Zo rollen terroristen: veroordeelde ISIS-fan eist schadevergoeding om aanhouding op vliegbasis

De vorige week opgepakte Waïl El A. zegt niet alleen dat het louter prima is dat hij foto’s maakte op een luchtmachtbasis in Volkel, maar ook dat hij een schadevergoeding van de staat eist om die arrestatie.

Nederland is een tolerant land. Dat betekent dat hier heel erg veel mag, maar zelfs hier zitten daar grenzen op. Die liggen bijvoorbeeld bij het fotograferen van materieel op een legerbasis – niet zo gek als je bedenkt dat dat een geliefd doelwit onder aanhangers van terreurorganisaties als ISIS is.

Je zou dan ook denken dat je dat wel uit je hoofd laat, maar dat vond deze jongeman kennelijk niet: hij maakte vrolijk foto’s én geluidsopnamen van vliegtuigen toen hij aan het werk was op die basis – inmiddels beweert hij ‘slechts een selfie met een F-16 te hebben willen maken’. Ja hoor, en ik ben de Kerstman!

Bij het verlaten van de basis werd de telefoon van El A. gecontroleerd, waarna aan het licht kwam dat hij de illegale opnames had gemaakt. Dan moet er als beveiliging daar al een lichtje gaan branden, maar al helemaal als blijkt dat deze kerel een veroordeelde terrorist is met sympathie voor ISIS: hij probeerde zich in 2015 al aan te sluiten bij die moordbende. Überhaupt niet verdacht als zo iemand vervolgens foto’s van militair materieel staat te maken op een vliegbasis natuurlijk, maar niet heus.

In elk ander land was hij wéér achter de tralies verdwenen, maar hier kwam hij er vanaf met een kleine berisping en twee dagen genieten van gratis onderdak in een politiecel. Hij loopt inmiddels dus weer vrij rond in onze straten, en alsof dat nog niet een stevige middelvinger richting de openbare veiligheid is, heeft hij ook nog eens besloten wraak te nemen op de staat voor zijn vorige veroordeling. Deze veroordeelde terrorist eist zowaar een schadevergoeding van Nederland voor zijn ‘geheel onterechte’ arrestatie op de basis in Volkel. Hoeveel meneer wel niet eist is niet bekend, maar het zal geen symbolisch bedrag zijn. Deze hele zaak is dat natuurlijk wél: zelfs in het zeer onwaarschijnlijk geval dat hij inderdaad enkel voor de lol een selfie wilde hebben, is hier vanalles mis. Zoals: waarom is deze man als veroordeelde terrorist überhaupt alweer zo snel op vrij voeten? Waarom kon hij aan het werk gaan op die basis? En waarom mag hij na twee dagen alweer naar huis?

Dat verzoek om een vergoeding is wat dat betreft natuurlijk pure provocatie: het zou me niets verbazen als hij hiermee wil laten zien hoe lek dit land is, en hoe we zelf ons graf graven door de uiterst lakse omgang van terreurverdachten. Dit kan niet lang meer goedgaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Ni28

  Deze man weet dat het best kan lukken met een goede aanpak. Er zal vast een advocaat te vinden zijn die hem bijstaat en in combinatie met een, liefst D66 rechter, is de kans op succes groot. Mocht het anders gaan zal ik best verbaasd zijn.

 2. Marija

  Ik ben *lichtelijk* verbaasd waar hij het gore lef vandaan haalt.
  In de bak met die idioot.

 3. Sniper666

  Net als die trol van de schoolfoto’s zeker? Van plichten hebben dit soort mensen nooit gehoord, maar als er mogelijk wat te halen valt zijn ze er als de kippen bij. Hoe zou dat nou komen??

 4. meanstreak2099

  bij deze gok ik dat hij er dankzij positieve discriminatie daar aan het werk is gekomen en eerlijk gezegd geloof ik dat er meerdere gevallen zijn net zoals toenertijd met de beveiliging van geert wilders die geheimen doorlekte

 5. Mars020

  Ik begin een steeds grotere hekel te krijgen aan moslims. Iedere dag worden die debielen brutaler en asocialer. De linkse geitenwollensokkenclubs zijn wel helemaal in hun nopjes, want er zijn steeds minder Nederlanders op straat in de grote steden. Links zou ook heel graag zien, dat iedere overgebleven echte Nederlander zichzelf om laat scholen tot de islam. Zelf ben ik de stad ontvlucht voor de oprukkende islam. Tussen dat brutale dominante volk valt niet normaal te leven. Gelukkig zijn de formatiepogingen met Groen Slinks mislukt. Als die mafkezen in de regering komen, dan loopt over een korte tijd iedereen in een jurk met baard of burka. Islamknuffelaar Amsterdam is al bezig om hoofddoekjes bij de politie te gaan toestaan.
  Guus en Beukdoos, zullen het wel helemaal super vinden. Gelukkig heeft niet iedereen zonder zuurstof gezeten bij zijn geboorte en gruwelen van dit horrorscenario.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.