Opa Verstappen over Jos Verstappen: "Er mankeert hem iets ernstigs, denkt dat hij zich alles kan permitteren"

Opa Verstappen over Jos Verstappen: "Er mankeert hem iets ernstigs, denkt dat hij zich alles kan permitteren"

Frans Verstappen, de vader van Jos Verstappen en de opa van Formule 1-talent Max, heeft het helemaal gehad met zijn zoon. De laatste matpartij van Jos bij een beachclub is de druppel die de emmer deed overlopen.

In De Telegraaf neemt Frans dan ook geen blad voor de mond meer. Volgens hem klopt er namelijk niets van dat Jos beweert het slachtoffer van geweld te zijn: hij zou zelf gewelddadig geweest zijn omdat hij een andere man zag praten met zijn ex Kelly. Vervolgens ging hij los, maar moest hij het blijkbaar afleggen tegen de (sterkere?) man, die ook nog eens gesteund leek te worden door omstanders.

"Hij stalkt al maanden zijn ex Kelly, waar hij een dochtertje bij heeft. Toen afgelopen zondag iemand anders met haar wilde praten, stormde hij erop af en ontstond er een gevecht waarbij meerdere mensen betrokken raakten. Dat is wat ik heb gehoord van mensen die erbij waren. Jos moet naar een hersenspecialist. Er is echt iets heel erg mis met hem. Er mankeert hem iets ernstigs, hij denkt dat hij zich alles kan permitteren."

Kelly bevestigt dat verhaal aan de krant voor wakker Nederland. Zij zegt dat "een vriend" van haar een gesprek met haar probeerde aan te knopen. Jos zag dat. "En die kwam als een stier op hem af. Toen zijn zij in gevecht geraakt." Dat gevecht liep onmiddellijk uit de hand. Uiteindelijk raakte er een hele groep bij betrokken en werd Jos zwaar beschadigd afgevoerd door de politie (omdat hij de beachclub weigerde te verlaten).

Frans voegt daar aan toe dat hij het helemaal gehad heeft met Jos. "Voor mijn part hangt hij zich op," aldus de vader die vreest dat het nooit meer goed komt met zijn zoon.

Normaal gesproken zou dit natuurlijk niet zo interessant zijn -- een gewezen Formule 1-coureur die zich misdraagt -- maar nu is het wel degelijk nieuws: het is immers ondenkbaar dat Max hier niet door beïnvloed wordt. En dat terwijl hij al zijn aandacht en focus nodig heeft om een goed resultaat neer te zetten in de Formule 1. Zijn Red Bull Racing bolide blijft weliswaar wat achter bij het pk-geweld van Ferrari en Mercedes, maar Red Bull voert wel de ene na de andere verbetering door. Daardoor zou hij over een aantal weken mee moeten strijden voor de podiumplekken.

Maar dan is het wel noodzakelijk dat hij thuis rust aan zijn hoofd heeft. Probeer je maar eens te concentreren als je vader regelmatig in aanraking met de autoriteiten komt; dat gaat de meeste mensen niet zomaar lukken. Nou is Max natuurlijk alles behalve 'gemiddeld', maar toch, dit zal ook hem niet in de koude kleren gaan zitten.

Als Jos echt zo begaan is met de carriere van zijn zoon moet hij zich nu eindelijk eens wat anders opstellen. Alles zou nu om Max moeten draaien, niet om Jos' ego en liefdesperikelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties