CDA en VVD ergeren zich aan christenen-hatend D66: “Ga eens met de ChristenUnie aan tafel zitten!”

De spanningen nemen toe.

Door de belachelijke, intolerante houding van D66 ten opzichte van de ChristenUnie bezorgt Alexander Pechtold zichzelf onderhand serieuze problemen. Zowel de VVD als het CDA hebben het onderhand namelijk helemaal gehad met de christen-hatende nep-democraat:

D66 vreest dat de partij met de ChristenUnie te grote meningsverschillen krijgt op tal van medisch-ethische onderwerpen en wil daarom met de SP of de PvdA. Het moet deze week dus duidelijk worden dat deze twee opties echt afgestreept kunnen worden, zegt Vullings. Ondertussen beginnen de VVD en CDA de opstelling van D66 wel vervelend te vinden. “Daar zeggen ze: kom op, ga eens met de ChristenUnie aan tafel zitten.”

Ik zou zeggen: ga vooral zo door, Alex! Nog even en je maakt jezelf écht volkomen ongewenst. En dat betekent natuurlijk dat er óf nieuwe verkiezingen moeten komen (want zonder D66 wordt het lastig) óf dat er gekeken moet worden naar een coalitie over rechts. Want ja, dáár is nog altijd ruimte voor.

Alexander Pechtold is hard bezig op zijn hand te overspelen. Hij verbeeldt zich heel wat, maar als puntje bij paaltje komt is D66 slechts de vierde partij van het land. Zo’n partij kan het zich niet veroorloven om al te arrogant te worden. Misschien dat Pechtold die les nu eindelijk maar eens moet leren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. HaZ

  Mr. Arrogantie himself, dit “miezerige” mannetje, zoals Greet hem al eens noemde, denkt onmisbaar te zijn in politiek Nederland. Niemand is onmisbaar, Alexandrië !
  Mag je ook eens aan den lijve ondervinden hoe het is om genegeerd te worden.

  1. loritta

   Ik denk dat “Greet” toch “Geert” moet zijn ????

 2. Viertel

  CU-voorman Rouvoet heeft als eerste een blokkade opgeworpen voor de samenwerking met D66. Pechtold kon daarna moeilijk anders dan zeggen dat hij op die basis niet verder wil met de CU.

 3. CJD

  Het ironische is dat de VVD en het CDA niks kunnen beginnen zonder D66 aangezien deze twee de PVV zelf uitgesloten hebben. Zo ‘misbaar’ is D66 dus ook weer niet om tot een coalitie te kunnen komen

  1. Ni28

   Door uitsluiting van de PVV krijgen zij voor straf D66. En dat is pas een straf.

 4. Two Ravens Black Kettle

  De islamistische slippendragers van D’66 verschillen in niets met de overbevolkingsguru’s en open sluiswachters van het CU muv. levensbeëindiging.
  Voor de rest staan ze hetzelfde anti-NL beleid voor en willen NL veranderen in een middeleeuws abattoir waar de Deugdzamen in veilige enclaves staan te gillen en schelden op het plebs buiten hun ivoren muren.

  De ene clique zijn de Farizeeërs en Zilverlingentellers van de Bijbels, de andere club de seculiere Farizeeërs en dieven.

 5. Nederlandse_Patriot

  D66 wil nu een coalitie met de VVD, SP, CDA en PvdA.

  1. Ni28

   Pechtold moet langs Beter Horen gaan. SP en PvdA hebben zich duidelijk uitgesproken.

 6. HW

  Zo langzamerhand moet toch duidelijk zijn, dat een partij als D’66 geen volwaardige partner kan zijn in een coalitie en welke om de volgende redenen:
  1. Slechts de 4. partij van Nederland met maar 19 zetels
  2. Als 4. partij sluit men andere partijen uit, terwijl de CU hen nu ook uitsluit.
  3. Pechtold nog steeds vindt, dat hij de politieke macht, die hij onder het vorige kabinet had, nog steeds heeft, terwijl er een veelvoud aan coalities mogelijk zijn zonder D’66
  4. Deze eurofiele partij niet zo democratisch is als men graag wil laten geloven (opeens geen voorstanders meer van referendum) en men zich macht aanmatigt die gezien de positie van deze partij hen totaal niet toekomt.
  5. Men in Amsterdam mensen in de gelederen heeft, die menen, dat enkel Amsterdam bepaalt hoe de Nederlandse politieke verhoudingen eruit zien en het tijd wordt dat binnen die partij vanuit den lande deze mensen ter verantwoording worden geroepen.
  Zou Amsterdam goed zijn voor 3 zetels?

 7. Guus Geluk

  PvdA, SP willen niet en met de CU – die wel degelijk wil praten – zit je direct aan een meerderheid. Het is noodzakelijk dat Pechtold gaat inbinden. Landsbelang boven partijbelang.

  1. Ni28

   Landsbelang boven partijbelang, laat mij niet lachen, Rutte liegt hetzelfde. Het is altijd partijbelang of eigenbelang, wees niet naïef.

 8. Kees1973

  Ruimte voor een coalitie op rechts? Waar dan? Kan alleen met een coalitie 5 of 6(!) partijen, en Wilders wil niet. Hij zegt wel dat ie wil, maar herhaalt dan doodleuk zijn “minder Marokkanen” uitspraak om impliciet de VVD en het CDA op afstand te houden. Kortom, hij wil niet praten, maar straks krokodillentraantjes kunnen huilen dat hij wordt “uitgesloten”.

  1. Ni28

   Wilders houdt zijn rug recht of je hem mag of niet. En zijn partij is opgericht voor die reden die hij noemt. Je zou kunnen zeggen dat andere partijen die hem uitsluiten juist meer Marokkanen willen hebben.

   1. Kees1973

    Prima, maar dan moet je toch VVD en CDA ook bewonderen voor het feit dat zij hun rug recht houden mbt het niet willen praten met PVV?

    Ik zou zeggen dat als je mee wilt regeren, je ook water bij de wijn moet doen. Dat moet van twee kanten komen. Als iedereen zijn rug recht houdt gebeurd er nooit wat in dit coalitie-land.

 9. Bes Tolen

  Pechtold moet zijn bezwaren wel inhoudelijk duidelijker maken anders moet hij ook het CDA uitsluiten. Maar Pechtold doet altijd wat te Rooms aan en dus zal het mogelijk zijn, naar mijn idee is dat zo en dat zie je overeenkomstig ook bij de SP, dat Rooms hem vertrouwder voor komt en hij daarvan niet de bezwaren ziet. Dat is dan wel ten onrechte en ook discriminatie, een onderwerp dat D66 toch al nooit zuiver kon hanteren. Net als de vrijheid van meningsuiting en … het liberalisme. Deze twee laatste zijn door D66 beknot. Al eind zeventiger, begin tachtiger jaren ging het mis.
  Bijvoorbeeld vrij recent: wie stemden er voor verhoging van de kansspelbelasting om erfenissen en schenkingen aan godsdienstige instellingen belastingvrij te maken? Instellingen, die met behulp van m.i. ondeugdelijke discriminerende belastingregels belastingvrij verkregen miljarden aan euro’s op hun bankrekeningen hebben staan. Juist, D66, CDA, CU, SGP, GL, PvdA stemden voor. Heel D66. Niet de VVD.

 10. Ni28

  Met D66 in het kabinet kan het alleen tot een ramp uitgroeien. Het moet een verschrikking zijn om met Pechtold de arrogante betweter te werken. Wel heeft het minderheidskabinet de voordeel van de kortere houdbaarheidsdatum. Van de VVD kunnen wij alleen het prolongeren van leugens en schandalen verwachten en de CDA past zich aan het geheel. Alle beloftes van voor de verkiezingen worden snel vergeten. Het enige voordeel is dat het geen linkse horror wordt. Dan zou je je koffers kunnen pakken.

 11. Ni28

  In de Tweede kamer is Pechtold altijd het voorbeeld van hoe het moet maar nu hij beslissingen moet nemen wordt het hem te ingewikkeld. Clown!

 12. nienke

  Gooi Pechtold eruit en laat de PVV. erin de tweede grootste partij, het is toch ondemocratisch om de PVV niet mee te laten regeren.
  Zo Pechtold zich tegen de christelijke partij keert en niet met hun wil regeren zo gooien Buma en Rutte Wilders er uit, alle drie zijn ze naar mijn mening gestoord bezig.
  Een democratisch gekozen partij en nota bene de 2e van het land mag en kan toch niet buiten gesloten worden in onze DEMOCRATIE.
  Rutte heeft altijd gezegd ik sluit niemand uit en nu? een complete draai naar links gemaakt Rutte?
  Wat een kinderachtig gedoe en deze mensen moeten ons land regeren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.