ISIS stort in: Irak herovert moskee waar terroristenbobo Al-Baghdadi zijn fopkalifaat uitriep

Geweldig nieuws uit Mosul: de voor ISIS meest symbolische plek is dan toch eindelijk bevrijd van de massamoordenaars – al is er weinig meer van over.

Al maanden woedt ze, de grootste, meest omvangrijke slag van de afgelopen tijd: de herovering van Mosul op de extreem-islamistische gekken van ISIS, die ergens ooit hebben bedacht dat de arme inwoners van die stad maar deel uit moesten gaan maken van misschien wel het grootste schrikbewind ooit: dat van de moordmaniakken van de zogenaamde ‘Islamitische Staat’.

Nou, als die staat ooit al bestaan heeft – en dat is dus niet het geval, omdat er geen enkele legitieme reden is die zo’n bestaan goedpraat – dan is het nu toch echt einde oefening voor de jihadisten. Het nepkalifaat van Abu Bakr al-Baghdadi verliest natuurlijk al langere tijd terrein, maar in veel gevallen ging het dan om relatief waardeloze stukken woestijn. De laatste maanden worden echter veel plekken belegerd die een sterk symbolische waarde hebben voor ISIS. Raqqa, de zelfverklaarde hoofdstad van de plofbaarden is omsingeld, maar ook in Mosul wordt al tijden gestreden. Mosul is als tweede stad van Irak natuurlijk gewoon een strategische belangrijke plek om terug te krijgen voor de Irakezen, maar is ook van grote symbolische waarde voor de terroristen: hier staat namelijk de an-Nuri-moskee, de plek waar terroristenbaas al-Baghdadi in 2014 zijn kalifaatje uitriep. Destijds zag het er zonnig uit voor hem, maar op dit moment is niet eens duidelijk of hij nog leeft: Rusland beweert in ieder geval dat ze hem ‘zo goed als zeker’ naar het hiernamaals gebombardeerd hebben, maar met Rusland weet je het maar nooit.

Veel is er overigens niet meer over van het gebedshuis: de extremisten voelden vorige week al aan dat ze niet alleen hun oprichter, maar ook de geboorteplek van hun miskraamstaat zouden gaan verliezen, en besloten de moskee dan maar op te blazen. Dag kalifaat, dag historische moskee was het dus.

Vergis je niet: dit zijn juist de plekken die je moet hebben. ISIS draait op symboliek, en als je die extremisten ooit wilt stoppen zul je dus ook hun symbolen moeten afnemen. Vertienvoudig die inspanningen dus nog maar even, zodat de wereld zo snel mogelijk van deze demonen bevrijd zal zijn!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. SlimK1nd

  Vergis je niet. Ik ben uiteraard blij dat ISIS mensen, geld en terrein verliest. Ik ben tevens heel blij dat meer en meer mensen op die manier bevrijd worden uit die middeleeuwse kerker. Het betekent alleen wel dat een hele hoop van die leuke “uitreizigers” nu vluchten en dan terug naar huis gaan proberen te komen. Ze gaan lekker terug naar Rusland, de UK, Duitsland, Spanje, you name it. Dat gebeurde ook na de oorlog in Afghanistan in de jaren ’80. Dat betekende toen reeksen barbaarse aanslagen. Ik heb nu niet het idee dat onze veiligheidsdiensten heel veel extra dingen aan het doen zijn om te voorkomen dat ze terugkomen, ze te arresteren, etc. Ik hoorde een interview met de burg. London, Khan en die zei dat er zo’n 4000 Jihadi’s terug in de UK waren en dat de schatting was dat de helft van die gasten in London rondhangt en dat er budget was om daar 400 stuks van in de gaten te houden.

  1. Sniper666

   In Zweden kunnen ze terecht lazen we eerder. Daar zijn ze welkom en krijgen een nieuwe naam zodat ze niet meer traceerbaar zijn. Mo Al-Stockholmia of Achmed ElMalmö neem ik aan…

 2. IJscoman

  Het artikel is een positief en heerlijk bericht. Omdat het gaat om het smerigste van het smerigste tuig dat hun toegangskaartje tot het menselijke ras al lang geleden heeft ingeleverd, zeg ik van harte – verdelgen als de kakkerlakken die ze zijn en de restanten oplossen in ongebluste kalk.

  1. Kogelbert

   IJscoman spreekt over het menselijke ras. Beter was geweest als hij van soort had gesproken maar hij lijkt in elk geval inmiddels te beseffen dat mensenrassen niet bestaan.

   Ik noteer elke snipper voortschrijdend inzicht op dit blog en zeker de minder begaafden verdienen op dit punt hartelijke bemoediging.

   1. Sniper666

    Zwijg de Kogelbert trol dood.

    1. Kogelbert

     Snipper is er slechter aan toe: hij is op dit blog al geruime tijd geleden overleden.

     🙂

   2. Mart

    TÓCH blij dat hiet enige zeer intellegente figuren ons corrigeren.

 3. Nasrani

  Zelfs dit krijgen de moslims niet voor elkaar. Wat zullen ze moedeloos worden. Maar in Europa zijn deze nietsnutten gelukkig nog volop aanwezig en welkom.

  1. Guus Geluk

   Er is niet iets als de “moslims”, Sniper. In het Midden-Oosten vechten christenen, onafhankelijkheidsbewegingen, moslims en Druzen een oorlog uit. Het is geen godsdienstoorlog, maar een politieke oorlog. Alle partijen keren zich tégen IS, da’s wel een voordeel.

 4. Guus Geluk

  Hak de kop van de slang en deze beweegt niet meer. De terreur stopt als IS is uitgeroeid. Voorlopig.

  1. Sniper666

   Hak de kop van de trol af en hij beweegt niet meer.

   1. Kogelbert

    Snipper laat nog een laatste stuiptrekking zien.

    Moge God hem genade schenken.

    1. Marija

     Ik vind jullie kinderachtig en vervelend worden.
     Reageer toch eens niet altijd zo negatief op elkaar.
     Sorry….. maar het maakt het minder aangenaam hier.

     1. Guus Geluk

      Digitale testosteronbommen, Marija.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Ik vrees dat Isis al lang binnen onze grenzen is.
  Met de gretige (en grijnzende) hulp van politici, mensenrechtenadvocaten/mensensmokkelaars en de (we moeten er eigenlijk maar niet meer over hebben) MSM (hun motto: Bewust Blind)

 6. sjun

  Het systeem van islam waarvan ook IS een gezicht was, heeft weer veel doden en maatschappelijke ontwrichting voor jaren in Syrië en Irak gebaard. Dat gebeurt niet enkel daar maar ook in Irak, Iran, Egypte, Pakistan, Afghanistan, delen van Nigeria, Somalië, Darfur en op verschillende andere plekken in de wereld waar het systeem van de angst en voorschriften haar agenda publiek tracht op te dringen. De wereld heeft het gezien en gedossierd. De opgedane kennis van zaken kan worden gebruikt voor een minutieuze doorlichting van koran, hadith en soenna om vanuit het Westen en in het Westen de bevolking te immuniseren voor de directieven van en het voorgeleefde voorbeeld door Moehammad ibn ‘Abd Allah ibn ‘Abd al-Moettalib ibn Hasjim ibn ‘Abd Manaf al-Koeraisji door deze zaken publiek gemaakt te spiegelen aan mensenrechten.

  1. Derwijlen

   Wat een parmantig gepruttel is dit. Een randintellectueel die probeert een erudiete indruk te maken.
   Het heeft iets ontroerends.

   Straks komt Sjun met de adresgegevens van meneer Hutten. Dat is zijn krachtigste argument.

   🙂

   1. sjun

    Was de aandrang om een digitaal geurspoortje te plaatsen weer sterker dan jezelf Wim?
    🙂

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.