Tekort aan militairen, politie en nu ook aan… ambulancepersoneel. Is er ook maar IETS wat de overheid wél kan?

Je zou bijna denken dat we de overheid maar beter kunnen afschaffen. Zelfs veiligheid en zorg worden niet meer goed geregeld.

Weet je wat nou eens mooi zou zijn? Als er een “onderbezetting” was op de burelen van de Belastingdienst. Daar zou, behalve de staat zelf, verder niemand last van hebben.

Maar raad eens waar er een tekort aan is? Juist: aan militairen, politieagenten en… jawel, nu ook aan ambulancepersoneel, en dat dan ook nog eens tijdens Koningsdag.

FNV Zorg & Welzijn waarschuwt voor een groot tekort aan ambulancepersoneel rond Koningsdag. De vakbond heeft een brandbrief gestuurd aan demissionair minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Zoals Marc de Natris (voorzitter van de KVMO — de Koninklijke Vereniging van Marineofficieren — stelt op Twitter:

De staat heeft één kerntaak: voor onze veiligheid en welzijn te zorgen. Als er niet genoeg militairen, agenten én ambulancepersoneel zijn voldoet Den Haag niet aan zijn verantwoordelijkheden. Daarmee verliest de staat zijn bestaansrecht. Dat herverdelen van de welvaart is hartstikke leuk en aardig hoor, maar het is op zijn best een hobby voor de staat, en zeker géén kerntaak.

Maar ja, probeer dat maar eens uit te leggen aan politiekcorrect links. Die heikneuters vinden het, zolang ze gratis geld aan hun groene hobby’s kunnen geven, prima te billijken dat criminelen niet opgepakt worden, dat vijandige landen ons kunnen binnenvallen wanneer ze maar willen, en dat we zwaargewond op straat liggen te creperen omdat er niet voldoende ambulances rijden. Jawel, dat is het socialistische paradijs in een notendop: iedereen even arm, ziek, en onveilig. Met dank aan Karl Marx en zijn idiote aanhangers.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ni28

  De overheid heeft het land kapot bezuinigd en zeker in de laatste vier jaar. Dat de veiligheid van de burger in geding is interesseert hun niet. Partijpolitiek boven het landsbelang, niet waar heer Rutte?

  1. corfo

   Er is maar héél weinig wat de “overheid” wel goed doet in dit landje. Waar ze uitstekend in zijn is het opleggen van belastingen én innen van belastinggelden. Hoe het land er verder voor staat interesseert hen geen ene moer, zij hebben het (te) goed en daar gaat het hen om. Ik kan geen enkel respect opbrengen voor z.g. “politici” die te pas en onpas roepen dat ze “de onderste steen zullen laten bovenkomen”; ik heb het nog steeds niet zien gebeuren. Ze laten de NL-bevolking verkommeren ter meerdere eer en glorie van zichzelf in de EU. De NL’ers die dit niet zien zijn horende doof en ziende blind. Ze hebben er één grote klére-zooi van gemaakt.

   1. Gerard Gruwel

    Helemaal met je eens, maar…. behalve de politici is het HELE ambtenarenkorps er ook schuldig aan.
    Het interesseert hen geen zier wat de (mede-)burger overkomt.
    Zijn vangen maandelijks heel gemakkelijk hunt centjes en zij lullen mee met de linkse p;olitiek correcte kliek.
    Dus vooral ook kijken ze naar DWDD, Pauw, RTL late night en alles wat uit de kokers van de NOS komt. Want dan kan de ambtenaar zich daar op het “werk” lekker op voorstaan dat hij/zij het ook gezien heeft en dus ook van linkse huize is.

    Ondertussen doet de ambtenaar niets en bovendien kan h-e-l-e-m-a-a-l NIETS!!!
    En wat ze doen, doen ze nog eens fout.

 2. Ruud562

  Nu Michael, het volk, dit volk, heeft na jaren van een gevoerd beleid waarin de overheid moest verkleinen, “minder ambtenaren” én waarin marktwerking het doel was, wederom gekozen voor voortzetting van dat zelfde beleid.
  En ja, dit zijn nu de gevolgen! Gevolgen van een jarenlang beleid gevoerd door de VVD, CDA, D66 en PvdA!
  Tja, wie dom kiest zal op de blaren moeten zitten, iets anders kan ik er niet van maken!

 3. Gerard Gruwel

  Ambtenaren praten tegenwoordig in termen van “verbinden”, “bruggen bouwen” en ook niet te vergeten “heel inspirerende bijeenkomsten”.
  Ofwel meelullen met de linkse kliek en als je dat maar veel en vaak genoeg doet zit je als ambtenaar helemaal geramd en hoef je echt h-e-l-e-m-a-a-l NIETS te doen.
  Je zorgt dat je linkse prietpraat gezien wordt, je verraad(t) je land nog meer dan het al verraden is, je zorgt dat de cijfers voor de wethouder(s) kloppen en je beurt iedere maand lekker je makkelijk “verdiende” geld.

  Om 17.00 uur trek je de deur dicht en de burger zoekt het verder maar uit.
  En datzelfde geldt natuurlijk voor een nationale feestdag, zoals Koningsdag.
  Hoezo te weinig ambulancepersoneel? Heeft het ambtenaartje geen last van.

  Totdat…. die zak zand zelf een keer onverwachts iets ernstigs overkomt.

 4. toetssteen

  Kennis, woonachtig een stukje verderop, kreeg een hartaanval. Zijn vrouw en alles wat gemobiliseerd kon worden deed wat ze konden en behalve eerste hulp werd ook getracht die verrekte hulpdienst aan te laten rukken.
  Resultaat? De vrouw is nu ruim een jaar weduwe. De hulpdiensten arriveerden met veel misbaar (twee ambulances en twee politiewagens) bijna een uur na de eerste melding.
  Mja, hij ging nog niet met pensioen……, zei hij een paar dagen ervoor nog.

 5. Babaji538

  Ja.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.