Historicus in interview: moslims krijgen meer begrip dan orthodoxe christenen

Historicus Amanda Kluveld uit haar zorgen in een interview met de Volkskrant vandaag: “Orthodoxe christenen worden in het nauw gedreven.”

De Volkskrant inderdaad. Zij het dan dat het interview vannacht om 2 uur, in het holst van de nacht dus, gepubliceerd werd: dat de Volkskrant een vertegenwoordiger van deze groep in Nederland aan het woord laat is op zijn minst joviaal. Het interview is niet neerbuigend, niet provocerend, maar erg open en op basis van oprechte interesse gehouden.

SGP-senator Diederik van Dijk deelde vandaag een link naar het interview met zijn volgers op twitter:

Elke dag krijgen we hier in Nederland wel te maken met minderheden in eigen land. De vraag, hoe we het deze mensen het meest naar hun zin kunnen maken, speelt wel erg selectief bij de linkse moraalridders. In de links-progressieve hoek zien we een fascinatie voor allerlei invloeden vanuit andere werelddelen. De Amazing Stroopwafels zongen het ooit: “elk gekwetst persoon trekt aan de bel.” Dat was in 1998. Anno 2017 is er nog niet veel verbeterd. Het is er alleen maar beroerder op geworden. De enige groep die altijd provocaties van buitenaf nodig heeft om zich te roeren zijn hierbij de orthodoxe christenen. Van die groep,die zo’n 450.000 mensen telt in Nederland, hebben we geen last. Uitzonderingen daargelaten:

‘Laten we eerlijk zijn: zoveel problemen hebben we niet met hen. Het is niet zo dat we elke dag in de krant moeten lezen dat een bevindelijk gereformeerde een aanslag heeft gepleegd of rottigheid uithaalt. Ze klagen nauwelijks en ze willen vast ook niet dat ik dat doe. Ze zijn gehoorzaam aan de overheid, maar hun gezagsgetrouwheid is niet onbegrensd. Dat zag je bij de MKZ-crisis in 2001. Toen voelden orthodox-christelijke boeren zich tot het uiterste getergd door een samenloop van omstandigheden: de crisis zelf, denigrerende opmerkingen van minister Brinkhorst van D66 over hun geloof, de preventieve ruiming van vee op Goede Vrijdag en de uitspraak waarmee Els Borst de aanvaarding van de euthanasiewet begroette: het is volbracht. Dat was allemaal wat veel voor de boeren. Zij kwamen in opstand tegen het moreel absolutisme van de seculiere kerk.’

Over moreel absolutisme gesproken: het is niet verwonderlijk dat Alexander Pechtold vorige week Gert-Jan Segers schoffeerde met zijn vooringenomen gesprek. Het christelijke karakter van de CU is dé reden voor die vijandigheid. Dat heeft Pechtold heel helder laten zien door de onderwerpen die hij Segers voor de voeten gooide. Daar was geen woord Chinees bij.

Ik vraag me af hoe het met het christen-pesten zou zijn gesteld als deze groep net zo in het geweer kwam bij het minste of geringste als de hele zieligheidsindustrie van links Nederland. Want eerlijk is eerlijk, de minderheidsgroep die op de minste waardering van ‘progressief’ en ‘tolerant’ Nederland kan rekenen zorgt voor de minste overlast. Dat lijkt mij in de eerste plaats erg vreemd en bovenal oneerlijk. Vraag je me om een voorbeeld? Denk dan nog eens aan die tramconducteur in Amsterdam, die zijn kruisje niet om mocht hebben onder werktijd.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Nasrani

  Ik kan het er niet meer mee eens zijn. Geweldig artikel en gewoon de waarheid.

 2. Floris

  Het is de schandalige waarheid. Ze trappen tegen het eigene en omhelzen het exotische.

  Daar ga je op termijn aan kapot. Links = GIF.

 3. Ritter

  Ik weet nog van vroeger hoe de (linkse) media, schrijvers en cabaretiers vaak tekeer gingen tegen christenen en met minachting over christenen spraken.

  Deze media en cabaretiers hebben daar en tegen veel begrip en achting voor de islam terwijl het juist deze islam is die een bedreiging is voor onze westerse waarden/normen/levenswijze. Om over de vele terreuraanslagen gepleegd door moslims nog maar te zwijgen.

  En iedereen die het waagt kritisch te praten over de islam word door de media en politieke elite beschuldigd “islamofoob” te zijn of “extreem rechts”. Het is in die kringen taboe om het beestje bij de naam te noemen.

  Het is werkelijk bizar te zien hoe de (linkse) media zich ontwikkelend hebben tot grote verdedigers van de islam. Op de publieke omroep is er zelfs Ramadan journaal. Zo gek is het geworden. En dat met onze belastingcenten.

  1. Floris

   Het is inderdaad te gek voor woorden dat ze het opnemen voor iets dat ons overduidelijk vijandig gezind is en volkomen in strijd met de waarden waar links ooit voor streed.

   Soms is de werkelijkheid gekker dan de meest bizarre fantasie.

 4. van Urk

  Bij een vorige reactie van mij schreef ik het al: Vervang de woorden “islam” in de woorden “SGP alias poldertaliban”. Zou links het dan begrijpen dat het met moslims nooit wat zal gaan worden? Waarom willen linkse efteling figuren zoveel aandacht en hosanna aan orthodoxe oosterse minderheden geven terwijl een ander orthodoxe gemeenschap compleet door hetzelfde linkse kliek voor gek word gezet? En kom niet met die onzin van: Omdat islamofoben “psychologische schade” toebrengen aan moslims moeten wij ze beschermen terwijl diezelfde links juist jarenlang psychologische schade toegebracht heeft aan orthodoxe christenen. Als christenen roepen “wij willen geen blootposters” of “abortus” en “ik mag geen kruisje dragen op het werk en ik pleit voor meer zondagsrust” dan moeten zij niet bekrompen gaan doen en niet zo gaan mekkeren maar o wee als een moslim wat te mekkeren heeft! Hoofddoeken bij politie? wordt geregeld. Boerkini zwemmen? wordt geregeld. Gescheiden zwemmen? wordt geregeld. Kerststal of kerstboom moet weg? wordt geregeld. Meer Halal producten? wordt geregeld. Moskee specifiek op die plek? wordt geregeld. Aandacht voor ramadan willen geven? wordt geregeld. Niet over de holocaust onderwezen willen worden? wordt geregeld. Speciale bidplaatsen op het werk? wordt geregeld. En zo kan ik wel eventjes doorgaan.

 5. Guus Geluk

  Dat is waar, maar dat is vooral te wijten aan de linksliberale Mengele’s van D66. Zij hebben alles wat christelijk is, onder de guillotine gelegd. Maar zij gingen er ook echt naar op zoek. Net een kruistocht.

  1. Floris

   Dat ligt aan heel links, links-liberaal en ZELFS aan christenen van het type PKN die OOK de islam pamperen.

   1. Guus Geluk

    De Protestantse Kerk in Nederland zal haar eigen geloof altijd voor de islam stellen, Floris. De historica vermeldt nadrukkelijk dat de islam méér begrijp krijgt dan een orthodoxe vorm van het christendom.

    Ik bedoel de kruistocht die D66 al jaren voert jegens alles dat kerkelijk is. Het is bijvoorbeeld ronduit schandalig dat de mislukte burgemeester Pechtold de besprekingen met de ChristenUnie opzettelijk heeft gesaboteerd.

    1. Floris

     PKN-scriba De Reuver:

     “Islam is vrede, en het christendom en de islam zijn eigenlijk vergelijkbare godsdiensten.”

     Die vent is getikt.

     1. van Urk

      Straks lezen we dat de kerkverband PKN straks een chrisislamitisch gemeenschap gaat worden. De chrislam bestaat echt. Het is een beweging waarvan sommigen denken dat dit het antwoord is op de voortdurende botsing tussen het westen en het midden oosten. Gevaarlijk! Het is de eerste stap naar de wens van de nieuwe wereldorde om een soort wereldkerk te stichten om alle religies bij elkaar te gaan stoppen in een religie. De Bijbel waarschuwt hier voor en christus was er zeer duidelijk over in met wat Hij van plan is met de mensheid. Hij zegt het zelf met deze woorden: “Ik ben de Weg de Waarheid en het Leven, niemand (dus geen mohammeds of boeddha,s) komt tot de Vader dan door Mij” (Joh:14)

     2. Guus Geluk

      Ik heb hier kritiek op: je kunt de islam en christenfom niet op één lijn zetten.

     3. Floris

      De islam is de zelfverklaarde vijand van joden- en christendom, Guus. Lees koran, soera 9. Dan weet je genoeg.

      Daar staat onder andere letterlijk in dat Allah de joden en christenen heeft vervloekt (9:30 – 9:33).

      Ook wordt ontkend dat Jezus de zoon van god was en dat hij is gekruisigd. Dat is dus de ontkenning van de meest basale essentie van het christendom. In plaats daarvan wordt Jezus gepresenteerd als een ISLAMITISCHE profeet.

      En zoiets durft die kleverige slijmslak van een De Reuver te prijzen en te respecteren. Pek en veren voor die verrader van z’n eigen religie en volk.

  2. Anna

   Guus Geluk. Vooral de elite van de protestandse kerk is de grootste veroorzaker om heel Europa te islamiseren en te gronde te richten.

  3. Anna

   Guus Geluk. Vooral de elite van de protestantse kerk is de grootste veroorzaker om heel Europa te islamiseren en te gronde te richten.

 6. Dam

  Geschreven door: Richard Wendt

  Het kwam binnen op mijn FB. Ik vond het zo netjes en raak geschreven en sta er geheel achter.

  De hele dag van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat worden we in de media om de oren geslagen met moslims en hun islam. Of we dat nou willen of niet.

  Moslims vinden dat ze worden gediscrimineerd. Moslims vinden dat er haat tegen hen wordt gezaaid. Moslims vinden dat ze te weinig kansen krijgen op de arbeidsmarkt.
  Moslims vinden dat er te weinig naar ze geluisterd wordt.
  Moslims vinden dat hun geloof te vaak in een negatief daglicht wordt geplaatst.
  Moslims vinden dat zij niet serieus genomen worden. Moslims eisen respect.

  Maar waarom zou ik in hemelsnaam begrip, laat staan respect, moeten opbrengen voor gecultiveerde domheid?
  Voor volstrekt willekeurige krankzinnige gebruiken en regeltjes?
  Voor de inherente onderdrukking van vrouwen en homo’s?
  Voor ingebakken kindermisbruik?
  Voor agressie en machogedrag?
  Voor mohammedanen die elkaar in het Midden-Oosten elke dag weer de hersens inslaan?
  Een derde deel van alle moslims wereldwijd, ongeveer half miljard mensen, bestaat uit extremisten.
  Zij vinden dat je iemand mag vermoorden als hij of zij besluit niet langer in Allah te geloven en uit de islam te treden.

  Ons hele leven wordt tegenwoordig beheerst door gezeik met de islam, gejammer over en door moslims, gezanik over en met Marokkanen, gezeur over en van Turken.
  Dit slokt de media helemaal op.
  Non-discussies over of iets halal of haram is.
  Over wat wel en niet mag tijdens ramadan. En hoe niet-moslims zich dan dienen te gedragen om respect te tonen.
  Over het gejengel van de islamitische gebedsoproep (azaan) en of we die in de publieke ruimte moeten toestaan.
  Of er speciale gebedsruimtes voor moslims moeten worden ingericht in openbare gebouwen.
  Welke muziek je wel of niet mag luisteren als moslim. Of mannen vrouwen de hand mogen schudden, ja of nee.
  Of sharia-rechtspraak ook in het Westen kan worden ingevoerd voor moslims.
  Wat de imam ergens van vindt, van ingegroeide teennagels tot ruimtevaart. Of Islamitische Staat, de Taliban, Al Qaida, Boko Haram en al die andere islamitische terreur¬organisaties nou wel of geen exponenten zijn van de islam.
  Of de islam moet worden onderwezen op openbare scholen.
  Of het uitbetalen van rente is toegestaan.
  Of vrouwen gescheiden moeten zwemmen of niet.
  Of het presenteren van onwelgevallige uitslagen van enquêtes onder moslims, nou wel of niet stigmatiserend is.
  Of imams die joden en homo’s dood wensen wel of geen haatpredikers zijn.
  Of moslims Westerlingen ‘Fijne Kerstdagen‘ mogen wensen of niet.
  Gedram over de bouw van megamoskeeën overal in Nederland, zo groot en zo veel mogelijk.
  Ga maar door.
  De waanzin houdt niet op.

  Je komt niet meer toe aan leuke dingen, zoals muziek, film, literatuur, kunst, hersengymnastiek, wetenschappelijk bespiegelingen, filosofische overpeinzingen, onbelemmerde humor, open gedachtewisselingen, enzovoort, enzovoort.
  Kortom: de zaken die het leven verrijken en mooi maken.
  Nee, de hele dag worden we met moslims en hun islam geconfronteerd.
  Meestal in negatieve zin, met dood, verderf, criminaliteit, misbruik en geweeklaag.
  Vaak vanwege trivialiteiten in en rondom de islam.
  En regelmatig in geforceerd positieve zin, omdat het mainstream journaille het tot hun taak rekent om moslims en de islam zoveel mogelijk in een gunstig daglicht te plaatsen.
  Ter compensatie van al het eerdergenoemde slechte nieuws.

  Dit alles maakt mij enorm islam-moe. Ik heb het helemaal gehad met dat eeuwige gejeremieer en die voortdurende exclusieve focus op moslims als zogenaamde ‘slachtoffers’ van onze Westerse maatschappij.

  Hou toch op!

  Iedereen die zich een beetje schikt krijgt hier meer kansen dan waar ook ter wereld.

  Ik wil eigenlijk helemaal geen tijd verspillen aan die geïnstitutionaliseerde achterlijkheid.
  Maar ik moet wel, want het dringt zich aan mij op, op een agressieve dominante manier, in de media, op internet, in de samenleving.
  Het beukt op je in, dag na dag, week na week, maand na maand, het hele jaar door. De enige manier om je hieraan te onttrekken is je volledig af te sluiten. Ik luister en kijk al nauwelijks meer naar de publieke omroep. En de nieuws- en actualiteiten¬programma’s van de commerciële omroep zijn al niet veel beter. Ik betrap me erop dat ik steeds minder kranten lees. In de mainstream media is eenzijdigheid troef. Ik voel me geestelijk gegijzeld.
  Nederland en de rest van Europa worden steeds minder vrij. Elke dag wordt ons geïnstrueerd hoe we moeten denken over moslims en de islam. Een open samenleving die zich voortdurend moet aanpassen aan de eisen van één groep is geen open samenleving meer. Nog een paar decennia en het vrije Westen is dood. Ten prooi gevallen aan één groep eeuwig verontwaardigde relatieve nieuwkomers, die eisend en jammerend door het leven gaan. Een bevolkingsgroep die nog altijd groeit. Een verongelijkte groep die haar stempel op de Westerse wereld wil drukken. Koste wat het kost. Liefst zo luidruchtig en opzichtig mogelijk.
  Ik zie het somber in. Welkom in de toekomst van Europa!

 7. HaZ

  Sonnet :” Islam is love”
  Liefde voor huiselijk geweld
  Liefde voor gestenigde vrouwen
  Liefde voor gemutileerde kinderen
  Liefde voor slavernij
  Liefde voor haat
  Liefde voor belediging
  Liefde voor wraak
  Liefde voor respectloosheid
  Liefde voor zweepslagen
  Liefde voor de afgesneden handen
  Liefde voor afgehouwen hoofden
  Liefde voor levend verbrande lichamen
  Liefde voor door bommen uiteengerukte kinderen
  Liefde voor bloed en doorgesneden kelen
  Door:
  Petra de Geus

 8. Ngatimoto

  Het moet bij de Britten wel de spuigaten uitlopen. Zelfs een Moslim ex-politiechef pleit er voor om iedere verdachte op te sluiten in concentratie achtige omgeving en te de-programmeren.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4548870/Ex-Met-chief-calls-internment-camps-3-000-extremists.html

  Een Moslim pleit hier voor. Nou en die kan het weten. Moet u zich voorstellen dat iemand van de PVV die hier zou roepen. Nee, hier speelt een politiechef met een hoofddoek idee. Gek.

 9. Anna

  Linkse politici, cabaretiers en linkse media zijn al decennialang christenen aan het demoniseren. Zeg je iets over kwade zaken binnen de islam ben je een racist/nazi en wordt men als partij buitengesloten. Rutte en Pechtold aan het roer. Christenmoordenaars kunnen meteen asiel krijgen in Europa.Welkom.welkom, welkom. Huisje boompje en beestje staan voor u klaar. Met dank aan Europese christenen.

 10. Peter Selie

  Russisch-orthodoxe aartsbisschop: Over 30 jaar zal Europa islamitisch zijn

  (Door: Lorainne Caballero – Vertaling: E.J. Bron)

  In de komende drie decennia zal Europa islamitisch worden en christenen zullen zich bang voor vervolging moeten verbergen, waarschuwde de Russisch-orthodoxe aartsbisschop. In een interview met de tv-zender “Soyuz TV” waarschuwde de Russische aartsbisschop Dmitri Smirnov (foto) ervoor dat er niet veel tijd meer zou resten voor de christelijke beschaving tot haar ondergang. Hij voorspelde dat de islam in de westelijke wereld zou heersen, omdat de moslims alles geven in hun strijd voor datgene waarin zij geloven. Maar de mensen in het Westen zouden gewoon te moe zijn om net zo te handelen.

  “Er rest nog maar weinig tijd tot de dood van de complete christelijke beschaving. Enkele decennia, misschien 30 jaar, misschien zullen het in Rusland 50 jaar zijn, maar niet langer”, zei Smirnov tegenover de Russische tv-zender “Soyuz TV”.

  De Russische aartsbisschop voegde er aan toe dat de christenen vervolgd en over heel Europa verspreid ondergronds zouden leven en in kleine groepen bij elkaar zouden moeten komen. Het agentschap Interfax-religie bericht dat Smirnov gezegd zou hebben dat Mohammed nu al de meest populaire naam zou zijn voor Britse baby´s.

  “Over dertig jaar zal Europa islamitisch worden en zullen de christenen in een soort ondergrondse leven”, voegde Smirnov er aan toe.

  De waarschuwing van Smirnov dat de islam in Europa het christendom zou overvleugelen, komt overeen met een onderzoek van het Pew Research Center, dat in het begin van het jaar werd gepubliceerd. Het resultaat van dit onderzoek was dat de islamitische bevolking in Amerika en Europa significant zal toenemen in de komende vijftig jaar, aldus de Britse krant “The Sun”.

  Over 50 jaar, aldus Pew, zal de islamitische bevolking met ongeveer 73% toenemen, waaraan de moslims in Europa aanzienlijk zullen bijdragen. Deze trend zou kennelijk versterkt worden door de bevolkingsgroei in Indonesië, Pakistan, Bangladesh, India en andere landen.

  De christelijke bevolking echter zou in dezelfde periode met slechts 35% toenemen.

  De komende groei van de islam ligt er gedeeltelijk aan dat vrouwen in landen met een islamitische meerderheid gemiddeld 3,1 kinderen baren, terwijl vrouwen van andere geloofsrichtingen 2,3 kinderen baren. Bovendien zou Groot-Brittannië het land zijn dat het meest tolerant is tegenover moslims.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Geen medelijden met de christenen zolang ze op hun eigen slagers blijven stemmen.
  Sterker nog ik heb een pittige hekel aan (een groot deel van) de NL’se christenen die o zo met zichzelf ingenomen zijn, o zo solidair, o zo voor open grenzen en o zo (bewust) blind voor alle negatieve gevolgen van de massa-immigratie uit N-Afrika, M-Oosten en Centraal Azië.
  Het CDA blijft geld weg scheppen naar dictatoriale regimes, blijft 100% aachter de grenzenlozen van de EUSSR staan, zijn het keuteljongetje van Frau Merkel en blijven halsstarrig wegkijken.
  Christenen zijn jarenlang aan de macht geweest terwijl wijken onleefbaar werden en overal ter wereld echte christenen werden afgemaakt.
  Christenen hebben decennialang weggekeken zodat nu zelfs kinderen op popconcerten worden afgemaakt.
  Christenen hebben nog nooit 1 les geleerd van Londdon, Madrid, Bataclan, Beslan, Brussel, Manchester, Orlando ad infinitum.
  En christenen blijven stemmen op christen hatende partijen als de CU terwijl ze verduveld goed weten dat ze de poorten voor de religieuze slagers wagenwijd openhouden.
  Nee, de meeste christenen (waaronder de Paus en alle Trou dominees) vormen een groot gevaar voor mijn geliefden.
  En ook deze slachtpartij op deze Koptische christenen, het zoveelste bloedbad op deze christenen zal de Farizeeërs die zich in NL op volstrekt valse gronden christen durven te noemen niet afbrengen van hun drang tot zelfvernietiging, zal geen deuk slaan in hun ego’s.
  Nope
  Ze zullen gewoon met hun uitgestreken verwaande smoel weer op de CU stemmen en het zelf islamiserende Trouw en NRC lezen.
  Kijk mij eens deugen.
  De Kijk Mij Eens Deugen-christen geen he-le-maal geen *uk om het leed van dode christenen en verweesde kinderen in andere landen.
  Die hebben het veel te druk met het vernietigen van Europa en elkaar op de schouder roffelen.
  Veel te druk met het uitrollen van de rode loper voor de Open Grenzen eloten van de EUSSR en de islamisten.
  Ik heb veel respect voor de Koptische christenen die ondanks de dagelijkse bedreigingen en moordpartijen op een of andere manier weten stand te houden.
  Diepe bewondering
  Ik voel echter een diepe minachting voor (de meerderheid) van de NL’se wegkijkchristen.
  Jezus beschermde de zwakkeren en trotseerde het totalitair regime
  NLse christenen laten de beesten los op de zwakkeren los en heulen met het totalitair regime.

  1. Peter Selie

   Mee eens TRBK!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.