Extreemrechtse groepering Pegida bekent kleur: poepbruin

De Nederlandse afdeling van de extreemrechtse groepering Pegida komt op zondag 18 juni naar Enschede. Dit kondigde de beweging aan op hun website. Het protest zal plaatsvinden op de Oude Markt. 

De griezelige beweging Pegida maakt zich zorgen over de islamisering van Europa en het open grenzen beleid. Het aangekondigde protest is een een samenwerking met de groepering ‘Fortress Europe’ onder het motto: ‘Samen tegen de islamisering van Europa’. Maar dat is niet het meest opvallende.

fortress2

De racistische hooliganband Kategorie C zal namelijk eveneens aanwezig zijn bij het protest. Hiermee laat Pegida nogmaals zien dat ze een enorm foute club zijn. In één van de teksten zingt de groep:

“Duitsland, wit en zwart zijn de kleuren van je shirt maar helaas ook van je spelers.”

In 1991 is de zanger van de band opgepakt voor het gooien van een brandbom naar een asielzoekerscentrum in Bremen. We hebben hier dus te maken met racistische idioten die hebben laten zien dat ze geweld niet schuwen. Optredens van deze band zijn in Duitsland allang verboden, nu gaan ze proberen om in Nederland voet aan de grond te krijgen. Ze werkten in het verleden geregeld samen met ‘Hooligans gegen Salafisten’ .

 

 

Pegida Nederland hoeft voor de demonstratie geen vergunning aan te vragen. Het protest moet alleen gemeld worden bij de gemeente. De gemeente Enschede laat weten dat dit inmiddels is gedaan.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Isolde

  Mensen die dit opzienbarend nieuws vinden doen er goed aan hun ogen uit te wrijven. Iedereen met enig inzicht in racisme en fascisme wist dat Pegida een vieze bruine bende is.

  1. corfo

   Isolde.
   Ik wrijf inderdaad m’n ogen uit !
   Hetzelfde deed ik óók al bij de verkrachtingen, moorden, bedreigingen enz. van de zo liefdevol in NL opgenomen “vluchtelingen”. De meeste van die schanddaden werden overigens door onze “democratische leiders” buiten de publiciteit gehouden.
   Ik blijf m’n ogen uitwrijven Isolde ! Telkens weer.

 2. Ni28

  De tragedie is dat de huidige politiek het voedingsbodem is voor dit soort groeperingen. Onze politici zorgen eerder voor de islamisering van Europa dan het tegenovergestelde en zijn daarin gesteund door de zwijgende meerderheid die deze politici kiest. Het oplossen van dit probleem zal dan helaas liggen aan radicale partijen die op gegeven moment aan terrein zullen winnen. En ja, dan kunt je vergelijkingen maken met Hitler. Maar wie is de echte schuldige? De politiek correcte politici die dit veroorzaakt hebben. Zie de huidige formatie van het kabinet. Zo kom je geen stap verder maar help je de Pegida-achtigen.

 3. IJscoman

  Nou, over dit knuppeltje in het hoenderhok zal heel correct links dankbaar zijn morele gal spuwen. Isolde heeft al de aftrap gegeven zie ik.

  1. Skippybal

   “trol” Isolde en alle voorgangers blijken dan toch gelijk te krijgen.

   De vraag waar de lijn tussen Pegida en de PVV ligt is de volgende vraag die we ons moeten stellen.

   Velen op dit forum geven daar wel aanleiding toe.

  2. Skippybal

   Hoe fijn is het niet om je gelijk te krijgen van DDS.

   Vraag me af aan welke lijn jij staat gezien je eerdere uitspraken.

   Om DDS te citeren denk ik dat jij recht hebt op het predikaat “poepbruin”

   1. IJscoman

    Ook Skippyballetje behoort tot de linkse cohorten en het voorspelde galspuwen.

    Skippyboy, realiseer je wel dat het artikel niet zozeer gaat over Pegida, alswel over een bandje dat er komt optreden. En dan blijkt het toch iets genuanceerder te liggen. Na onderzoek door het Duitse OM blijkt dat bij de band niet het recht-extremisme voorop staat maar de songteksten soms gewelddadig zijn. Conclusie van het OM: “Die Band sei daher kein „Beobachtungsobjekt“.

    Voor alle duidelijkheid: ik ben tegen extreem-rechts en tegen geweld. Maar de band heeft dus NIET, zoals in het artikel gesteld wordt een ontlastingskleurtje. Dat het tuig is dat geweerd hadden moeten worden, ben ik met je eens. Maar dat predicaat van jou voor mij moet je dus maar vergeten.

  3. Isolde

   Van IJscoman kan inderdaad niet worden verwacht dat hij afstand neemt van het racistische Pegida. Hij heeft een gezonde bruine gelaatskleur zullen we maar zeggen.

   1. IJscoman

    Dat Pegida racistisch is, is een frame dat Isolde dankbaar hanteert vooral omdat het in alle media zo gebracht wordt. Dan moet het wel waar zijn.

    Pegida is tegen verdere islamisering van Nederland. Dat is geen racisme.

    1. Isolde

     De keuze van het bandje illustreert welk volk men aantrekt en wil bereiken.

     1. corfo

      Isolde.
      Men wil kennelijk het volk aantrekken dat het meeste last heeft van al die hier wonende parasiterende islamieten. Het is mij wél opgevallen dat dat soort islamieten nu nét niet in de z.g. “gegoede” wijken wordt gehuisvest.

 4. Guus Geluk

  Tuig van de richel en Pegida bekent inderdaad haar kleur. Deze organisatie – wier baas eens als een Hitler op de foto ging – is geen frisse club.

  1. corfo

   Guus Gezeik.
   De club die u “tuig van de richel” noemt is het equivalent van de VVD-“leiding”.

   1. Guus Geluk

    De vraag is of de opperbaas van de VVD, Keizer, werkelijk strafbaar heeft gehandeld. Als dat niet zo is: dan hebben we te maken met beeldvorming en is alles een storm in een glas water. Indien dat wel het geval is, kunnen we gevoeglijk stellen dat de hoofd van het partijbestuur, een fraudeur is.

 5. Ben Zine

  Het zijn dit soort verkeerde clubjes die het voor links zo makkelijk maken om rechts te framen als een stelletje fascistische idioten.

 6. Skippybal

  Dat is interessant zeg….DDS neemt afstand van een club waar door
  “linkse trollen” al voor was gewaarschuwd.
  Leuk dat deze “trollen” nu toch hun gelijk beginnen te krijgen.

  Als een trol dit had geschreven was het een “godwin”, maar nu DDS het schrijft maakt dat meer indruk!

  Goed dat de kogel door de kerk is, Pegida is idd. een hele enge organisatie, een organisatie waar de getrokken lijn met de PVV praktisch onzichtbaar is.

  Het is voor mij wel duidelijk dat DDS langzaam maar zeker afstand neemt van het gedachtengoed van de nationaal, zeer socialistische PVV
  en weet thuiskomt op de fatsoenlijke plek van de rechts-klassiek liberalen.

  DDS, mijn complimenten, de PVV is de rechts-remmende factor geworden in de nederlandse politiek. Op naar een conservatief, rechts liberaal Nederland.

  1. Kees

   Welke partij hoort daar volgens jou bij, bij dat conservatief rechts liberaal, FvD?

 7. Ni28

  Wat ik wel raar vind is dat de hooligan band verboden wordt(en van mij mag dat) maar Salafistische sprekers worden gewoon toegelaten. Meten met twee maten, heet het. Politieke correctheid.

 8. Kodi

  Opschudding? Het is gewoon inherent aan de Islam.

  Opschudding na antisemitische preek in Deense moskee

  Door Carl Deconinck – 12 mei 20173 Comments1468

  Tijdens een preek in een moskee in Nørrebro, Kopenhagen roept een imam op tot het vermoorden van joden. Die antisemitische preek verscheen onlangs online en werd vertaald door een Amerikaans onderzoeksinstituut. Hierdoor kon ook het niet-Arabisch sprekende deel van de bevolking de boodschap begrijpen. Denemarken reageert geschokt.

  Beelden van de preek werden vorige zondag op Youtube en Facebook geplaatst door de Al-Faruq moskee en werd op 31 maart uitgesproken. De 31 minuten durende preek werd vertaald door het Amerikaanse Middle East Media Research Institute (Memri), een islam-kritische non-profitorganisatie die onder meer vertalingen maakt van Arabische en Perzische teksten en die publiceert voor het brede publiek.

  Hadith vol jodenhaat

  De imam die de haatdragende boodschap verspreidde is Mundhir Abdallah. Die werd gefilmd toen hij in het Arabisch een Hadith (overlevering van de profeet Mohammed) uitsprak die erg anti-joods is. Zo zei hij onder meer dat de dag des Oordeels “niet zal komen tenzij de moslims de joden bevechten en ze de joden doden. De joden zullen zich verbergen achter de rotsen en de bomen maar de rotsen en de bomen zullen zeggen ‘oh moslim, o dienaar van Allah, er is een jood achter mij, kom en dood hem’.” Abdallah verklaart dat er weldra een kalifaat (een staat geregeerd volgens islamitisch recht, de sharia) zal zijn die de islamitische gemeenschap zal verenigen en de Al-Aqsa moskee in Jeruzalem zal bevrijden van “het Zionistisch vuil”.

  In de video zie je op de achtergrond een zwarte vlag met de sjahada er op geschreven, dit is een gebruik dat werd overgenomen door de wahabieten sinds de 18de eeuw en ook werd overgenomen door jihadistische groeperingen.

  http://sceptr.net/2017/05/opschudding-na-antisemitische-preek-in-deense-moskee/

 9. Floris

  Ik heb me nooit zo in Pegida verdiept maar als ze zo’n band uitnodigen dan is het inderdaad foute boel. Met zulk tuig moet je niets te maken willen hebben.

 10. Theo345

  Laat ik me nu ook zorgen maken over de islamisering van Europa en het open grenzen beleid.
  Van Kategorie C weet ik niks; ik heb er nog nooit van gehoord.
  Kan goed zijn dat ze bedenkelijke teksten hebben, maar misschien hebben ze ook wel heel sterke teksten. Ik wil niet op voorhand aannemen dat de zinsnede die DDS citeert het karakter van die club aangeeft.
  En zeker zegt dit weinig over Pegida.

  Vooralsnog denk ik dat het veel moed vereist om in deze politiek correcte tijden te demonstreren tegen islamisering.

  1. Floris

   Google maar eens op die band. Dat is tuig. Dus wat mij betreft zegt dit wel degelijk veel over Pegida. Als je een fatsoenlijke organisatie bent dan hou je je verre van dat soort hooligans.

   1. Theo345

    Ik heb me geörienteerd, Floris, en mijn conclusie is: Kategorie C is niet nazistisch, maar wel wordt de club steeds zo neergezet in de pers.
    Zelfde als bij Pegida dus.

    Ik vind het zorgwekkende hoe gemakkelijk kritische mensen, die ik op DDS toch verwacht, meegaan met dat frame. Zonder de zaak zelf te onderzoeken.
    Wie is er al eens bij een Pegida demonstratie geweest om te kijken hoe het werkelijk zit?

    1. Beukman

     Aardig dat je me “kritisch” noemt, @Theo!
     Volgens mij is er weinig mis met het gros van de Pegida-aanhang: brave burgers, die zich zorgen maken over de islamisering van hun land. Al dan niet terecht. Moet kunnen.

     Helaas geldt voor Pegida wat voor wel meer groeperingen en zelfs religies geldt: de macht wordt gegrepen door een groepje extremisten, die in een vreedzame beweging een voertuig zien voor hun eigen politieke agenda. Vandaar een (inmiddels opgestapte) dubieuze voorzitter, vandaar vermoedelijk ook het uitnodigen van een dubieus bandje.

     Als Pegida er in slaagde om extremistische elementen buiten de deur te houden, zou deze beweging een hoop krediet winnen. Bovendien zou ze gedeeltelijk verlost raken van de framing van rechts-extremisme.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.