Hongaarse minister heeft schoon genoeg van EU-dwingeland Frans Timmermans. “Hij moet direct z’n spullen pakken!”

Als het aan Péter Szijjártó, de Hongaarse minister van buitenlandse zaken, ligt pakt Frans Timmermans vandaag zijn spullen nog. Die laatste kan er volgens de Hongaar beter mee stoppen. Dit zegt Szijjártó naar aanleiding van een uitspraak die Timmermans heeft gedaan aan het adres van de Hongaarse president Victor Orbán.

Op 26 april jl. hield Orbán een toespraak voor het Europees Parlement. Hierin verdedigde hij zich tegen Frans Timmermans, die daar tegenover hem stond. Hoofdonderwerp van het debat was de Centraal-Europese Universiteit van George Soros. Orbán noemde Soros in zijn betoog ‘de Amerikaanse financiële speculant.’

Dat Soros en Orbán de beste vrienden niet zijn weet inmiddels iedereen. En dat Soros heel andere visies heeft op de Hongaarse politiek dan Orbán is ook duidelijk. Maar dat eurocommissaris Frans Timmermans ervoor kiest om Orbán van antisemitisme te betichten is belachelijk.

Verschil van inzicht als het gaat over de (inter)nationale politiek heeft niets te maken met de religieuze of ethnische achtergrond van George Soros. De uitspraak van Frans Timmermans is daarom totaal ongefundeerd en daarom verwerpelijk.

Maar of het mij verbaast? Niet echt. Gedurende zijn hele Europese carrière kunnen we met enige regelmaat weer kennismaken met zijn losse flodders. Over een scala aan onderwerpen doet hij zijn boude uitspraken. Zoals eind vorig jaar, over de Gülenbeweging, of in 2014, toen hij erg pijnlijke beweringen deed over de slachtoffers van de ramp met de MH17.

Een cursus zelfbeheersing zou een geweldige stap voorwaarts betekenen voor Timmermans.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ritter

  Soros is de man die achter de financiering van talloze linkse en islamitische actiegroepen zit en zo overal onrust veroorzaakt.

  In de VS hebben ze ook genoeg van de bemoeizucht van Soros. Daar heeft Soros een rechtszaak aan zijn broek.

  George Soros battles $10B lawsuit, familiar charges of wielding political influence
  http://www.foxnews.com/world/2017/05/05/george-soros-battles-10b-lawsuit-familiar-charges-wielding-political-influence.html

 2. Ni28

  Timmermans en Juncker zijn het levende bewijs voor de desolate staat van de EU en zouden beide hun biezen moeten pakken. Hun uitspraken zijn ongefundeerd en hatelijk voor degene die hun tegenspreekt. Timmermans zijn uitspraak jegens Orban totaal uit het verband gerukt en de hatelijke dronkenman speech van Juncker aan adres van de Engelsen getuigen van hun matige kwaliteit als leiders en van de arrogantie en haat die zij koesteren voor hun tegenstanders. Het zijn voorbeelden van autocraten die tijdelijk aan de macht zijn. Zij zijn een voorbeeld voor een Unie zoals die niet moet zijn.

 3. Kodi

  George Soros financiert islamistische organisaties in Europa!

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/05/soros_nog_eens_15_miljoen_naar.html

  Hieronder een link naar tal van documenten waarin de organisaties staan aangegeven waaraan George Soros geld geeft. Een aantal daarvan zijn op z’n zachts uitgedrukt omstreden.

  https://twitter.com/i/moments/860146697376325632

 4. Nasrani

  Ach, het einde van zijn politieke loopbaan is bijna voorbij. We zullen hem missen als kiespijn. Wat jammer is, is dat hij werkelijk 0 heeft gepresteerd van onze belastingcenten. Een echte salonsocialist die straks gaat genieten van zijn opgebouwde pensioen.

 5. buitenbeentje

  Ik ben er van overtuigd dat Timmermans zijn schaapjes op het droge heeft. Laat hem dus alsjeblieft gaan rentenieren en de wereld verlossen van zijn stomme opmerkingen die kant nog wal raken.

 6. Paaldanseres

  Die vuile, zwaar over het paard getilde kloothommel had allang met pek en veren van deze wereld afgetrapt moeten worden. … “Franz Zimmerschwanz is dan ook een vieze vuile, achterbakse, hypocriete, aandachtsgeile EU proleet”.

  1. Paaldanseres

   Zo… dat is eruit.

   1. Paaldanseres

    Hé.. dat lucht op…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.