Bizar: FBI-vertaalster verraadt haar land, reist naar Syrië, en trouwt daar met gezochte terrorist

Geen categoriemei 02 2017, 14:00
Van je werknemers moet je het hebben.
Daniele Greene was in dienst van de FBI. Haar taak? Ze moest helpen bij het onderzoek naar Dennis Cuspert, een ISIS-terrorist uit Duitsland. Deze idioot werd eerst bekend in Duitsland als de rapper Deso Dogg, radicaliseerde en verhuisde naar Syrië waar hij bekend kwam te staan als Abu Talha al-Almani.
In plaats van haar werk te doen en te helpen om Cuspert op te pakken reisde Greene naar Syrië waar ze hem waarschuwde dat hij gezocht werd. Oh ja, en ze was in het geheim ook met hem getrouwd.
Hilarisch genoeg kreeg Greene enkele weken later al spijt, 'vluchtte' ze terug naar Amerika, waar ze vervolgens vervolgd en veroordeeld werd tot twee jaar celstraf. Vorig jaar kwam mevrouw weer op vrije voeten.
Hoewel Bild hier in 2015 al over berichtte weigerde de Amerikaanse overheid om het verhaal toen te bevestigen. Nu weten we dus dat het artikel in Bild inderdaad klopte.
Het bewijst maar weer eens dat het moeilijker is om terreurorganisaties te bestrijden dan we weleens hopen -- en denken. Ja, de Amerikanen hebben in dat opzicht veel meer succes dan hun Europese collega's, maar ook zij zijn helaas niet onaantastbaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten