Totaal verknipte Volkskrant dolblij met strafeis tegen gouverneur 'Ahok': 'Milde strafeis van één jaar!'

Geen categorieapr 20 2017, 14:00
Zo blijven we dus lekker wegkijken met elkaar.
Triester dan dit wordt het niet. Je zou denken dat het een grof schandaal is dat de huidige gouverneur van Jakarta, Basuki Tjahaja Purnama maar die ook wel Ahok genoemd wordt, vervolgd wordt wegens 'godslastering,' maar in de ogen van de Volkskrant valt dat best mee. De politiekcorrecte wegkijkers van die krant vinden het namelijk behoorlijk "mild" dat het Indonesische OM een strafeis heeft van... één jaar:
Screen Shot 2017-04-20 at 13.21.50
Mild? Mild?! Het is nu mild om een jaar lang in de gevangenis te worden gezet vanwege een belachelijke aantijging die in elkaar is geflanst door radicale moslims? Daar moeten we tegenwoordig blij mee zijn omdat het erger had gekund?
Knet-ter-gek. Echt volstrekt belachelijk.
En waarom? Omdat hij een vers uit de Koran citeerde die door radicale moslims wordt gebruikt om islamitische kiezers ervan te overtuigen dat ze nooit en te nimmer op een niet-christelijke politicus mogen stemmen. Volgens Purnama is dat een leugen van die extremisten. Vervolgens hebben die zijn uitspraak zo gedraaid alsof hij heeft gezegd dat de Koran liegt. Dat was natuurlijk helemaal niet wat hij beweerde, maar wat maakt het uit; als christen ging hij het interpretatiedebat aan met radicale moslims en dat mag niet.
Dat is al erg genoeg, maar de reactie van de professionele wegkijkers van de Volkskrant maakt dit allemaal zo mogelijk nóg erger. Wat een schaamteloze linkse werkelijkheidsontkenners. En maar net doen alsof ze zo verlicht zijn. Triest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten