Bizar: FBI-vertaalster verraadt haar land, reist naar Syrië, en trouwt daar met gezochte terrorist

Van je werknemers moet je het hebben.

Daniele Greene was in dienst van de FBI. Haar taak? Ze moest helpen bij het onderzoek naar Dennis Cuspert, een ISIS-terrorist uit Duitsland. Deze idioot werd eerst bekend in Duitsland als de rapper Deso Dogg, radicaliseerde en verhuisde naar Syrië waar hij bekend kwam te staan als Abu Talha al-Almani.

In plaats van haar werk te doen en te helpen om Cuspert op te pakken reisde Greene naar Syrië waar ze hem waarschuwde dat hij gezocht werd. Oh ja, en ze was in het geheim ook met hem getrouwd.

Wut? Ja, echt waar.

Hilarisch genoeg kreeg Greene enkele weken later al spijt, ‘vluchtte’ ze terug naar Amerika, waar ze vervolgens vervolgd en veroordeeld werd tot twee jaar celstraf. Vorig jaar kwam mevrouw weer op vrije voeten.

Hoewel Bild hier in 2015 al over berichtte weigerde de Amerikaanse overheid om het verhaal toen te bevestigen. Nu weten we dus dat het artikel in Bild inderdaad klopte.

Het bewijst maar weer eens dat het moeilijker is om terreurorganisaties te bestrijden dan we weleens hopen — en denken. Ja, de Amerikanen hebben in dat opzicht veel meer succes dan hun Europese collega’s, maar ook zij zijn helaas niet onaantastbaar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Guus Geluk

  Niet onaantastbaar? De Amerikaanse inlichtingen blunderen erop los. Naast dat zij salafisten en Jihadisten trainen tegen Assad, installeren zij overal Amerikaanse trekpoppen, luisteren alles af wat los en vast zit en… Gitmo.

  En rechts wilde toch ook geen grote Europese inlichtingendienst (die uiteraard – met gebundelde krachten – buitengewoon succesvol zou wezen)?

  1. cmsuijkerbuijk

   De grootte van een inlichtingendienst is niet zo belangrijk. Het gaat om de toewijding, loyaliteit, kennis, kunde, durf én, last but not least de bevoegdheden. Op álle punten falen de Europese diensten gewoonweg, zeker w.b. bevoegdheden: Ze moéten álles, maar ze mogen niks. En dan kun je zo ’n dienst nog zo groot maken als morgen heel de dag, dan nóg zal het resultaat om te huilen zijn!
   Hoe het wél moet? Zie de Israëlische Mossad. Klein, slagvaardig, toegewijd, kundig én ruime bevoegdheden!

   1. Guus Geluk

    @cmsuijkerbuijk, ook bij de Europese inlichtingendiensten (en in het bijzonder die van Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië), is er lef, loyaliteit en kunde. Deze veiligheidsdiensten functioneren zó goed, daar zij al meerdere aanslagen hebben voorkomen. Een grote Europese eenheid leidt tot een slagvaardige linie van verdediging binnen de EU. Een akkoord van nieuwe bevoegdheden, financiële middelen, manschappen en kantoren zou zo’n dienst slagvaardiger maken.

    Overigens is de Mossad ook geen organisatie zonder fouten, lees de werken van klokkenluiders er maar eens op na.

    Je geeft aan dat de grootte niet per se van belang is. Ben jij het met me eens dat de grote CIA een agentschap is dat veel blundert? Om te beginnen met hun strijd tegen Assad?

 2. corfo

  Óók Rutte, Timmermans, van Baalen en meer van dergelijke figuren, hebben hun, dus óns land verraden en overgeleverd aan de EU.
  Enige tijd geleden was Marine Le Pen op visite bij Putin, heel veel reaguurders vonden dat “verschrikkelijk” en deden niets anders als schelden op Le Pen. Zag ik gisteren op t.v. dat Merkel op bezoek was bij Putin, ik zie geen enkele reactie van de toenmalige
  pro-EU en anti Le Pen figuurtjes. Geeft toch wel te denken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.