Een ramp afgewend: Asscher werkt definitief niet mee aan Roemers linkse nachtmerriekabinet

Geen categoriemei 18 2017, 16:00
Het was al waarschijnlijk, maar nu is het er dan echt luid en duidelijk uit: de PvdA is niet beschikbaar om te onderhandelen over een positie in welke coalitie dan ook.
Het is uitstekend nieuws te noemen dat Nederland maandag te horen kreeg dat we definitief geen kabinet Rutte-Klaver zouden krijgen, en dat is maar goed ook: het is niet zo gek dat zelfs Mark Rutte - die zijn moeder nog zou verkopen om in het Torentje te mogen blijven - niet akkoord kon gaan met de gifgroene gruwelmaatregelen die GroenLinks voorstaat. Prima dus!
Dat betekent dat we eindelijk eens kunnen gaan kijken naar betere opties: VVD-CDA-D66-CU natuurlijk, maar - als de heren Rutte en Pechtold over hun kinderachtige gedrag heenkomen - ook eventueel VVD-PVV-CDA-D66. Helaas betekent het ook dat het juist nóg erger kan: Emile Roemer zit al dagenlang te fantaseren over een wat hij noemt 'centrum-links kabinet' met - houd je vast - CDA, D66, GroenLinks, PvdA, SP en Christeunie. De gruwel: dan nog liever het kabinet Rutte-Klaver!
Zo ver lijkt het echter toch niet te komen. Niet zozeer omdat CDA en D66 zo trouw blijven aan de VVD - alles behalve - maar omdat Lodewijk Asscher heeft aangegeven dat zijn PvdA definitief niet beschikbaar is voor formatiebesprekingen. En dat is natuurlijk uitstekend nieuws, want zonder de arbeiderspartij wordt zo'n linkse nachtmerrie natuurlijk al helemaal onmogelijk om in elkaar te zetten, als zes partijen in één coalitie stoppen niet al onmogelijk genoeg was.
Asscher kwam echter niet enkel met positieve berichten: hij lijkt er wel heilig van overtuigd te zijn dat de besprekingen over de oorspronkelijke coalitie hervat zouden moeten worden - mét GroenLinks en hun gifgroene Klaver dus. Laten we maar hopen dat Jesse die opmerking niet gehoord heeft: in Nederland moet in de regering geen plek zijn voor een partij die enkel en alleen het leven van ons Nederlanders nóg duurder wil maken voor wat linkse hobby's. Daar hebben we absoluut geen boodschap aan, en dat hebben we dus ook niet aan de oproep van Asscher. Kom eerst nou maar een paar jaar bij in de oppositiebankjes Lodewijk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten