Amsterdamse agente schoffeert iedereen, draagt hoofddoek vandaag alvast

Op Twitter is zojuist ophef ontstaan over een tweet van het Amsterdamse PvdA-raadslid Sofyan Mbarki, die daarin zijn wijkagente prijst omdat ze een hoofddoek draagt vandaag. 

Nee Sofyan, dat is geen prijzenswaardig gedrag. Ik kan een heel eind meekomen in allerlei meningen en visies. Ook op de visie hoe een moslima in dienst van de Amsterdamse politie er uit zou moeten zien. Maar wat hier gebeurt zorgt ervoor dat bij menigeen de hakken nog steviger in het zand komen te staan. Ik weet dat linkse provocateurs graag dwepen met begrippen als ‘dialoog’, ‘verbinding’ en nog meer van die zijige clichés. Welnu, die dialoog is door de actie van de Amsterdamse agente weer grotendeels afgebroken en de verbinding kan weer opnieuw beginnen.

Het is zo frappant dat het telkens de linkse broeders zijn die hun eigen idealen kapot maken door te provoceren of zelf te discrimineren. Vanmorgen schreef ik nog dat de politie in Rotterdam en Amsterdam kandidaten met een migratie-achtergrond voortrekt bij de selectie. Ik had toen niet durven denken dat het vandaag nog zo laag kon aflopen met de Amsterdamse politie. PvdA-raadslid Mbarki, zelf nota bene ‘Trainer/Adviseur Diversiteit & Inclusie’, zou toch beter moeten weten hoe je een boodschap overbrengt. Het is ondertussen alleen maar prachtig dat de linkse bende zelf continu de rest van Nederland tegen zich in het harnas jaagt.

Mbarki is blijkbaar niet slimmer, we schreven hier bij De Dagelijkse Standaard al eerder over zijn domme gedrag. Toen noemde hij de bijdragen van DENK en Artikel 1 ‘positief’. Artikel 1 bestond toen nog geen twee weken. (…)

Met de wijkagente zal een gesprek worden gevoerd, zegt de Amsterdamse korpsleiding. Ik hoop dat haar wordt duidelijk gemaakt dat dit gedrag onacceptabel is voor een wetsdienaar.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. HW

  Als Amsterdam meent, dat zij alleen bepalen hoe de toekomst van Nederland eruit ziet, dan wordt het tijd, dat de rest van Nederland hier een stokje voor steekt.
  Ze mogen een eigen beleid volgen, maar dan wel op eigen kosten.
  Geen handjes meer ophouden in Den Haag. Grote muur erom en Rotterdam uitroepen tot de hoofdstad van Nederland.
  Dat zal die verwaande kwasten leren, want dan moeten ze zelf in de buidel tasten.
  Mocht Hilversum hierin meegaan. Ook hier telt, dat de rest van Nederland hier niet aan meebetaald. Laat Pauw en van Nieuwenhuysen de handen maar ophouden bij de rijkste gemeente van Nederland.
  Ik heb het nu over multicultuur en niet over geld, want het is daar armoe troef

 2. HaZ

  Mbarki is fan van het programma “Heel Holland bUkt”.

  1. Kodi

   Die gaat op een tegeltje.

 3. henk vintage

  Verweer: Ja maar tatoeages zijn ook toegestaan. Op zich is dit ook al belachelijk natuurlijk.
  Alternatief voor moslima’s laat een hoofddoek tatoeëren.

 4. Ritter

  Wat ik me afvraag is of deze agente niet begrijpt dat de hoofddoek staat voor een religieus/politiek systeem die vrouwen onderdrukt.

  De hoofddoek is niet zomaar een stukje textiel maar staat voor een bepaald religieus/politiek wereldbeeld.

  In islamitische landen zoals Iran vechten vrouwen , met gevaar voor eigen leven, om geen hoofddoek te hoeven dragen. Deze vrouwen worden door het gedrag van deze agente onderuit gehaald.

  Nederlandse vrouwen worden uitgescholden door sommige moslims omdat ze geen hoofddoek dragen. Beseft de agente niet dat ze het gedrag van deze moslims die dat uitschelden doen hiermee versterkt?

  1. Ni28

   Beste Ritter, dat is wat ik bedoel ook in mijn vorige reactie.

  2. Kodi

   Waarom had Femke Halsema haar eigen kinderen (dochters) ook alweer van de multiculturele school afgehaald?

   FEMKE HALSEMA HAALT KINDEREN VAN ZWARTE SCHOOL

   november 29, 2015

   Zelf schreeuwt ze om het hardst “Tolerantie” en Multiculturele Verrijking” en net als de kinderen van onze koning, haalt ze haar kinderen met een noodgang van een ‘gemengde’ school! Lekker toch, zo mega hypocriet te mogen zijn als ‘volksvertegenwoordiger’?

   Femke: “Jullie mogen niet intolerant zijn, ik wel!”

   AMSTERDAM – Femke Halsema heeft haar kinderen van de zwarte school afgehaald in de Transvaalbuurt in Amsterdam-Oost. De tweeling zat op school met een groot aantal islamitische kinderen.

   Ze zijn naar een andere buurtschool. Dat is beter voor hun welzijn. Kinderen zijn geen sociaal experiment.

   Aanvankelijk ging de fractievoorzitter van GroenLinks er prat op dat deze scholen juist goed zijn voor de ontwikkeling van het kind. Nu stelt ze dat kinderen geen sociaal experiment zijn.

   Met de moslimkinderen heeft het volgens Halsema niets te maken. Alhoewel ze in eerdere interviews liet weten dat ze als feministe moeite heeft met al die gesluierde vrouwen. Ook mochten islamitische meisjes niet bij hun spelen, als haar vriend op de kinderen paste.

   “Ze zijn naar een andere buurtschool. Dat is beter voor hun welzijn. Kinderen zijn geen sociaal experiment. Over de reden wil ik niets zeggen, het gaat over de privacy van mijn kinderen,” aldus Halsema in de Telegraaf.

   De kinderen gaan nu naar een kunstmagneetschool, waar veel aandacht is voor creativiteit en politiek. In een reactie laat de politica weten dat het ook hier een ‘gemengde school’ betreft. (AHA)

   http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/1919414/2010/11/27/Femke-Halsema-haalt-kinderen-van-zwarte-school.dhtml

   https://eunmask.wordpress.com/2015/11/29/femke-halsema-haalt-kinderen-van-zwarte-school/

 5. Floris

  Er komt een tijd dat de islam Europa uit gedonderd gaat worden. Goedschiks of kwaadschiks. Het werkt gewoon niet.

  Moslims horen thuis in islamitische landen, niet in het westen. Ieder in hun eigen habitat, dan is iedereen uiteindelijk veel beter af.

  1. Isolde

   Ik zie je langzaam maar zeker radicaliseren, Floris. Inmiddels wil je een godsdienst uit Europa ‘donderen’. Je vond eerder ook al dat moslims op straffe van geloofsafval gedwongen moesten worden gedeporteerd.

   Nog even en je bent net zo ver als Vabis die meent dat we moslims moeten steriliseren en allemaal in concentratiekampen moeten opsluiten.

   Is er nog een kans dat je jezelf tot de orde gaat roepen?

   1. Stanly2000

    Zou het misschien mogelijk zijn om op het artikel te reageren en niet de anderen telkens de maat te nemen. Bedankt1

    1. buitenbeentje

     +100 voor dat antwoord. Misschien kunnen ze email adressen uitwisselen, zodat ze hun persoonlijke vetes daar uit kunnen vechten. Voor de rest: DFTT

   2. ayreonaut

    Jeetje Isolde, wat zie je nu? (digitale oogjes) Wil Floris ze nu allemaal Europa uit donderen of in concentratiekampen dumpen, misschien wil hij wel beide opties. Zekerheid voor alles.

    1. Isolde

     Ik beweer niet dat hij in dit soort voorstellen alleen staat. Ik las hier regelmatig voorstellen jegens moslims die regelrecht lijken ontleend aan de politiek van de nazi’s ter zake de Endlösung der Judenfrage.

     Dat geeft een vieze smaak in de mond en ik hoop dat dit bij jou ook het geval is.

     1. ayreonaut

      Aannames “lijken ontleend”. Lezen wat je wil lezen. Trouwens regelmatig poetsen helpt tegen een vieze smaak in de mond.

     2. Marija

      Naar mijn idee is dit een volkomen onterecht vergelijking,
      eerlijk gezegd vind ik het een wat gore gedachte.

   3. Rechtsstaat

    Beste Isolde zolang islamitische bevolking de inheemse bevolking gebruiken en rituelen blijft opdringen wordt het radicaliseren alleen maar erger. Ook u gooit iedere keer olie op het vuur door elke keer iedereen die kritisch is over de islam weg te zetten als het grote kwaad. U kunt het blijkbaar niet opbrengen om ook de andere kant van het verhaal te begrijpen en dat is bijzonder jammer. Keer op keer lees ik uw commentaar waarbij u niets bijdraagt aan de discussie.

    1. Ni28

     Simon wilt alleen iedereen op de kast jagen. Laat je niet provoceren en laat hem lullen tegen zichzelf.

   4. Mars020

    @Isolde, als dat zou kunnen!!, denk dat er heel wat Nederlanders een gat in de lucht springen. Kunnen die ratten zichzelf in ieder geval niet meer voortplanten.

  2. Marija

   Wat zou dat een grote schoonmaak zijn, jammer genoeg kan je er alleen maar van dromen.

 6. Isolde

  Mooie en dappere actie van deze wijkagente.

  Ik las dat er uitsluitend positieve reacties waren. Dat zegt toch iets.

  http://www.parool.nl/amsterdam/wijkagente-west-verschijnt-met-hoofddoek-op-straat~a4496175/

  1. Vabis

   Het is te hopen dat die voor de islam opkomende politiesnol subiet wordt ontslagen, maar islamsterdam, dus dit zal wel niet….die stad is tot op het bot verrot en geïslamiseerd.

  2. toetssteen

   Proest! Met het klapvee van de meiden van halal en de Afa weg met ons als publiek, is het: wat dolletjes een zekere uitkomst.

   1. Isolde

    We vertrouwen er op dat Toetssteen zelf begrijpt wat hij hier bedoelde.

    Wij genieten er van als absurdistische poezie.

    1. toetssteen

     U bent net Jole, die huurt ook zijn eigen klapvee in. Nu nog zien dat u een eigen mening ontwikkelt en die over het voetlicht weet te brengen.

  3. Fiji

   Uitsluitend positieve reacties… niet vreemd in een wijk waar hoofdzakelijk moslims wonen.

 7. Stanly2000

  Lees het artikel nog eens, wil je. Het enige wat duidt op positieve reacties is de twitter van deze Mbarki, maar die is niet serieus te nemen, toch.

 8. Ni28

  De linkse bende jaagt de rest van Nederland tegen zich op maar intussen gebeurd het allemaal omdat deze krachten met behulp van links overal geïnfiltreerd zijn. En rechts, voor zover wij die nog hebben laat het gebeuren. Rutte gaat steeds meer linkse vriendjes opzoeken. Welke andere richting kan het nog gaan?

 9. Ni28

  Simon kletst weer uit zijn nek en haalt Het Parool bij. Wat overtuigend!

 10. Gerard Gruwel

  De agente overtreedt de (interne) regels.
  dus net als altijd de regels toepassen: disciplinair straffen.
  Ben bang dat dat dus even niet gaat gebeuren, want tja ….diversiteit hè?

 11. toetssteen

  Ontslag op staande voet.

 12. Mars020

  Nog een paar jaar en er hangen overal van die zwarte vlaggen, met witte krabbels uit de ramen. Weer eens wat anders, dan de hakenkruizen uit 40/45.

 13. Beukman

  Het is trouwens wel een bak dat de betreffende agente helemaal geen moslima is, en dat niet alleen DDS boos op haar is, maar ook een paar fanatieke moslima’s die vinden dat alleen moslimvrouwen een doek mogen dragen. Wat denken ze wel!

  1. Floris

   “Het is trouwens wel een bak dat de betreffende agente helemaal geen moslima is”
   ————————————————————
   Het is vast een soort Anne Fleur.

   1. Isolde

    Ja, een politieagent die aanvoelt welke kant het opgaat.

   2. Beukman

    @Floris
    Of een Anja Meulenbelt. Of gewoon een meid die wel van een verzetje houdt.

    1. Isolde

     Of een gezonde Hollandse meid die weet dat een eenzijdig samengesteld korps een slechte zaak is en wilde laten zien dat de gewone man en vrouw in de straat dat ook heel goed snapt.

    2. toetssteen

     Over seksisme gesproken. Man donder naar de Joop of zeurgasso! Vrouwen doen hun werk stuk hondsvod! Voor een verzetje gaat u maar naar de dames van plezier.
     Manman, dit gaat werkelijk alle perken van de discipline te buiten!

 14. Nasrani

  Ik neem aan dat deze dame ontslagen wordt? Zet Amsterdam, Nederland en de politiek voor het blok. Dat kan niet heer taak zijn.

  1. Beukman

   @Nasrani
   Ontslagen? Lastig. De vrouw in kwestie is geen moslima, ze deed de doek dus niet op uit religieuze motieven.
   Staat er ook in de reglementen dat je geen theedoek op je kop mag hebben?

   1. toetssteen

    Maakt niets uit. U bent in dienst en draagt uw uniform. Wat meent u dat er zou zijn gebeurd als ik indertijd als marinier zou zijn aangetreden in djellabah? Of met een tatoeage op mijn voorhoofd of met een Palestijnen sjaal om mijn nek?
    U bent in dienst van de overheid, en niet van een lalala instelling. Uniformiteit moet garant staan voor uniformiteit. En kan men dat niet opbrengen, kras dan op naar een land waar dit soort strapatsen kunnen. Pakiland oid.

    1. Beukman

     @Steen
     Indien een hoofddoek onderdeel is van het uniform, gaat je uitspraak “uniformiteit moet garant staan voor uniformiteit” nog geheel op hoor. En aangezien het prima werkt in diverse westerse landen, zie ik niet 1-2-3 een zwaarwegend bezwaar.

     1. Isolde

      Er is maar één werkelijke reden voor het verzet tegen de hoofddoek en dat is moslimhaat. Men wenst moslims geen volwaardige plaats in de samenleving toe te kennen en verzet zich daarom ook tegen moslima’s bij de politie.

      Er zijn wat mij betreft zinnige rechtstatelijke argumenten in te brengen tegen het toestaan van religieuze symbolen in publieke functies maar dat is niet de oorzaak van de opgewonden beschouwingen op dit blog over dit onderwerp, dat is pure racistische haat tegen moslims.

     2. Nasrani

      Een hoofddoek is geen onderdeel van het uniform. Het is dus een politiek statement van deze dame en dat is toch echt verboden hoor. Dus gewoon ontslaan.
      En ja, ik haat de islam en dus ook degenen die zich daartoe aangetrokken voelen. Mag dat? Gezien de ellende die de islam wereldwijd veroorzaakt lijkt me dat geen raar standpunt.

     3. Isolde

      Het politieke statement van deze dame kan niet meer betreffen dan uitdrukking geven aan het beleid van de korpsleiding die heeft aangegeven te streven naar een evenwichtige samenstelling van het korps.

     4. Beukman

      @Nasrani
      Een pittig gesprek met de dame in kwestie lijkt me een menselijker antwoord dan haar meteen ontslaan. Terwijl ze waarschijnlijk handelde uit idealisme, of om een discussie te starten. Jij wil daarom een “knak” aanbrengen in haar leven?

      De islam heeft ons behalve veel kwaads ook veel goeds gebracht. Ik als agnost erken dat religie mensen vaak een morele bodem verschaft.

      Jij voelt haat? Jegens wie dan? Wie heeft jou dan wat aangedaan? Haat vertroebelt de geest, Nasrani. Probeer eens te kruipen in de huid van degenen die jij haat, en kijk van daaruit naar jezelf.

     5. Ali Yas

      “het beleid van de korpsleiding die heeft aangegeven te streven naar een evenwichtige samenstelling van het korps”

      Je moet maar durven, te stellen dat het voor het “evenwicht” nodig is een aantal moslima’s te hebben. Ik zou dan wel eens willen weten hoe precies het gebrek aan moslims het functioneren van de politie belemmert.

     6. Beukman

      @Ali
      Het is algemeen bekend dat culturele soortgenoten meer gezag hebben in een achterstandsbuurt met weinig diversiteit. Dergelijke agenten worden minder gezien als vreemden, en begrijpen de bewoners van binnenuit.

     7. Ali Yas

      Beukman: “Dergelijke agenten worden minder gezien als vreemden, en begrijpen de bewoners van binnenuit.”

      Dat is waar, maar geen antwoord op mijn vraag. Die was hoe precies het gebrek aan moslims het functioneren van de politie belemmert. De politie is namelijk primair de sterke arm die de naleving van de wet desnoods met geweld afdwingt. Ken je de uitspraak: “vreemde ogen dwingen”? Agenten die iets te veel begrip hebben voor de burgers die ze in het gareel moeten houden verzwakken het korps juist.

      In Nederland hebben we een goede traditie die we delen met andere Westerse landen: de (nationale) wet heeft een hoger gezag dan het belang van de clan. Dat maakt corruptie tot een (relatieve) zeldzaamheid. Bij moslims ligt die loyaliteit meer bij de eigen groep en met herkenbaar mohammedaanse ambtenaren is dat de kat op het spek binden.

     8. Floris

      Moslims, die toch echt een politieke religie aanhangen die op werelddominantie uit is, zou je sowieso niet toe moeten laten bij de politie of in het leger.

      De Romeinen maakten de fout om Germanen in dergelijke functies toe te laten en dat was een belangrijke factor bij hun ondergang.

      Ik begin steeds meer parallellen te zien met die catastrofale periode in de geschiedenis.

     9. Beukman

      @Ali
      Het primaire doel van de politie is de orde te handhaven. Dit blijkt beter te lukken als agenten een niet al te autoritaire houding richting burger aannemen, maar er ook blijk van geven diezelfde burger te begrijpen. Wat weer betekent: een praatje met ze kunnen maken, met ze kunnen overleggen, een beroep kunnen doen op hun redelijkheid, afspraken met ze kunnen maken in plaats van er meteen op in te hakken.

      Ik weet niet of jij kinderen hebt, maar in de opvoeding gaat het tegenwoordig net zo. Een goede ouder is nog steeds de baas en de eindverantwoordelijke, maar hij geeft zijn kinderen meer ruimte dan een paar decennia terug het geval was. Hij staat dichter bij ze, en ramt er niet op als ze niet doen wat hij zegt.
      Dit vertaalt zich terug in meer verantwoordelijkheidsgevoel en een betere verstandhouding met het gezag, lees: de ouders.

     10. Floris

      “Het primaire doel van de politie is de orde te handhaven. Dit blijkt beter te lukken als agenten een niet al te autoritaire houding richting burger aannemen, maar er ook blijk van geven diezelfde burger te begrijpen.”
      —————————————————-
      Op zich onderschrijf ik deze gedachte wel, maar in de praktijk is gebleken dat het vaak doorslaat naar te véél tolerantie en passiviteit van de politie.

      Met name ten opzichte van allochtonen (lees: moslims). Men is namelijk doodsbang voor de racisme-kaart.

      Agenten die er wat rechtser (lees: realistischer) in staan krijgen te maken met de linkse politietop. En zo boeren we steeds verder achteruit.

 15. staleo

  Ik ben voor gelijke behandeling van mensen met een allochtone achtergrond, maar alleen als voorwaarden en eisen ook voor iedereen gelijk zijn.
  Bedrijfskleding is bedrijfskleding, en hieraan valt niet te tornen.
  Ik geef nu al aan dat ik niet ga reageren op Isolde, Guus Geluk of Beukman want daar voel ik mij gewoon te goed voor

  1. Beukman

   @staleo
   Prima knul, ik denk dat jij als goedmens daar inderdaad ook te goed voor bent. Ik zoek het wel in het ondermaanse.

 16. Sniper666

  Wat een dom gansje die dame. Tijd voor een ernstig gesprek met haar direct leidinggevende. Dit kan niet.

 17. nienke

  @ISOLDE.

  Deze dame provoceert en dat is niet stoer maar erg dom.
  Is het zo moeilijk om het begrip op te brengen dat er geen uitingen van welke religie dan ook worden toegestaan bij de politie?
  Iedereen kan dit begrijpen en daar hebben we de islam weer die de regels hier in Ned. aan z’n laars lapt en weer moet gaan provoceren en hun zin willen door drijven.
  En elke keer opnieuw zijn het de moslims die problemen maken over alles en nog wat en blijven eisen en eisen.
  Dit zijn nu eenmaal de wetten hier en daar heeft iedereen zich maar aan te houden, ook de moslims.

 18. Jroam

  Hoe binnenkort te groeten?

  Heil mafkezen, maar dan in het arabitch.

  En waar vluchten we naartoe als het in het westen ook zo’n kankerzooitje is, waarvoor Sofyan Mbarki of zijn fam ooit gevlucht is.
  Ik heb iets tegen het neofascisme.
  En ik, ik maak geen onderscheid in duits-neofascisme of arabitsch-neofascisme!
  Niet alleen er een waanzinnige muur omheen bouwen, maar ook dat bovengrondse riool dieper maken.
  Een weiland er rondom met varkens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.