Krankzinnig: Europese hulporganisatie hindert kustwachtboot die migranten TERUG naar Libië bracht

Zogenaamde mensenrechtenorganisaties hebben weer eens zelf het bewijs geleverd dat ze de migrantencrisis alleen maar verergeren, in plaats van dat ze meehelpen aan een oplossing.

Vrijwel elke dag wagen bootladingen vol migranten uit alle delen van Afrika de overtocht van Libië naar Italië, in de hoop ooit te mogen genieten van onze mooie verzorgingsstaat. Voor de veiligheid doen ze het in ieder geval niet: in dat geval is het toch altijd curieus dat ze vanuit het best-wel-heel-erg-veilige Italië altijd linea recta doorreizen naar landen als Duitsland, Zweden en Nederland. Gek hè?

Desondanks blijft het een drama wat er zich daar op de Middellandse Zee afspeelt. Vrouwen en kinderen worden de dood ingejaagd doordat hun mannen en vaders zo nodig de oversteek naar Europa willen wagen, met gevaar voor eigen leven – en dus dat van hun gezin. Het is voor iedereen van levensbelang dat deze Afrikaanse exodus zo snel mogelijk stopt: deze mensen sterven nu een onnodige dood, Afrika verliest inwoners die zouden kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van hun landen, en wij subsidiëren hun levensonderhoud tot hun dood – schrikbarend grote aantallen migranten blijven namelijk vrijwel hun hele leven in de bijstand zitten. Iedereen heeft er dus uiteindelijk baat bij dat dit ophoudt.

Dat moet van meerdere kanten komen. De herkomstlanden moeten zich – desnoods met enige hulp van onze kant – inspannen om hun inwoners een toekomst te bieden, en wij moeten duidelijk maken dat migratie hierheen alleen op legale wijze, en dus niet in gammele bootjes over zee, mogelijk is. Dat gebeurt door een gebrek aan politieke wil in Brussel nog nauwelijks, maar dat betekent niet dat er geen kleine positieve punten op te merken zijn. Zo zijn er afspraken met landen als Turkije en Libië de kustwacht daar in te zetten bij het tegenhouden van bootmigranten, in ruil voor bakken met geld. Van dat soort akkoorden kun je wat vinden, maar het valt niet te ontkennen dat het wel helpt bij het enigszins indammen van de migratiestromen.

Hoe krankzinnig is het dan wel niet als de Libische kustwacht haar werk doet door een boot terug te willen brengen naar Libië, en daarbij wordt gehinderd door een nota bene Europese ‘hulporganisatie’? Nou, dat gebeurde dus echt, toen een boot van het Duitse Sea-Watch de Libiërs stevig dwarszat. De bemanningen van beide boten hadden naar nu blijkt stevige ruzie om wie de migranten mocht meenemen. En dat terwijl de website van de organisatie het volgende te melden heeft:

Is het legaal? Zijn jullie niet smokkelaars (met idealistische motieven)?

Wanneer een schip op een ander schip in nood treft, is het niet alleen legaal om hulp te verstrekken – het is de plicht van alle zeevarenden. Het is niet ons doel om met de “Sea Watch” mensen over te brengen. Het doel van het project is noodhulp op zee. De noodzakelijke maatregelen vloeien voort uit de internationale richtlijnen van reddingsoperaties op zee en worden afgestemd met de verantwoordelijke instanties.

Eens zien hoeveel van de eigen beweringen hier naar het rijk der fabeltjes zijn verbannen: de boot was voor zover bekend niet in nood – al helemaal aangezien de kustwacht al aanwezig was – ze wilden de migranten wél meenemen naar Europa en van coördinatie met de ‘verantwoordelijke instanties’ leek nou niet echt sprake te zijn.

Dit is natuurlijk totaal onacceptabel. Mensen die bijna verdrinken uit zee vissen is één ding, maar de actie van deze week staat gewoon gelijk aan het ordinair faciliteren van mensensmokkel: niets meer en niets minder! Het wordt tijd om dit soort contraproductieve organisaties dan ook op geen enkele manier meer te voorzien van middelen, zodat ze op zullen houden met het verergeren van de migratiecrisis. Deze uitspraak van dezelfde Sea-Watch-website zegt namelijk wel hoe dit soort mensen denkt:

Als jullie actie eenmaal bekend is zullen vluchtelingenboten gericht op jullie afvaren en op jullie hulp vertrouwen. Willen jullie dat?

We verwachten niet dat onze aanwezigheid ertoe gaat leiden dat meer of minder vluchtelingen de gevaarlijke reis over de Middellandse Zee zullen wagen.

Hoe naïef kun je zijn?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Peter Selie

  De VVD voorman vliegt mijns inziens volledig uit de bocht.

  ‘We kunnen migratiestromen beter faciliteren dan proberen te stoppen’

  Wie niet sterk is, moet slim zijn. Wij Nederlanders grijpen vaak terug naar dit devies, maar ook Costa Rica gebruikt het motto om op te vallen. Op verschillende vlakken komen we met de Costa Ricanen overeen, merken we in een exclusief gesprek met de Costa Ricaanse president Luis Guillermo Solís. lees verder >>> http://www.hpdetijd.nl/2017-05-11/interview-luis-guillermo-solis/

 2. van Urk

  Weten deze linkse debielen eigenlijk wel dat Nederland de komende vier jaar nog maar een schamele bedrag van 3,5 miljard te besteden heeft? Tijd dat mensen zelf mogen beslissen waar hun belastinggeld naar toe moet gaan. Ik wacht al jaren erop dat mijn geld eindelijk naar b.v. defensie gaat i.p.v. dat het iedere keer weer naar dit soort linkse zaken terecht komt waar ik niet eens om gevraagd heb.

 3. Floris

  Het soort goedmensen die dit doet snapt kennelijk niet dat ze bezig zijn Europa de nek om te draaien. Financiëel, cultureel en qua veiligheid.

  De achterlijkheid en de kwaadaardigheid wordt met bakken tegelijk Europa in geleid en alles raakt overbelast: politie, zorg, het sociaal stelsel, noem maar op.

  En dan vragen ze zich nog af waarom de ‘blanke man’ boos is.

 4. Ritter

  Dit soort hulporganisatie bieden de illegale immigranten een gratis reis naar Europa aan.

  Zolang dit duurt zal het alleen maar stimulerend werken op de illegalen om naar Europa te vertrekken omdat ze nu een redelijke kans hebben om in Europa te komen met hulp van die organisaties.

  En Frontex doet er ook volop aan mee.

  ‘Frontex is soort taxidienst voor migranten geworden’

  “Schepen van Frontex halen migranten al direct vlak aan de Libische kust af, vertelt correspondent Rob Savelberg. ‘Daarmee is Frontex eigenlijk een soort van taxidienst, of veerbootachtige organisatie geworden.”

  https://www.bnr.nl/nieuws/internationale-politiek/10307699/frontex-lijkt-taxidienst-voor-migranten

  1. Floris

   “Frontex is soort taxidienst voor migranten geworden”
   —————————————————————-
   Courtesy of the EU.

   Dit zegt ZO VEEL over het stelletje criminelen daar in Brussel. Het zijn de verraders van hun eigen volkeren.

   En die volkeren blijven in meerderheid gewoon op die criminelen stemmen, als konijntjes die in de koplampen blijven staren van de auto die ze plat gaat rijden.

 5. corfo

  We kunnen ons met zn allen héél erg kwaad maken om de “vluchtelingenstroom” ri. Europa, het helpt geen ene donder ! De gehele EU-rotzooi (“leiders”) staat erbij en kijkt er naar, de Timmermansjes, van Baaltjes, Korsakovjes Juncker, de Tuskjes enz. enz.
  Ze helpen Europa moedwillig naar de verdommenis ! Je zou die hele zooi op een lek bootje zetten en naar Libië sturen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.