The day after: iedereen begrijpt dat Max Verstappen een héél bijzonder talent is

Max Verstappen heeft het in zich om de Johan Cruijff van de Formule 1 te worden: met voorsprong Nederlands beste coureur ooit.

Het is een dag na de geweldige prestatie van Max Verstappen in China, waar hij op fantastische wijze derde werd. Dit terwijl hij van P16 moest beginnen. Vooraf gingen vriend en vijand er dan ook vanuit dat het een kansloze missie was voor de jonge Nederlander. Misschien dat hij een paar puntjes kon sprokkelen, maar dat was het dan wel.

Niet dus. De jonge Nederlander begon vanaf het startsignaal aan een enorme inhaalslag, reed een tijdlang zelfs op P2 rond, en eindigde uiteindelijk op p3 — en dus op het podium. Het was ongekend; hij gaf echt een masterclass weg ‘Rijden op een nat circuit voor professionals.’

Ook zijn teambaas Christian Horner beseft dat wat Max gisteren liet zien ongekend is:

“Max heeft een zesde zintuig in the wet. En hij laat zich niet intimideren door de omstandigheden, durft de grenzen op te zoeken. Wat dat betreft heeft hij laten zien dat zijn demonstratie van vorig seizoen in Brazilië geen toevalstreffer was. Max heeft als klein jongetje in de kart heel veel op slicks in de regen gereden. Daardoor heeft hij een bijzonder instinct ontwikkeld. Als je kijkt naar zijn kwaliteiten in de regen, denk ik dat hij tot de allergrootsten behoort. De beste coureurs hebben zich altijd in de regen weten te onderscheiden.”

Horner gaf ook toe dat Max’ prestatie des te indrukwekkender was doordat het verschil tussen de bolides van Red Bull Racing aan de ene kant, en die van Ferrari en Mercedes aan de andere kant bijzonder groot is. Maar er is goed nieuws.  “Door de nieuwe technische regels is er veel ruimte voor doorontwikkeling,” aldus Horner. “We weten wat ons te doen staat. Formule 1 is een wedloop van start tot finish. Ik hoop dat we in de tweede helft van het seizoen ons weer in de strijd met Mercedes en Ferrari kunnen mengen.”

Als Red Bull deze motor en het chassis inderdaad goed doorontwikkelt kan dit alsnog een geweldig seizoen worden voor Max (en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo). En zelfs als dat niet zo is heeft Max bewezen dat hij alsnog mee kan doen met de absolute top als het een beetje regelt. En ja, dat zal later dit seizoen ongetwijfeld nog enkele keren zo zijn.

We gaan dus sowieso nog van hem genieten dit jaar. Gelukkig maar! Toen het seizoen begon vreesden we immers dat het een verloren jaar zou worden. Door Max’ supertalent is dat vrijwel zeker niet zo.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Top

    Het is jammer, dat de stal van Max, nog niet de kwaliteit van Mercedes of Ferrari heeft. Zou dat wel het geval zijn, dan zat Max na zijn race, al aan zijn ‘prakkie’, terwijl de rest nog over de streep zou moeten komen.
    Buiten kijf, de beste prestatie van deze race. Nogmaals gefeliciteerd Max!

    1. Michael van der Galien

      Mee eens. Maar goed, de ‘experts’ roepen nog steeds dat het later dit jaar wel goed komt, en dat Red Bull een inhaalslag gaat maken. Laten we onze hoop daar maar op vestigen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.