Het is dan ein-de-lijk zo ver: demissionair kabinet geeft 200 miljoen extra voor verpleeghuizen

Misschien dat een paar ouderen nu vier keer per dag naar het toilet kunnen, in plaats van drie keer…

Het demissionaire kabinet Rutte II heeft met de hand over het hart (van steen) gestreken en besloten dat er zo’n 200 miljoen euro extra ‘geïnvesteerd’ wordt in verpleeghuizen. Het is de bedoeling dat dit geld uitgegeven wordt om de meest schrijnende misstanden in verpleeghuizen aan te pakken. Dat bericht De Telegraaf:

Het demissionaire kabinet van VVD en PvdA wil dit jaar nog eens 200 miljoen euro extra uittrekken om de meest urgente problemen in de verpleeghuizen aan te pakken. Bronnen bevestigen berichtgeving hierover van de NOS dinsdag. Het geld is net als de 100 miljoen euro die begin dit jaar al werd toegezegd, bedoeld om de grootste problemen aan te pakken en specifiek voor meer handen aan het bed.

Hoewel niet bekend is of deze extra investering gesteund wordt door de partijen die nu met elkaar onderhandelen over een mogelijke nieuwe coalitie is die kans wel groot. Ze willen namelijk allemaal extra geld uitgeven aan verpleeghuizen.

En ja, dat werd onderhand eens tijd. De afgelopen jaren hebben we namelijk gelezen over de ene na de andere misstand. Ouderen worden gedwongen om in hun broek te poepen of te plassen omdat ze maar drie keer per dag naar het toilet mogen. Ze worden niet meer gewassen. Een bejaarde die ’s avonds valt wordt ’s morgens pas overeind geholpen. En ga zo maar door. Het is gewoon één grote bende in Nederlanders verpleeghuizen. Zelfs in Noord-Korea worden oudere burgers niet zo vreselijk vernederd.

Natuurlijk is die 200 miljoen euro een aardige extra ‘investering,’ maar het is bij lange na niet genoeg om deze schrijnende problemen écht op te lossen. Daar is veel meer geld voor nodig. Ouderen zijn de afgelopen jaren continu het kind van de rekening geweest; ze worden behandeld als een last. Het is zelfs zo erg, dat partijen als D66 ervoor pleiten om het gemakkelijker te maken voor ouderen om ‘euthanasie’ te (laten) plegen. Liever dat, blijkbaar, dan ze gelukkig maken.

De manier waarop wij in ons land omgaan met onze ouders en grootouders is schandelijk. Deze 200 miljoen euro is een aardige extra, maar hier mag het absoluut niet bij blijven. Deze mensen hebben ons land opgebouwd (na de oorlog). We hebben onze welvaart aan hen te danken. Daar mogen we best iets voor terugdoen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. rosmalen53

  Dat ze het verplegend personeel die zich daar het aaplazerus rennen maar eens een fatsoenlijk salaris van betalen ipv alles aan die managers te verdelen,misschien dat er dan ook wat meer animo voor dit mooie beroep komt.
  Het is gewoon schandalig wat voor salaris ze krijgen voor het werk wat ze dagelijks verzetten.
  Er is veel te veel geld in de zorg gestoken omdat het terecht is gekomen bij mazzelbaantjes en niet op plaatsen waar het hoort.
  Dit is wederom weggegooid geld,ze hadden de boel nooit moeten privatiseren

 2. HaZ

  De ouderen zullen behandeld blijven als een last, ondanks deze 200 mlj. Een nieuwe club zal er alleen maar misbruik van maken en aangeven dat er al “ontzettend veel” aan de ergste toestanden in de zorg is verbeterd. Die oudjes voorliegen gaat ze nog lukken ook, die zijn ondertussen al “gewend” aan hun verslechterde omstandigheden en klagen ligt ook niet in hun aard. Nee, er zal nog heel wat water door de Rijn moeten stromen willen we in Nederland terug naar het respect wat de ouderen voor ons land gedaan hebben. De politiek heeft zijn werk hiermee gedaan en gaat over tot de (wan)orde van alledag.

 3. buitenbeentje

  hoeveel miljard had Rutte twee ook weer uit de verpleeghuizen gehaals? hoeveel gesloten? hoeveel handen aan het bed op straat gezet?

  En kijk, nu geeft deze gulle regering 200 miljoen voor meer handen aan het bed. En het volk juicht en trapt er wéér in.

  1. DutchDropveter

   Juist zo denk ik er ook over na 6 jaar uitkleden en uitknijpen een sigaar uit eigen doos geven en nog een bedankje toe eisen ook…

   De werkelijke reden; de zorg moet niet verbeterd worden maar opgeschaald vanwege de verwachte nieuwe stroom gelukzoekers deze zomer, ‘Mark’ my words en de VVD vind het helemaal prima.

 4. WWW

  Slecht artikel, ik wil cijfers zien. Hoeveel is er de afgelopen jaren bezuinigd? Zijn er meer of minder verpleeghuizen? Zijn er wachtlijsten, enz, enz,

  1. Anna

   http://WWW.U hebt kennelijk heel wat gemist.

 5. Anna

  VVD van Mark Rutte had in hun verkiezingsprogramma toch 2 miljard uitgetrokken voor onze verpleeghuizen?
  Die miljarden worden nu gereserveerd voor de klimaatlobbyisten. Miljarden in bodemloze put voor milieumaffia, milieu subsidies, windmolenmaffia. Rijken rijker en armen armer. Miljarden voor islamitische gelukzoekers en de baby-boom van Syrische en Iraakse vrouwen. Regering heeft veel te veel miljarden over die niet worden besteed aan de eigen bevolking. NEE! Die moeten zich het lazerus werken voor een steeds kariger loontje. Als ze al werk hebben.

 6. Anna

  Verzorgingsstaat gaat er aan door de massa-immigratie van mensen uit niet Europese landen. Jaarlijkse, levenslange miljarden massa-immigratie-kostenpost mag niet worden benoemd want dan zou de bevolking gaan beseffen waarvoor ze moeten werken en zoveel extra belasting moeten betalen. Komt de milieu-maffia daar nog bovenop. Rijken rijker armen nog armer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.