Wierd Duk: ‘Er hangt een deken van politieke correctheid over het debat’

Daar kan natuurlijk niemand iets tegen in brengen.

Wierd Duk, van het AD, mocht onlangs langskomen bij WNL. Het onderwerp van het gesprek: hoe extreem politiekcorrect links het debat over een groot aantal onderwerpen in de kiem probeert te smoren.

Wierd is langzamerhand één van de meest prominente en uitgesproken niet-politiekcorrecte commentatoren van ons land aan het worden. Het is moeilijk zeggen of hij daadwerkelijk rechts is, maar hij is in ieder geval niet ouderwets links. Sterker nog, hij heeft duidelijk een broertje dood aan die hele wegkijkende linkse bende van GroenLinks, D66 en de PvdA.

Bij WNL maakte hij dat ook maar weer eens duidelijk:

Het is bijzonder “interessant,” zei Wierd, dat als je over “bepaalde onderwerpen schrijft” wat voor “reacties je dan kunt krijgen.” Daarmee bedoelt hij dus: van politiekcorrect Nederland dat geen enkel kritisch geluid tolereert. Zoals hij terecht uitlegt maakt het politiekcorrecte smaldeel van het commentariaat daarbij altijd gebruik van morele dooddoeners. Er wordt niet gedebatteerd met gebruik van argumenten, maar met beschuldigingen van racisme, islamofobie, vrouwenhaat, en ga maar door. Zo kun je dus geen enkel feitelijk debat hebben over zaken als Zwarte Piet, terrorisme, en immigratie en integratie.

Natuurlijk is dat ook precies waarom politiekcorrecte fascisten dat soort taal gebruiken: ze willen het debat doodslaan, en dit is de meest effectieve manier om dat voor elkaar te krijgen. Vergis je niet: wegkijkend Nederland wil deze problemen helemaal niet oplossen. Die hele vraag vinden ze niet eens interessant. Ze willen hun linkse heilstaat ten koste van alles opzetten. Ja, ook als dit betekent dat ze de feiten moeten negeren. Sterker nog, daar hebben ze volgens mij nog plezier in ook.

“Als ik over dat soort thema’s schrijft,” zegt Wierd, “dan krijg ik vaak de reactie van dat ik er niet over mag schrijven, of moet schrijven, omdat ik dan bijvoorbeeld PVV-kiezers een podium zou geven, terwijl ik denk, ja hallo, die bestaan ook dus ik geef ze gewoon een stem.” Dat mag niet. Niet omdat die kiezers problemen verzinnen, maar omdat die problemen en feiten niet in het wereldbeeld van links passen. En dus moeten ze onder het tapijt worden geveegd. Wee je gebeente als je daar als journalist, columnist of blogger anders over denkt. GoedVolk is Goed, en dus is alles wat niet GoedVolk is automatisch hartstikke Fout. Dat is precies waarom zo’n type als Anne Fleur Dekker elke website die niet honderd procent politiekcorrect wegzet als ‘extreemrechts’ en erger.

Als 2017 iets moet veranderen in Nederland, dan is het wel die verstikkende werking van de politieke correctheid. We moeten die idiote linkse ideologie helemaal afbreken; stukje bij beetje, elke dag weer, tot er helemaal niets van over is.

Hier overigens ook nog een interessante video van Duk, waarin hij over Rusland, Duitsland en de journalist praat. Ook deze video heeft hem ongetwijfeld flink wat haatmail opgeleverd van politiekcorrecte linksmenschen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ritter

  De z.g “mainstream” media zijn zeer politiek correct; pro-EU en pro massa immigratie; pro globalisering en dulden maar weinig kritiek op de islam.

  Helaas hebben deze media nog altijd veel invloed op de publieke opinie en veel mensen beschouwen “mainstream” wat deze media als “mainstream” promoten.

  Andere meningen zoals bv. immigratie stop en/of kritiek op de islam word als (rechts) extremistisch gedachtegoed neergezet door deze media.

  Zolang de macht van deze “mainstream” media niet word gebroken zal er , vrees ik, weinig veranderen.

 2. Ni28

  Links is altijd de winnaar in de productie van decibels.

  1. hans-e-pans

   Links produceerd zoveel decibellen dat ze zelf niet eens kunnen horen wat ze verkondigen.

  2. Kodi

   En holle vaten schreeuwen het hardst.

 3. toetssteen

  AFL=rara=groenlinks Volkert vd G. Neen, dank u.

 4. Bes Tolen

  Het kan allemaal nog heel spannend worden. In Nederland? Ja. Maar er zijn meer landen waar political correctness speelt. Het kan ergens toch eens tot een flinke uitbarsting komen en nu zijn de gevolgen niet te voorspellen.

  1. toetssteen

   @bes
   Ik moet u bekennen dat ik een bepaalde houding tav deze materie niet alleen hier zie. Het lijkt wel alsof er een Marx stoffer door de mensheid is gegaan.
   Hegeliaanse nachtmerrie oid.

 5. Isolde

  test

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.