Getuige ‘ongeluk’ Amsterdam Centraal: “Hij reed vol gas de menigte in… Dit was niet zomaar een ongeluk”

Volgens de politie had de man een lage bloedsuikerspiegel. Getuigen denken daar heel anders over.

Drie van de gewonden gisteravond op Amsterdam Centraal waren Israëlisch, maar de politie houdt nog steeds vol dat het géén aanslag was. Welnee, de bestuurder was gewoon onwel geworden. Foutje bedankt enzo! Niets aan het handje verder jongens, rustig doorgaan met leven.

Helaas zijn er getuigen die daar net een beetje anders over denken. Zo vertelt één van hen tegen AT5:

‘Twee agenten gingen toen naar de man toe om om z’n rijbewijs te vragen. Eén van de agenten seinde naar collega’s dat ze erbij moesten komen. De andere agent gaf het rijbewijs terug aan de man en leek te gebaren van “rij maar door”.’ Volgens de getuige, die naar eigen zeggen op vijf a tien meter van de auto stond, maakte de bestuurder ‘een geïrriteerde indruk’. ‘Hij griste het rijbewijs min of meer uit de hand van de agent. Vervolgens startte hij, met een telefoon in zijn hand, de auto en reed hij vol gas de menigte in. We zagen mensen letterlijk door de lucht vliegen.’

De auto maakte bij het wegrijden duidelijk vaart, stelt de getuige. ‘Hij reed misschien wel vijftig kilometer per uur. Er ontstond paniek, je hoorde mensen gillen. Ook ik ben weggerend. Ik zelf ben er honderd procent zeker van overtuigd dat er géén mogelijkheid is dat de man onwel is geworden. Dat heb ik wel overal gelezen en dat frustreert heel erg. Hij heeft volgens mij gewoon twee pogingen gedaan! En er is tegen hem gepraat door de politie. De politie had moeten merken dat er iets niet klopte. Dit is niet zomaar een ongeluk geweest’.

Maar goed, volgens de politie is er nog steeds niets aan de hand en heeft deze getuige het dus blijkbaar helemaal verkeerd gezien. Gelukkig maar dat er geen geschiedenis is, recent, van terroristen die voertuigen als wapens gebruiken. Toch?

Afijn, natuurlijk kunnen we er niet zomaar even vanuit gaan dat het een aanslag was. Maar: de woorden van een getuige wegen wel degelijk zwaar, en het is op zijn minst buitengewoon opvallend dat de politie meteen liet weten dat de man “onwel” was geworden, dit terwijl er eigenlijk nog geen tijd was geweest om gedegen onderzoek te verrichten naar het drama. Daarom is het niet zo gek dat steeds meer mensen de officiële lezing van deze gebeurtenis in twijfel trekken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

138 reacties

 1. Ni28

  Dat hebben wij helemaal niet nodig met de kabinetsformatie met GL. Dus als nodig is gewoon verzwijgen. Dat zou mij niet verbazen.

  1. hans-e-pans

   Nederland wordt een verzwijg en vergeet land.

 2. Ritter

  Opnieuw een doofpot? Tegenwoordig stoppen politie bepaalde issues liever in de doofpot. B.v over de criminaliteit cijfers onder asielzoekers. Daar werd ook gelogen door de politie
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/04/corrupte-politie-probeerde-telegraaf-om-te-kopen-om-grootschalige-asielzoekerscriminaliteit-in-de-doofpot-te-stoppen/

  Net zoals gebeurde tijdens de massa aanrandingen in Duitsland. Dat werd ook door de Duitse politie in de doofpot gestopt en pas toen er verhalen op de sociale media ontstonden werd duidelijk wat er was gebeurt.

  1. jesperv

   Ja en met de moslima die in het oor van de politiebaas fluistert, is enig cynisme wel op zijn plaats

   1. Ritter

    jesperv

    Onbegrijpelijk dat de Amsterdamse politie word geadviseerd door een moslima die bij allerlei financiële malversaties is betrokken.

    1. Kodi

     Politie dient neutraal te zijn en niet Islamitisch.

  2. Kodi

   Het zijn dit soort berichten waardoor ik links steeds meer met de nek aan ga kijken.

  3. Kodi

   Politie agenten die het een en ander hadden gezien en daar niet over zwegen werden daarvoor zelfs vervolgd.

   1. corfo

    @ Kodi.
    ’t Is in dit “democratisch” landje niet ongewoon dat politiemensen een spreekverbod krijgen opgelegd. Één reaguurder maakt het wel helemaal bont, hij/zij verklaart dat het onbegrijpelijk is dat politiemensen door de bevolking niet worden geloofd.
    Politiemensen dienen op voorhand NIET geloofd te worden, ik heb járen daar gewerkt en weet waarover ik praat.

 3. Standaardbinnen

  Het is wel heel bijzonder, en eigenlijk ook wel heel verontrustend, dat de politie in Nederland door sommige mensen eenvoudig niet meer wordt geloofd.

  Veel mensen die hier bijdragen plaatsen blijken volledig afgedreven te zijn van de samenleving en bizarre complottheorieen voetstttos te geloven. Hun informatie betrekken ze bij extreem rechtse en islamofobe haatsites.

  Gelukkig spreken we over een kleine extremistische minderheid.

  1. Ritter

   Standaardbinnen

   Dat heeft de politie te “danken” aan haar gedrag als het bepaalde issues betreft.

   Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden
   http://www.telegraaf.nl/binnenland/28066562/__Cijfers_onder_de_pet__.html

   1. Kodi

    Opdat wij nooit vergeten en links nooit vergeven.

 4. Beukman

  “Hij reed vol gas de menigte in… Dit was niet zomaar een ongeluk”

  Dit klinkt dus wel degelijk als zomaar een ongeluk. Temeer daar de automobilist medicijnen slikte, en zich later niets meer kon herinneren. Was dit vijf jaar eerder gebeurd, dan had men ook niet zo paranoïde gereageerd als nu het geval is.

  En dan de theorie dat hij het op de Israeli had gemunt. Die automobilist moet wel over heel bijzondere gaven te hebben beschikt om op het nogal chaotische en loeidrukke Stationsplein precies deze mensen te kunnen hebben treffen.

  1. HaZ

   Dokter Beukman had toevallig dienst gisterenavond , dus hij kan het weten !

   1. Beukman

    @HaZ
    Wat mijn waarnemingsvermogen beslist bevordert, is dat ik niet overal spoken zie.

    1. Top

     Misschien een keer naar buiten gaan? In plaats van de gehele dag achter het toetsenbord? Wachten, tot de staatsruif weer gestort heeft! ”Wat duurt die maand toch lang”, zichzelf afvragend.

   2. Standaardbinnen

    De politie had dienst en die kwam met een logische verklaring.

 5. Sniper666

  Wie was die persoon nu eigenlijk, waarom mogen we dat niet weten van de politie?

  1. TheGrimReaper

   Ik heb ’n “getint” vermoeden…..

   1. Sniper666

    @ TGM

    Ja ik ook. Maar die geheimdoenerij veroorzaakt alleen maar meer speculaties. Zeg gewoon wie het was, en wat er exact aan de hand was. Daar heeft het volk recht op gezien de situatie waarin we ons bevinden. Als het een aanslag was moeten we dat weten.

    1. Beukman

     Goedmens Sniperd beweert:
     “Als het een aanslag was moeten we dat weten.”

     En als het geen aanslag was, interesseert het ons niet.

     1. Sniper666

      @ Beuktrol

      U geeft duidelijk aan waar u staat. Ga weg hier moslim(-lover).

     2. swetsnek

      niet in het meervoud spreken droplul

   2. Kodi

    En dit katalyseert het reeds “getinte” vermoeden, gelet op de oververtegenwoordiging van (licht) getint in de criminaliteit:

    “De automobilist is, zo vertelt de politie, ter plekke nagetrokken. ‘Hij stond in onze systemen. Hij is jaren geleden met ons in aanraking geweest,”

 6. Ni28

  Dat mensen aan het nieuws twijfelen hebben de MSM aan zichzelf te danken want het is onbetrouwbaar of onvolledig nieuws gebleken.

  1. Kodi

   In Deurne moesten we ook nagenoeg een etmaal wachten totdat die media niet langer in de doofpot konden stoppen dat die daders van een zeer gewelddadige, gewapende overval op een juweliersechtpaar Marokkanen waren? En toen verstomde het meehuilen met die zielig gevonden moeten worden Marokkanen om de volksraadpleging “Willen we meer of willen we minder?” waarmee zo’n beetje ieder praatprogramma meer dan een week lang werd vervuild. Niemand die meer een voorgedrukt shirt “Ik ben ook Marokkaan.” wilde kopen of daarmee rond wilde lopen, zoals dat geschifte sujet van een Linda Voortman van Groen Links.

   Maar de vraag waarmee ik blijf zitten is: Waarom moest de achtergrond van de daders van dit zeer ernstige delict in de doofpot gestopt worden? Waarom mochten wij de waarheid niet weten?

  2. Kodi

   Want vertrouwen komt te voet en gaat te paard.

 7. Peter Selie

  Openbare school in Californië leert ‘Allah is de enige waarachtige god’. Uw kinderen zullen zich tot de Islam bekeren of gedood worden.

  https://youtu.be/is52dUnrqtA

  1. Kodi

   Dat bewijst maar weer eens wat voor een maatschappelijk kankergezwel die Islam is. En derhalve dient dat gezwel de Islam ook uit onze Westerse beschavingen verwijderd te worden.

 8. Marija

  Misschien is dit het TOPPUNT van WEGKIJKEN?
  Beter een paar doden dan een *ongeluk* een aanslag noemen.
  Misschien wordt het ongeluk wel opgeëist door Artsen zonder Grenzen?
  Hoe ver kunnen wij nog zinken????????????

  1. Marija

   moslim?
   Rammedam?
   Niet gegeten?
   Lage bloedsuiker spiegel?
   Oooooooooo…….

  2. Linkse mensen bestaan ook

   Of misschien is het mogelijk dat het bestaan van terroristische aanslagen er niet voor heeft gezorgd dat er opeens geen ongelukken en dergelijken meer bestaan?

  1. Sniper666

   @ Peter Selie

   En, was het een moslim? Moet toch te achterhalen zijn??

   1. Beukman

    Het was weer eens een man. Als ik het niet dacht.

    1. Standaardbinnen

     En getint! En onder de slachtoffers waren Jodn!

     Nog meer bewijs nodig dat de Procollen van de Wijzen van Zion authentiek zijn?

     1. Beukman

      @Standaard
      Zojuist gelekt via politieradio: een van de mannen is van de Mossad.

     2. Standaardbinnen

      Ik hoorde via betrouwbare bron dat Anne Fleur er achter zit.

      De linkse heks!

  2. Kodi

   En waarom houdt de politie Amsterdam voor ons achter dat de bestuurder een Moslim is? Waarom mogen wij dat niet weten?

   1. corfo

    Kodi.
    Als de politie weet dat de chauffeur een moslim was, dan is het toch logisch dat dat feit wordt achter gehouden ? Wat is er in dit landje al niet in de doofpot gestopt zodra er een moslim bij betrokken was ? Dat is “democratie” ten voeten uit, vooral in NL.

 9. Peter Selie

  Amsterdam CS crash: getuigen weerspreken politie

  Ja, was ff schrikken natuurlijk, maar de zalvende woorden van de politie verzekerde demense er nagenoeg direct van dat er geen opzet in het spel was. De 45-jarige automobilist zou ergens op de trambaan geparkeerd staan waar dat niet mocht, werd hierop aangesproken door agenten, reed weg en werd vervolgens onwel door o.a. een lage bloedsuikerspiegel, waarna hij acht mensen verwonde, waarvan twee zwaar.
  EN TOEN groef AT5 ineens een paar getuigenissen op die toch wel een ander beeld schetsen. “Verschillende getuigen melden echter aan AT5 dat de auto eerder al met hoge snelheid vanuit Westelijke richting richting de tramhalte aan de Westzijde van CS reed. Ze trekken de eerste lezing van de politie dan ook in twijfel.” Natuurlijk, getuigen zijn ook maar getuigen en vatbaar voor allerhande suggesties en vervormingen, maar het zijn wel getuigen. Komen ze, en oordeel zelf. >>>> http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/06/amsterdam_crash_getuigen_weers.html

  1. Sniper666

   Waren vier van de gewonden inderdaad Israelis? Wel vreemd..

   1. Kodi

    Misschien hadden ze bepaalde kleding aan waarmee ze als Joods en daarmee als prooi herkenbaar waren voor die allochtone Moslim die een bekende bij de politie is.

    1. Beukman

     @Kodi
     Ja, ze waren behangen met grote gele jodensterren.
     En de bestuurder gebruikte het nieuwe jodenzoeksysteem dat IS heeft ontwikkeld.
     De bestuurder heeft ook jarenlang in een trainingskamp gezeten.
     Althans, dat moet wel, want alleen een zwaar getrainde commando zal er in slagen om op zo’n druk punt iedereen te ontwijken en luister Israeli te raken.

     Ach, laat ook maar. Paranoïde lieden houden honger, hoeveel je ze ook voert.

     1. toetssteen

      Keppeltje wellicht?

    2. Linkse mensen bestaan ook

     Dus hij wist met grote precisie op vrij hoge snelheid vier mensen uit een enorme groep te pikken en aan te rijden, maar dat blok beton ontwijken ging niet meer?

  2. Beukman

   “‘Hij volgde de bocht en volgens mij is hij gewoon door de snelheid uit de bocht gevlogen’, vervolgt de getuige. ‘Misschien probeerde hij juist mensen te ontwijken en is hij dus aan zijn stuur gaan trekken.'”

   De omgeving van CS kan een nachtmerrie zijn voor een automobilist die vast komt te zitten op een baan waar hij niet mag rijden. De betreffende knaap lijkt er enigszins van over de rooie te zijn gegaan. Mogelijk speelt mee dat hij medicijnen slikte die de rijvaardigheid beïnvloeden.

   Enfin. Place your bets.

 10. Peter Selie

  Getuigen
  Verschillende getuigen melden echter aan AT5 dat de auto eerder al met hoge snelheid vanuit Westelijke richting richting de tramhalte aan de Westzijde van CS reed. Ze trekken de eerste lezing van de politie dan ook in twijfel.

  ‘Opzettelijk gevlucht’
  Een getuige, die op het moment van het incident overstapte op tram 26, is verbaasd over de lezing van de politie dat de man onwel werd. ‘Ik zag de auto staan op de tramrails en dacht nog “goh, als er een aanslag komt, dan is dit het.” De bestuurder werd aangesproken door twee agenten. Ik heb er even naar gekeken en liep toen door. Ik was zo’n honderd meter verder toen de wagen er dus vandoor scheurde. In mijn beleving is de man opzettelijk gevlucht is voor de politie. Maar dat hoor je niet terug.’

  De auto volgde de tramrails richting het Damrak en knalde uiteindelijk tegen een muur bij de ingang van de metro. ‘Hij volgde de bocht en volgens mij is hij gewoon door de snelheid uit de bocht gevlogen’, vervolgt de getuige. ‘Misschien probeerde hij juist mensen te ontwijken en is hij dus aan zijn stuur gaan trekken.’

  Een tweede getuige liep op het moment van het incident met een vriend richting het Stationsplein. ‘Ik was aan de Westzijde van CS en liep net de fietstunnel uit richting tram 5’, stelt de man. ‘Ik liep te praten met een vriend toen hij mijn naam schreeuwde. “Rennen, rennen” zei hij. Ik keek naar rechts en zag een zwarte Peugeot met hoge snelheid op me af komen.’ >>>> http://www.at5.nl/artikelen/169978/man-die-op-mensen-inreed-is-45-jarige-amsterdammer-nog-vier-slachtoffers-in-ziekenhuis

 11. Kodi

  Waarom zwijgen die media over dat de bestuurder een allochtone Moslim is?

  1. Floris

   Dat is staand beleid. Als het een autochtoon zou zijn geweest hadden ze dat wél vermeld.

   1. Beukman

    @Floris
    Hoe weet je dat? Ik zie nooit staan dat het om een man of een vrouw ging waarvan zowel de ouders, grootouders en overgrootouders Nederlanders waren.
    Of bedoel je dat alle veroorzakers van ongelukken met auto’s allochtonen zijn?

    Overigens kletst de ontspoorde Kodi maar wat met zijn “allochtone moslim”-praatjes.

    1. Floris

     Beukman, het is al een halve eeuw beleid om minderheden (niet alleen moslims) toch vooral niet te “stigmatiseren”.

     Wist je dat niet?

     Overigens wil ik best geloven dat dit geen aanslag was. Wie weet volgt er nog nadere berichtgeving, maar het kan ook zomaar zijn dat het verder stil blijft vanuit de overheid en hun media.

     1. Beukman

      @Floris
      Jij schrijft dat het wél wordt gemeld als het een autochtoon betreft. Ik vraag me dat af.

      “Vanuit de overheid en hun media”. Daar versta je de Telegraaf ook onder?
      Jij begrijpt tenminste nog dat dit helemaal geen aanslag hoeft te zijn. Was het je al opgevallen dat de meesten op DDS smachten naar een bevestiging van hun vooroordelen?
      Als straks definitief bevestigd is dat het geen aanslag betrof, wordt het hier doodstil.

     2. Floris

      Beukman,

      Het beleid is er al jaren op gericht om niet te stigmatiseren en preventief te de-escaleren. Als de bestuurder een autochtoon was zou het in dat kader zin hebben omdat te melden, nietwaar? Dan begrijpt iedereen ook meteen dat het geen aanslag was. Nu blijft men speculeren.

      Op zich heb ik wel enig begrip voor dit beleid (waar de media aan meewerken) maar het is zo leugenachtig. Daar heb ik grote moeite mee. De enorme hoeveelheid shit die met name jonge moslims veroorzaken wordt al vele jaren onder het tapijt geveegd en dat kan niet goed blijven gaan. De mensen zijn niet gek.

    2. Standaardbinnen

     Ik zie dat de oude Floris al weer zeker weet dat de dader een getinte allochtoon is die zijn inspiratie tot deze terroristische moordaanslag rechtstreeks aan de Koran ontleende.

     De feiten in de linkse kranten zijn zo banaal, daar laat hij zich niet door leiden.

     http://www.telegraaf.nl/binnenland/28362902/__Bestuurder_crash_had__hypo___.html

     1. Floris

      “Ik zie dat de oude Floris al weer zeker weet dat de dader een getinte allochtoon is die zijn inspiratie tot deze terroristische moordaanslag rechtstreeks aan de Koran ontleende.”
      ————————————————-
      Dit noemen we nu een stroman. De favoriete drogreden van Wim Hutten de eerste.

     2. Standaardbinnen

      @Floris,
      Waarom zit je hier dan over moslims te zwetsen, onnozele?

    3. Kodi

     Zullen we een fles cognac en een doos sigaren inzetten op hoe de bestuurder eruit ziet?

     Bij de politie weten ze om wie het gaat. Het is een bekende van de politie.

     “De automobilist is, zo vertelt de politie, ter plekke nagetrokken. ‘Hij stond in onze systemen. Hij is jaren geleden met ons in aanraking geweest, …”

     1. Standaardbinnen

      Alleen bejaarden drinken cognac en roken sigaren.

      Onthullend.

     2. Vabis

      Was het niet pas ramadan, tja dan valt dat ongedierte uit zijn werk hè, dat heeft zo zijn gevolgen in het verkeer….

     3. Floris

      “Zullen we een fles cognac en een doos sigaren inzetten op hoe de bestuurder eruit ziet?”
      —————————————————
      Laat maar. Als Wim de weddenschap verliest komt hij toch niet over de brug.

     4. Standaardbinnen

      Ik vind dat we Wim van een hoog flatgebouw moeten gooien. De woede van Floris is volledig terecht: niet met sigaren en cognac over de brug komen als je een weddenschap verliest is laag en misdadig jegens de bejaarden die zo van sigaren en cognac houden.

   2. Kodi

    Dat bedoel ik maar.

   3. Kodi

    Even een reminder inzake in de doofpot stoppen als staand beleid. Want ja, we willen tenslotte niet stigmatiseren, hè? Dit artikel dateert al uit 2001.

    Groepsverkrachting
    meisje in doofpot

    door Marjolein Schipper

    AMSTERDAM – Het Amsterdamse Stadsdeelraad Westerpark heeft een groepsverkrachting door veertien jongens van een 13-jarig meisje in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt bewust geheim gehouden. De deelraad zette onmiddellijk na de verkrachting in januari 2000 een projectgroep op die vooral tot doel had onrust in de wijk te voorkomen. Het slachtoffertje en haar familie werden daarbij, zo blijkt nu, volledig uit het oog verloren.

    Het meisje en haar familie werden na het drama niet professioneel opgevangen maar daarentegen geterroriseerd door de voornamelijk Marokkaanse daders in de leeftijd van negen tot zestien jaar. Het zwakbegaafde slachtoffer en haar ouders werden op straat bedreigd, uitgescholden en geïntimideerd. Twee maanden geleden zijn zij verhuisd.

    Onderzoek van De Telegraaf leert dat Stadsdeel Westerpark het vooral belangrijk vond dat de zaak ‘niet verkeerd in de pers kwam’, zodat de wijk, die toch al geen goede naam heeft, niet verder zou worden gestigmatiseerd. Zo werd door de projectgroep een uitgebreid programma opgezet voor de daders en hun ouders: cursussen, bijeenkomsten compleet met Marokkaanse tolken en velerlei opvoedingsactiviteiten.

    De projectgroep wordt in een rapport, opgesteld door een PvdA-deelraadslid, vernietigend omschreven als een ‘waterhoofd’. Volgens het rapport is er veel misgegaan en hebben de instanties ernstig gefaald. De daders zouden nog regelmatig politiecontact hebben vanwege ‘akkefietjes’.

    Het zwaar getraumatiseerde slachtoffer, dat door de veertien jongens onder bedreiging van een neppistool en messen werd geslagen, geschopt, verkracht en anderszins misbruikt, staat inmiddels op het punt gedwongen opgenomen te worden in een psychiatrisch jeugd- en kinderziekenhuis, omdat er geen plaats is in de Amsterdamse dagopvang. Dit tot ontzetting van haar pleegouders: “Wij willen haar thuishouden. Dit is toch de omgekeerde wereld? Onze dochter moet naar een psychiatrische gevangenis en de daders lopen alweer vrij rond!”

    Stadsdeelraadvoorzitter Annemarie Hoogland geeft toe dat er dingen zijn fout gegaan: “Maar we hebben deze zaak niet geheim willen houden. We hebben alleen geprobeerd een volksgericht te voorkomen.”

    http://krant.telegraaf.nl/krant/archief/20011117/teksten/bin.daders.werden.projectgroep.html

 12. Arnoniemuss

  Als het om waarheidsvinding gaat, heb ik toch meer vertrouwen in de objectiviteit van de politie dan in die van DDS. DDS is een propaganda medium dat sterk geneigd is ieder ongeluk / ieder misstand toe te schrijven aan moslims en aan terroristische intenties. Daar is niks op tegen. Maar het gaat wel ten koste van de objectiviteit.

  1. Sniper666

   @ Arnoniemuss

   Het is waar dat veel DDS mensen weinig tot geen vertrouwen meer heeft in hetgeen de politie te melden heeft. De oorzaak ligt bij de politie zelf.

 13. Beserker

  Twijfel ook sterk. Heb zelf al 12 jaar type 1 diabetes en van die 12 jaar ben ik 11 jaar vertegenwoordiger. Beschik dus over zeer veel rijervaring en zeer veel hypo’s tijdens het rijden. Dit is een zeer onnatuurlijke reactie want je wordt juist behoudend en niet-doortastend. Ineens vol gas geven is misschien eerder iets voor iemand die een epileptische aanval krijgt, maar erg ongewoon voor een type 1 diabeet met een hypo.

  Tegerlijkertijd kan je het niet uitsluiten, maar als er inderdaad mensen getuigen die hem al verdacht gedrag vonden vertonen, hard rijden en nodeloos agressief bijvoorbeeld, dan is een aanslag natuurlijk zeer waarschijnlijk. De tijden van naviteit zouden toch ver achter ons moeten liggen, hoop ik (maar weet beter)

 14. Linkse mensen bestaan ook

  Natuurlijk weten we alles weer beter dan de politie… Ik vraag me wel af, als het een aanslag was geweest (en dus een bewuste actie), of de terrorist dan niet beter het hele plein over had kunnen rijden in plaats van halverwege tegen een muur aan te rijden? Dat er terroristische aanvallen plaatsvinden betekent niet meteen dat ieder incident een terroristische aanslag is. Ik denk dat we de politie beter kunnen vertrouwen om misdaden op te lossen dan omstanders.

  1. Kodi

   Met de laksheid die de politie te vaak om een incident te kunnen zijn etaleert is het volk soms nog eerder de dader op het spoor dan de politie aan wie wij belasting betalen om hun taak uit te voeren.

   Neem deze gotspe en helaas staat deze zaak niet op zich; Het is geen incident:

   Slachtoffer spoort zelf verdachte op
   Hij zou die avond ook haar telefoon hebben gestolen, als zegt hij dat hij de iPhone heeft gevonden en gehouden. Toen de vrouw in december merkte dat hij daarmee haar socialmedia-accounts gebruikte, legde ze onder een valse naam contact en ontfutselde ze hem zijn naam, adres en foto’s. Die gaf ze aan de politie, nadat ze de plek waar haar telefoon was al eerder had gemeld.

   M. werd eind februari opgepakt, nadat zijn slachtoffer hem zelf had opgespoord. Dat lukte haar doordat hij haar ook had beroofd van haar iPhone en zij die met behulp van de speciale Find my iPhone-app wist te traceren. Met de informatie over zijn verblijfplaats stapte zij diverse malen naar de politie, maar het duurde nog maanden voordat het tot een aanhouding kwam.

   Onderzoek naar laks optreden politie
   De zaak leidde deze week tot veel ophef en verontwaardiging. De politie kreeg van verschillende kanten veel kritiek door de manier waarop met de zaak werd omgegaan. De inspectie onderzoekt het optreden van de politie.

   “De door de berichtgeving ontstane maatschappelijke onrust is aanleiding voor de Inspectie Veiligheid en Justitie om onderzoek te doen”, aldus de inspectie. De politie is inmiddels gevraagd om een feitenrelaas op te stellen.

 15. Beukman

  Hopelijk leidt het volgende bericht tot bezinning bij al die complotgekkies op DDS. Met Geert Wilders aan de macht was deze man waarschijnlijk naar Guantanamo Bay gedeporteerd.

  http://www.nu.nl/amsterdam/4761084/geen-opzet-bij-man-inreed-voetgangers-amsterdam-cs.html

  De politie heeft zondag de woning van de 45-jarige Amsterdammer doorzocht die zaterdagavond rond 21.00 uur op een groep voetgangers inreed op het Stationsplein bij Amsterdam Centraal. Daaruit is gebleken dat er definitief geen sprake is geweest van opzet.
  Er is sinds zaterdagavond veel onderzoek gedaan, zegt een woordvoerder van de politie tegen de Amsterdamse nieuwszender AT5: “Uit alles komt naar voren dat er geen sprake is van opzet en dat het hier echt om een onwelwording gaat. Ook bij de huiszoeking vandaag is niks aangetroffen.”

  1. Standaardbinnen

   Deze feiten zullen voor de meeste reaguurders onbevredigend zijn, Beukman. Men had toch veel liever een dolle moslim gezien met een Koran in het dashboardkastje die het op Joden had voorzien, dus voorlopig blijft dit de theorie. Als de feiten daarmee niet overeenstemmen is dat slechts vervelend voor de feiten.

   1. Beukman

    @Standaard
    Yep. Wat ik hier op DDS wel eens mis, is dat mensen zichzelf evalueren en zeggen: sorry, ik zat ernaast, ik heb dit en dit gedacht en dat komt hier en hierdoor.

  2. Kodi

   Niet echt gebruikelijk hè om bij een onwelwording tot huiszoeking over te gaan. Dan moeten er dus verdachte feiten en omstandigheden in het spel zijn.

 16. observer

  Je wil niet weten hoeveel communicatie bureaus vandaag de dag hun geld verdienen met het a la minuut opstellen van verklaringen met het specialisme iedere vorm van allochtoon, moslim of aanverwant te vermijden.

  1. Kodi

   Hier weer zo’n adviesbureautje welke de belastingbetalers bakken vol geld kosten met hun handel in gebakken lucht.

   The McKinsey authors have a clear recommendation for policymakers: “Change the narrative.” Think of immigration as “an opportunity to gain long-term dividends despite short-term challenges.”
   https://undark.org/article/refugees-benefit-their-hosts/

   Ik zie echter alleen forse korte termijn winst voor de subsidieslurpende adviesbureautjes en lange termijn cumulerende maatschappelijke gevolgschade voor rekening van ’t algemeen.

   1. Sniper666

    @ Kodi

    Het is witte boorden gespuis.

  2. Standaardbinnen

   Ken je een naam van zo’n bureau, Observer? Je lijkt nogal thuis te zijn in dat wereldje.

   1. Sniper666

    Standaardtrol voelt zich aangesproken. Vast ook een soepsiediesloerper?

 17. poldi

  Wel toevallig hé, in deze tijd.

  Te lage bloedsuikerspiegel. Kan.

  Maar dan hoef je geen gas bij te geven, toch?
  Naam en achtergrond van deze man?.
  Amsterdamse politie hé. Zou die pro-hoofddoekenpoliteman Jaap, e.e.a. uit het nieuws willen houden en/of de lezing gemanipuleerd willen hebben. Hoe komt dat?

  Dit zaakje stinkt naar alle kanten.

  1. Beukman

   Sorry @Poldi, maar *jij stinkt aan alle kanten. Jij doet aan kokerdenken, wat betekent dat je dingen waarvoor je geen verklaring hebt zelf gaat invullen.

 18. Marija

  Ja hoe zou het toch komen dat wij hier bij DDS maar meteen concluderen dat die man een aanslag pleegde i.p.v. onwel te zijn?
  Gaan we uit van algemeenheid dan is wat er is gebeurd meestal het meest voor de hand liggende.
  Altijd -tot voor kort- waren wij goed gelovig, gezagsgetrouw, uitgaande van het goede in de mens en dat is gebleken meestal ten onrechte.
  Wij zijn verworden tot een wantrouwend volkje en geen achting meer hebbend voor het *gezag* en dat is toch echt gekomen door wat wij hier de laatste jaren hebben zien gebeuren.
  Zóveel is er geschreven, zóveel is er gelogen en zóveel is er verdraaid en verzwegen, dat we kunnen spreken van OORZAAK EN GEVOLG.
  Ik denk dat het vertrouwen voor altijd verloren is gegaan.

  1. Beukman

   Marija meent:
   “Wij zijn verworden tot een wantrouwend volkje ”

   Ik voel me niet aangesproken, @Marija. Ik gebruik mijn gezonde verstand.

   1. Standaardbinnen

    Marija lijkt me wel een wantrouwende vrouw.

    1. corfo

     Marija.
     Het gelijk is geheel aan uw zijde. Dat er twee of drie malloten op deze site verklaren dat u er een “vreemde zienswijze” op na houdt, snijdt geen hout.
     Door het liegen, bedriegen, graaien en draaien van de z.g. “politici” is de bevolking idd. erg wantrouwend geworden en slikt niet álles meer voor zoete koek; en dát is volkomen terecht zoals vele malen is gebleken.

     1. Marija

      ja zó bedoel ik het, dankjewel

 19. Kodi

  BREAKING NEWS: Reports say a man in a car tried to plough into a huge group of demonstrators in Malmö, Sweden, possible gunfire heard

 20. corfo

  Gezien “de staat van ontbinding” waarin dit landje, incl. het politiekorps, zich bevindt, komt het mij alleszins redelijk voor dat óók hier weer een doofpotzaak is ontstaan.

 21. Ni28

  Gaat de overheid nu iets aan de ramadan doen of gaan wij het alleen rammendan noemen?

 22. corfo

  De man was onwel geworden las ik, hij werd thuis bezocht door de politie. Je zou toch mogen verwachten dat zo’n onwel geworden figuur in ’t ziekenhuis was opgenomen ?
  En huiszoeking doen na een ongeval ? Nog nooit hoeven te doen c.q. van anderen gehoord; als dat al gebeurt dan is er spraken van enige verdenking van een strafbaar feit.
  Deze stinkt aan alle kanten, nét als enkele reaguurders, de wegkijkers.

  1. corfo

   toevoeging : deze ZAAK stinkt aan alle enz. enz.

 23. grobaatje

  http://www.nu.nl/amsterdam/4761084/geen-opzet-bij-man-inreed-voetgangers-amsterdam-cs.html

  na “zorgvuldig” (framen) onderzoek door de 020-politie is “definitief”gebleken dat het om een 45-jarige 020-tiger gaat die ik citeer”definitief absoluut” onwel was geworden. Dit ondanks diverse anders luidende getuigenverklaringen dat het wel degelijk om een Marokkaanse terreurdaad/terrorisme ging, maar we moeten natuurlijk kosten wat kost voorkomen, dat het volk dat ook maar durft te denken, want racisme: het moet toch niet gekker worden.

 24. Guus Geluk

  Een persoon die over de trambaan rijdt, zich een ogenblik laat aanspreken door de politie en vervolgens op een handjevol mensen inrijdt. Daarna laat hij zich in alle rust arresteren door de politie. Een dergelijke gebeurtenis doet me niet denken aan een terrorist die veel slachtoffers wil maken.

  De getuige rakelt op wat iedereen in de krant heeft kunnen lezen. Hij bouwt een bedacht verhaal om de zuivere feiten heen.

 25. Ni28

  Diabetici blijken net zo gevaarlijk als moslimterroristen te zijn.

  1. Kodi

   Hun bloedsuikerspiegel is echter nooit te laag om debiliteiten te blijven uithalen.
   Klagen en excuses verzinnen, dáár zijn ze meester in.

   En nog iets: Hoe kan deze diabeticus rijbevoegd zijn? Puur ter info: Diabetici behoren een keuring bij CBR te ondergaan. https://www.cbr.nl/diabetes.pp

 26. Standaardbinnen

  http://www.ad.nl/amsterdam/politie-na-huiszoeking-definitief-geen-opzet-bij-aanrijding-cs~a32df46b/

  Jammer voor alle fantasten hier die er dolgraag een terroristische actie in wilden zien.

  1. Guus Geluk

   De theorie mist inderdaad elke grond.

   Het feot dat er drie Israëli’s bij de aanrijding betrokken waren, is inmiddels ook gemakkelijk te verklaren. Het leeuwendeel van de slachtoffers omvatte toeristen.

   De verleiding voor de theoristen op De Dagelijkse Standaard is te groot gebleken: de feiten buigen tot ze in jouw straatje passen. Erg triest.

 27. grobaatje

  Nee het AD is een uiterst betrouwbare krant. Dan moet het wel waar zijn.

 28. Kodi

  Ook Telegraaf-columniste aangereden door onwelgeworden diabeet
  http://www.geenstijl.nl/archives/images/vangaaaaaal.jpg
  GeenStijl Ramadan Journaal! Alstublieft. Hartverscheurend opinierelaas van powervrouw Annemarie van Gaal, die ook al mocht kennismaken met de geneugten van de diverse samenleving. Annemarie maakte een onwelwording van dichtbij mee. En nu wil ze noooooit meer geopereerd worden door een vastende moslim-chirurg met bloedspiegel issues. Gaat lekker zo, met die inclusiviteitsdinges.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/06/telegraafcolumniste_aangereden.html

 29. Kodi

  Ook Telegraaf-columniste aangereden door onwelgeworden diabeet
  http://www.geenstijl.nl/archives/images/vangaaaaaal.jpg
  GeenStijl Ramadan Journaal! Alstublieft. Hartverscheurend opinierelaas van powervrouw Annemarie van Gaal, die ook al mocht kennismaken met de geneugten van de diverse samenleving. Annemarie maakte een onwelwording van dichtbij mee. En nu wil ze noooooit meer geopereerd worden door een vastende moslim-chirurg met bloedspiegel issues. Gaat lekker zo, met die inclusiviteitsdinges.

 30. Kodi

  Als u of ik auto-ongeluk veroorzaken met gewonden, denkt u dat wij dan wegkomen met: Ik werd onwel, herinner me niets & heb medisch dossier?

 31. Ngatimoto

  Wat zou er worden gezegd als een PVV diabeet persoon zoiets zou overkomen als hij op een groep bezoekers van een Groen Links meeting knalt?
  Met een beetje pech wordt de bestuurder door al die pacifisten gelyncht.

  1. Standaardbinnen

   Natuurlijk, Ngati, bij Groen Linksers is het lynchen van andersdenkenden schering en inslag.

   1. Ni28

    Lynchen kan ook met woord, Simon, en dat gebeurd dagelijks via linkse MSM.

 32. Peter Selie

  Een aanslag op laten draaien als ongeval is politiek gezien geen stunteldiplomatie. Geen aftredende bestuurders en de Amsterdamse burgemeester & wethouders opgelucht dat het met een sisser is afgelopen, op naar de volgende crypto-diabetische aanval op onze cultuur.

  1. Standaardbinnen

   Begrijp ik goed dat Peter Selie ervan overtuigd is dat het hier een aanslag betreft?

   Zo ja, kan hij dat dan toelichten c.q. onderbouwen?

   1. DennisEijs

    Ik vind de uitleg ook behoorlijk ‘convenient’, dus ik heb ook zo mijn twijfels.

 33. Kodi

  Drie suikerpatiënten zijn tijdens de Ramadan onwel geworden en daardoor onvoorzichtig met vuur:
  https://t.co/54vy3tLSoz

 34. DennisEijs

  Toen hij door mocht rijden, kreeg hij ‘opeens’ een hypo. Wel heel toevallig natuurlijk.
  Zegt de politie dit niet om zichzelf in te dekken? Ze hebben hem aangesproken, en laten gaan. En toen……… Nou, dat weten we.
  Dan is het wel handig dat hij een diabetus is.
  Oops hypo.

 35. Ni28

  En, is het nog steeds een diabeticus? Ik bedacht even dat ook een terrorist aan diabetes kan lijden.

 36. Ni28

  Peter Selie kan het net zo als u, Simon binnen, onderbouwen of toelichten. De voorlichting aan de burger heeft al genoeg gefaald om die te vertrouwen.

  1. Standaardbinnen

   Ik baseer me op de verklaringen van de autoriteiten. Ik kan motief noch logica ontdekken waaruit zou blijken dat die liegen.

   1. Sniper666

    @ Standaardtrol

    Erg verstandig. “Gaat u maar rustig slapen”.

    1. corfo

     Sniper666.
     Misschien heeft één der omstanders gezien dat de chauffeur meteen ná ’t ongeval bij zichzelf bloed prikte, uit de vinger zoals gebruikelijk bij diabeten ?
     Zo nee, dan is ’t een vreemd verhaal over de bloedsuikerspiegel. Ik heb heel veel aanrijdingen moeten behandelen, maar ik heb werkelijk nóóit meegemaakt dat een ambulance-broeder of -zuster, komende bij een aanrijding, bloed ging prikken bij een chauffeur om de bloedsuikerspiegel te bepalen. Bovendien, een z.g. hypo bij suikerpatiënten, voelen zij van tevoren opkomen. Blijft voor mij een zeer vreemd verhaal. Gezien de NL-geschiedenis van doofpotten enz. zou het mij niet verbazen als dit wéér zo’n zaakje is.

   2. Stanly2000

    15 camera’s maar geen beelden!

 37. HaZ

  Het moet ongeveer zo gegaan zijn:
  Agent: Meneer, u weet dat u hier niet met een voertuig mag stoppen en parkeren?
  Dader: Is maar even agent, moet even wat toeristen oppikken.
  Agent: Dat doet u dan maar op een parkeerplaats verder op, maar niet hier, u krijgt trouwens van mij een bekeuring hiervoor.
  Dader: Ja dat moet dan maar, maar ik moet toch echt die toeristen oppikken zometeen.
  Agent: Alstublieft uw bekeuring, en nu moven met die auto.
  Dader: Mag ik eerst nog even bellen?
  Agent: Scheer je weg, onverlaat.
  Dader: Stuk chagarijn, krijg jou nog wel; Geeft gas en pikt zijn toeristen op.
  Agent: Wat flik jij me nou idioot?
  Dader: Ik zei toch dat ik moest bellen, mijn medicijnen zijn uitgewerkt nl.Ik ben diabeet.
  Agent : Medicijnen ? Heb je gezopen of zo ?
  Dader: Waar heeft u het over, wat’s kebeurd ? Wat’s er met mijn auto?
  Agent: Godverdegodver hoe lullen we ons hier nou uit collega?
  Agent 2: Gevalletje onwelgeworden door lage bloedsuikerspiegel en hypo. Had mijn zwager ook tijdens een feestje laatst, werkt altijd.
  Agent: Oke, hij geen problemen, wij geen problemen……works for me, call it in !
  Agent 2: Ambulance laten komen, dan maar ?
  Agent : Voor onwel worden? Welnee man.
  Agent 2: Eh, misschien voor die andere slachtoffers…..?

  1. Beukman

   @HaZ
   Juist! Jouw verklaring is al een stuk plausibeler dan al die paranoïde fantasietjes over een aanslag op een stelletje Israeliërs door een jihadist.

   Helaas, het lijkt erop dat velen de gedachte niet kunnen verdragen dat de toedracht nogal prozaïsch was. Doet me denken aan de zelfmoordpiloot van een paar jaar geleden die met zijn kist vol passagiers tegen een berg opvloog. Van Niemöller tot Xandershit, allemaal wisten ze zeker dat de piloot een moslim was die 9/11 had willen overdoen. Wie hier op DDS tegenwerpingen maakte, werd uitgemaakt voor “landverrader”.

   1. Sniper666

    @ Beukman

    U woont in 020. Was het nou een moslim of niet?

    1. Beukman

     Who cares.

    2. Skippybal1

     Voor jouw gemoedsrust was het een moslim, met bomgordel.

   2. HaZ

    @Beuk
    Ik vergeet toch steeds die knop [sarcasme modus] uit te zetten, dus bij deze.
    Hieronder een en ander nogmaals op een rijtje en nu zonder sarcasme.
    De Amsterdamse politie maakt een enorme fuck-up van de aanval op Amsterdam CS tijdens ramadan.
    https://fenixx.org/2017/06/13/de-amsterdamse-politie-maakt-een-enorme-fuck-up-van-de-aanval-op-amsterdam-cs-tijdens-ramadan/

    1. Beukman

     @HaZ
     Dus omdat de islamofobe complotmedia klaarkomen van de wens dat het een aanslag was, moet de politie vermelden of de bestuurder een baard had?

     Echt: jouw kennelijk ironisch bedoelde verslag komt dichterbij de werkelijke toedracht dan wat de Niemöllertjes en de fennixjes en de xandershitjes kunnen bedenken:

     https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/13/05-update-aanrijding-stationsplein-verdachte-vrijgelaten.html

     1. HaZ

      @Beuk
      Het is in feite heel simpel Beukman. Jij, ik en heel veel anderen weten niet van de hoed en de rand. Bij de politie in Amsterdam zijn agenten en hun meerderen die wél exact weten of het een autochtone man was of een allochtone man. Waarom doe je als korps daar zo krampachtig over (wel beelden maar geven we niet, oeps nee beelden hebben we niet). Het is toch compleet van de gekke dat A.) De politie A’dam zich hiermee verdacht én belachelijk maakt en B.) Verzuimt om openheid van zaken te geven en daarmee aanleiding geeft tot verdere speculaties. Als zichzelf respecterend korps moet je dit toch niet willen, lijkt mij.

     2. Beukman

      @HaZ
      Van die camerabeelden is inderdaad nogal slordig.
      Verder neem ik aan dat de politie zich gewoon houdt aan het protocol voor wat betreft de beschrijving van de aangehouden man. Het is een 45-jarige Amsterdammer, las ik. Nou, mooi. “Het is weer eens een man”, was mijn eerste gedachte.

      Ik lees hier iets over de politie die onzekerheid zou moeten wegnemen door uit de doeken te doen of de man een Nederlander is tot in de vierde generatie, óf niet.
      Stel dat het géén Nederlander is tot in de vierde generatie, dan voed je hiermee alleen maar de onzekerheid die je juist zegt te willen bestrijden. Je weet dan immers nog steeds niks, je krijgt er alleen maar een hoop extra gespeculeer bij.

      Dat er bij de Amsterdamse politie een hoop sjlemielen rondlopen, dat zonder meer.

     3. Sniper666

      @ Beukman

      Als het een moslim is, die onwel werd als gevolg van de combinatie rammedan/diabetes is er toch geen bezwaar het zo te brengen? Dus wat wil de juut onder de pet houden?

     4. Beukman

      @Sniperd
      Me dunkt dat de politie duidelijk genoeg is.

      “In het politiebureau heeft een blaastest uitgewezen dat er geen sprake was van alcoholgebruik. De man bleek een diabetespatiënt die gebruik maakt van een externe insulinepomp. Door ambulance personeel werd tot twee keer vastgesteld dat hij een lage bloedsuikerspiegelwaarde had. Van hem is ook bloed afgenomen om nader door het NFI te laten onderzoeken.”

     5. Sniper666

      @ Beukman

      Altijd halve waarheden. Is het nou een moslim of niet? Voordat u er weer over begint, ja dat is van belang in deze tijd!

     6. Beukman

      Voor zover ik weet staat er in je paspoort niet welke god je aanbidt, @Sniperd, en dat is maar goed ook.

 38. Beukman

  Wat ontzettend balen toch weer heren. Alwéér was het geen aanslag. Volgende keer beter.

  “Amsterdam – De 45-jarige verdachte die als bestuurder betrokken was bij de aanrijding op het Stationsplein is maandagavond 12 juni 2017 vrijgelaten. Hij wordt nog wel verdacht van overtreding van de Wegenverkeerswet ”

  Verder:

  https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/13/05-update-aanrijding-stationsplein-verdachte-vrijgelaten.html

 39. Skippybal1

  Diep gezakt DDS, dat jullie zo vurig wensen dat er een aanslag in ons land komt, liefst met zo veel mogelijk doden om jullie gelijk te halen.

  1. nogmaals

   Wat een nonsens-reactie van deze skippybal. Heeft totaal niet gelezen wat er in het dds-artikeltje staat. Of totaal niet begrepen. Ikzelf wens niet dat er straks een aanslag komt, maar ik voorspel u dat het wel gaat gebeuren. Hopelijk vallen de slachtoffers dan vooral onder de policor slaapwandelende struisvogels waarvan er nog veel te veel zijn in ons land.

   1. Skippybal1

    het is idd. Een artikeltje, maakt wel veel los, vooral speculatie.

 40. Kodi

  Kortsluiting aan of een explosie van een koelkast op de tweede etage in een flatgebouw in Londen.

 41. Kodi

  Wat een grappig Turks dingetje hing er toch in zijn auto: https://img1.etsystatic.com/178/0/11343052/il_340x270.1193587835_ch9b.jpg

 42. Kodi

  Update: Op het Spaanse internet zijn vier (best wel lekkere) getuigen opgedoken die er het hunne van denken. “Paula explained that the first thing that came to mind was that “it was an attack because we saw that he stopped and then accelerated. Then the police told them that the driver had no relation to terrorism.” Even so, Paula does not fully believe them and said that “the driver had a free lane over which he could have gone without running over anyone. It struck me that he chose the most complicated route with as many people as possible.”

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/06/politie_amsterdam_er_zijn_wel.html

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.