Erik van Muiswinkel: ”Ik heb zeer veel respect voor wat de islamitische cultuur uitstraalt”

In een interview bij Café Weltschmerz gaf Erik van Muiswinkel meer dan een uur lang een kijkje in het diepst van zijn psyche en ziel. Daar gaf hij een aantal pikante details uit zijn verleden, zoals dat hij bang is voor krokodillen. Die angst voor krokodillen stelt hij gelijk aan de angst voor de islam. ”Je moet net als de krokodillen de militante islam niet treiteren. Dan kan je een reactie verwachten.” 

Nee Eric, dat is geen goede vergelijking. Een trieste vergelijking zelfs, want in een vrije democratie moet je dat soort zelfcensuur niet toepassen. Ook vertelde hij dat GeenStijl iets totaal anders is dan een culturele uiting van satire en dat wat hij vroeger deed (ook ranzige opiniestukken in Propia Cures) moreel gezien weer iets totaal anders was. Dat was niet zo, volgens de interviewer en mede-columnist van Propia Cures in de tijd van Eric.

De islam is ook totaal geen gevaar, want het is maar zes procent van de bevolking! Dat is geen argumentatie, want dat bevolkingsdeel wordt steeds groter. Ook vind Eric van Muiswinkel dat iedereen zich maar moet aanpassen aan moslims. ”Zij passen zich aan ons aan, kunnen we dat ook naar hen doen.” Nee, dat is niet de juiste argumentatie, want het is een land waar zij naartoe gaan en in moeten integreren. Het wordt allemaal logisch als Van Muiswinkel zegt dat hij opkijkt naar de islamitische cultuur: ”Ik heb zeer veel respect voor de islamitische cultuur.” Kijk maar naar Iran, volgens Van Muiswinkel staat dit land op ‘de grens om een verlicht Westers land te worden’. Jaja, hilarisch.

Het is af en toe vermoeiend om Erik van Muiswinkel te zien. Vroeger was hij een boegbeeld voor heel veel kinderen en als zwarte piet was hij een icoon voor de Nederlandse cultuur. Sommige mensen vinden dat je niet te veel over die vent moet schrijven en hem vooral met rust moet laten. Maar het is juist belangrijk om veel van wat hij zegt aan te vallen. Dat hoort in een vrije democratie en wat Van Muiswinkel uit zijn mond laat glijden is soms te bizar voor woorden. Toch staat hij symbool voor een grote groep mensen en  juist dáárom moet hij inhoudelijk aangevallen worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. van Urk

  Zolang deze sneue figuren wel de poldertaliban uit de biblebelt mogen gaan treiteren. Want die doen toch niks . Maar met die opmerking “Ik heb zeer veel respect voor wat de islamitische cultuur uitstraalt” kunnen we stellen dat wij een terrorist erbij hebben. Leeft die knakworst soms in een doos of zo? Overal ter wereld worden andersgelovigen door de islam vervolgd, wordt er in dat cultuur nog slaven gehouden,vrouwen onderdrukt en homo,s opgehangen aan hijskranen en dat vindt hij een uitstraling om respect mee te hebben? Misschien is dat het. Zolang je maar terreur zaait zullen anderen voor je buigen en respect gaan tonen.

 2. Ni28

  Ik stel voor dat Muiswinkel zijn grapjes in Iran probeert te verkopen. Hier kunnen wij al niet om lachen dus in Iran vast wel. In die grote verlichte land vol van tolerantie en vooral humor. Wat kan die hersenloze man toch voor onzin ventileren. Alleen nog geschikt voor de VARA.

 3. HaZ

  Een geradicaliseerde ex- zwarte Piet. Het kan alleen in Nederland.

 4. TheGrimReaper

  Een smerige NSB’er is het; niks méér, niks minder!!!

 5. Sniper666

  Van een imitator kun je geen groot gedachtegoed verwachten.

 6. Ruud562

  “De islam is ook totaal geen gevaar, want het is maar zes procent van de bevolking!”
  Ja maar zes procent en moet je zien hoeveel ellende en beperking van vrijheden én veiligheid die bezorgen!

  Boycot die Van Muiswinkel!!

  1. nick

   Kan je nagaan, maar 6 procent ! Hoeveel ellende 6 % nu al veroorzaakt is een waarschuwing voor de toekomst.
   Deze man is totaal de weg kwijt.
   Hoe stom kan je redeneren en waarom? Angst voor die zelfde Islam?
   Een hersenspoeling doorgemaakt, of wil hij erg graag een stupide gutmensch zijn die zijn eigen land en volk verraad….???

 7. napels

  De psyche van een muis,in en in zielig ventje.

 8. HW

  Dit soort uitspraken mag je verwachten van mensen met hersenen ter grote van een walnoot.

 9. nienke

  Geestenzieke mafketel, nog niet tot de islam bekeerd van Muiswinkel, wat een land verrader.
  Wij zijn degene die ons moeten aanpassen? compleet gestoord.
  En door dit soort mafketels gaat onze democratie ten onder en er zijn er jammer genoeg teveel van deze landverraders in ons land, ze moesten zich dood schamen.

 10. corfo

  Wat een triest en zéér ziek mensje, deze Muis.
  Je moet toch wél erg wanhopig zijn om op deze manier nog enige “aandacht” te willen trekken. In een dwangbuis die idioot.

 11. Guus Geluk

  Het principe van een multiculturele samenleving is de integratie van nieuwkomers, absoluut niet de wederzijdse acceptatie. De wederzijdse acceptatie is hetgeen Kuzu zijn volgelingen predikt.

  Als je de kernwaarden van een multiculturele samenleving niet begrijpt, ben je totaal de weg kwijt. En dat is Van Muiswinkel; het spoor bijster.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Je weet simpelweg dat je bij Erik niet kunt schuilen wanneer ‘the shit hits the fan’.
  Voor WO2 had je ook mensen in W-Europa die met de radicale ideologen sympathiseerden, al mishandelde ze de bevolking, brachten ze criticasters om en slachtten ze joden kinderen af.

  ”Je moet net als de krokodillen de militante islam niet treiteren. Dan kan je een reactie verwachten.”

  Vertel dat aan de kinderen van Manchester, Grote Kindervriend

 13. hitje89

  Heeft van Muiswinkel wel eens gehoord van m u i s stil zijn ?

 14. Bassie

  Ie lach oe te barsten🤣

 15. Sando

  Wat snuift die vent al jaren!!

  1. Emile Takma

   Sando reageert op een bericht van vier jaar geleden.

   🤪

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.