Getuige 'ongeluk' Amsterdam Centraal: "Hij reed vol gas de menigte in... Dit was niet zomaar een ongeluk"

Geen categoriejun 11 2017, 16:00
Volgens de politie had de man een lage bloedsuikerspiegel. Getuigen denken daar heel anders over.
Drie van de gewonden gisteravond op Amsterdam Centraal waren Israëlisch, maar de politie houdt nog steeds vol dat het géén aanslag was. Welnee, de bestuurder was gewoon onwel geworden. Foutje bedankt enzo! Niets aan het handje verder jongens, rustig doorgaan met leven.
Helaas zijn er getuigen die daar net een beetje anders over denken. Zo vertelt één van hen tegen AT5:

'Twee agenten gingen toen naar de man toe om om z'n rijbewijs te vragen. Eén van de agenten seinde naar collega's dat ze erbij moesten komen. De andere agent gaf het rijbewijs terug aan de man en leek te gebaren van "rij maar door".' Volgens de getuige, die naar eigen zeggen op vijf a tien meter van de auto stond, maakte de bestuurder 'een geïrriteerde indruk'. 'Hij griste het rijbewijs min of meer uit de hand van de agent. Vervolgens startte hij, met een telefoon in zijn hand, de auto en reed hij vol gas de menigte in. We zagen mensen letterlijk door de lucht vliegen.'

De auto maakte bij het wegrijden duidelijk vaart, stelt de getuige. 'Hij reed misschien wel vijftig kilometer per uur. Er ontstond paniek, je hoorde mensen gillen. Ook ik ben weggerend. Ik zelf ben er honderd procent zeker van overtuigd dat er géén mogelijkheid is dat de man onwel is geworden. Dat heb ik wel overal gelezen en dat frustreert heel erg. Hij heeft volgens mij gewoon twee pogingen gedaan! En er is tegen hem gepraat door de politie. De politie had moeten merken dat er iets niet klopte. Dit is niet zomaar een ongeluk geweest'.

Maar goed, volgens de politie is er nog steeds niets aan de hand en heeft deze getuige het dus blijkbaar helemaal verkeerd gezien. Gelukkig maar dat er geen geschiedenis is, recent, van terroristen die voertuigen als wapens gebruiken. Toch?
Afijn, natuurlijk kunnen we er niet zomaar even vanuit gaan dat het een aanslag was. Maar: de woorden van een getuige wegen wel degelijk zwaar, en het is op zijn minst buitengewoon opvallend dat de politie meteen liet weten dat de man "onwel" was geworden, dit terwijl er eigenlijk nog geen tijd was geweest om gedegen onderzoek te verrichten naar het drama. Daarom is het niet zo gek dat steeds meer mensen de officiële lezing van deze gebeurtenis in twijfel trekken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten