Breek: Leefbaar Rotterdam en Forum voor Democratie gaan samenwerken

Geen categoriejun 14 2017, 8:00
Twee handen op één buik.
Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 zal Forum voor Democratie Leefbaar Rotterdam steunen. Daar staat tegenover dat Leefbaar FVD zal steunen bij de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2019.
Dat hebben Joost Eerdmans en Thierry Baudet met elkaar afgesproken. De twee politieke leiders zijn het eens over de volgende uitgangspunten waarmee ze Nederland welvarender, democratischer én rechtser hopen te maken:
De enige gemeente waar FVD in 2018 onder eigen naam wil meedoen is in Amsterdam. In alle andere gemeenten zoeken Baudet en Theo Hiddema naar bondgenoten: lokale partijen die inhoudelijk veel verwantschap hebben met FVD, en die aantoonbare expertise en ervaring hebben met campagnevoeren en besturen.
En waarom ook niet? Voor FVD is het belangrijk om overal een rol te spelen, natuurlijk, maar eerst en vooral om dingen te veranderen in Den Haag zelf -- dus in de landelijke politiek. Het is dan veel logischer om op gemeentelijk niveau allianties aan te gaan met lokale partijen die de standpunten van FVD delen. En ja, met name Leefbaar Rotterdam is daar natuurlijk een uitstekend voorbeeld van.
Het wordt nog wat in 2018. Geert Wilders heeft al aangegeven dat de PVV ook mee wil doen in Rotterdam. Hij neemt Leefbaar dan ook regelmatig onder vuur op Twitter tegenwoordig. Maar nu staat Leefbaar niet meer alleen; Eerdmans en crew hebben opeens een landelijke partij die ze steunt.
Ja, het wordt interessant volgend jaar in Rotterdam: de PVV tegenover Leefbaar/FVD. Wie gaat die strijd winnen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten