Baudet is klaar met VVD: ze hebben een grote mond maar gaan altijd mee op “de stroom van het opheffen van Nederland”

De Forum voor Democratie-leider is niet verbaasd dat een Amsterdamse VVD-wethouder onlangs riep: “Hoe meer asielzoekers, hoe beter.”

De Amsterdamse VVD-wethouder Eric van der Burg kwam gisteren in het nieuws omdat hij in een panelgesprek gepleit had voor onbeperkte massa-immigratie uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. “Hoe meer asielzoekers, hoe beter!” riep deze nepliberaal.

FVD-leider Thierry Baudet heeft nu gereageerd op deze uitspraak. En nee, het kwam voor hem niet als een verrassing dat Van der Burg voor een opengrenzenbeleid is:

“Ik vond de uitspraak van meneer Van der Burg helemaal niet verrassend want ik roep al heel lang: de VVD is een pro-immigratie, pro-EU partij. Ze doen altijd wel stoer over grenscontroles en minder EU enzo, maar als puntje bij paaltje komt dan gaan ze altijd mee met de grote stroom van het opheffen van Nederland als onafhankelijk en zelfstandig land.”

Natuurlijk is er helemaal niets mis met beperkte immigratie. Er kunnen heel veel redenen zijn om mensen binnen te laten: ze voegen iets unieks of belangrijks toe aan de maatschappij, ze hebben een band met het land door een huwelijk, hun opvattingen zijn modern en verlicht, of ze zijn in eigen hand hun leven écht niet zeker. Maar voor beperkte immigratie pleiten (ieder land ter wereld heeft overigens een beperkt immigratiebeleid, niemand laat iedereen zomaar toe) is iets heel anders dan roepen “hoe meer asielzoekers, hoe beter!” en de grenzen vervolgens wagenwijd openzetten voor een ieder die naar binnen wil komen.

Bij de VVD doen ze rond verkiezingstijd altijd net alsof ze dat begrijpen, maar direct erna laten ze hun masker vallen en zien we hun echte gezicht… en dat lijkt verdacht veel op deze tronie:

GroenLinks (bron: Wikimedia Commons) - Flickr: Jesseklaver2
GroenLinks (bron: Wikimedia Commons) – Flickr: Jesseklaver2
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. IJscoman

  Heeft nog lang geduurd dat Baudet tot deze ontdekking kwam. VVD is de grote uitverkooppartij.

 2. Guus Geluk

  Onder premier Rutte heeft Nederland een tamelijk restrictief immigratiebeleid gehanteerd:

  http://nieuwscheckers.nl/nieuwscheckers/is-mark-rutte-de-man-van-de-massa-immigratie/

  “(…) zogeheten ‘massa-immigratie’’ in zijn tweet. Maar hoe zit het eigenlijk met het Nederlandse beleid bij het verstrekken van verblijfsvergunningen? Uit dit onderzoek van het Wetenschappelijke Onderzoek- en Documentatiecentrum van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (WODC) blijkt, dat het Nederlandse asielbeleid tot een van de strengste van Europa behoort.
  Het WODC is de eerste die de verschillen in het toelatingsbeleid tussen Europese landen in kaart heeft gebracht. De kans dat asielzoekers een verblijfsvergunning krijgen in Nederland, is kleiner dan bijvoorbeeld in Zweden, Duitsland of België. De meest genereuze landen bij het verlenen van verblijfsvergunningen zijn Bulgarije, Italië en Finland. Griekenland, Roemenië en Hongarije het minst.”

  Bovendien is het beleid van Rutte II altijd het indammen van de migratiestroom geweest. Dit geschiedde middels de Turkijedeal:

  “(…) de afname in 2016 door de Turkije-deal. “Die is in maart gesloten en daarna is de instroom van, met name asielzoekers uit Syrië, flink gedaald”, zei hij op NPO Radio 1. En wat blijkt, Rutte heeft een onmisbare rol gespeeld bij de totstandkoming van dit akkoord zo blijkt uit deze reconstructie van de Volkskrant. Hij heeft de betreffende werkgroep, de zogeheten ‘Ankaraclub’, opgezet met de belangrijkste ambtenaren – voor dit akkoord – uit Duitsland, Nederland, Brussel en Turkije.”

  Factchecker concludeert:

  “Want Nederland hanteert een strikt asielbeleid. Bovendien heeft Rutte een prominente rol gespeeld bij het tot stand brengen van de Turkije-deal, waardoor het aantal asielzoekers is afgenomen in Nederland. Het beeld dat Rutte met open armen aan de Nederlandse grens staat om vluchtelingen een verblijfsvergunning te verstrekken, is dus niet waar.”

  1. Sniper666

   @ GG

   U wil graag dat het niet waar is.. Guus kerel, een onderzoek van WODC is toch per definitie verdacht! Denk nou eens na…

  2. Sniper666

   In de nieuwscheckers link waar u naar verwijst staat ook het volgende;

   “Kansrijke asielzoekers
   Wel is volgens het WODC gebleken dat Nederland, in vergelijking met andere Europese landen, veel verblijfsvergunningen aan asielzoekers verleent. Dit komt doordat Nederland veel kansrijke asielzoekers ontvangt, zoals uit Syrië en Eritrea.”

   Als je dit leest weet je toch al dat het hele “onderzoek” zo in de kliko kan.

   1. Guus Geluk

    Syrië heeft wel degelijk kansrijke asielzoekers. Onder het bewind van president Assad, was Syrië immers een redelijk welvarend land. Landen als Eritrea of Irak, bieden inderdaad minder kansrijke migranten.

    1. Seneca

     Syrië is nog steeds een welvarend land. Als wij de msm mogen geloven, dan ligt geheel Syrië in puin. Niets is minder waar. Het overgrote deel van Syrië is intact en fungeert als elke westerse samenleving. Slechts die delen van Syrië die ‘in opstand’ zijn gekomen, ja die zijn plat gebombardeerd. Als de inwoners van die delen in het andere deel van Syrië komen, ja die lieden worden door de autoriteiten gecontroleerd opdat jihhadisten en ander tuig zoals oorlogsmisdadigers eruit gefilterd worden. Ik zoubgraag zien dat deze identieke controles ook hier gedaan werden. Zou verrekte veel onschuldige slachtoffers schelen. Of wilt u dat niet?

  3. DutchDropveter

   @guus ik denk dat je op het verkeerde blog reageert… ga is weg man!

   Ennuh nog nooit is de asiel instroom zo hoog geweest, nog nooit zijn de aantal uitkeringsgerechtigden zo hoog geweest, nog nooit is de druk op het COA zo hoog geweest nog nooit heeft een stichting buiten ons eigen kabinet een quotum opgelegd nog nooit zijn er zoveel Europeese boten gestuurd om dit volk op te halen, nog nooit is er zoveel weestand geweest, nog nooitis het volk dat dit allemaal betaald zo in de zeik genomen.

   Nog nooit kwam guus op het idee eens wat minder idealistisch te denken en te denken aan een groter goed de toekomst van het land en onze klein kinderen. Ben blij dat jij je zooi hier verkondigd dan weten je klein kinderen ook direct dat opa aan de verkeerde kant stond.

   1. Guus Geluk

    @DutchDropveter,

    De oorzaak van de huidige migrantenstroom (want, ja, het is nog nooit zo hoog geweest), is het Westers ingrijpen in het Midden-Oosten, evenals de zaken die we doen met ultraconservatief-islamitische landen. Ik noem een voorbeeld: in Jemen bombardeert Saoedi-Arabië ziekenhuizen van Artsen Zonder Grenzen. En wie sloot er koud een week geleden een wapendeal met de Saoedi’s? Juist, de Verenigde Staten.

    Elk land krijgt uiteindelijk de gevolgen die het verdient.

    1. DutchDropveter

     Dat is een oorzaak zoeken maar niet de oplossing bieden. Wat er gebeurd is is genbeurd. De reden dat daar zoveel oorlog is ligt niet altijd aan ons het is daar namelijk al 600 jaar komen en gaan van burgeroorlogen.

     Verder zou ik weer lekker weg kijken, Frontex zou onze grenzen moeten beschermen maar ze fungeren nu al taxidienst. Niemand spreekt ze aan of pakt deze ongewenste praktijken aan.

     Tevens slechts 4% is daadwerkelijk vluchting waar is die overige 96% mee bezig? juist dat staat dus los van de oorzaak gevolg kwestie zoals jij hem schetst.

     1. Guus Geluk

      Er wordt al in de regio opgevangen: onder andere in Saoedi-Arabië, Israël, Egypte, Jordanië, Libanon. Soms sijpelt er een gedeelte van de 4% Europa binnen. Ik ben voorstander van opvang in de regio, maar in het geval van écht schrijnende omstandigheden, vind ik het niet erg om in Nederland aan kleinschalige opvang te doen. Niet direct zo’n hele bom, zoals in 2015.

      De Europese Unie heeft een serie afspraken met Afghanistan, Turkije en wellicht nog wel Egypte. Blijkens haar beleid, streeft zij ook naar opvang in de regio.

      Kansloze en economische migranten, moeten direct terug naar huis. Dit is het beleid wat al wordt gevoerd.

  4. Marija

   Ammehoela, strikt beleid.
   Als men wordt afgewezen verdwijnen velen in de anonimiteit en niemand kan ze meer vinden.
   Terug sturen is al helemaal nauwelijks aan de orde.

   1. corfo

    Marija.
    Óók aan MIJN Ammehoela !!!
    Waar op dit forum gesproken wordt over “vluchtelingen” uit bijv. Syrië, Irak vergeet men steeds te vertellen dat het allergrootste deel van de z.g. “vluchtelingen” helemaal niet uit een oorlogsgebied afkomstig is.
    Ik lees hier reacties van mensen die “vluchtelingen” bijkans adoreren. Mensen laat je toch niet steeds wéér bij de neus nemen door wie dan ook, of door welk z.g. rapport dan ook. We worden doorlopend en dagelijks door de EU en Rutte c.s. besodemieterd

 3. Ben Zine

  @Guus
  Dat moge dan zo zijn, maar het is slechts een detail. Waar het in hoofdzaak om gaat is dat Merkel=Duitsland=EU de poorten wagenwijd heeft opengezet voor massamigratie. Niet uit medeleven met de migranten, maar om de individuele lidstaten van de EU te verzwakken en te ondermijnen, teneinde op den duur een oppermachtige Europese superstaat te kunnen vestigen. De Europese machthebbers hebben een agenda, een doel. Je moet wel een enorm bord voor je kop hebben om dat niet te zien. Om dat doel te verwezenlijken gebruiken ze islamisering als middel. Het gaat om het verzwakken van nationale identiteit, cultuur, saamhorigheid, patriottisme etc. Dat Wolfgang Schäuble beweert dat er in Duitsland zonder massale instroom van migranten sprake zou zijn van “inteelt” is toch ronduit schokkend te noemen ? Ik vind dat echt een volkomen krankzinnige uitspraak, die beter zou hebben gepast bij Heinrich Himmler. Het geeft aan hoezeer de EU elite is afgedreven van de gewone burger en totaal verstrikt is geraakt in haar eigen waanideeën van maakbaarheid en cultuur-marxistisch idealisme. Het is tijd voor REALISME. Weg met het theoretisch wensdenken, weg met de erfenis van de Frankfurter Schule. Het is tijd voor een contra-revolutie, actie vraagt om reactie.

  1. Guus Geluk

   Ik geloof niet dat zo’n masterplan het doel is, Ben Zine. Uiteindelijk beslist elke lidstaat of zij wel of niet migranten opneemt. Waarschijnlijk hebben de eurocommissarissen een multicultureel ideaalbeeld voor ogen, maar dat is gewoon gigantisch uit de klauwen gelopen. Net als dat hele EU-apparaat, overigens.

   1. Stanly2000

    Guus Geluk

    “Uiteindelijk beslist elke lidstaat of zij wel of niet migranten opneemt.”
    Is dat zo? Frans T. (EU) dreigt anders diverse landen met sancties.

  2. nick

   @Ben Zine, Geheel met je eens! Dit is het werkelijke plan en een GG gelooft dat niet, hij is het voorbeeld van dat deel van de gemanipuleerde bevolking met oog en oorkleppen op. Ziende en horende blind voor de enorme berg bewijzen dat men iets misdadigs van plan is met ons continent. Je kan roepen wat je wil maar dit soort mensen, meestal eng links van overtuigng/geloof, ze willen niet luisteren en zijn te dom om de steekhoudende argumenten van anderenn ook maar te overwegen of onderzoeken op waarheid.

   Zij zijn de feitelijke schuldigen aan de ondergang van ons land, onze vrijheid en onze welvaart .
   Zij hebben de misdadige puppets de regeringen ingestemd, toegevend aan een onzinnig on- realistisch ideaal en geweigerd hun gezonde verstand te gebruiken. Hun kinderen evenals de onze, zullen ze, in de niet zo ver weg zijnde toekomst, vervloeken.
   Ze zullen de geschiedenis ingaan als een totaal foute groep die meer kapot heeft gemaakt dan ze nu zelfs maar kunnen bedenken.

 4. kapitein

  @ Guus, kan wezen dat ik fout zit maar ik kan me niet van de indruk onttrekken dat er wel heel erg veel niet uit midden oosten maar midden Afrika komen, en vervolgens ook nog uit andere moslimgebieden buiten het MO, en het probleem is dat ze allemaal denken dat de straten geplaveid zijn met goud en wij allemaal Mercedes C klasse rijden. Als ze wat meer filmpjes op internet en TV lieten zien uit het “Veenmuseum” van koud, regen, sneeuw en ijs en hard ploeteren was de animo stukken lager verwacht ik….

  1. Guus Geluk

   Dat is ook een probleem, kapitein. Economische migranten uit de Afrikaanse gebieden, denken zo ongeveer dat Nederland het land van melk en honing is. Favoriete bestemming blijft natuurlijk Duitsland en Groot-Brittannië. Dat moet veranderen.

   En de door en door corrupte Afrikaanse overheden, moeten eens de mensensmokkelaars gaan aanpakken.

   1. Stanly2000

    Guus Geluk
    “Favoriete bestemming blijft natuurlijk Duitsland en Groot-Brittannië. Dat moet veranderen.”
    Bedoel je dat wij Favoriet nummer moeten worden? Nou bedankt!

    1. Guus Geluk

     Nee.

 5. Jetske

  Thierry weer het kopieerapparaat gebruikt?
  Doet het circus ook, van elkaar afkijken!

 6. HaZ

  De ECHTE oorlogsvluchteling zit nog in een tentje in het oorlogsgebied. De troep die hier naartoe komt, zijn mensen uit Marokko, Algerije, Albanië Egypte en allerlei ANDERE landen in Afrika en het midden-oosten . DAT zijn de klaplopers. Van de vluchtelingen stroom is maar 20% afkomstig uit Syrië en de rest 80% misbruikt die oorlog, om als KLAPLOPER hier naartoe de verhuizen en op de zakken van WEL hardwerkende Nederlandse en Noord Europese mensen te teren.

 7. MWTLammers

  Nepliberaal?

  Die modieuze internet-goeroe-stijl is vermoeiend genoeg, maar dit slaat daarnaast als een tang op een varken.

  Natuurlijk, ongelimiteerde immigratie is niet erg conservatief, maar libraal des te meer. Ik snap sowieso niet hoe mensen als Rutte dat doen, de Liberaal-Conservatief uithangen. Het is wat dat betreft geruststellend dat er nog mensen zijn als Eric van der Burg (ik ken de man verder niet) die gewoon voor hun Liberalisme durven uit te komen, zonder uit machtsoverwegingen voor de bühne daarnaast de Conservatief te spelen…

 8. Domtoren52

  In Amsterdam is het bestuur al jaren hersenloos.

 9. Hendriekus

  Ik denk dat de VVD ook helemaal klaar is met Teddy Boudoir. Geloof niet dat ze ooit een woord aan deze loser hebben besteed.

  Hij schijnt trouwens best een leuk moppie op de piano te kunnen spelen.

  1. Nederland-op1

   Waarom is Baudet een loser? Omdat hij niet als jij zijn kop in het zand steekt voor alles wat onze volksvertegenwoordiging fout doet? Wordt wakker man!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.