Britse media euforisch over Baudet: ‘Jonge Nederlandse politicus gaat de confrontatie aan met ECB-baas Draghi’

De Britse krant de Express houdt de Forum voor Democratie-leider nauwlettend in de gaten. 

Het is onze vrienden van de krant Daily Express ook opgevallen dat Thierry Baudet ECB (Europese Centrale Bank) baas Mario Draghi op schitterende wijze ontmaskerde als de ultieme hypocriet die hij is. De Britse krant bericht:

A DUTCH politician clashed with the President of the European Central Bank (ECB) demanding he returns €100bn to the country’s coffers if it quits the Eurozone.

En nee, daar kunnen ze daar geen genoeg van krijgen. Anders dan in Nederland zijn er in het Verenigd Koninkrijk namelijk echte réchtse kranten die ook nog eens eurosceptisch zijn. De Express is daar één van, wat natuurlijk de voornaamste reden is dat die krant de houding van Baudet natuurlijk geweldig kan waarderen.

Dat blijkt ook wel uit het ademloze verslag van Baudets confrontatie met Draghi:

Mr Baudet began by raising a document which referred to comments made by the ECB boss claiming that if Italy were to leave the Eurozone they would have to pay back the difference in what they owe.

He said: “As we, the Netherlands, now have a surplus of about €100bn, does this by your own words mean that if the Netherlands decides to leave the Eurozone, which is one of the key points of my party’s programme, we would get back €100m from the southern countries in the Eurozone according to your views?”

En:

The 34-year-old politician and founder of the Forum for Democracy, refused to accept that the Euro had been beneficial for the Netherlands as he snapped back.

He added: “We can disagree about the merits of the Euro, currency and my view is non-EU countries, the economic situation is significantly better.

“Just one point, you said you didn’t want to speculate on about the possibility of the Eurozone falling apart. But isn’t that precisely what you did in January when you were saying, ‘If Italy leaves, it will have to settle the bill’.

“You were actually speculating about the breaking up of the Eurozone, and wouldn’t it be intellectually fair to have the same principles if the Netherlands decides to leave.”

Tot voor kort was Geert Wilders de enige Nederlandse parlementariër die regelmatig aandacht kreeg in buitenlandse media. Dat is niet langer het geval. Baudet wordt nu ook goed in de gaten gehouden door de buitenlandse pers, en vooral in Groot-Brittannië, waar ze zijn stijl bijzonder kunnen waarderen. Dat zal er ongetwijfeld ook mee te maken hebben dat zijn Engels goed is, maar daar gaat het natuurlijk niet alleen om; hij is minder controversieel dan Wilders, maar net zo uitgesproken. Dat kunnen ze daar wel waarderen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Marija

  Ik hoop dat hij zo fris en recht voor zijn raap blijft en zich niet laat *inpakken*
  en dan kleurloos wordt

 2. Two Ravens Black Kettle

  Doet me denken aan Hotel California
  Je kunt er miljarden in loodsen maar het komt er nooit meer uit.

  En de idolate Deugmensen maar hun Pilatus-handjes blauw en purper klappen voor de Paus van hun EUSSR-Religie.

  1. Peter Selie

   @TRBK dat doet mij denken aan het Flatgebouw Nederland maar dan een exponentiële groei welke elke groei overschrijdt.

   Door Pamela Hemelrijk

   8 september 2004

   Toen ons flatgebouw “Nederland” indertijd werd opgeleverd boden Nolleke (een part-time handwerklerares) en Wout (een vormingswerker) zich aan om de taken op zich te nemen die gemeenschappelijk geregeld moesten worden, zoals trappenhuizen, liftkokers en dergelijke. “Best”, zeiden wij, en we benoemden die twee met algemene stemmen tot bestuur van de Vereniging van Eigenaren.

   Het bestuur besloot daarop de collectieve onderhoudskosten inkomensafhankelijk te maken. Voortaan moesten wij 5 procent van ons inkomen afdragen. “Vooruit maar”, dachten wij. Onze inkomens ontliepen elkaar toch niet zoveel. Bovendien vonden wij het allemaal wel leuk dat de ordinaire patser op nummer 40 met zijn Bentley dan de grootste veer zou moeten laten.

   De eerste klap kwam toen Nolleke en Wout meedeelden dat de liftkokers vernieuwd moesten worden. De klus werd uitbesteed aan een aannemer (die trouwens later bleek een zwager van Nolleke te zijn geweest), en viel door “tegenvallers” tien keer zo duur uit als voorzien. Bovendien bleven de nieuwe liften om de haverklap steken, zodat we voortaan de trap moesten nemen. Nolleke’s zwager konden wij niet aansprakelijk stellen, want die had zijn bedrijf verkocht en was naar Paraguay geëmigreerd. Het bestuur heeft nog wel een peperdure advocaat in de arm genomen (die trouwens later bleek de ex-man van Nolleke te zijn), maar dat haalde niks uit.

   Om de financiële strop op te vangen werden de servicekosten werden door Nolleke en Wout met 10 procent verhoogd. Wij protesteerden. Wout huurde vervolgens voor 10 mille bureau Twijnstra en Gudde in, om te onderzoeken wat de oorzaak van de problemen was geweest. Dat kwam na een half jaar tot de conclusie “dat er het een en ander fout was gegaan”, en besloot met de aanbeveling “het voortaan beter te doen”.

   Nolleke had ondertussen niet stil gezeten. Omdat ons bewonerskrantje “niet professioneel genoeg was” had zij één der bewoners (die trouwens later bleek een jeugdvriend van Wout te zijn) tegen een riant salaris aangesteld als full-time hoofdredacteur. Sindsdien stonden er alleen nog interviews met Nolleke en Wout in het krantje. En mededelingen over de nieuwe huisregels waaraan wij ons moesten houden. Elke maand kwamen er een stuk of wat bij. Zo mochten wij onze eigen ramen niet meer lappen, omdat dat “te gevaarlijk” was. Nolleke had daarvoor een glazenwassersbedrijf in de arm genomen (dat overigens, zo bleek later, van haar zwakbegaafde zoon was). Als je je voordeur een ander verfje wilde geven moest je daarvoor eerst schriftelijk toestemming vragen bij een door Wout opgerichte schoonheidscommissie. Roken, drinken, barbecuen en praten op het balkon werd ons voortaan verboden. Om de naleving van deze regels te waarborgen benoemde Nolleke 10 bewoners tot betaald controleur. Zij patrouilleerden over de galerij om overtreders te beboeten. Gekleed in fraaie uniformen, die Nolleke speciaal door Frank Govers had laten ontwerpen.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Pamela Hemelrijk

    Een echte journaliste.
    Durfde van mening te veranderen
    Weigerde de doofpotten te blijven vullen
    En
    Uitgestoten werd door de miezerige zwijnenroedel dat zich in NL ‘journalist’ durft te noemen.

    De Gezonde Roker
    Theo
    Pamela “Niemands Knecht !” Hemelrijk
    Ze worden node gemist

    1. Peter Selie

     🙂 🙂 🙂

    2. Floris

     Ze liep niet mee met de linkse kudde en dan wordt je uitgestoten. Zo rollen de linkse fascisten in dit verloren land.

     Een land dat volledig gekaapt en verziekt is door linkse honden die nog lager staan dan communisten en nazi’s.

     1. Kodi

      Links wat pretendeert zo dol op anders te zijn heeft zichtbaar veel moeite met anders denken, vooral wanneer dat onafhankelijk, kritisch en zelf denken betreft, de linkse meningssturing voorbij. Dan breekt de hel los.

   2. swetsnek

    jou klik en plak verhalen zijn veeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te lang leest geen hond leer dat nou eens

    1. BMFidel3

     Ik ben een labrador (met stamboom) en ik lees die verhalen met grote aandacht.

  2. Peter Selie

   De servicekosten waren door dit alles gestegen tot 30 procent van ons jaarinkomen. Sommige bewoners raakten in geldnood. Het bestuur riep daarop een “solidariteitsfonds” in het leven waarop bewoners in nood een beroep konden doen. De servicekosten moesten daarvoor wederom worden verhoogd, ditmaal tot 40 procent.

   De patser met de Bentley was de eerste die het voor gezien hield. Hij vertrok. Zijn plaats werd ingenomen door een alleenstaande moeder die zo’n laag inkomen had dat het bestuur besloot haar geheel van servicekosten vrij te stellen. Het flatgebouw was intussen door Nolleke en Wout omgedoopt tot “Flatgebouw Solidariteit”. Het initiatief trok wijd en zijd de aandacht. Nolleke en Wout werden alom geroemd om sociale bevlogenheid, en verschenen in diverse talkshows. Zij vertelden aan iedereen die het maar horen wilde dat arme mensen in onze luxeflat geen servicekosten hoefden te betalen. Het liep storm, zoals u begrijpt; telkens als er een appartement vrij kwam stonden de minima met honderden te queuen op de galerij. Er moesten drie administratieve krachten worden aangesteld om de aanvragen te verwerken, en twee commissies om te beslissen wie van de gegadigden in de grootste nood verkeerde, en dus het appartement het hardste nodig had.

   De situatie is nu als volgt: wij betalen thans 60 procent van ons inkomen aan servicekosten. Nolleke en Wout hebben een vaste staf in dienst van 40 betaalde medewerkers. De tien appartementen op de bovenste verdieping zijn aangekocht en verbouwd tot kantoorruimte voor de Vereniging van Eigenaren. De kosten van die verbouwing zijn wederom volledig uit de hand gelopen, waarna wij wederom Twijnstra en Gudde in ons maag gesplitst kregen, ditmaal á raison van 20 miel. Er wordt gefluisterd dat het afscheidsfeest voor Wout (die zich onlangs wegens rugklachten uit het bestuur heeft teruggetrokken, waarna het bestuur – in casu Nolleke – Wout’s zoon met algemene stemmen als opvolger heeft gekozen), dat dat feest dus ook 20 miel heeft gekost; afgezien dan van het optreden van Pavarotti natuurlijk. Maar zekerheid hebben we niet, want De Regelgevingsvoorlichtingskrant, zoals het bewonerskrantje tegenwoordig heet, zwijgt daarover. De redactie heeft zich uitgebreid als een olievlek, en heeft thans twee voormalige appartementen als kantoorruimte in gebruik. Om de krant te financieren heeft Nolleke voor alle bewoners een “verplichte bijdrage” in het leven geroepen, die elk jaar stijgt.

   De liften doen het nog steeds niet, en het flatgebouw begint in verval te raken. Als we protesteren zeggen Nolleke en Wout jr. steevast: “Hoor eens, we moeten nou eenmaal bezuinigen. Er is domweg geen geld voor nieuwe liften, zo simpel is het. Maar wat klaag je toch? Als je vindt dat we het niet goed doen, dan kies je toch gewoon een ander bestuur?”

   Maar het vervelende is: wij kunnen de Nolleke-en-Wout-kliek nooit meer afzetten. Want een meerderheid van de bewoners profiteert thans van het solidariteitsfonds, óf werkt full-time voor de Vereniging van Eigenaren.(Of allebei.) En dat wil die meerderheid graag zo houden. Nolleke en Wout c.s. zullen dus altijd de verkiezingen winnen. Wij zitten als een rat in de val.

   Als het zo doorgaat gaan de servicekosten naar 90 procent, en gaan we met z’n allen failliet, tot de laatste man. En wij kunnen er niets tegen doen.
   “Vertrekken”, zult u zeggen, en dat lijkt inderdaad het enige wat er nog opzit. Maar daar kunnen wij om de een of andere sentimentele reden maar niet toe komen; we stellen het steeds uit. Soms ben ik wel eens bang dat we dat we daar ooit nog heel veel spijt van zullen krijgen.

 3. Peter Selie

  Britse media euforisch over Baudet: ‘Jonge Nederlandse politicus gaat de confrontatie aan met ECB-baas Draghi’ Yes de rest buiten G. Wilders heeft de politieke ballen er niet voor en stelt zich uiterst dociel op, en leidt o.l.v. de ongekozen islam apeachers Europa naar de slachtbank. Goed zo Thierry zet deze politiek correcte landverraders te kakken, dat doen ze óók met alle Europese burgers.

 4. Guus Geluk

  Ik constateer dat Baudet aandacht krijgt van The Diana Express.

  Waarom moeten we daar zo lyrisch over doen?

  1. corfo

   Hij, Baudet, gedroeg zich héél anders als die Bakellende die op bezoek was bij Bush !

   1. Guus Geluk

    Baudet leidt geen land van 16 miljoen inwoners en hij staat ook niet aan het hoofd van het kabinet.

    1. swetsnek

     nee maar daar in tegen Rutte ook niet en hoezo 16 miljoen kneus je loop er bijna 3 miljoen achter leer je les dram kikker

 5. Beukman

  Los van of Baudet gelijk heeft, worden door hem Geerts tekortkomingen wel steeds duidelijker zichtbaar. Geert is een grijsgedraaide plaat met zo’n twaalf tracks erop. Elke track bestaat uit een monotoon uitgesproken tekstje. Saai en voorspelbaar.
  Baudet is een frisse knul vol energie met een gezonde woordenschat, die ook nog eens boeken heeft gelezen, én verstand heeft van ouwe Érards.

  Zou Geert nog gaan schitteren in de toekomst, of is de grijze baas uitgeblust? Laten we in ieder geval hopen dat hij en Thierry zoveel mogelijk in dezelfde vijver gaan zitten vissen.

  1. Guus Geluk

   Als de PVV niet spoedig verandert (en met een man als Geert verandert er niets), gaat Baudet de PVV langzaam leegzuigen.

   1. Mees

    Bij de volgende ronde wordt Geert afgeserveerd.
    Jammer want zijn economisch en sociaal programma was wel aan mij besteed.
    Bezuiniging op cultuur vind ik wat minder geslaagd.

    1. swetsnek

     Cultuur moet zichzelf bedruipen kom dingen tegen in de cultuur man daar lusten de honden geen brood van.

    2. Guus Geluk

     Dat begrijp ik, Wilders is immers een rechtse vorm van de SP.

    3. Kodi

     Andermans geld kan je maar één keer uitgeven. Ooit sprak Frits Bolkestein voor subsidiesponzen in de cultuur. Normaal gesproken verachten zij Frits Bolkestein, want hij zou een racist zijn. Maar omdat hij zich tegen bezuinigingen op cultuur uitsprak verwelkomden hij hem als icoon. Je had die subsidiesponzen beteuterd moeten zien kijken toen Frits Bolkestein stelde dat bezuinigingen op cultuur eventueel niet hoefden als er zou worden bezuinigd op ontwikkelingshulp. Je kan niet de kool en de geit sparen. Schaarste dwingt tot kiezen. Of het heilige huisje kunstsubsidiesponzen of het heilige huisje ontwikkelingshulpsubsidiesponzen. Roept u maar!

  2. Kritiekaster

   Ik denk ook dat Baudet de sleetsheid van Geert Wilders blootlegt en als nieuwe komiek in het populistische theater meer publiek gaat trekken.
   Baudet is echter, net als Fortuyn, niet een politicus met inhoud. Hij is een ijdele aandachtstrekker zonder een geloofwaardige gedrevenheid. Het is show, geen politiek.

   1. Kodi

    Nog steeds niet bekomen van die Meltdown die Melkert mocht beleven op de zesde maart 2002 (Dronk hij hier een gifbeker van een zuurdruivenextract of zo? > http://images0.tcdn.nl/binnenland/article21655788.ece/BINARY/u/Ad+Melkert.jpg)toen één verkiezingsuitslag in één gemeente (LR nieuw binnen met 34 %; alle overige partijen (zowel collegepartijen als oppositiepartijen) kregen klop of verdwenen zelfs uit de raad.) exit Melkert, exit PvdA en exit Paars inluidde? Linkse frustratie inzake de maatschappelijke realiteit had een gezicht gekregen en wat voor een zuur links gezicht!

  3. Kodi

   De vijver waarin gevist werd was het gehele electoraat. En dat vergaf PVV +5 en FvD bij debuut + 2. Voor anderen (VVD, PvdA) werd het een inleverpot.

   1. Guus Geluk

    Nee, Kodi. De twee FvD-zetels waren zetels die naar de PVV zouden gaan. Over vier jaar jat FvD er vier, over acht jaar acht, en over twaalf jaar kortwiekt Forum de PVV kapot,

 6. Skippybal

  Nou ja, nu is de daily ongeveer de DDS-krant van Groot Brittannië, dus die pakken elk rechts nieuwtje wel op.

  Desondanks bijzonder in mijn nopjes met Baudet, moet ie alleen niet, zoals Wilders, linkse hobbies opnemen om zijn achterban tevreden te stellen.

  De PVV bleek een valse profeet, op de bres met SP en PvdA vakbondsleden…brrrr

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.