PVV eist opheldering Rutte over belachelijke ‘antisemitisme’-uitspraken Timmermans over Hongarije

Aangezien Frans Timmermans door Nederland naar Europa gestuurd is mag Mark Rutte zich verantwoorden. Heel goed.

Fransje Timmermans heeft voor de zoveelste keer in korte tijd bewezen een politieke brokkenpiloot eersteklas te zijn. De man maakt werkelijk overal een enorme puinhoop van en schijnt te denken dat Brussel de nieuwe supermacht is in de wereld, die andere regeringen wel even even de les zal lezen. Ja, zelfs democratische regeringen van EU-landen. Zo zette hij onlangs Hongarije op het strafbankje omdat dat land geheel terecht de oorlog heeft verklaard aan George Soros, de extreemlinkse miljardair die zijn geld en invloed gebruikt om zijn extreemlinkse denkbeelden overal ter wereld in de praktijk te brengen.

Het is niet zo gek dat Viktor Orban daar niet blij mee is, maar volgens Timmermansje mag hij daar vooral niets van zeggen. Want ziet u, Soros is joods. En dus is alle kritiek op hem antisemitisch van aard. Natuurlijk kan diezelfde Timmermans zich er totaal niet druk om maken dat échte antisemieten een boycotactie zijn begonnen ten opzichte van Israël. Maar hé, hij heeft een stok gevonden om een rechtse politicus mee te slaan, en daar zal hij van gebruik maken ook.

Gelukkig zijn er nog politieke partijen in Nederland die dit soort kritiek van Timmermans op de democratisch gekozen regering van een EU-lidstaat absoluut niet tolereren. Kom er maar in PVV, die tekst en uitleg eist van premier Rutte:

Schriftelijke vragen van de leden Maeijer en Wilders aan de Minister-President over beschuldigingen van antisemitisme van vice-voorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans aan het adres van Hongarije.

1.) Bent u bekend met het bericht ‘Hongarije: Timmermans moet weg na beschuldiging ‘antisemitisme’?

2.) Bent u met de PVV van mening dat de uitspraak van Nederlands eurocommissaris Timmermans  ‘Ik heb de uitlating op precies dezelfde manier begrepen en was verontwaardigd. Het feit dat antisemitisme nog steeds bestaat in Europa is verschrikkelijk’! volstrekt onaanvaardbaar is? Zo ja, bent u voornemens om het aftreden van de heer Timmermans te eisen? Zo neen, waarom niet?

3.) Indien het antwoord op vraag twee ontkennend is, betekent dit dan dat de Nederlandse regering achter de uitspraak van de heer Timmermans staat en daarmee van mening is dat er sprake is van antisemitisme bij de Hongaarse premier en de regering van Hongarije? Zo nee, bent u dan voornemens om afstand te doen van deze uitspraken en de Hongaarse regering te laten weten dat Nederland de opvattingen van deze ongekozen eurocraat niet deelt?

Ongetwijfeld zal de reactie van Rutte iets in de trend zijn van “ik had het anders gezegd, maar…” Zo rolt onze premier namelijk. De Europese technocraten kunnen niet verkeerd doen terwijl réchtse Europese regeringen door hem behandeld worden alsof ze melaats zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Floris

  Dat schoothondje van Juncker zal nooit iets zeggen van het islamitisch antisemitisme.

 2. Ni28

  Om misselijk van deze politiekcorrecte kliek te worden.

 3. monach

  Ach de PVV, zelfs na zoveel bomaanslagen en massa-migratie heeft Wilders met slechts 13% van de stemmen, het lakse Nederlandse volk niet weten te overtuigen. Ik zie niet in hoe de PVV de grootste kan worden. Zelfs als het koningshuis opgeblazen wordt door islamitische terroristen, dan nog wordt Wilders niet de grootste. Misschien is Wilders aan vervanging toe.

  1. Peter Selie

   “Wilders aan vervanging toe” denk dat autochtoon Nederland aan vervanging toe is, wacht even, ze zijn allang bezig met de umvolkung van Europa.

  2. swetsnek

   Het is wel weet prachtig om te lezen dat deze lul het verhaal zo draait dat het al helemaal niet meer om Timmermans gaat .Man rot op ga onder je steen liggen idioot.Jou soort moet zo snel mogelijk uit sterven.

   1. Floris

    Tegen wie heb je het, scheldkanon?

 4. Ritter

  In de VS hebben ze ook genoeg van de bemoeizucht van Soros. Daar heeft Soros een rechtszaak aan zijn broek.

  Soros financiert allerlei linkse en islamitische actiegroepen.

  George Soros battles $10B lawsuit, familiar charges of wielding political influence
  http://www.foxnews.com/world/2017/05/05/george-soros-battles-10b-lawsuit-familiar-charges-wielding-political-influence.html

 5. Sniper666

  Franske zit zo hoog in zijn ivoren toren dat hij het zicht op de realiteit is verloren. Dat heb je met beroepsambtenaren, totaal losgezongen volk.

 6. Bes Tolen

  Sniper, die Franske heeft nooit zicht op de realiteit gehad. Van jongs af aan niet. Het probleem in veel gevallen, ik bedoel van omhooggevallen wereldvreemde in zichzelf gekeerde individuen, die zo heel bruikbaar zijn voor dubieuze oligarchische organisaties. Oligarchische organisaties die in de westerse wereld steeds weer op zoek zijn om politieke functies door zulke figuren te laten vervullen. Hoeveel grote internationale organisaties zijn er niet van doordrenkt?
  het is uiteraard geen toeval dat de Rooms katholieke kerk gebruik maat van een geestelijkheid, die ze zelf buiten de normale maatschappij heeft gehouden, volledig heeft geïndoctrineerd en ter beschikking heeft. Het zou niet mogen. Maar macht corrumpeert.

 7. joost2

  Heel juist dat daar vragen over in de tweede kamer worden gesteld.

  Timmermans, ( namens wie zit hij daar, gezien zijn kleine partijtje in Nederland? ) eigent zich een macht toe die niet bestaat.

  Het wordt tijd dat de Nederlandse regering deze meneer ontslaat en dan moet hij maar een gewoon baantje gaan zoeken.

  Door de linkse profiteur Timmermans wil ik mij niet vertegenwoordigd voelen.

 8. corfo

  Deze kakkerlak deugt nergens voor.
  Volkomen onbetrouwbaar ook nog eens.
  TBS + dwangverpleging voor deze figuur.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.