CDA en VVD ergeren zich aan christenen-hatend D66: "Ga eens met de ChristenUnie aan tafel zitten!"

Geen categoriemei 22 2017, 12:00
De spanningen nemen toe.
Door de belachelijke, intolerante houding van D66 ten opzichte van de ChristenUnie bezorgt Alexander Pechtold zichzelf onderhand serieuze problemen. Zowel de VVD als het CDA hebben het onderhand namelijk helemaal gehad met de christen-hatende nep-democraat:

D66 vreest dat de partij met de ChristenUnie te grote meningsverschillen krijgt op tal van medisch-ethische onderwerpen en wil daarom met de SP of de PvdA. Het moet deze week dus duidelijk worden dat deze twee opties echt afgestreept kunnen worden, zegt Vullings. Ondertussen beginnen de VVD en CDA de opstelling van D66 wel vervelend te vinden. "Daar zeggen ze: kom op, ga eens met de ChristenUnie aan tafel zitten."

Ik zou zeggen: ga vooral zo door, Alex! Nog even en je maakt jezelf écht volkomen ongewenst. En dat betekent natuurlijk dat er óf nieuwe verkiezingen moeten komen (want zonder D66 wordt het lastig) óf dat er gekeken moet worden naar een coalitie over rechts. Want ja, dáár is nog altijd ruimte voor.
Alexander Pechtold is hard bezig op zijn hand te overspelen. Hij verbeeldt zich heel wat, maar als puntje bij paaltje komt is D66 slechts de vierde partij van het land. Zo'n partij kan het zich niet veroorloven om al te arrogant te worden. Misschien dat Pechtold die les nu eindelijk maar eens moet leren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten