Forum voor Democratie gaat los op EU-tiran Juncker: “Hij is tijdens de Brexit-onderhandelingen continu bezopen!”

Jean-Claude Juncker staat erom bekend dat hij nogal van een drankje houdt. Of twee. Of drie. Of vier. Afijn, you get the point.

Bij Forum voor Democratie hebben ze het he-le-gaar gehad met opper EU-tiran Jean-Claude Juncker.

De technocraat, die door zijn vrienden verheven is tot voorzitter van de Europese Commissie, eist namelijk niet alleen steeds meer macht op voor Brussel, maar gaat ook nog eens stelselmatig los op het Verenigd Koninkrijk. De reden voor zijn VK-haat laat zich raden: dat land wil uit de EU. En dat is wat hem betreft natuurlijk een vreselijke doodzonde. Daarom doet hij er zowel voor als achter de schermen alles aan om dat land zoveel mogelijk schade toe te brengen.

Helaas voor hem blijkt nu dat hij daar toch echt iets te ver in gaat:

A massive €100bn Brexit bill is “legally impossible” to enforce, the European Commission’s own lawyers have admitted.

The Telegraph has seen minutes of internal deliberations circulated by Brussels’s own Brexit negotiating team, which had warned against pursuing the UK for extra payments.

But member states appear to have ignored the Commission’s own advice by demanding €100bn (£85bn) from the Government, a sharp hike in the original demand of €60bn.

Juncker en enkele regeringsleiders willen het VK zoveel mogelijk geld afhandig maken als dat uit de EU stapt. Het zou eerst om 60 miljard euro gaan, maar nu hebben ze het zelfs over 100 miljard. Dat is nogal een bedrag. Londen wordt daar elke dag mee om de oren geslagen. Dokken… of anders.

Maar wat blijkt? Volgens advocaten van de Europese Commissie zelf heeft de EU helemaal het recht niet om dit geld te eisen van premier Theresa May.

The row over extra payments demanded by Europe arises from a refusal to offset any final bill against the value of EU assets, acquired by the UK during its 43 years of EU membership. Brussels is also demanding that Britain continues to pay farm subsidies up until the end of 2020, almost two years after Brexit.

Ongelooflijk genoeg wil een aantal landen dat het VK subsidie blijft betalen aan Europese boeren, ook lang nadat het land de EU al heeft verlaten:

Fearing EU farms could be left short of subsidy after Brexit, several EU countries including Poland, Hungary, Italy, Spain, and France want Mr Barnier to demand the UK continue farm payments for 21 months after the UK is scheduled to leave Europe in March 2019.

De Europese Commissie wilde daar aanvankelijk niet in meegaan omdat men begreep dat dit juridisch niet steekhoudend is, maar onder druk van die landen zijn Juncker en co. toch maar akkoord gegaan. Sterker nog, in onderhandelingen met May deed de Luxemburger er nog een paar schepjes bovenop. Hij gedraagt zich de laatste tijd echt als een tiran.

Forum voor Democratie heeft gelijk dat het de vloer aanveegt met Juncker. Wat maakt die man hier een enorme wanvertoning van.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ben Zine

  Is Juncker niet die malloot die willekeurig mensen in Brussel loopt te omhelzen en te kussen ? Wat een blamage, zo’n ongekozen drankorgel met z’n eurofiel gebabbel, gewoon pijnlijk… Wordt hoog tijd dat we dat hele potsierlijke EU circus voor eens en voor altijd opdoeken, en al die opvreters en non valeurs met hun topsalarissen een keiharde trap onder hun reet geven.

 2. Ni28

  De dronkenmanstaal van Juncker kan niemand serieus nemen maar niemand zegt hier iets over in Brussel. Een dronken baas is natuurlijk ook altijd handig als je iets nodig hebt, hij knikt al snel ja en je krijgt ook nog een zoen. Wat een schandalige vertoning aan de top van de EU, hij lijkt de keizer van Europa te willen zijn. Wie neemt de EU nog serieus?

  1. Freud

   Omdat bekend is dat Juncker wel van een neut houdt en jij toch ook, N28, wordt ineens gesuggereerd dat hij CONTINUE (!) bezopen is. Dat is pure laster. In het relaas van Michael wordt daar ook verder niets over vermeld. Je bent het grondig oneens met iemand maar de waarheid mag je daarom niet verkrachten en die waarheid is dat nooit bewezen is dat Juncker onbekwaam de onderhandelingen leidt. Het lijkt er op dat jij wat pilsjes op hebt Ni28. Ik neem JOU in elk geval zoals altijd niet serieus.

 3. Kritiekaster

  Het was me niet bekend dat Thierry Baudet bij de Brexit-onderhandelingen was betrokken.

  1. swetsnek

   Drink er nog eentje jongen en morgen weer vroeg op de balle he tjonge jonge

 4. corfo

  Hij is niet alleen tijdens de Brexit-onderhandelingen bezopen !
  Z’n koosnaampje is niet voor niks : Korzakov Juncker.
  Iemand die niet bezopen is gaat toch zeker niet iedereen (man of vrouw maakt niet uit !) die hem passeert, aflebberen ? Héél onfrisse man, die Juncker.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.