Haha! Europees Parlement walgt van Dijsselbloem: “Persona non grata!”

Het Europees Parlement heeft het helemaal gehad met Jeroen Dijsselbloem, onze demissionaire minister van Financiën en de voorzitter van de Eurogroep. En ja, dat is best wel hilarisch.

Dijsselbloem is namelijk één van meest eurofiele politici van ons land. Als iemand zich de laatste jaren heeft ingezet om het megalomane Europese project ten koste van alles bij elkaar te houden dan is hij het. En hoe wordt hij daarvoor bedankt door het Europees Parlement? Zo:

Wat normaliter is voorbehouden aan dictators in verre landen en vijanden van de EU, was maandag het lot van Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem: een unanieme veroordeling door het Europees Parlement. De gerespecteerde Franse parlementariër Alain Lamassoure (christendemocraten) riep zelfs op Dijsselbloem tot persona non grata in alle parlementsgebouwen te verklaren.

Het parlement is nogal boos omdat Dijsselbloem het debat weigert aan te gaan over de Griekse schuldencrisis. Dat is natuurlijk een beetje gek: de nepvolksvertegenwoordiging van de EU wil tekst en uitleg van hem hebben. Je zou denken dat dit volkomen normaal is. Maar nee, Dijsselbloem denkt daar heel anders over. Hij is namelijk een Boven Ons Gestelde en heeft er dus helemaal geen behoefte aan om uit te leggen wat hij de afgelopen zoal gedaan heeft.

Maar goed, daar is alles niet eens mee gezegd. Het parlement is namelijk ook — of eigenlijk: vooral — boos omdat hij onlangs enkele onvriendelijke opmerkingen maakte over zuid-Europese landen, die hij ervan beschuldigde dat ze noordwest-Europees geld aannamen om het vervolgens weg te gooien aan vrouwen en drank. Dat wordt hem niet in dank afgenomen door de hypocrieten in het Europees Parlement.

Hoewel het EP niet over de benoeming gaat van voorzitter van de Eurogroep heeft het fopparlement wel degelijk politieke invloed. De kans is daardoor vrij klein dat Dijsselbloem zijn termijn kan uitdienen, wat hij natuurlijk wél wil. Nou is het sowieso een beetje gek dat hij dat doel heeft, aangezien de voorzitter van de Eurogroep normaal een minister van Financiën is. Dijsselbloem is dat momenteel nog wel, maar de kans is natuurlijk groot dat hij dat later dit jaar niet meer zal zijn; de besprekingen tussen VVD-CDA-D66 en GroenLinks lijken voorspoedig te verlopen.

Het meest ironische van dit verhaal is natuurlijk dat Dijsselbloem tijdens zijn voorzitterschap de Nederlandse belangen stelselmatig aan zijn laars heeft gelapt ten faveure van het Grote Europese Project. Nu wordt hij dus op deze wijze afgedankt. Als hij dit niet zo overduidelijk verdiende zou je bijna medelijden met hem hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Ni28

  Dit is wat de EU typeert namelijk dat het geen unie is. De economische en culturele verschillen tussen de landen zijn enorm en niet te overbruggen met een “trouwe nepgezelschap” die zich liefst Verenigde staten van Europa zou willen noemen. Voor en keer heeft Dijsselbloem gelijk en dat kost hem de kop. Je ziet voor je waarom de EU nooit een succes kan worden. Eerst moet de vriendjes politiek bediend worden en dan de idealen. De zuidelijke landen willen graag leven ten kosten van het noorden. Maar willen wij dat? Ik dacht het niet. En dat dringt heel langzaam tot onze politici door. De Brexit is niet zomaar ontstaan.

 2. Guus Geluk

  “Het meest ironische van dit verhaal is natuurlijk dat Dijsselbloem tijdens zijn voorzitterschap de Nederlandse belangen stelselmatig aan zijn laars heeft gelapt ten faveure van het Grote Europese Project.”

  Dat is niet waar. Een meerderheid van het volk, met inbegrip van de inwoners van onze kolonieën St. Maarten, St. Eustatius en Saba, heeft zich aan de zijde van eurofiele partijen geschaard. De belangen van het volk worden dus wel degelijk vertegenwoordigd.

  1. corfo

   Guus G.
   Nooit gehoord van het Grote Europese Project.
   Ik ken wel een paar grote projecten in Europa maar die zijn grotendeels geheel en al mislukt.
   Dijsselbloem heeft ons landje géén goed gedaan, hij heeft meegeholpen aan de uitlevering van NL aan de EU met alle gevolgen van dien en die u en ik dagelijks aan den lijve ondervinden.

   1. Guus Geluk

    @corfo, neen. Als iemand het land heeft uitgeleverd, heeft Nederland dat zélf gedaan. Er wordt al jaren gestemd op eurofiele partijen en ook nu kan Rutte weer vier jaar het Torentje in. Een peiling in – wat was het, 2016, 2015 – wees nog uit dat een meerderheid van de Nederlanders binnen de Europese Unie wil blijven.

  2. DutchDropveter

   Ik wordt van dit soort domme uitspraken zo gigantisch moe!

   “Een meerderheid van het volk, heeft zich aan de zijde van eurofiele partijen geschaard”
   Dat is een dom en achterlijke uitspraak de mensen zijn gevallen voor de overige partijpunten. Mensen kennen over het algemeen het verschil geen eens tussen Europa en de EU.

   Met andere woorden de belangen worden niet vertegenwoordigd omdat verkiezingsprogramma’s per definitie leugens zijn omdat er geformeerd moet worden waar weer een heel ander programma uit komt rollen.

   Ik zou daarom ook voorstander zijn van een belofte programma, hiermee kun je op voorhand al zien welke partijen sowieso niet gaan samen werken.

   In mijn ogen is dat A4-tje van de PVV zo gek nog niet, je beloofd namelijk helemaal niks je wil deze dingen en hoe we dat gaan doen hangt af van het samen te vormen kabinet.

   Dat is de enige manier om belangen te behartigen.

   Tevens hoe kun je Eurofiel zijn als partij als je lijstrekker en vice mannetje Halbe beide zeggen dat de EU gefaalt heeft en de Euro het niet gaat redden? Dat is de eurogestemden inwoners dus gewoon een mes tussen de ribben steken.

   1. Guus Geluk

    “Ik zou daarom ook voorstander zijn van een belofte programma, (…)
    In mijn ogen is dat A4-tje van de PVV zo gek nog niet, je beloofd namelijk helemaal niks je wil deze dingen en hoe we dat gaan doen hangt af van het samen te vormen kabinet.”

    @DutchDropveter, met een belofte-programma weet je nooit waar je aan toe bent. Als je het program van de PVV nuchter bekijkt, zie je dat negen van de tien beloftes niet kunnen uitkomen. Dat zijn verkiezingsbeloftes – de “1000 euro van Rutte”, die niet uitkomen.

    Een verkiezingsprogramma is veeleer de opsomming van wat partijen willen. Mensen moeten gewoon gaan begrijpen dat niet alles wat in een verkiezingsprogramma staat, ook daadwerkelijk wordt waargemaakt. Als iemand zegt: eigen risico wordt afschaft (plan van GL, SP), moeten je nekharen overeind gaan staan. Want dat kost geld, en waar halen ze dat vandaan?

 3. poldi

  Ik kan me wel voorstellen dat Dijsselbloem niets ziet in het bijwonen van weer de zoveelste exercitie waar gezeurd wordt om kwijtschelding van alle geld dat is geschonken, nog meer geld gevraagd wordt en geen enkele verbetering van de belastingmoraal te zien is.
  Hoe eerder we aan de Neuro en de Zeuro gaan des te beter, want al het gedoneerde geld krijgen we toch niet terug. De zuidelijke landen vinden het maar wat fijn dat wij van het noorden hun belastingcentjes opbrengen.

  1. corfo

   poldi.
   Wat dacht u van een NEXIT ? Dan zijn we tenminste verlost van deze geldverslindende bende die zich EU noemt. Nu de Brexit gaat beginnen gedraagt die zooi zich als een verwend kind en begint het de Britten op alle mogelijke manieren te dwarsbomen, met zuiper Juncker in de hoofdrol. Onvolwassen gedrag van die bende, die het einde van hun luxe leventje ziet naderen. De duizenden overbodige EU-ambtenaren omscholen tot échte werkers lijkt me een fijn plan nu men blèrt dat de economie zo goed draait.

 4. corfo

  Niet alleen het Europese Parlement walgt van deze figuur.
  Deze PvdA-man heeft er zeker aan bijgedragen dat NL is uitgeleverd aan de EU, met alle gevolgen van dien. Sinds de oprichting van de EU is ’t in Europa beslist niet béter gegaan, integendeel, vóór de EU hadden we geen Voedselbanken, kon iedereen zijn/haar medicijnen betalen, werden de NL-homo’s niet aangevallen/mishandeld door buitenlanders, werden ónze woningen niet opgeofferd aan “vluchtelingen” die ná hun vlucht vrolijk op vakantie gaan naar het door hen ontvluchte land. Dijsselbloem droeg bij aan de overheveling van de NL-pensioenen naar de EU, hij houdt mede Draghi in ’t zadel, de man die álles doet ten faveure van Italië. Dijsselbloem ? Weg ermee.

 5. Peter Selie

  Alleen het PvdA predicaat van deze walgelijke nep socialist doet mij naar het keukenkastje rennen om net op tijd een teiltje halen.

  1. corfo

   Peter Selie.
   Deze nep-socialist bewoond wel, op ónze kosten, een prachtige grote woning nabij Wageningen; hij is dan ook voorzitter van “de Grote Graaiers Groep”. Walgelijke nietsnut die Dijsselbloem.

   1. Peter Selie

    Ach beste corfo alle nep socialisten in de reguliere politiek correcte kaste hebben bezittingen waarvan de gewone man of vrouw alleen van kan dromen, net zoals de nep socialist Samson die zonder hypotheek een stulpje kocht ter waarde van 335,000,- contant om dichterbij zijn ex te kunnen wonen, just fuck them all…

    https://www.youtube.com/watch?v=cVYdoUaZuD8

 6. Ome Ga

  Dijsselbloem is wel aardig laat, na allemdestructie die de EU heeft veroorzaakt. Dus ja ik ook, net als het Europees Parlement, walg van Dijsselbloem, bijna net zoveel als ik walg van dat Europees Parlement!

  Een grote, fascistische, ondemocratische bende, die van zich wil laten horen in een – w.s. spoedige – grote agressie, die uitloopt op oorlog.

  Veel moslimgeestelijken vinden het vanzelfsprekend dat Europa (natuurlijk via de EU) via massa immigratie een einde aan zichzelf maakt, omdat de Koran leert dat de hele wereld aan de islam onderworpen moet worden.

  Op JosatTV, één van de grootste zenders in Jordanië die over de hele wereld ontvangen kan worden, werd enkele maanden geleden openlijk gediscussieerd over de machtsovername van Europa door de islam. De vraag was niet OF dit zal gebeuren, want dat die machtsovername gaande is, daar is bijna iedere moslim van overtuigd. Het gesprek ging vooral over de vraag hoe Europa er na de machtsovername uit zal zien, en of er dan inderdaad oorlog gevoerd zal worden tegen de Joden en christenen. (Xander)

 7. buitenbeentje

  Jeroen heeft regelmatig geweigerd het NL parlement fatsoenlijk te informeren (nabetaling EU bijvoorbeeld) en kwam daar makkelijk mee weg, zoals het hele Nederlandse kabinet Rutte II weigerde fatsoenlijk informatie te geven (MH17, CETA, Oekraine) en er mee weg kwam / komt.

  Diezelfde arrogantie wordt natuurlijk niet geaccepteerd in het EU parlement waar geen VVD/PvdA een meerderheid hebben om moties tegen te houden. Die man had al lang weg moeten zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.