Nederland komt in opstand tegen grote klassen: 45.000 handtekeningen ingezameld

Geen categorieapr 02 2017, 17:00
De politiek heeft het onderwijs de afgelopen tientallen jaren ernstig verzwakt. En ja, dat komt eerst en vooral doordat de boven-ons-gestelden op een gegeven moment besloten dat alles "op grote schaal" moest. Dat blijkt een enorme misrekening te zijn. Leerlingen krijgen nu niet de persoonlijke aandacht die ze nodig hebben.
En ja, op termijn zorgt dat natuurlijk voor problemen (en kosten!) voor de gehele samenleving. Het is een cliché, maar ja, kinderen zijn nu eenmaal de toekomst.
Daarom is het prima dat tienduizenden mensen in opstand komen tegen de grote klassen in het onderwijs:

De petitie tegen overvolle klassen is bijna 45.000 keer getekend. De vakbond Leraren in Actie overhandigt de petitie maandag aan de Tweede Kamer. Dit gebeurt in een klaslokaal dat speciaal voor deze gelegenheid op het Plein in Den Haag wordt geplaatst. In het lokaal worden lessen verzorgd door onder andere de Kamerleden Paul van Meenen (D66) en Peter Kwint (SP).

Natuurlijk is het dan wel weer jammer dat D66 feitelijk met deze handtekeningenactie kan gaan pronken. Als puntje bij paaltje komt is juist die partij namelijk betrokken geweest bij de teloorgang van ons onderwijs. Dat gebeurde in de jaren 90, onder het Paarse bewind van Kok. Voor jongelingen die zich die tijd niet meer kunnen herinneren: dat was een coalitie van PvdA-VVD-D66.
Toen vond D66 dat het allemaal anders moest in het onderwijs, dat er schaalvergroting moest komen, etc. Twintig jaar later willen ze opeens weer heel veel meer geld voor het onderwijs, maar nu om de schaal (en de klassen) juist te verkleinen. Zo gaat het grote politiek spel maar door, terwijl de belastingbetaler én hele generaties jongeren het kind van de rekening worden van allerlei quasi-leuke experimenten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten