Je moet het lef maar hebben: misselijkmakende imam noemt aanslag Londen ‘in scène gezet’

Net als je denkt dat de reacties op aanslagen niet meer erger kunnen worden, krijgen dit soort gekken het woord.

De lijken van de slachtoffers van de gruwelaanslag in Londen van zaterdagnacht waren nog niet koud, of de meest krankzinnige opmerkingen kwamen alweer langs op social media en andere nieuwsplatformen. Hoewel voor de zoveelste keer een aanslag op ‘ongelovigen’ werd gepleegd in naam van de Islam, blijven aanhangers van die religie en linkse gutmenschen maar ontkennen dat dit ook maar iéts met dat geloof, of zelfs de ideologie erachter, te maken heeft. “Dit zijn geen echte moslims!” klonk het voor de zoveelste keer.

Maar wacht: het wordt nog veel erger. Ontkennen dat de daders van deze terreurdaad echte moslims waren is één ding, maar ontkennen dat er überhaupt een terreurdaad is gepleegd gaat toch wel een respectloos stapje verder. Dat is echter een stap die de IJslandse imam Ahmad Seddeeq maar al te graag neemt. Deze man heeft namelijk verklaard te geloven dat de gebeurtenissen bij London Bridge één grote complottheorie zijn. Ja, je leest het goed: hij zet grote vraagtekens bij de authenticiteit van de slachtpartij waarbij acht mensen om het leven kwamen – plus de drie daders, maar die kun je moeilijk nog als mensen meetellen na zo’n gruweldaad. De imam vindt het allemaal “zeer verdacht” wat zich afspeelde en refereert daarbij aan een video die hij zelf deelde op Facebook. In de video is de theorie te zien waarover hij spreekt: een stel politieagenten kleedt zich om achter een busje op straat, waarna te zien is dat één van hen op de grond ligt als slachtoffer. Kijk en huiver zelf maar:

De aantijging: er is helemaal niemand omgekomen, en de politie heeft dit allemaal in scène gezet om islamofobie te versterken. Nou, zegt dat maar tegen de acht mensen die nu morsdood zijn, de tientallen gewonden of zelfs de daders die gelukkig niet meer onder ons zijn. Of nog beter: tegen hun nabestaanden. Die zullen het toch echt zonder hun geliefden moeten doen, en je gaat me niet vertellen dat deze agenten zó toegewijd waren aan dit complot dat ze zich maar lieten doodsteken en -schieten. Maar met zo’n redenering doe ik deze hele theorie eigenlijk al te veel eer aan.

Want dat is het simpelweg: een zieke, krankzinnige theorie, opgezet door mensen die niet willen accepteren dat er nu eenmaal een gewelddadige component aan de Islam bestaat. Dat hoeft echt niet het einde van die religie te betekenen: geef als moslims nu gewoon toe dat die component bestaat en dat die niet langer wenselijk is, en begin dan de strijd ertegen. Maar blijf niet in die eeuwige ontkenning hangen, want dan zal er nóóit wat veranderen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Pedrito

  Dit soort verachtelijk gebazel komt alleen maar uit een moslimkeel. Zegt alles over deze dictatoriale en terroristische politieke denkwijze, wat als “religie” aan de man/vrouw wordt gebracht/opgedrongen.

 2. corfo

  Wéér zo’n aangekleed varken die onzin uitkraamt.

 3. Seneca

  er is slechts een oplossing voor tuig als deze imam. bij kop en kont pakken en hem tot boven zijn kruin in de varkensstront duwen met de belofte dat als hij wederom dit soort uitspraken doet of een haatpreek in de kerk (pardon moskee) houdt, hij wederom de stront ingaat maar dan minimaal 5 minuten onderblijft. bijkomende belofte: hij zal door de varkens opgevreten worden. de enige taal die dit tuig verstaat is de taal van de straat. letterlijk sterker dan oog om oog en tand om tand.

 4. Sniper666

  Tegen de muur die vent en afknallen.

 5. Ni28

  Een moslims is een moslim, niet echte moslims bestaan niet. Zij geloven allemaal hetzelfde alleen de ene gaat voor moorden en de andere kijkt toe. Deze predikers van de haat wordt geen strohalm in de weg gelegd maar als je roept dat je er minder van wilt hebben sta je zo voor het gerecht. Voorgedrukte formulieren staan al klaar. Het Westen is niet vrij meer dat is een sprookje voor gelovigen.

 6. Kodi

  in Birmingham heeft er weer een Moslim lopen “prikken” in een ziekenhuis. Terrorisme? Niet volgens de politie. Was het dan spontane accupunctuur of zo?

 7. Kodi

  Zal dit wel of niet iets met de Islam te maken hebben?

  https://pbs.twimg.com/media/DCb6YoJXYAAtAzk.jpg

  BREAKING NEWS: Knifeman is tasered and held at gun point outside Parliament just yards from where terror attacker struck in March

  Armed officers responded to shouts of ‘knife, knife, knife’ outside Parliament
  A man was pictured on social media in cuffs and under armed guard
  The Metropolitan Police confirmed a man in his 30s had been arrested
  No injuries have been reported following the incident, which began at 11.10am

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.