Afgrijselijk: ‘informeel formatiegesprek’ met GroenLinks lijkt succesvol, gaat vanavond verder

VVD, CDA en D66 hebben niet aangekondigd dat overleg met GroenLinks écht geen zin heeft, en dat kan helaas maar één ding betekenen.

Na bekomen te zijn van een stevige schok – een kabinet met GroenLinks is immers iets waar een overduidelijk meerderheid van Nederland absoluut géén trek in heeft – was het even rustiger in politiek Nederland toen bleek dat het ‘motorblok’ van Rutte, Buma en Pechtold er niet uitkwam met Klaver. Geweldig natuurlijk, maar doordat Pechtold vakkundig en eigenhandig alle alternatieven heeft afgeschoten is de gifgroene partij van de Jessias nu toch weer in beeld gekomen als ‘logische partner’. Hellep!

En dat terwijl de verschillen tussen de partijen (d.w.z., vooral VVD en CDA en aan de andere kant GroenLinks) enorm zijn op zoveel gebieden. Klaver en zijn aanhangers hebben helemaal niets met veiligheid, een rem op migratie of een degelijke economie. Nee, zijn prioriteiten liggen bij het belasten van mensen die een stukje vlees lekker vinden en niet anders kunnen dan met de auto tijdens de spits naar het werk te rijden, simpelweg omdat ze er om 9 uur moeten zijn. Allemaal grove misdaden, natuurlijk.

Met zo’n partij zou je niet eens de tafel moeten willen delen, maar vandaag blijkt maar weer eens dat Rutte en Buma alles doen om respectievelijk aan de macht te blijven en te komen. Eerder kondigden wij al aan dat het viertal vandaag bijeen zou komen voor wat ‘informele’ gesprekken in het Catshuis. Die informele component is natuurlijk onzin: noem het wat je wilt, maar als je met meerdere partijen over een formatie praat, zijn dat gewoon keiharde formatieonderhandelingen. Aan het begin van de middag was er echter nog hoop: die gesprekken konden immers ook gewoon binnen enkele uren weer uit elkaar spatten, iets waar vrijwel heel Nederland natuurlijk op hoopt.

Maar helaas: het heeft niet zo mogen zijn. Het gesprek is afgelopen, en Mark Rutte heeft inmiddels een korte verklaring afgelegd over de gang van zaken. Daarin meldde hij helaas niet dat hij bij zijn principes blijft – die heeft hij jaren geleden al in de uitverkoop gedaan – en samenwerking met GroenLinks definitief afzweert: in plaats daarvan kon hij blij mededelen dat de gesprekjes donderdagavond om 20:00 vrolijk verdergaan. Luister en gruwel maar mee:

Dit alles is natuurlijk een ramp voor ons nog zo mooie land: de heren fractievoorzitters weten dondersgoed dat hun standpunten mijlenver uit elkaar liggen, en het feit dat ze verderpraten kan niets anders betekenen dan dat iemand (lees: Rutte en Buma) heel veel water bij de wijn doet. En daar profiteren Rutte, Buma, Pechtold, Klaver en de aanhang van GroenLinks dan van: dat de rest van het land iets krijgt wat alleen in nachtmerries mogelijk leek, maakt hen helemaal niets uit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Mees

  Een ramp zegt ene Sybren.
  Nee, het zou een ramp zijn als CU de plaats van D66 gaat innemen.
  De C van CDA is al voldoende, nog een C is teveel.

  1. Seneca

   U prefereert I van islam zeker.

   1. Mees

    Als agnost zijnde ben ik zowel bij de C en de i niet bepaalt geliefd.

    1. Floris

     Jij bent bij niemand geliefd, malloot.

     Zelfs niet bij je eigen wijf.

     1. swetsnek

      Hahahaha zet hem Floris wat een goeie lol .
      Dat guuske Valk hier nog niet gereageerd heeft zal wel te druk zijn nu bij NRC handelsblad hahahaha

     2. Floris

      Nee, hij zit nu porno te kijken, want z’n vrouw wil hem niet meer in bed hebben. Hij slaapt al jaren op de bank.

     3. Guus Geluk

      Ik ben niet getrouwd.

     4. Floris

      Dat verbaast me niet. Wie wil jou nou hebben?

    2. Guus Geluk

     Wat krijgen we nu, Mees. Vorige week hees Roemer Buma nog op het schild.

 2. Ni28

  Misschien zal de nieuwe kabinet voor zorgen dat de Nederlander eindelijk wakker wordt. Het moet heel slecht worden wilt de Nederlander zich eindelijk verzetten. Nu, het wordt heel slecht.

 3. Sniper666

  Het klavertje vier gaat voor de bijl?

 4. Lex

  Ik houd mijn hart vast.

  Wat voor gevolgen gaan de groene plannen van GroenLinks hebben voor bedrijven en burgers?

  Welke groene plannen worden er ingewisseld wat gaat het de burger kosten.

  Hoe staat het met het immigratiebeleid in hoe verre krijgt Jesse Van Klaveren zijn zin.

  Laten ze alstublieft de stekker er uit trekken. Maar dat wilt Rutte niet, hij wil nog vier jaar op het pluche blijven zitten, hij heeft net een hele voorraad tubeslijm laten bezorgen hij hoopt hiermee 4 jaar bij elkaar te kunnen houden.

  Emigreren word steeds aanlokkelijker.

 5. joost2

  Nooit gedacht, dat we nog een geregeerd zouden worden door de aanhangers van ex communisten, maoïsten, links radicalen, krakersbeweging en de groep rara!
  Nooiit gedacht dat we nog eens als ministers ene Femke Halse en Paul Rosenmoller zouden krijgen, die we inmiddels allemaal al uitgekotst hadden.

  Niet alleen omdat wij niet in een staat willen leven zoals zij wilden, maar ook toen duidelijk bleek hoe goed zij voor zichzelf gezorgd hadden en de kinderen van Halsema ook liever niet naar een “gekleurde”school hoefden. Weet U nog?

  En dat allemaal om die die vrijgezelle, links “liberale”Rutte zo graag MP wil blijven, dat hij daarvoor desnoods zijn eigen moeder zou willen verkopen.

  Een Rutte die ook samenspant met ene Pechtold, die denkt de baas achter de schermen te zijn in dit land. Pechtold is een arrogante onberekenbare bestuurder, die eens ontmaskerd moet worden. Hij voerde een nep oppositie die haar grenzen niet kent. Puur nagemaakte man.

  Een regering met groen links , dan staat Nederland er heel slecht voor, lees hun programma maar eens. Stalin zou zijn vingers erbij aflikken.

  1. nomis

   Nee,Pechthold is een school voorbeeld van de nieuwe nsb,er,hij had in40-45 moeten leven,had ie elke dag met een stijve gelopen!!!!!
   Walchelijke vent!

 6. nienke

  Gaat onze nachtmerrie toch uitkomen, ach het is niet zo vreemd met onze politici die NIETS om het land en de Ned. burgers geven.
  Zij zitten daar voor hun eigen hachie, de macht, het land besturen interesseert ze geen donder.
  Rutte met z’n weke rug, Pechtold die Klavertje graag erbij wilt hebben voor nog veeeeel meer migranten binnen te laten, Buma die uiteindelijk ook zal toegeven en zo wordt ons land straks geregeerd door een stel waardeloze slapjanussen die ons land snel naar de kloten zullen helpen.
  Geen vrijheid van meningsuiting meer, politie met hoofddoeken,burka dragende vrouwen nog meer uitkeringen,en nog duizenden migranten hier laten genieten van onze sociale uitkeringen.
  Christelijke feestdagen zoveel mogelijk afschaffen enfin met deze groep zwakke politici zullen we heel snel islamiseren en onze democratie de afgrond in donderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.