Censuur: Amazon verbiedt ludiek boek omdat het gemene dingen zegt over ‘Palestina’

Deze schrijver probeerde duidelijk te maken dat de Palestijnen als ‘volk’ helemaal niet bestaan, en dat mag niet. Dus wordt zijn boek in de ban gedaan.

Amazon is een grootmacht wat betreft boeken – en nog veel meer. Wat je ook zoekt, je vindt het daar wel: Boeddhisme voor Beginners, Scandinavische thrillers of doe-het-zelfboeken acapunctuur: je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het daar wel vinden. Maar helaas: zelfs bij de grootste boekenwinkel ter wereld zijn politiek incorrecte stukken niet gewenst, zelfs als ze op ludieke wijze geschreven zijn. Of als ze helemaal niet geschreven zijn.

De Israëlische schrijver Assaf A. Voll schreef een boek over de geschiedenis van het Palestijnse volk: ‘A History of the Palestinian People – From Ancient Times to the Modern Era’. Dat klinkt als dé plek waar je alles kunt leren over de geschiedenis van deze mensen: wie waren hun koningen vroeger, wat hebben hun nobelprijswinnaars zoal voor elkaar gekregen en ga zo maar door: als het ergens staat, staat het hier.

Dat is echter het hele punt: het staat er niet, want het volledige boek van 120 bladzijden is leeg, blanco. Niets geen verhalen over een glorieus verleden, maar één grote verzameling aan witte pagina’s.

Hoewel dit vanzelfsprekend komisch bedoeld is, slaat Voll hier natuurlijk wel de spijker op zijn kop. De meest gangbare reden om een eigen staat te mogen hebben, is om samen met anderen een volk te vormen: Nederlanders hebben recht op een land, Spanjaarden op een land en Israëli’s op een land. Logisch, want al die volkeren hebben (in ons geval binnenkort: ‘hadden’) een hele eigen identiteit met gebruiken en vooral een eigen geschiedenis. En daar zit dus het probleem bij het de redenering dat Palestina een land zou zijn: de zogenaamde ‘Palestijnen’ hebben helemaal geen eigen geschiedenis. Niet zo gek ook, want behalve een Britse mandaatgebied Palestina (wat een puur geografische benaming was) heeft er nooit een land bestaan dat zo heet. Links volk dat de ‘bevrijding’ van dit land eist, pleit dus in feite voor het in ere herstellen van iets dat nooit bestaan heeft. De waarheid is soms hard.

Hoewel er dus weinig te lezen viel in het boek, sloeg die waarheid toch zó aan dat het boek binnen no-time een bestseller werd op Amazon. Groot was dan ook de verbazing toen het bedrijf opeens besloot om het boek uit haar assortiment te doen. De meer dan lachwekkende reden: ‘klanten waren er niet tevreden mee’. Logisch: een boek dat tot bestseller getorpedeerd wordt moet natuurlijk uiterst slecht aangeschreven staan bij klanten hè! Nee, de echte reden, die Amazon natuurlijk niet zal prijsgeven, laat zich wel raden. Zoals altijd heeft de linkse fabeltjeslobby weer eens aan het langste eind getrokken, waarschijnlijk na een dreigement met een boycott of iets dergelijks. De vaak sterk antisemitische Palestinafans schuwen namelijk dit soort tactieken niet om allerlei partijen te bewegen tot het doen wat zij willen, zolang het de ‘Zionistische belangen’ – in dit geval de inkomsten van een Israëlische schrijver – maar schaadt.

Één ding is in ieder geval zeker: als er ooit nog eens zoiets als een ‘Palestina’ komt, dan zal het een land zijn dat gebouwd is op weinig andere dingen dan haat en jaloezie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ni28

  Geen echte boek maar een must have voor de rariteiten verzameling. Grappig idee.

 2. Sniper666

  Hoe kan Amazon zo’n briljant boek, en dus commercieel interessant, in de ban doen?

 3. Sniper666

  Het boek is elders wel te vinden.. En daar staat zelfs een pdf download;

  –> http://www.jewishpress.com/blogs/muqata/a-history-of-the-palestinian-people-from-ancient-times-to-the-modern-era/2017/06/18/

  Max Tailleur is er niets bij.. lololol 😉

 4. Ritter

  Veertien leugens die de vrede blokkeren in het Midden-Oosten
  https://brabosh.com/2009/08/19/veertien-leugens/

 5. SlimK1nd

  <>

  Dat is volgens mij de kern van de zaak. Palestina komt er. Maar dat wordt de zoveelste, intolerante, corrupte, smerige Islamitische dictatuur, met vreselijke gevangenissen, geweld tegen vrouwen, homo’s en extreme religieuze maatregelen voor van alles en nog wat. Dat snap ik dan ook zo slecht aan die pro-Palestina beweging. Een einde aan de bezetting en Israel is slecht en bla. Maar dan wat? Dan krijg je een armoedig, vreselijk Palestina van wat precies? Dat land wordt een absolute hel.

 6. Likoednl

  De Palestijnse geschiedenis is kort, maar ze hebben wel veel fabels.
  Lees ze alle 150 in het gelijknamige boek:
  https://likud.nl/2015/12/150-palestijnse-fabels/

 7. Nasrani

  Al generaties lang presteren de palestijnen helemaal niets. Eigenlijk best wel zielig. Dat is volgens mij ook de vloek die de moslims treft. Op alle gebied zijn het de dombo’s van deze wereld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.