Nep-tolerante Kuzu: poster van moslima met jood is “provocatief” en “voedt xenofobe onderbuik”

De leider van DENK zegt voor diversiteit en tolerantie te pleiten, maar voelt zich aangevallen door een afbeelding van een verliefde moslima met een joodse jongen.

DENK-voorman Tunahan Kuzu vindt de Rotterdamse postercampagne voor keuzevrijheid een “bewuste provocatie” die bedoeld is om de “xenofobische (sic) onderbuik” te voeden. Dat zegt hij in het radioprogramma Standpunt NL.

Kuzu laat zich hiermee weer van zijn meest hypocriete kant zien. Waarom is een poster van een jood met een moslima provocatief? Het is simpelweg een feit dat veel moslima’s niet de vrijheid hebben om zelf te kiezen voor een partner van wie ze houden. Vaak is het de familie die beslist met wie een meisje mag trouwen, en heeft ze er zelf weinig over te zeggen. Bovendien is het nogal kras dat uitgerekend Kuzu klaagt over een “provocatie”. Als er één partij is die draait op het continu provoceren van de Nederlandse samenleving, dan is het DENK wel.

Maar volgens DENK is de postercampagne niet bedoeld om een probleem aan de kaak te stellen. Nee, deze posters zijn slechts bedoeld om PVV-kiezers te paaien, meent Kuzu:

Wat een lage uitspraak. In plaats van te erkennen dat moslimvrouwen helaas niet zelf hun partner kunnen kiezen, doet Kuzu net alsof er helemaal geen probleem bestaat met keuzevrijheid. Kuzu’s redenering volgt een patroon dat typisch is voor veel moslims in Nederland. Bij elk probleem wordt er direct naar een ander gewezen: het is de schuld van de maatschappij, van discriminatie of van de PVV. Zelden wordt er hand in eigen boezem gestoken en erkend dat het probleem misschien wel bij de islamitische gemeenschap zélf zou kunnen liggen. Dit onvermogen tot enige zelfreflectie is zichtbaar in alle discussies waar de islamitische gemeenschap bij betrokken is: of het nu gaat om criminaliteit onder Marokkaanse jongeren, terrorisme of over het gebrek aan keuzevrijheid voor moslima’s.

Dat tolerantie bij DENK eenrichtingsverkeer is, wisten we allang. “Tolerantie” betekent  voor de Nederturkse partij dat Nederland zich moet aanpassen aan de gewoontes van immigranten, terwijl immigranten zelf totaal niet hoeven te integreren in Nederland. Als de partij wérkelijk voorstander zou zijn van tolerantie en werkelijk wil opkomen voor de rechten van moslims, zou het zich uitspreken tegen gedwongen huwelijken in de islamitische gemeenschap. Helaas wijzen Kuzu en zijn jongerenorganisatie liever met de vinger richting Leefbaar en de PVV.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Ni28

  Waarom is een zoenende moslima met een jood provocatief? Iedereen kan met iedereen zoenen in de vrijheid. Kuzu is dus tegen de vrijheid.

 2. Ni28

  Ultieme aanbod tot integratie is in ogen van Kuzu ongewenst. Hij wilt liever een parallelle samenleving.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Oeps, lieve radicale booslims zijn weer eens gekwetst
  Groen Links en D’66 zullen ongetwijfeld over een paar dagen ook pavlovsgewijs de zijde van de onderdrukker kiezen en de verliefde jongeren (en afvalligen) een mes in de rug steken zoals ze al decennia lang doen.

 4. van Urk

  Voor een moslim is het zoenen van een Jood exact hetzelfde als het zoenen van een varken. Diep triest.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Groen Links is het idiote broertje van de islamist.
  Zo staan ze 110% achter de Boerka.
  Hoe meer vrouwen en meisjes er onderdrukt worden hoe groter de glimlach bij de ‘progressieve’ Groen Linkser

  Zie ondermeer de Boerka voorvechtster, Karin Dekker, de Groningse GroenLinks-wethouder voor Financiën.

  De meisjes en vrouwen elders ter wereld die worden omgebracht omdat ze weigeren deze doodstent te dragen zullen het moreel failliete Groen Links intens dankbaar zijn.

 6. van Urk

  Een moslimman kan met een Joodse of christelijke vrouw (volken van het boek) trouwen, maar niet met iemand die niet in God gelooft. Een moslimvrouw mag alleen met een moslimman trouwen. Dat kan als volgt uitgelegd worden: Het huwelijk is de kern voor het vormen van families, die de samenleving vormen. Kinderen van een gelovige vader en niet-gelovige moeder kunnen mogelijk verwarringen en tegenstellingen in geloof ervaren, in het bijzonder wanneer dat geloof bepaald gedrag aanmoedigt. Alle geboden en verboden van de islam zijn direct door Allah opgelegd. Dus een moslimvrouw mag niet met een niet-moslimman trouwen omdat Allah dit heeft verboden met de reden dat deze man haar van het islamitisch geloof af zal brengen. Als een moslimman trouwt met een Joodse vrouw is hij gemakkelijker in staat om deze vrouw te laten bekeren tot de islam. Volgens moslims kunnen alle andere wereldse redenen en wijsheden dit niet terugdraaien of versoepelen.

 7. Beukman

  Kuzu heeft dit weer eens goed aangevoeld. Op zich is er niets mis met een poster van een moslim die een jodin kust (waarom eigenlijk niet meteen twee mannen of twee vrouwen?). Maar aangezien de poster geen enkel doel dient, er zullen immers nu niet meer moslims jodinnen gaan zoenen of andersom, kunnen we er gevoegelijk van uitgaan dat Leefbaar hem uitsluitend heeft gemaakt om zichzelf te profileren.
  Inderdaad: een provocatie. Kuzu zou een dergelijke poster overigens nooit willen verbieden.

  1. IJscoman

   Het wordt tijd dat die Kuzu Denktank doorlopend, 24 uur per dag, 7 dagen per week geprovoceerd wordt met uitingen van de leidende Nederlandse cultuur, zodat hij beseft dat aanpassen en integreren een absolute en ononderhandelbare voorwaarde is. En natuurlijk ook om zoveel mogelijk te sarren en die Erdo-lulhannes uit zijn tent te lokken en gek te maken.

   1. Beukman

    @IJsheid
    Laten we dan eens beginnen met een poster waarop hij Geurt vol op de mond kust. Wat voor tekst zou jij daarboven zetten?

    1. Floris

     Kuzu komt uit de kast?

     1. Beukman

      Posters komen overal in R’knor te hangen @Floris. Het moet dus een boodschap voor het volk worden.
      “Hebt uw vijanden lief”, zoiets.

    2. IJscoman

     Ach Beuk, dat is al zo afgezaagd. Zo’n poster was er al in de tijd van Breznjev en daarna Gorbatsjov die Reagan een pakkerd gaf en daarna de paus die (ik weet niet meer wie) tongde. Verzin even wat originelers, doe je best.

     1. Floris

      Wat dacht je van deze: http://i.imgur.com/U2ph09T.jpg

     2. IJscoman

      Floris, ik zie ergens iets vreemds aan die foto van Kuzu, maar ik weet niet precies wat. Alles ziet er zo naturel en in harmonie uit.

     3. Beukman

      @Floris
      Wat moet de neus van Hans Teeuwen nou op de kop van Kuzu?

     4. Floris

      Kuzu is gestraft door Allah omdat hij stiekem een broodje ham heeft gegeten.

  2. toetssteen

   @B
   Enne, waaraan herkent u een moslim of een jood? U bent opnieuw degene die tweespalt zaait! Religie is iets in het hoofd en hoeft zich in het geheel niet te manifesteren in uiterlijk oid!
   Mijn schoondochter is een katholieke Chinese, maar dat kruis staat niet op haar voorhoofd! Zomin als het atheïsme van mijn zoon daarop getatoeëerd is!
   Hou religie en uiterlijkheden toch eens uit elkaar!

  3. Phoenix

   Het is niet de enige poster, hoor. Er is in die serie ook een poster met twee vrouwen die elkaar zoenen. Is dat ook een provocatie? Voor sommige mensen waarschijnlijk wel. En wat is er eigenlijk mis met een provocatie? Cartoons zijn ook vaak provocerend voor sommigen. Er zijn altijd wel lieden die zich door zoiets onaangenaam aangesproken voelen. Is er daarom iets mis met het publiceren van cartoons? Of is het alleen in orde als een als links bekend staande organisatie zoiets publiceert? Dan dient het zeker per definitie wél het algemeen belang en niet om zichzelf te profileren?

   Wim

  4. nogmaals

   @beukman:. Hoe kom je erbij te stellen dat kuzu deze poster nooit zou willen verbieden ?

 8. TheGrimReaper

  Goh,

  En IK maar DENKen dat Kuzu voor integratie en vrijheid was (*ahem*).
  Na zijn woorden die hij toen uitsprak over Artsen (iets met Allochtonen en stekkers) wist IK al genoeg: deze meneer is een parasiet voor de Nederlandse samenleving. Dat hij uberhaupt nog plaats kan nemen in de regering is al een Gotspe (om even in de juiste termen te blijven)….

 9. Guus Geluk

  Kuzu zeurt.

 10. Seneca

  @beuk
  als dit volgens Kuzu en u! een provocatie is, dan bent u echt door de mand gevallen. u streeft naar een maatschappij die door moslims wordt beheerst en het zou mij niets verbazen – u kunt ontkennen zoveel u wilt – als u een moslim zou zijn. door deze reactie heeft u al uw reacties uit het verleden en in de toekomst tot nul en gene waarde gemaakt.

  1. Beukman

   Je hebt me helemaal door, @Seneca. Met jouw enorme mensenkennis blijk je dwars door me heen te kunnen kijken. Ik zal alles dus maar opbiechten.

   Inderdaad ben ik, van huis uit een katholieke jongen, een bekeerling. Enige jaren geleden hebben twee voormalige premiers van Nederland, beiden net als ik Rooms-katholiek, mij via tussenpersonen benaderd. Zij wisten dat het op dat moment slecht met me ging, ik zag het helemaal niet meer zitten.

   Die tussenpersonen hebben mij weer zin in het leven gebracht, jawel: zin in twee betekenissen van het woord. Ze hebben mij de islam gegeven. Het gaat nu weer goed met me. Het blijkt voor ons katholieken betrekkelijk eenvoudig om de overstap te maken. Onderwerping aan het hogere zit ons als het ware in het bloed.

   Vandaar ook dat beide ex-premiers al zeer geruime tijd moslim zijn. Ze worden aangestuurd via de Bilderbergconferentie, dat feitelijk niets meer is dan een doorgeefluik voor de plannen van de EU om geheel Europa te islamiseren. “Oil for Food”, jou welbekend, heeft een definitief vervolg gekregen. De codenaam van het vervolgprogramma luidt heel simpel: “Islam for Europe”.

   Wat is mijn taak in dit grote spel? Geloof me, ik ben maar een piepklein radertje in het geheel, maar het voelt geweldig om met ons allen de wereld te verbeteren! Ik ben op DDS “gezet” om van binnenuit bezoekers van dit forum klaar te maken voor de grote omschakeling, die vermoedelijk de eerste dagen van mei 2019 (pal voor de Ramadan) zal gaan plaatsvinden. Binnenkort zullen enkele jou van naam bekende personen, niet alleen reageerders maar ook redacteurs, zich bekend maken en kond doen van hun bekering tot het ware geloof.

   Waarom denk je eigenlijk dat ook de pro-Europeaan Alexander Pechtold aanwezig was tijdens de Bilderbergconferentie van juni vorig jaar? Velen vroegen daarnaar, maar zij kregen geen antwoord.
   Dat antwoord kan ik nu wel geven. Alles in immers in gang gezet, en het is werkelijk te laat om dit proces nog te stoppen.

   Wat er nu in Den Haag gebeurt, Seneca, “formatie” geheten, is in werkelijkheid één grote maskerade, want de pionnen zijn allang neergezet. Het is straks, jawel: Minister-President A. Pechtold, die het monsterverbond tussen Islam en EU gaat bestendigen voor wat betreft Nederland. Klinkt dat als een nachtmerrie? Wees gerust: er komt een dag dat je met opluchting zal terugdenken aan de dag waarop hij zijn intrek nam in het Torentje.

   Wist je dat ook onze laatste Protestantse premier tijdens die Bilderbergconferentie een duit in het zakje heeft gedaan? Het was zijn missie om binnen het CDA de Protestantse neuzen dezelfde kant op te krijgen als de katholieke, die immers al waren bewerkt door de beide ex-Rooms-katholieke ex-premiers uit de jaren 70 en 80. En de heer Buma heeft de klus tijdens de laatste editie (februari dit jaar) de boel definitief beklonken. Jawel, laat dat maar aan Sybrand over! Soms twijfelen we wel eens of hij werkelijk is overgegaan tot het ware geloof, maar een man heeft niet zelden meerdere drijfveren, al dan niet verborgen.

   Ik wil overigens benadrukken, en ik kan ook namens Tunahan spreken, dat wij maar weinig moeten hebben van IS en de wreedheden die deze organisatie begaat. Is dít wat de Profeet (vzmh) voor ogen had toen hij zijn religie van de Vrede stichtte? Wij dachten toch echt van niet. Enfin, je hoeft dus niet bang te zijn dat je hoofd er straks af gaat. Al zijn er uiteraard wel bepaalde consequenties voor de dhimmies. Die zullen er altijd blijven, daar helpt geen moedertjeziel tegen.

   Morgen begint de Heilige Maand weer, @Seneca. Voor ons moslims is dat een tijd van afzien, maar ook een tijd van bezinning. Moge die maand ook jou veel wijsheid en inzicht brengen!

   1. Floris

    Ik zal het maar verklappen. Ook ik ben moslim geworden. Het hebben van 4 vrouwen, waarvan 2 minderjarig, was een te grote verleiding voor mij.

    1. Beukman

     @Floris
     Een goede moslim heeft genoeg aan 1 vrouw.
     Maar het is waar: geile mannen trekken wij over de streep met het vooruitzicht van meerdere vrouwen. Ik spreek echter de verwachting uit dat jij spoedig het pad van matiging zal betreden, en in die ene en enige vrouw, te weten je wettige echtgenote, je ware zelf weet te hervinden.

   2. IJscoman

    Linkse humor.

 11. Floris

  In Nederland kies je je partner zelf…

  Tenzij je moslim bent uiteraard. Dan schrijft je religie voor met wie je wel en niet kan trouwen. Het is alleen maar goed om dat middeleeuwse gedachtengoed belachelijk te maken.

 12. Beukman

  “Dit it beeld zou doodnormaal moeten zijn, maar dat is het niet’, aldus wethouder Integratie Ronald Schneider van Leefbaar Rotterdam, geciteerd door Janny Groen, vrijdag in de Volkskrant. Schneider spreekt over de campagne die Rotterdam gestart is voor ‘vrije partnerkeuze’. Op een van de affiches zie je een jongen met een keppeltje zoenen met een moslima. Daarboven staat: ‘In Nederland kies je je partner zelf.’

  Dat is maar ten dele waar. Ik vermoed dat veel ‘echte Nederlanders’ niet gelukkig zouden zijn met een schoonzoon met een keppeltje. En graag ook een affiche waarop een hoogleraar zoent met een loodgieter; klasse speelt een grote rol bij partnerkeuze. Of, zie Macron, een jongen van 20 die zoent met een vrouw van 40. Ook leeftijd ligt gevoelig bij partnerkeuze.

  Onbedoeld legt de campagne in Rotterdam enkele vrome leugens bloot: dat antisemitisme slechts onder ‘nieuwkomers’ zou voorkomen. Dat ‘echte Nederlanders’ weten wat vrijheid is.”

  A.G.

  1. nogmaals

   Deze A.G. is waarschijnlijk een fanatieke moslim of islamofiel die met wat wartaal probeert de aktie van leefbaar af te kraken.

   1. Beukman

    @nogmaals
    A.G. heeft gelijk. Hoeveel Leefbaarders zien hun dochter graag thuiskomen met een moslim?

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.