Daniel Ricciardo is klaar met Red Bull: ‘Het team moet hier maar eens goed naar kijken!’

De teamgenoot van Max Verstappen is klaar met de technische problemen bij Red Bull. Hij wil dat het team orde op zaken stelt.

Het was vandaag een buitengewoon teleurstellende dag voor Daniel Ricciardo, de Australische coureur van Red Bull Racing. Hoewel hij in de kwalificatie op zaterdag nog de vijfde tijd neerzette viel hij vandaag tijdens de race al snel uit. De reden? Zijn rem stond in de fik.

Wat? Ja.

“Toen ik in mijn spiegel keek, zag ik opeens dat mijn rem rechtsachter in de fik stond.”

Zoiets is natuurlijk altijd frustrerend voor een coureur, maar dat is nu helemaal het geval omdat Max Verstappen bij de vorige Grand Prix een vergelijkbaar probleem had. Omdat zijn rem toen helemaal aan gort was schoot hij rechtdoor bij een bocht. Einde oefening.

Er is dus iets aan de hand met de remmen — en ook in andere opzichten laat de RB13 nogal wat te wensen over. Ricciardo eist dan ook dat zijn team in actie komt:

“Twee races op een rij, dat wil niemand, dus volgens mij moet het team hier eens goed naar kijken. In elk geval voor de volgende race in Barcelona.”

Dat moet zéker gebeuren. De Formule 1 is immers een bijzonder dure sport waar er grote belangen op het spel staan. Het kan niet zo zijn dat auto’s van één en hetzelfde team steeds met dezelfde problemen uitvallen. Daar moet iets aan gebeuren.

Gelukkig is er ook goed nieuws. Over twee weken staat de Grand Prix van Spanje op de agenda. Vlak voor die race zullen de twee bolides van Red Bull een geheel nieuw chassis krijgen. Misschien dat het remprobleem daar niet meteen door wordt opgelost, maar het zorgt er in ieder geval wel voor dat Verstappen en Ricciardo significant sneller zullen zijn. Tenminste, dat hopen we allemaal — want op dit moment is het eigenlijk gewoon saai als je fan bent van Red Bull… En dat terwijl het team de twee beste coureurs van allemaal heeft!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.