PVV eist opheldering Rutte over belachelijke 'antisemitisme'-uitspraken Timmermans over Hongarije

Geen categoriemei 06 2017, 17:00
Aangezien Frans Timmermans door Nederland naar Europa gestuurd is mag Mark Rutte zich verantwoorden. Heel goed.
Fransje Timmermans heeft voor de zoveelste keer in korte tijd bewezen een politieke brokkenpiloot eersteklas te zijn. De man maakt werkelijk overal een enorme puinhoop van en schijnt te denken dat Brussel de nieuwe supermacht is in de wereld, die andere regeringen wel even even de les zal lezen. Ja, zelfs democratische regeringen van EU-landen. Zo zette hij onlangs Hongarije op het strafbankje omdat dat land geheel terecht de oorlog heeft verklaard aan George Soros, de extreemlinkse miljardair die zijn geld en invloed gebruikt om zijn extreemlinkse denkbeelden overal ter wereld in de praktijk te brengen.
Het is niet zo gek dat Viktor Orban daar niet blij mee is, maar volgens Timmermansje mag hij daar vooral niets van zeggen. Want ziet u, Soros is joods. En dus is alle kritiek op hem antisemitisch van aard. Natuurlijk kan diezelfde Timmermans zich er totaal niet druk om maken dat échte antisemieten een boycotactie zijn begonnen ten opzichte van Israël. Maar hé, hij heeft een stok gevonden om een rechtse politicus mee te slaan, en daar zal hij van gebruik maken ook.
Gelukkig zijn er nog politieke partijen in Nederland die dit soort kritiek van Timmermans op de democratisch gekozen regering van een EU-lidstaat absoluut niet tolereren. Kom er maar in PVV, die tekst en uitleg eist van premier Rutte:

Schriftelijke vragen van de leden Maeijer en Wilders aan de Minister-President over beschuldigingen van antisemitisme van vice-voorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans aan het adres van Hongarije.

1.) Bent u bekend met het bericht 'Hongarije: Timmermans moet weg na beschuldiging 'antisemitisme'?

2.) Bent u met de PVV van mening dat de uitspraak van Nederlands eurocommissaris Timmermans 'Ik heb de uitlating op precies dezelfde manier begrepen en was verontwaardigd. Het feit dat antisemitisme nog steeds bestaat in Europa is verschrikkelijk'! volstrekt onaanvaardbaar is? Zo ja, bent u voornemens om het aftreden van de heer Timmermans te eisen? Zo neen, waarom niet?

3.) Indien het antwoord op vraag twee ontkennend is, betekent dit dan dat de Nederlandse regering achter de uitspraak van de heer Timmermans staat en daarmee van mening is dat er sprake is van antisemitisme bij de Hongaarse premier en de regering van Hongarije? Zo nee, bent u dan voornemens om afstand te doen van deze uitspraken en de Hongaarse regering te laten weten dat Nederland de opvattingen van deze ongekozen eurocraat niet deelt?

Ongetwijfeld zal de reactie van Rutte iets in de trend zijn van "ik had het anders gezegd, maar..." Zo rolt onze premier namelijk. De Europese technocraten kunnen niet verkeerd doen terwijl réchtse Europese regeringen door hem behandeld worden alsof ze melaats zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten