Een ramp afgewend: Asscher werkt definitief niet mee aan Roemers linkse nachtmerriekabinet

Het was al waarschijnlijk, maar nu is het er dan echt luid en duidelijk uit: de PvdA is niet beschikbaar om te onderhandelen over een positie in welke coalitie dan ook.

Het is uitstekend nieuws te noemen dat Nederland maandag te horen kreeg dat we definitief geen kabinet Rutte-Klaver zouden krijgen,  en dat is maar goed ook: het is niet zo gek dat zelfs Mark Rutte – die zijn moeder nog zou verkopen om in het Torentje te mogen blijven – niet akkoord kon gaan met de gifgroene gruwelmaatregelen die GroenLinks voorstaat. Prima dus!

Dat betekent dat we eindelijk eens kunnen gaan kijken naar betere opties: VVD-CDA-D66-CU natuurlijk, maar – als de heren Rutte en Pechtold over hun kinderachtige gedrag heenkomen – ook eventueel VVD-PVV-CDA-D66. Helaas betekent het ook dat het juist nóg erger kan: Emile Roemer zit al dagenlang te fantaseren over een wat hij noemt ‘centrum-links kabinet’ met – houd je vast – CDA, D66, GroenLinks, PvdA, SP en Christeunie. De gruwel:  dan nog liever het kabinet Rutte-Klaver!

Zo ver lijkt het echter toch niet te komen. Niet zozeer omdat CDA en D66 zo trouw blijven aan de VVD – alles behalve – maar omdat Lodewijk Asscher heeft aangegeven dat zijn PvdA definitief niet beschikbaar is voor formatiebesprekingen. En dat is natuurlijk uitstekend nieuws, want zonder de arbeiderspartij wordt zo’n linkse nachtmerrie natuurlijk al helemaal onmogelijk om in elkaar te zetten, als zes partijen in één coalitie stoppen niet al onmogelijk genoeg was.

Asscher kwam echter niet enkel met positieve berichten: hij lijkt er wel heilig van overtuigd te zijn dat de besprekingen over de oorspronkelijke coalitie hervat zouden moeten worden – mét GroenLinks en hun gifgroene Klaver dus. Laten we maar hopen dat Jesse die opmerking niet gehoord heeft: in Nederland moet in de regering geen plek zijn voor een partij die enkel en alleen het leven van ons Nederlanders nóg duurder wil maken voor wat linkse hobby’s. Daar hebben we absoluut geen boodschap aan, en dat hebben we dus ook niet aan de oproep van Asscher. Kom eerst nou maar een paar jaar bij in de oppositiebankjes Lodewijk!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Sniper666

  De PvdA onbeschikbaar.. Hoop voor eeuwig!

 2. Skippybal

  De PvdA is niet vergeten dat ze ondanks een zeer verdienstelijk financieel beleid keihard zijn afgestraft. Hun linkse “vrienden” keken op afstand en lachten zich suf.

  Niks zo onbetrouwbaar als een linkse vriendschap en die les neemt de PvdA zich ter harte. Hun boodschap dat ze niet zullen regeren, dat begrijpt iedereen.

  Ze zullen er wél alles aan doen om GL en SP te “dwingen” om van de formatie een succes te maken. Dat lukt natuurlijk nooit en zo zal links Nederland begrijpen dat een stem op de SP of GL altijd een verloren stem is.
  Verantwoordelijkheid nemen doen ze toch nooit, zoveel is mij wel duidelijk.

  Aan de zijlijn speelt D66 het spel slim mee…. SP en GL kapot maken en de buit verdelen tussen PvdA en D66.

 3. Isolde

  Het is inderdaad beter dat de PvdA zich weer oplaadt in de oppositie zodat ze bij de volgende economische crisis weer beschikbaar is om puin te ruimen.

  1. Vabis

   De liefde van Wim voor de PVDA is nog alom aanwezig, de aandoenlijke trol toch.

   1. Isolde

    Wat Wim bewondert weet ik maar ik ben voldoende ingevoerd om in te zien dat de PvdA een onmisbare bijdrage leverde aan het beleid waarmee Nederland sterker uit de economische crisis kwam.
    Nederland is de PvdA veel dank verachuldigd.

    1. Floris

     “ik ben voldoende ingevoerd”
     —————————————————–
     Ben je je ervan bewust dat dit een drogreden is, Wim?

     Je bent nergens goed in ingevoerd. Je bent een leeghoofd en te stom om te poepen.

     1. Isolde

      Niet zo stampvoeten, boze jongen, het oogt zo aandoenlijk.

     2. Floris

      Trol Wim denk dat ik zit te stampvoeten. Of beter gezegd: dat hoopt hij.

      Dat is immers het doel van trollen:

      “Een internettrol is iemand, die er een groot genoegen in schept om onenigheid te veroorzaken op het internet. Hij (meestal is het een “hij”) probeert tweedracht te zaaien en hij maakt de mensen van streek. Trollen zien internetcommunicatie als een gemakkelijke weg voor hun bizarre spel. Om de één of andere reden begrijpen ze niet dat ze mensen werkelijk kwetsen. Zij beschouwen andere internetgebruikers niet als mensen van vlees en bloed, maar als een soort digitale abstractie. Als gevolg hiervan hebben ze totaal geen spijt van de pijn die ze veroorzaken. Integendeel: hoe groter de kwelling die ze teweegbrengen, des te groter hun prestatie (want zo zien ze het). Door de betrekkelijke anonimiteit van het net floreert het aantal trollen. Trollen zijn totaal niet ontvankelijk voor kritiek (opbouwend of niet). Er valt niet met ze te onderhandelen. Ze zullen nooit spijt hebben van wat ze doen. Op de één of andere manier voelen trollen zich niet gebonden aan regels van fatsoen of sociale verantwoordelijkheid.
      Dit lijkt misschien onvoorstelbaar. Je denkt misschien “natuurlijk kan ik iets schrijven dat tot hen doordringt”, maar een echte trol kun je nooit veranderen met woorden.”

      http://www.epibreren.com/rs/internettrol.html

     3. Isolde

      Het plakken van een tekst van iemand anders geeft mogelijk ook rust, kerel.
      Je doet wat je kunt en we wensen je het allerbeste.

     4. Floris

      Met deze reactie bevestigt Wim voor de zoveelste keer dat hij volledig aan de geciteerde omschrijving van een trol voldoet.

     5. Isolde

      Ik zie dat de toon al wat rustiger wordt.
      Zullen we nu weer tot de inhoud overgaan?

     6. Floris

      Ik wil het even hebben over je getrol, Wim:

      “Trollen zijn totaal niet ontvankelijk voor kritiek (opbouwend of niet). Er valt niet met ze te onderhandelen. Ze zullen nooit spijt hebben van wat ze doen. Op de één of andere manier voelen trollen zich niet gebonden aan regels van fatsoen of sociale verantwoordelijkheid.”

      Besef je dat dit voor de volle 100% op jou van toepassing is? Je bent hier bijvoorbeeld al tientallen keren verbannen, maar je voelt je er niet aan gebonden. Dat is typerend voor een trol die bijna altijd een psychopaat en een sadist is. Dag in dag uit ben je hiermee bezig, al vele jaren. Het zal wel ongeneeslijk zijn.

     7. Isolde

      Niet zo dwangmatig op de persoon, Floris. Je probeert met dit zieke ad hominem aan de inhoudelijke discussie te ontkomen omdat je weet daarin altijd onderuit te gaan.
      Jouw patroon is altijd hetzelfde: eerst inhoudelijk onderuit, dan stampvoetende woede, dan op de persoon (al dan niet aan de hand van DSM5) en vervolgens zeuren bij de moderator om een ban.

      Dat zal dan nu wel weer gebeuren. Laten we maar hopen dat de moderator er weer intrapt.

     8. Vabis

      Wat wordt Wim Hutten toch weer vakkundig afgedroogt door Floris.

     9. Sniper666

      @ Floris

      Isolde is een interessant medisch geval en hard toe aan een dokter.

     10. Floris

      “Niet zo dwangmatig op de persoon, Floris. Je probeert met dit zieke ad hominem aan de inhoudelijke discussie te ontkomen omdat je weet daarin altijd onderuit te gaan.”
      —————————————————————-
      Ik was niet met het draadonderwerp bezig dus je lult weer uit je nek: ik probeerde nergens aan te ontkomen.

      Ik confronteer je met jezelf. Je bent een trol, een psychopaat. En weer bevestig je het door nergens op in te gaan. Je bent onaanspreekbaar en ook dat is kenmerkend voor psychopaten.

      Verder weet je donders goed dat ik zelden of nooit onderuit ga en zeker niet door jouw toedoen. De reden waarom je het steeds blijft zeggen is typisch voor een trol: trachten een ander het bloed onder de nagels vandaan te halen. Dat is jouw core business. Je bent een ziek, kwaadaardig mens, je hoort in een inrichting.

     11. Floris

      @ Sniper: narcisten gaan niet uit zichzelf naar een dokter. Meestal beseffen ze zelf niet dat ze ziek zijn.

     12. Isolde

      ‘Een ziek en kwaadaardig mens’, het is weer van dik hout zaagt men planken.
      Waarom heb je dit soort razend gestampvoet nodig, beste Floris? Ik ben slechts een virtuele figuur op het internet. Waarom die woede, waarom die obsessieve gerichtheid op mijn persoon.
      Je claimt zoveel verstand te hebben van de psychopathologie: kwam het nooit bij je op dat de oorzaak van dit soort emoties per definitie bij jezelf ligt? Laat het los, dit maakt je alleen maar ongelukkig.

     13. swetsnek

      Floris je leer het nooit he laat je niet opnaaien jonge dat is het niet waard negeren die hap

     14. Isolde

      Floris wordt niet opgenaaid, Zwetsnek, maar hij naait zichzelf op. Dat is een tragisch fenomeen maar inmiddels wel bekend.

     15. Floris

      Ik ben slechts een virtuele figuur op het internet.
      ———————————————————–
      Opnieuw laat Wim zien dat hij naadloos in het profiel van een trol past:

      “Zij beschouwen internetgebruikers niet als mensen van vlees en bloed, maar als een soort digitale abstractie.”

     16. Isolde

      Floris wil graag persoonlijk contact met zijn opponenten en om die reden heeft hij zich ook veel beziggehouden met het stalken van personen die hij achter nicknames vermoedde. Dat mensen een nickname gebruiken met het oogmerk anoniem te blijven komt kennelijk niet bij hem op en de hypocrisie voert hij tot een hoogtepunt door zelf een nickname te gebruiken en zijn privé-identiteit angstvallig geheim te houden.

      Het is een wonderlijke opstelling maar hij vindt hetzelfde kennelijk allemaal heel logisch.

     17. Floris

      “Een ziek en kwaadaardig mens’, het is weer van dik hout zaagt men planken.”
      ——————————————————————-
      Het is de waarheid, Wim.

      Enne, je blijft mij boosheid (“een koliek van woede”) toeschrijven die er niet is. Ik blijf jou gewoon met jezelf confronteren. Dat jij dat bijzonder vervelend vindt begrijp ik wel. Mensen kijken niet graag in de spiegel en psychopaten al helemaal niet.

      Ik zag in een andere draad dat je weer door vele mensen bent uitgekotst. En dat gebeurt al minstens 10 jaar. Maar dat ligt nooit aan jou, hè Wim. Het ligt aan al die anderen. Toch?

    2. Sniper666

     @ Isolde

     Hoe krijgt u het op papier, werkelijk tenenkrommend. Hoe heet-ie-ook-alweer. Wouter Bos toch die de banken zo nodig met miljarden van onze belastingcenten oppompte? Was werkelijk een briljante move van de PvdA, onmisbaar. Man(m/v) laat u eens goed nakijken, het zal u goed doen.

     1. Isolde

      Wouter Bos voorkwam een totale crisis in de financiële wereld en veroorzaakte met zijn interventies een grote winst voor de Staat.

      Leest u wel eens een krant?

     2. toetssteen

      @Isolde
      Mjah… ik hoor al dat u verstand hebt van economie. Not. Bos was de meest krankjorumme min. van fin van de afgelopen decennia.
      Maar het kan nog gekker heur!

      https://fd.nl/beurs/1172369/opvolging-zalm-splijt-top-abn-amro

     3. Isolde

      De heer Toetssteen schrijft, zoals gebruikelijk, wartaal zonder inhoudelijk argument.

      Kan deze man niet beter zijn mond houden en een hobby zoeken die hem beter past?

     4. Sniper666

      @ Isolde

      Nu gaat u Wouter Bos nog verdedigen ook.. Les 1. Een bedrijf dat failliet is neem je hooguit voor een symbolisch bedrag van 1 (lees één) euro over en je stuurt per direct de hele directie de laan uit. maar nee, wat doet heer Bos, hij pompt er nog eens miljarden (belastingcenten) in. Ik noem het een ramp en u noemt het briljant. U spoort niet!

    3. Skippybal

     Ik zou denken dat Floris en Isolde dezelfde persoon zijn.

     Oninteressante discussies om de geïnteresseerde lezers te vermoeien.

     Welke idioot zal er anders steeds zo happen?

 4. Ni28

  De PvdA puin ruimen? Zeker eigen puin van tientallen jaren opgehoopt.

 5. Blowing Bubbles

  “maar – als de heren Rutte en Pechtold over hun kinderachtige gedrag heenkomen – ook eventueel VVD-PVV-CDA-D66.”

  Jullie vergeten Buma. Ook die gaat nooit en te nimmer meer met PVV in zee. Om oprechte redenen of simpelweg omdat ie in dezelfde vijver aan het vissen is. Voor de PVV adepten rest echt maar één ding: als je rechtse invloed op regeringsbeleid wil, dan moeten jullie, om te beginnen met de gemeenteraadsverkiezingen, een andere partij heel groot maken. FvD, of als je dat fijner vindt VNL. Met de PVV gaat t nooit meer lukken. (hoe schandalig dat ook is)

 6. Ni28

  Isolde is Simon in een jurk.

 7. Bes Tolen

  De PvdA verloor de verkiezingen door de kiezers, die de winst (harde inkomensnivellering) die Samsom binnen haalde niet zagen (kon zijn succes niet aan de kiezers kwijt) maar het verlies van Asscher (had niet het politieke invoelingsvermogen op het onderwerp sociale zekerheid; stond ver van het kiezersvolk) wel zagen, die dat later onvoldoende kon herstellen. De PvdA werd publiekelijk al zonder meer op links veroordeeld omdat ze met de VVD in het kabinet ging zitten en zogenaamd een rechts beleid voerde. Die kiezers, die op andere linkse partijen over gingen, werden emotioneel geëxploiteerd. Woorden zeggen bij hen meer dan daden waar ze niet bij stil staan. Als de PvdA nog terug komt, groter wordt, zal dat eerder komen doordat andere partijen falen dan door het leiderschap want dat faalt nu al jaren. Een betere wordt waarschijnlijk niet eens begrepen door de voorste achterban, het bestuur en de leden. [Armoe troef bij een groot deel? Uit roeping? Nee, men doet z’n best armoedig te lijken. Spekman als voorbeeld. Ik vraag me altijd al af waar ze hun centen laten].

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.