Romeinen. Africa, het huidige Tunesië, centrum van de Punische macht, werd een Romeinse provincie. Carthago werd als Roneinse stad herbouwd met veel Italische immigranten daarbij. 6 De Romeinen lieten ten behoeve van de eenheid in het rijk de ontwikkeling van één vervangende godsdienst, het christendom, over aan de afgescheiden elitegroep, die een eigen nationaliteit en godsdienst mochten ontwikkelen. Op basis van de voorwaarden gesteld door de Romeinse heersers. 7 Deze ontwikkelingen leidden in ”Africa” tot verschillende godsdiensten als christendom, jodendom, baälsgodsdienst en heidense godsdienst van restanten van oudere groepen bewoners. 8 Na de teloorgang van het Romeinse Rijk in Noord Afrika bestond ondanks het christendom nog steeds de baälsgodsdienst. Door de omvorming tot de islam verdween de baälsgodsdienst. 5 tot en met 8 is hypothese.

 14. Ni28

  Wat een uitspraak van een hoogopgeleide man. Miljoenen ontevreden Nederlanders worden uitgemaakt voor racisten en de racistische DENKers die Nederland haten worden omarmd. Pechtold is kennelijk een voorstander van omvolking. Kennelijk kunnen niet alle hoogopgeleiden als hoogopgeleid denken. D66 met Pechtold zijn de huidige gevaar voor Nederland. Hij zal ons aan Brussel uitleveren en laat Nederland islamitisch worden. Waar blijft het referendum van D66 waarmee wij deze man kunnen lozen?

  1. corfo

   Ni28.
   Aan de uitlatingen van iemand kan men z’n opleiding afleiden.
   Pechtold is absoluut niet hoogopgeleid; er zijn al meerdere kamerleden/”politici” finaal onderuit gegaan vanwege hun vervalste c.v.

   1. Floris van Duin

    Beweert u hier dat de heer Pechtold zijn c.v., i.c. zijn voltooide academische studie, vervalste?

    Dat is een opmerkelijke beschuldiging. Kunt u dat onderbouwen?

 15. corfo

  Neem D66 a.u.b. op in een nieuwe “regering; hopelijk loopt het dan op eenzelfde manier af als met de PvdA. Wat een enge glibber is die Pechtold toch ! “Baas” van de “referendum-partij”, totdat een uitslag hem niet welgevallig is, dan is “meneer” plots tégen referenda. Ik vind hem een ontzaggelijke kwallenbak !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.