Geert Wilders haalt keihard uit naar Rutte en Buma: “Niet ik ben radicaal maar de islam is dat!”

De PVV is definitief uitgesloten van formatieonderhandelingen door het motorblok en informateur Tjeenk Willink, en Geert Wilders reageert daar op zijn manier op.

Vandaag was het er dan toch echt uit: de PVV wordt definitief niet meer gezien als een optie in de formatieonderhandelingen. Dat hadden Mark Rutte en Sybrand Buma vóór de verkiezingen al besloten, maar inmiddels heeft informateur Herman Tjeenk Willink zich bij dit groepje blokkadeopwerpers gevoegd en verklaard dat hij de PVV en SP niet meer meeneemt in dit proces. En dat terwijl juist hij alle opties open zou moeten houden en juist voor beweging in de uiterst stroeve formatie had moeten zorgen. Dat heeft hij dus niet gedaan, waarmee hij feitelijk gefaald heeft in zijn taak.

In plaats van dat hij CDA en VVD bewoog tot een simpel gesprekje met de PVV, liet hij hen zich sterken in hun vermeende gelijk door ze op papier te laten zetten waarom ze nou zo’n hekel hebben aan de PVV. Dat werd in beide gevallen een relaas en persoonlijke aanval op Geert Wilders zelf: hij zou “radicaal” zijn, weg zijn gelopen voor zijn verantwoordelijkheden tijdens de onderhandelingen in het Catshuis:

Vooral dat laatste is brutaal: het is bekend dat niet de PVV, maar het CDA de oorzaak van de breuk tussen VVD, CDA en PVV was in 2012 en dat men dat moment als eerste excuus gebruikte om een cordon sanitaire rondom de partij van Wilders op te zetten. Nou, die heeft wel een woordje over voor de partijen die hem definitief – zonder hem hierover ooit direct te hebben gesproken – uit de formatie geknikkerd hebben:

Vind van Wilders wat je wilt, maar die zit! Natuurlijk is hij erg fanatiek in het verspreiden van zijn opvattingen, maar dat is gewoon nodig als het land zich in zo’n situatie bevindt. Oké, het was netter geweest als hij in plaats van “islam” “islamisme” had geschreven, maar het punt blijft hetzelfde: er is nu eenmaal een gevaar waar we iets tegen moeten doen. Dat weet iedereen, maar wegkijken blijft toch overal het devies, en samenwerken met mensen die de waarheid durven te spreken blijft not done. Het spreekt voor zich dat Rutte en Buma genoeg standpunten van Wilders verwerpelijk mogen vinden: ze noemen zelf het sluiten van alle moskeeën en het verbieden van de Koran, wat inderdaad een stap te ver gaat.

Maar so what? GroenLinks heeft ook genoeg standpunten waar niet mee te leven valt, maar dat weerhield de hoge heren er nog niet van om maandenlang met Jesse Klaver te spreken. Dat zou ook gewoon bij de PVV moeten gebeuren: zoals in elke onderhandeling zouden er namelijk zaken zijn die niet overgenomen worden (het Koranverbod bijvoorbeeld) en maatregelen die wél prima te combineren zijn, zoals strengere migratie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Marija

  Wat is dat volk dat regering heet, toch een stel walgelijke kleuters.
  De kop van T. Willink zegt genoeg, lees hem maar.
  De brief van Rutte is een lachertje.
  Men heeft zich met huid en haar overgeleverd aan Brussel.
  Dat is de reden.
  Rutte en cs,. het zijn gewoon landverraders
  Nu is het tijd voor een opstand.

  1. Mees

   Tijd voor een opstand ?

   1. swetsnek

    ja lul opstand want anders wordt het niks want op jou soort zitten we niet te wachten wegkijker

   2. Beukman

    @Mees
    “Tijd voor een opstand” betekent: “Maar niet door mij.”

 2. Verlazques

  Motorblok, WA IS DA??

  1. corfo

   @ Verlazques.
   Ja, wat is een motorblok ? In een auto zit zoiets, maar dit z.g. “motorblok” is een naam die die Haagse Kliek zichzelf gegeven heeft om hun “belangrijkheid” aan te geven. Hetzelfde gebeurt met de naam “mastodont”, dat zijn kennelijk z.g. “politici” die zelf vinden dat zij enige betekenis hebben gehad voor dit landje, dus eigenlijk héél zielige mensjes ! Zoals : Loek Hermans, Opstelten, Teeven, Henry Keizer enz. enz.
   De mensen die écht betekenis hebben voor dit landje staan te ploeteren in fabrieken, werkplaatsen en op het land, maar aan hen heeft de Haagse Kliek geen boodschap.

  2. HW

   Een motorblok is de machine die de zaak laat lopen. In dit geval ontbreekt de bougie.
   Daar niemand wil fungeren als bougie, heb ik de oplossing bedacht.
   Stop er een staaf dynamiet in dan geeft die nog een keer geluid.

   Op naar nieuwe verkiezingen.

 3. Marija

  Het staat nu wel vast dat Nederland willens en wetens wordt geofferd
  en wij mogen het lijdzaam over ons laten komen.
  Ik heb er geen woorden meer voor, zet ze hierbij aan de schandpaal.

  1. Sniper666

   @ Marija

   Het zijn de facto landverraders. En wat krijgt een landverrader?

 4. Ni28

  Het staat nu vast en zwart op wit, De Nederlandse politiek is niet democratisch. De VVD, CDA en D66 willen hun wil opleggen aan de rest. Het beste is dat geen partij de medewerking meer geeft. Laat ze een minderheid kabinet vormen of schrijf nieuwe verkiezingen uit met deze keer een goede telling.

  1. corfo

   @ Marija/Ni28.
   Uw beider reactie is helemaal juist, maar zijn de linkse ratten het vast niet mee eens ! Boeien !!!!

 5. Verlazques

  Ik heb in mijn onnozelheid op Buma gestemd, wat een vergissing, het CDA stemde toch voor het Oekraïne verdrag, de leugenaars en nu begint die nep Fries nog praatjes te krijgen ook. Er is maar één goeie Fries en dat is een Diepvries.

 6. HaZ

  Zwart op wit dus. En nu de volgende stap….de rechtbank !

 7. Guus Geluk

  – Geert Wilders neemt het democratisch bestuur niet serieus. Zo noemde hij het parlement een “nepparlement” en het Europees parlement een “ballentent”. Wilders heeft lak aan de rechtsstaat: hij betichtte de rechters valselijk en meende zijn uitlating zó te herhalen.
  – Geert Wilders zet hele bevolkingsgroepen weg. Hij weigert zijn minder, minder-uitspraal te nuanceren. Hij heeft indirect een deportatie van allochtone burgers bepleit en weigert vooralsnog zijn uitspraak terug te nemen.
  – Geert Wilders beledigt zijn collega-partijleiders op Twitter naar believen. Hij beweerde dat Rutte medeverantwoordelijk was aan de aanslag in Manchester. Deze scheldtirade weigerde hij terug te nemen en wordt trouw overgenomen door zijn volgelingen.
  – Geert Wilders komt met zijn belachelijke standpunten op dat A4-tje. Herhaaldelijk heeft hij geweigerd afstand te doen van zijn kroonjuwelen: de-islamisering van deze maatschappij. Het is te betwijfelen of Wilders hierover zou willen onderhandelen en voor liberalen en christendemocraten ondenkbaar om hierover te onderhandelen.
  – Geert Wilders leidt een anti-democratische beweging met een socialistische signatuur. Hij maakt de dienst uit: zijn fractieleden zijn als zaalvulling aanwezig. Geen ministeriabele kandidaten, waardeloos personeelsbeleid; iedereen werkt langs elkaar heen.
  – Geert Wilders heeft een VVD met Rutte uitgesloten.

  Elke fatsoenlijke liberaal of christendemocraat zou het wel uit z’n hoofd laten om zaken te doen met de PVV. Bij de PVV-supportersclub is het echter altijd de schuld van een ander: Schippers, Willink, Rutte, Buma, Klaver. Nooit is de PVV-stemmer eens bereid aan zelfreflectie te doen. Stoïcijns blijft men het non-argument van tweede partij en elite herhalen. Nooit wordt het handelen van Wilders eens ter discussie gesteld.

  Ook niet op de blog Dagelijkse Standaard.

  1. Ni28

   Het handelen van Wilders is logisch voor iemand die absoluut door de machthebbers niet gehoord wordt. Natuurlijk radicaliseert deze maar dan door de onmacht. Pim Fortuyn werd ook niet gehoord en hij radicaliseerde door in de politiek te stappen. Niemand die langdurig reageert ontkomt dit proces. Eerst spreek je, dan spreek je luider, dan schreeuw je en uiteindelijk sla je. Het is aan jou waar je stopt. Maar de verwijten die je maakt zijn alleen kwestie van evolutie. Je waarschuwt voor het gevaar die je ziet aankomen op een blinde en dan moet je schreeuwen om het ergste te voorkomen. Wilders is tot die positie gegroeid en het ergste is dat zijn tegenstanders dondersgoed weten dat hij in deze gelijk heeft maar helemaal niets doen. Hetzelfde hebben wij nu bij Klaver gezien in het prille begin. Hij hoefde niet te schreeuwen maar hij doet niet mee. Alleen staat zijn rede haaks op die van Wilders. Wilders wordt hard opzij gezet en Klaver op een zachte wijze want die schrijven zij niet af. Dit is een heksenjacht net als nu Trump ook vergaat. Als ze je niet lusten heb je afgedaan.

   1. Guus Geluk

    Geert Wilders heeft sinds zijn uittreden bij de VVD, zijn mening kunnen geven. In 2010 kreeg hij de kans om zijn woorden om te zetten in effectief en constructief beleid: gedoogpartij van het eerste Kabinet-Rutte. De laatste vier jaar is hij meer gaan schoppen dan ooit. En dat is niet omdat hij niet is gehoord.

    1. corfo

     @ Guus G.
     Lul toch eens normaal man !!

    2. Kodi

     Hoe langer en hoe meer je het volk de grond in blijft trappen, hoe groter de kans dat het volk eens (harder) gaat terugtrappen. Oorzaak > gevolg.

  2. Mees

   Geheel eens met G. Geluk.

  3. swetsnek

   oooo guuske valks wat ben jij door de grond gezakt met je zeikverhaal ga je kutblad nrc lastig vallen jij bent helemaal van god los idioot

  4. Seneca

   @stuk ongeluk
   ik vraag mij af welke werkzaamheden u verricht voor uw dagelijkse boterham.
   indien ik met u zaken zou doen en ik wist wat uw drijfveren zijn, dan had ik er alles aan gedaan om u in diskrediet te brengen. evenals in een van uw vorige hopen faeces die u deponeert, misbruikte u het woord populist. nu doet u hetzelfde met het woord democratisch. u en al die anderen die hier hun drek deponeren, praten de msm na en u allen denkt dat u van zowel de hoed als de rand weet. nogmaals binnen afzienbare tijd is Europa in een strijd gewikkeld waarbij WOII kinderspel bij is. dan gaat u mekkeren en een schuilplaats zoeken edoch dan is van toepassing: ‘vluchten kan niet meer’.

   1. Guus Geluk

    Nederland kent een democratisch gekozen bestuur, te weten de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Met een opkomst van meer dan 70%, is deze op 15 maart herkozen. U toont aan dit democratisch gekozen instituut niet serieus te nemen, zoals deheer Wilders daar ook blijk van toonde. Verder praat niemand de gevestigde media na. Deze punten zijn afkomstig uit de brieven van de VVD en CDA. Het zijn valide argumenten.

    1. Kodi

     Herkozen? De PvdA/VVD-regering heeft 37 van de eens 79 zetels moeten inleveren! Dat is niet herkozen, maar afgestraft. En hoe!

 8. Floris

  “Oké, het was netter geweest als hij in plaats van “islam” “islamisme” had geschreven”
  —————————————————————
  Ook in de redactie van DDS is het politiek correctisme nog steeds aanwezig.

  Leer eens bij jongen:

  “Om de islam niet te hoeven betichten van geweld en terreur, hebben niet-islamitische westerlingen en sommige verwesterde moslims de term ’islamisme’ bedacht. Hiermee bedoelen zij een politieke, oorlogszuchtige ideologie die niets te maken zou hebben met de ware islam.”

  https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

  Neem gewoon eens de tijd om dit eminente essay te lezen.

 9. Ruud562

  “Rutte en Buma genoeg standpunten van Wilders verwerpelijk mogen vinden: ze noemen zelf het sluiten van alle moskeeën en het verbieden van de Koran, wat inderdaad een stap te ver gaat.”

  WAT EEN STAP TE VER GAAT?

  DAT W I J WESTERS DENKENDEN NIET MEER KUNNEN VEILIG ZIJN IN EIGEN LAND, DAT W I J MIDDELS CARTOONS ONS NIET MEER VRIJUIT KUNNEN UITEN, IDEM CABARETIERS, DAT W I J MILJARDEN STEKEN IN ZINLOZE INTEGRATIETRAJECTEN, DAT O N Z E LEVENSWIJZE C.Q. MAATSCHAPPIJ MOET WORDEN AANGEPAST AAN AANHANGERS VAN EEN DOMINANTE, ALLESOVERHEERSENDE, INTOLERANTE, WREDE EN RESPECTLOZE IDEOLOGIE GENAAMD ISLAM! EEN IDEOLOGIE DIE NOG ERGER IS DAN HET NAZISME!!

  D A T IS NIET ÉÉN STAP MAAR WEL HONDERDEN STAPPEN TE VER!!!

   1. Kodi

    Je zal er niet veel tegen komen. Dat kan ik je op een briefje meegeven. Je zult ze wel massaal luidkeels hysterisch schreeuwend de straat op zien gaan als er een of ander kartoenetje verschijnt.

    1. Kodi

     ‘CNN zet moslimprotest tegen terreur in scene’

     Net als je dacht alles gezien te hebben verschijnt er een video waarop te zien is hoe verslaggevers van CNN een niet-bestaand protest van moslims tegen terrorisme in scene zetten.

     Het protest werd geënsceneerd voor een item over de aanslagen in Londen zaterdagavond, waarbij 7 doden vielen. De daders riepen volgens ooggetuigen ‘dit was voor Allah’.

     De video hieronder, je moet wel even je scherm kantelen…

     https://twitter.com/markantro/status/871419204846669825?ref_src=twsrc%5Etfw

 10. Ruud562

  NI28, Pim Fortuyn was geen radicaal! Beslist niet, hij was een groot strateeg met een perfect inzicht hoe een maatschappij zou moeten draaien. Maar hij was een roepende in de woestijn van de volstrekt naïevelingen, de gutmenschen, de politiekcorrecten en de politieke egotrippers van vooral de PvdA, CDA, D66, VVD, GL, SP. Lui die ons land ten gronde brachten en brengen!

  1. Robert Leiden

   Die lui hebben toch maar voor elkaar gekregen dat ons land weer een flinke economische groei heeft, de werkeloosheid daalt en steeds meer huizen worden verkocht.
   Dat hebben die lui toch maar weer bereikt met hun bezuinigingen en achterkamertjes.
   Wat geeft Geert daaraan bijgedragen?
   Alleen maar mekkeren over een of ander geloof en het sluiten van grenzen.

   1. zomaar

    de wereld economie is aan gewakkerd, daar liften deze LUI op mee steken veren in hun reed te pas en onpas , en roepen hard dat het door hun gekomen is , dat de wereld economie gered is , toch elke werkman . zieken of gehandicapte en ouderen weet beter zij voelen dat maandelijks in hun portemonnee.

    toch jij bent gerust jou wereld groeit !!.

    1. corfo

     @ Robert Leiden.
     U formuleert het totaal verkeerd.
     We hebben het niet “aan deze lui te danken” !
     Uw tekst moet luiden : “ONDANKS de aanwezigheid van deze “REGERING”, groeit de NL-economie, voor een enkeling”.

   2. Sniper666

    @ Robert Leiden

    Het is alles schijn. De ECB heeft op een geniepige wijze uw spaarcentjes aangetast door per maand miljarden extra in omloop te brengen in ruil voor waardeloze schuldpapieren die alleen goed zijn voor de open haard.

    Maar zeer waarschijnlijk begrijpt u de diepgang van mijn opmerking niet.

   3. swetsnek

    ga ergens anders lijden hahaha lamzak pisvlek flikker op ga joop lastig vallen of de eo

   4. JanvanEechoud

    Nou, Robert Leiden…., jij zal dan best wel veel van islam weten, toch??Want alleen iemand die echt onderzoek pleegt zou een forse mening moeten kunnen spuien…. of een oordeel vellen!?

    Vertel eens even over “abrogatie” regel van Allà?

    1. Standaardbinnen

     Vooralsnog maakt u ook bepaald niet een geïnformeerde indruk, beste Jan.

     1. Stanly2000

      Alleen Standaardbinnen, Guus Geluk en Beukman zijn goed geïnformeerd (denken zij zelf).

 11. EllyD19

  Een motorblok is een ding zonder verstand.

 12. Ritter

  “Niet ik ben radicaal maar de islam is dat!”

  Zo is dat.

  Geert Wilders verdedigt de westerse normen/waarden/levenswijze die bedreigt word door de sluipende islamisering. Dat doet hij binnen de grenzen van onze parlementaire democratie en dus zonder geweld.

  Maar kennelijk ben je dan “radicaal”.

  Dus niet de islam die wereldwijde terreur uitoefent en voor allerlei andere problemen zorgt is radicaal maar Geert Wilders die zich hiertegen verzet en vanwege dat feit al jaren moet onderduiken.

  De wereld op haar kop dus.

  1. Floris

   “Geert Wilders verdedigt de westerse normen/waarden/levenswijze die bedreigt word door de sluipende islamisering.”
   ————————————————————–
   Inderdaad. Dit is voor 100% de waarheid. En hij doet het met gevaar voor eigen leven.

   Het is daarom een grof schandaal dat zo iemand als een hond wordt behandeld. Daaraan kan je afmeten dat het westen, althans de elites en hun meelopers, dood- en doodziek is.

   Het virus dat deze ziekte heeft veroorzaakt is de zogenaamde generatie van 68 die het cultuurmarxisme omarmde. De langharigen, de krakers, de hippies en de linkse activisten die alles vergiftigd hebben wat het westen groot heeft gemaakt.

 13. Ritter

  “hij weg zijn gelopen voor zijn verantwoordelijkheden tijdens de onderhandelingen in het Catshuis”

  Een grove leugen!

  Wilders niet schuldig aan val kabinet Rutte 1: ‘Excuus voor cordon sanitaire’
  https://wnl.tv/2017/02/10/wilders-schuldig-aan-val-kabinet-rutte-1-excuus-cordon-sanitaire/

 14. Ritter

  “ze noemen zelf het sluiten van alle moskeeën en het verbieden van de Koran, wat inderdaad een stap te ver gaat.”

  Geert Wilders is bereid water bij de wijn te doen voor het landsbelang. Dus concessie. Maar daarvoor krijgt hij geen kans omdat hij word geblokkeerd.

  Daarom moet er onderhandeld worden met de PVV. Uit die onderhandeling kunnen pas echte conclusies worden getrokken of samenwerking mogelijk is.

  Maar o

  1. corfo

   @ Ritter.
   Of er wel of niet onderhandeld zal gaan worden met de PVV is mij om ’t even, maar wat ik achterlijk vind is het feit, dat een figuurtje als Rutte de mond vol heeft over “democratie” terwijl hij dezelfde democratie met voeten treedt, wát een lulhannes !
   De man is in staat om z’n moeder te verloochen als HIJ maar weer op ’t pluche komt !
   Ik hoor de man nog roepen : “Geen cent meer naar Griekenland !” Zie wat er daarna al enkele keren is gebeurd ! Liegen & bedriegen is alles wat hij kan/doet.

   1. garriet60

    ja he ???er gaat weer acht en een half miljard naar Griekeland stond er in de krant vanmorgen . dus hij liegt alweer de bevolking voor .

 15. Sniper666

  De punten 1 & 2 uit de brief beschrijven exact waar het aan schort bij de beroepswegkijkers die zo vals de correcte gutmensch uithangen. Maar in plaats van iets te doen aan de gebreken, schieten ze liever de boodschapper van het slechte nieuws af. Vrij klassiek eigenlijk.

  Ook klassiek is dat er bij lang negeren van pijnpunten bij het klootjesvolk er uiteindelijk toch nare dingen gaan gebeuren die dan een eigen, nare dynamiek hebben.

 16. nienke

  Ruud 562@

  Precies zo denk ik er ook over.
  Het lijkt er wel op dat het linkse tuig samen met Rutte, Buma, Pechtold er een stokje voor willen steken dat Nederland met z’n normen en waarden, z’n cultuur, vrijheid van meningsuiting blijft voort bestaan.
  Iemand zoals Wilders vecht ervoor om ons land te behouden en te behoeden voor afgrijselijke toestanden als de islam het voor het zeggen krijgt.
  Buma, Pechtold, Rutte, en de rest hebben totaal geen idee wat het voor Wilders betekent om al jaren en jaren bewaakt te moeten worden, 1 verkeerd ogenblik en ook Wilders gaat er aan.
  Ondanks alles blijft hij vechten voor onze normen en waarden en onze democratie.
  Al die andere politici zitten daar voor de macht, zijn angsthazen,moslim knuffelaars, en kereltje Pechtold verkoopt ons land voor een appel en een ei als hij maar op het pluche kan blijven zitten.
  Nederland en het Ned volk interesseert hun geen ene flikker.

 17. JanvanEechoud

  “het was netter geweest als hij in plaats van “islam” “islamisme” had geschreven”

  Dát is nu net het probleem, wegkijker!!

  1. Standaardbinnen

   U ziet niet het verschil tussen islamitisch en islamistisch?

   Dat lijkt me dan een gebrek in uw algemene ontwikkeling.

   Ik kan u het boek van Fouad Laroui “Over het islamisme” aanbevelen. Dat maakt het o derscheid heel goed duidelijk.

   1. JanvanEechoud

    Niet interpreteren…. = filosoferen…. = fántaseren……!

    1. Standaardbinnen

     Helder hoor, Jan.

     🙂

     1. Sniper666

      @ standaardtrol

      Zal ik het dan eens helder opschrijven voor u?

      De nazi’s wilden alle joden en zigeuners dood hebben.
      De moslims willen alle niet-moslims uitroeien.

   2. Kodi

    Een Islam zonder Islamisme? Een Islam zonder de politieke component Jihad? Je kunt de totaal doctrine Islam niet in losse onderdelen verkrijgen. Dus je kunt de Islam niet los verkrijgen van de politieke componenten. En anders is het geen Islam meer.

  2. IJscoman

   Onze obsessieve betweter is er weer als de kippen bij om iemand de les te lezen. Man, laat je toch eens nakijken. Je bent echt door en door ziek in je kop.

   1. Floris

    Het is de algemene ontwikkeling van de huispsychopaat die tekort schiet:

    “Om de islam niet te hoeven betichten van geweld en terreur, hebben niet-islamitische westerlingen en sommige verwesterde moslims de term ’islamisme’ bedacht. Hiermee bedoelen zij een politieke, oorlogszuchtige ideologie die niets te maken zou hebben met de ware islam.”

    https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

    1. corfo

     @ Floris.
     Mede met behulp van ratten als Standaard, Beuk, Isolde enz. is NL verworden tot wat het momenteel is : een broeinest van parasiterende islamieten die doordringen in allerlei bestuursorganen en daar hun ziekelijke ideeën ten uitvoer brengen, arm, arm Nederland !!! Ik heb die Gutmenschen nog niet één woord zien reageren op ’t feit dat “vluchtelingen” worden geknuffeld maar dat veel NL’ers afhankelijk zijn van de Voedselbank, dat ouderen géén zorg krijgen, medicijnen niet worden verstrekt vanwege de prijs, kinderen ónder de armoedegrens leven enz. enz. Dit is voor dat linkse rapaille niet belangrijk kennelijk. Een verfoeilijk soort, dat linkse wegkijk-volk. En dat soort is óók nog eens vóór een linkse “regering”.

 18. JanvanEechoud

  Een vreemde ‘ling” schrijft:

  “Nooit wordt het handelen van Wilders eens ter discussie gesteld.”

  Hij heeft er voor terecht gestaan, mafketel….! Hahaha….

  70% van ons volk is hersendood……

 19. Nasrani

  Een paar aanslagen verder en Geert wordt als een held binnengehaald en geprezen als de enige die de afgelopen jaren zijn rug heeft recht gehouden. Niet alleen Geert wordt duidelijker in zijn standpunten, maar de bevolking ook. Kan niet wachten.

 20. Jantje

  Aha, gelukkig heeft Tjeenk-Willink niets tegen Denk. (Anders lag zijn kop er binnen een week af).

 21. Ecoshaarlem

  Rutte de grootste anti-democraat, liegt en bedriegt de Nederlanders, ter herinnering de 1000 Euro en zich niet houden aan het democratisch gehouden referendum, is uit op een baan in de EEG.
  Duurt niet meer zolang en hij is hier verdwenen!

 22. garriet60

  Marija !! wie wil jij daar voor mee nemen ! dat laffe volk wat Nederlanders heet ?? die hadden dat die BAK ELLENDE nog aan het roer stond in opstand moeten komen maar nu het te laat is, is er volgens deze WEG KIJKERS ook die van deze regering geen weg terug denken zij maar ze moeten iets ondernemen maar hoe is de vraag want deze demisineare regering is niet capabel genoeg om voort te gaan wij ??? moeten als BURGERS bewegen om het AFTREDEN van de lui te ijzen zo niet dan op straffe van ?? de baaijes in of op het markt plein zoals ze dat vroeger deden in Frankrijk

 23. H.Vaes

  Guus Geluk…..Jij schrijft……Geert Wildes neemt het democratisch bestuur niet serieus enz. enz.
  Voor diegene die wegduiken en de waarheid niet in de ogen durven kijken heb jij volkomen gelijk…Maar probeer eens een begin te maken met het tegendeel te bewijzen en te bewijzen dat Wilders ongelijk heeft….Doe me een lol en probeer daar eens een begin mee te maken…..en met argumenten te komen waarom Wilders ongelijk zou hebben……Waarom er geen gevaar is vanuit de islam bv.en waarom dit parlement geen nep parlement is…..nogmaals…probeer het eens…….
  Zonder leugens zal het je niet lukken.

  1. Guus Geluk

   Het Nederlandse parlement, alsook het Europees parlement, zijn democratisch gekozen instituties. Op 15 maart 2017 was er zelfs de hoogste opkomst in jaren. De PVV heeft er voortdurend blijk van gegeven het landsbestuur niet serieus te nemen: “nepparlement”, “ballentent”.

 24. Bes Tolen

  Het probleem met [de conformistische of anders opportunistische] Rutte is, dat hij een niet-liberale opvatting koestert van wat heet de grondwettelijke vrijheid van godsdienst. Die fout zit al in de wettelijke positie, die aan vrijheid van godsdienst wordt gegeven. Het zou ook veel beter, ja juist zijn de vrijheid van godsdienst niet apart in de grondwet op te nemen maar die te laten vallen onder de vrijheid van meningsuiting. Daarmee wordt ook pas een gelijke uitgangspositie getroffen voor godsdienstig(en) en niet-godsdienstig(en). Eenzelfde wettelijke beoordeling.

  Verder is duidelijk, dat de behandeling door andere partijen leidt tot de opstelling van de PVV als is aangegeven in de brieven van Rutte en Buma. Dat is een behandeling vanaf het ontstaan van de PVV. De uitlatingen van Wilders zijn het latere gevolg van die behandeling. De PVV is vanaf haar begin apart gezet. De PVV is vanaf haar begin door andere partijen principieel verworpen wat hiertoe heeft geleid.
  Daarmee is ook een lastige positie ontstaan voor de justitiële instellingen. Er hoeft maar één partijdig persoon [of de indruk te wekken partijdig te zijn] met behandeling hier zijn belast met of opsporing, vervolging of rechterlijke uitspraak en de rapen zijn gaar.
  Het is de vraag of de politieke partijen, die de PVV verwerpen, zelf zich niet schuldig maken aan overtreding van de grondwet. Niet het punt dat ze niet met de PVV willen samen werken maar eenvoudig het feit waarom niet.
  Duidelijk mag zijn dat de positie van een godsdienst wettelijk sterk is en die van een politieke partij als de PVV zwak gezien de uitleg, die andere politieke partijen aan de wet geven. Waar op hun beurt bevolkingsgroepen gebruik van maken. Of wat ze maar geloven.

  In de westerse wereld is ondertussen oude macht al enkele tientallen jaren kritische afwijkingen van haar standpunten en praktijken stelselmatig voortdurend te bashen. De maatschappij is er indringend mee besmet. Dat is een ongezonde ontwikkeling, die is voortgekomen uit de invloed van de combinatie van politiek extreem links en kerkelijk extreem rechts tegenwoordig zich eerder extreem links voor doend.

  1. Standaardbinnen

   Het is de vraag of de politieke partijen, die de PVV verwerpen, zelf zich niet schuldig maken aan overtreding van de grondwet. Niet het punt dat ze niet met de PVV willen samen werken maar eenvoudig het feit waarom niet.

   ——————————-

   Nee dat is de vraag niet en het stellen van deze vraag is ook niet erg snugger. De Grondwet verbiedt nergens dat politieke partijen (die in de Grondwet niet eens bestaan) zich niet duidelijk mogen uitspreken over partijen waar ze wel of niet samenwerking mogelijk achten.

   Het is ook zeker niet ondedemocratisch. Het is ondemocratisch om hierover de kiezer in het ongewisse te laten en na de verkiezing in achterkamertjes daarover deals te sluiten.
   Het is ronduit ondemocratisch om na de verkiezing de heldere belofte om niet met de PVV samen te werken in de prullenmand te gooien. Mensen die dit hier bepleiten tonen daarmee weinig met de democratie op te hebben en het prima te vinden dat de kiezer schandalig wordt geschoffeerd. Het is niet toevallig dat dit soort lieden vaak aanhanger zijn van de PVV, een partij die een reputatie heeft verkiezingsbeloften te breken.

 25. H.Vaes

  Beste Guus Geluk…..Het …of de parlementen zullen dan wel democratisch gekozen zijn….dat wil nog niet zeggen dat ze zich ook democratisch gedragen……verre van dat.
  Jij ziet het nu bij de informatie….hoe democratisch het er aan toe gaat …..partijen sluiten elkaar uit Het zijn toch partijen die….DEMOCRATISCH …gekozen zijn……Ze beschuldigen elkaar van uitsluiting terwijl ze zichzelf schuldig maken aan uitsluiting…Hoe hypocriet kun je zijn .Hoezo geen nep parlement????
  Probeer de waarheid toch eens onder ogen te zien……..en heb het lef om er voor uit te komen…. Doe die oogkleppen eens af.

  1. Guus Geluk

   We kiezen geen regering, H.Vaes, we kiezen de Tweede Kamer. Coalitievorming gaat buiten de kiezer om. Het is volkomen legitiem om een partij uit te sluiten of de tweede partij te passeren.

   Blijkbaar meent deheer Wilders dat de Kamer niet democratisch genoeg functioneert. Het staat hem vrij om een voorstel in te dienen teneinde de grondwet te wijzigen. Tot die tijd moet hij niet zeuren en het parlement aanvaarden als democratisch gekozen landsbestuur.

 26. Bes Tolen

  Sb. We leven sinds enkele tientallen jaren in een ander tijdperk waarin genoemde m.i. malversieve krachten hun georganiseerde invloed hebben weten te versterken.
  Vrijheidslievende Europeanen wensten altijd zich daaraan te onttrekken en hebben vaak met inzet van eigen leven gestreden.
  De georganiseerde invloed, die op ondeugdelijke wijze wordt geïndoctrineerd en vol onwaarachtigheden zit, is momenteel dominant in de westerse wereld. Dat is achteruitgang in de cultuur.

 27. nogmaals

  @guus geluk
  H.Vaes heeft u al 21 uur geleden gevraagd om, met argumenten onderbouwd, te vertellen waarom er geen gevaar is vanuit de islam.

  Kennelijk kunt u dat niet.
  Dat kan niemand trouwens ! !

  1. Guus Geluk

   Wat heeft de islam te maken met het niet serieus nemen van onze democratisch gekozen parlementsleden, nogmaals?

 28. H.Vaes

  Guus Geluk…..De islam heeft wel degelijk iets te maken met het nep parlement en wel hierom….
  Ons parlement geeft alle democratische verkregen verworvenheden weg aan de oprukkende islam. Veel van onze democratische verkregen vrijheden worden uit angst voor de islam losgelaten. Ons zogenaamde democratisch gekozen parlement heeft lak aan de zorgen van de burgers aangaande islamisering….Ze juichen islamisering zelfs toe omdat ons parlement wat wel degelijk een nep parlement in deze is….. weigert om haatzaaiende imans en crimineel islamitisch tuig waaronder de meeste Marokkanen waarvan er minder ….minder….minder…. gewenst zijn uit te zetten. Ze verdedigen zelf vermeende islamitische terroristen door ze vrij rond laten te lopen. Dat ligt mede ook aan de rechters, maar vooral aan het bestel dat dit parlement in stand wenst te houden.
  En als een parlement net doet alsof het democratisch te werk gaat , maar tegelijkertijd alle democratische verworvenheden verkwanselt aan de islam……dan is dat ook voor mij en enkele miljoenen anderen burgers….een…NEP parlement.
  Dus de islam heeft er wel degelijk mee te maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.